Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
rup1u5
üzenetére
A refekkel lessz valami ha eldobálja magát a prime olyan hamar , mindjárt megnézem mivel kéne próbálkozni , nállam is vannak hasonló problémák , egyszer ment s azóta se szerintem döglődnek a lapok , ma pl egész nap azzal szívtam , hogy alig akart elindulni ez a vacak még alapon is , s a vga-val van valami mert ha azt megrángatom (finoman) akkor megy de csak ideig óráig

-
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
és
(#12595) NFree:
Ezekkel a beállításokkal próbáltam most a 450*8,5-et de ugyan úgy hibázik a 0-ás vagy az 1-es mag pár perc után, 900-on hajtott memóriákkal. Próbáltam 2.16v-os memóriákkal is de ugyan az. Itt a képen látszik, hogy próbaképpen adtam plusz két lépcsőnyi feszt a procinak is de egyértelmű hogy nem a proci hibázik mert 1.25v + LLC-vel 3820Mhz-en small FFT stabil csak erre a kurva blendre kezdik el magukat dobálni a magok.
Mégvalami ami egyértelműen a memóriák felé mutat.
A képen látható beállításokkal de 2.40-es osztóval (1080Mhz) most postolni sem volt hajlandó a lap. 3 próbálkozás után visszaállt alapra. Ez azért érdekes mert tegnap alacsonyabb feszekkel a ramoknál és 1.24v-os MCH-val simán ment a Win7 1080Mhz-en csak ez a fránya blend szivatott.
Most nézem hogy közben ismét leállt egy mag pedig most visszamentem 445*8,5-re.
Igaz hogy hözben visszavettem az MCH-t is 1.24-re meg a ramokat is 2.1-re biosban.Fölraktam az everestet de nem találtam a beállítások között lehetőséget arra, hogy ezredre pontosan mutassa a feszeket.
-
kasa85
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Köszi lipi67 minden tiszteletem a tiéd!Salynos néztem már egy jópár tesztet mch,vtt,ref emeléseket,szinte már mindent kipróbálltam legfellyebb a cpu ref ekkel tudtam egy kicsit trüközni,hogy stabil legyen.A tesztlyeim alaplyán a alap feszt kb,3.4GHZ-ig birja minden a megfelelő értékre állítva.Akkor 3.5GHz-nél már Vcore 1.32kér.Most 3.6GHZ-nél-1.33750V-kér,pl ha 1.33250-et adok neki az intel burn teszt ami egy nagyon zsir progi mert a prime 95-annyira nem terheli le a gépet memóval együtt fele annyi idő alatt kidoblya a feketete képernyőt kb 1-2mp és a kékhalál,hogy driver vagy softver a hibás stb,stb.Nos 1.38ghz nél káb 1.38-1.39V körűl,tovább nem teszteltem.Legalább megnyugodhatok.hogy nem lesz balya a procinak mert olvastam hogy tartós 1.45V -fölött már hosszú távon tönkrevághatja a procit.A hőmérséklet mekkora lehet maximum ha tuningolok?Nehogy lefolyon a gépem az asztalról?

-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Azér' én is tudok: Kíváncsiságbólé
-----kíváncsiságból én... 
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Szívem kuglófjának egyetlen szem kis mazsolája. ---

Tedd turbo-ra a ramoknál. vagy: Tedd fel a memset 4.1-et és ott nézd meg, hogy miket állít be. Szerintem a tRD-t (perf.level) indokolatlanul elnagyolja. Ha kell, (szükséged van rá -minek lenne
- win alól állítsd utána.) Kíváncsiságbólé megtenném, de kben szarni rá, semmit sem jelent
-
dangerzone
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
A memók értékei auto-n voltak.
Kivéve a legelső értéket, hogy mennyi feszültséget adjak neki. 1,8V-ról 2,1-re állítottam. De ennyit kérnek alapból a dominatorok.
Performance level meg optimal, igen.
Sajnos csak az egyik kit-em megy 1200mhz-t, a másik 1167 körül elakad.Jaja, a VID-hez viszonyítva arányában jó ez.

Ez azért jobb, mint az előző, mert nem hasal el túl korán. Jobban ki lehet tesztelgetni.
Szívem kuglófjának egyetlen szem kis mazsolája.
-
lipi67
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Megy
A memóriákat auto és normal -on járattad, igaz? A performance level nem volt optimálisan belőve. Nálam 4,25GHz-en (úgy 1,2v körül
)
1200-as ramokkal a memolvasás gyorsabb a subtimingek miatt: [link]
[UD3R+Q9550 24/7-es beállítás
]videdet alapul véve, valóban remek kis procid van!!!

rup1u5: Semmi hiobát nem látok a beállításoknál, főleg ha korrigáltad is ahogy mondtam. MCH-nak adj már 1,4-et(hogy ne tököljünk), s nézd meg, hogy úgy jó-e. (sztem ..nem)Ha mégis, akkor vedd le fokozatosan, s ha 1,3 körül valahol ok lenne, maradjon. (mch lehet 24/7-ben akár 1,42v-is, bírja, csak minek, ha nem az az a baj..)
Ha nem..fesz lesz a ramnak. Lehet, hogy terhelnek nagyon a ramjaid, s szívják a lapot. Küldök egy normális everestet Neked, tedd fel, s nézd meg, hogy ott (ezredre pontosan!!!--- beállításoknál átválthatod, hogy milyen részletességel mutassa), hogy bios 2,1v az mennyi valós fesz a ramoknak. Szerintem ott is esik , elég jól. Nálam 2x1 Team 1200-nél 0,01- 0,02 volt, viszont 2x1giga Team 1200+2x1giga CellShock -nál már 0,04-0,005!!Azoknak a ramoknak kell szerintem valós 2,12- 2,16V simán.
-
lipi67
nagyúr
válasz
kasa85
üzenetére
Mivel 1,3v a VID-ed, nem csoda, ha ezt állítja be

Mennyit adhatsz 24/7-re? Ha csak sima alapfeszes tuningot nézek, akkor is a vdroop+VID. Ha 0,06 körül van , akkor bios 1,36v -nál még a VIDedet adod csak. Nem hiszem, hogy bios 1,4v okozna bármi bajt, sőt. Én bios 1,475-ön (1,44v valós) is járatnám s fogom is majd ha kell később, pedig nekem 1,125V a VID!!!
Először valós 1,3v-on nézd, MCH-nak VTT-nek 1,4 ill. 1,36v max értékeken. (Úgy értem e fölé ne menj soha, annyi vcore fesznél, hisz amit ezeken se megy, ..akkor már vcore-zt kér vszínüleg. Lényeg alapfeszes tuningnál próbáld kicentizni a végét, s utána a döntés rajtad áll, hogy érdemes- e párszáz MHz miatt feszelni a lapot-procit.
Ha igy megy 3,8-at, de 4,1GHz-hez kell valós 1,4V ..akkor nem. Viszont ha 1,425v -on hozna 4,4GHz-et, tenném..<------------ Ez példa volt, a valamit-valamiért-re. -
dangerzone
addikt
válasz
rup1u5
üzenetére
Most meg próbálok belőni olyan max órajel beállítást, amin emberi feszültségekkel megy.
4250-en prime-olom most 1,36V-tal. Ha az alap 1,275V-os VID értékéhez mérjük, akkor ez arányában véve teljesen elfogadható érték.A következő állomás a 4ghz lesz.
Ha nem játszom, akkor meg 2,5ghz-n használom 0,976V-tal. Majd ha lesz időm, finomítom ezt is. Az everestes fogyasztásmérő értéke elég kedvező ezen az órajelen terhelve. 27W
(persze tudom, hogy nem valami hiteles a szoftveres mérés, de azért aranyos ez az érték )Az előző q9550-emhez képest tényleg egy állat.

-
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Állat!
-
törölt tag
Szerintem nagyon eltalálta az intel ezt a sorozatot q9550! Tökmindegy mennyi a VID, mindegyik nagyon jól teljesít.
-
proper
őstag
nforce-os lapokkal milyen a q8200?
vagy csak p45-ben érzi tökéletesen magát? -
rup1u5
nagyúr
válasz
rup1u5
üzenetére
Érdekes, hogy változatlan feszültségekkel de 2.00-val, 900Mhz-en is hibázik blend teszt.
2.1 a ramoknak, 1.24 az MCH-nak. Mivel kéne játszani hogy stabilizálni tudjam 1:1-ben?
Jó lenne 1:1-ben belőni, mert csak onnan tudnék tovább indulni 4Ghz felé. 900-950Mhz a ramoknál bőven elég lenne de 2.40 esetén nem tudnék tovább menni mert 1080-nál már szerintem végén járhatnak az 1000-res G.Skill-ek és amúgy sem szeretnék semmit sem a határon járatni, mert a nyár is jön a 30-40 fokokkal. -
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Igazad lehet. Úgy néz ki valóban a ramok felé lehet a gubanc.
Adtam neki 2.40-es osztót, így most 1080Mhz-en mennek 2.1v-on. 450*8,5-nél.
Blend tesztnél szinte rögtön elszált három mag a small fft teszt viszont azóta is fut.
Biosban mást nem változtattam az elözőekhez képest. Osztót tettem 2.40-re, feszt 2.1v-ra és hagytam, hogy vigye magával a többit és időzítéseket autóra, MCH feszt meg 1.24v-ra. Lehet, hogy az MCH-nak kéne még adni kicsit hogy stabil legyen?
Furcsa mód a képernyőillesztő működése leállt üzenetet kaptam everest fpu teszt alatt. Lehet, hogy ezt is a memóriák instabilitása okozta.
Úgy néz ki a proci stabil ezekkel a feszekkel 450*8,5-nél is. Egyre inkább az az érzésem, hogy tudja ez 24/7-re a 4Ghz-et csak a ramokat kell valahogy hozzáigazítani.
-
kasa85
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Köszi lipi67.A Vcore fesz max meddig tólhatom ha pl 4 ghz re szeretném tuningolni?Mert hosszú távon nem szeretném tönkretenni magas fesz szel.Illetve max hő meg amit még érdemes tudnom,hogy ne rontsam el a procit mert legalább max 2 évig halytom azt jöhet a 6-magos proci.A core i 7 meg jelenleg felelytős számomra mert nemhoz teljesítményt ami miatt érdemes lenne váltani+lapot ramot stb,stb,persze csak játékra tömöríteni ritkán szoktam.A bios meg alap ból Vcore 1.3Vad neki.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Lipton
üzenetére
Bevallom, nem láttam, hogy mire használod. Igen, ott kijön a 100.000 szál.

Viszont..Bakker régebben ment ez p4-gyel is. Ma olyan nagyon fontos az idő. Azért egy quad se lassú, ha nem az i7-et veszed alapul.(#12572) kasa85 A linkelt eredmény ok szerintem, mindenben korrekt. Nyárra az az 1,3xxv fesz is soknak tűnik nekem, még talán akkor is, ha magas a Vid-ed. (látom, elég magas).
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Nos nagynehezen sikerűlt számomra optimális értéket beállítani a bios ban.Nyáron sem lesz szükség állítgatni mert remélhetőleg akkor is 50-60C-fok körűl maradok.Szeretném ha megnéznétek a bios beállításaimat igaz easytune 6 al mutatom meg,de szígorúan csak biost állítgattam.Ott ahol át X-eletem kihúztam ott 1.000V az érték mert ott csal a easytune 6 a többi valós fesz.Nos szeretném megtudni,hogy max ha feszt szeretném emelni pl 4GHZ ig akkor bármit állítok kb1.39V ig kell főlmenni.Szerintetek melyik még az a Vcore fesz amit max megadhatok felmehetek,hogy hosszú távon ne legyen káros,illetve kiványcsi lennék még a max hőmérsékletig mert én már 60C fok náll malyrézok.Jelenleg egy Mungen2 hűtőm van ami sztem nem volt rozsz választás,de lent a tömör bordánál nem fúj be a levegő mert a ventit nem tudom lecsúsztatni a ramok miatt,így is a következő slot ba raktam a 2x2GB 800as ramlyaimat amin kishílyán mungenem hűtőlyét megszégyenít nagyságában
Akkor a képet mellékel,segítségeteket előre köszönöm -
Lipton
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Ahogy írtam 3D rendeben érezhető a különbség. Engem pl csak az érdekel, mert nem játékra kell a gép, nem is emlékszem, hogy mikor játszottam utoljára a gépen, kb 10 éve.
Viszont van, hogy egy képet órákig számol a gép, és azt elég nehéz kivárni.
Ha játékra kéne, akkor elég lenne egy erősebb kétmagos CPU is. Netezni meg filmezni meg simán elég egy dual core celeron is. -
lipi67
nagyúr
válasz
rup1u5
üzenetére

Nem azt mondtam, hogy ma
Ráér. Amikor időd és kedved van, foglalkozol vele amíg kedved tartja. 3,7GHz meg bőven jó.Lipton
Miért annyira érezhető? Miben? Ha csak nem házi videók stb..tömkelegét gyártod-konvertálgatot, semmi előnye nincs (s létjogultsága sem) az i7-nek. Érezhető különbség? Miben? 10 játékból 8 még MHz-re megy, ott meg kuka.Szerinted a nyári kánikulában hány i7-es fog 4GHz-en (sok még télen se..) menni? A net meg elkényeztet, azt és olyan formátumban húzol le amit s ahogy akarod. Szerintem ma még i7-et venni (most főleg 920-at) nem éri meg. Az i3 - i5 ..hagyjuk..1 év s ember nem emlékszik majd rájuk..(sajna gyártók sem)Én is lépek lassan. Jó éjt!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Nincs Everestem.
Igazából nem keresem a végét. Egy olyan beállítást szeretnék találni ami nyáron is jó, tehát valós 24/7-et keresnék. Szeretném elérni a 4Ghz-et de ha ehhez túl sok fesz kell akkor maradok lejebb.
Ennyi volt a max. mint írtam baromira nem vágom a tuningot ezzel a lappal így egyelőre 3700 volt a max és most 3820mhz. Ezen még lehetne fixálni. De most már nem lesz energiám ezeket mind végigzongorázni amiket írtál, mert már leragad a szemem. -
Lipton
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Ez jó kérdés, annyira nem nézegettem, de szerintem eléggé lebutítja.
Ha holnap itthon leszek, akkor kipróbálom.BeLucZ
A meló miatt elsősorban azt szoktam megnézni, hogy renderben mennyivel gyorsabb az adott processzor, és ott az i7 azért elég jól teljesít.
Amúgy persze, általában elmondható, hogy tényleg mindenre elég egy jó C2Q, még alapórajelen is. -
lipi67
nagyúr
válasz
rup1u5
üzenetére
Nézz már légyszi egy smallFFs tesztet is. Olyan mintha a ram hibázna. Everestnél mennyi volt a valós fesz?
(az is lehet, hogy 1:1-ben nem szereti ezt az FSB-t. Tedd 2,4-es szorzóval 1080MHz-re, s adj neki valós 2,1v-ot. <--- Ezt is próbáld ki. Vannak szorzók és FSB-k amiket nem értékel annyira se a lap, se a ram. Ezt kéne megnézni először. Ha SmallFFTs lefut akkor ram-lap beállítás.
viszont: Jön a nyár, jön a meleg. Ha kíváncsiságodat kielégítetted, akkor vedd elő a leggyakrabban használt progijaidat-játékaidat és azzal nézd. Vegyél le feszt ahol csak tudsz (mindíg 1esével, hogy tudd, mit mire reagál), s az utolsó olyan beállítást hagyd meg ahol még szépen futnak. Szard le a prájmolást, ha hibázik, hát tegye..Lényeg, hogy progijaid szépen fussanak és ne melegedjen a rendszer.- A mit tudnék kihozni belőle..NEEM!
Az enyémet feszelhetem, de máséval sose merném. Stabil 24/7 és egy emberesebb tuning ok, de más procijának nem merném meglesni a kicentizett végét. Igaz, most nem is azok az idők jönnek. Nálad mi volt eddig a max? -
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Követtem a tanácsaidat és a ramnak is adtam 2.02v-ot.
Így már nem kettő hanem négy perc után szált el az 1es mag.Az a helyzet, hogy nekem ez az egész UD3R tuning még mindíg kínai. Sajnos ehhez én hülye vagyok. Nem tudom, hogy melyik fesz mit jelent valójában és hogy példáúl most ebben a helyzetben mit kéne és hova állítani. Emeljek még CPU Term.-et? Vagy Vcore-t?
Egyébként ha lenne tartalék procim akár el is postáznám neked szívesen kitesztelésre a quad-ot. Kíváncsi lennék mit tudnál kihozni belőle.
Meg egy stabil 24/7-esre- -
BeLucZ
addikt
válasz
Lipton
üzenetére
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Hát jó elhiheted, ha tehetném egyből rohannék a boltba egy core i7 920-ért meg egy asus rampage II extremért, de sajnos nem vagyok abban a helyzetben!Amúgy meg szerintem olyan nagy előrelépést még egyelőre nem éreznék se játékba se máshol, a benchmarkokon kívül!Szerintem egy 4 Ghz körüli c2q ma mindenre elég, sőt egyenesen istencsászár
-
lipi67
nagyúr
válasz
rup1u5
üzenetére
Advanced Clock Control :
800mV, 900mV, 0ps, 0psPerformance enhance: mehet TURBO
Advanced timing-nél minden AUTO
VTT mehetne már 1,26-on
Cpu és mch ref ilyenkor ugye elvileg 0,798
MCH-nak is adnék picivel többet a 2x2 giga miatt, meg csak már 450-nél vagy.
Nézd meg Everestben, hogy terhelés alatt az az 1,98v mennyi valós a ramoknak. Jó lenne annyit adni nekik, hogy azt az 1,98-at meg is kapják.
MCH/DRAM aképen lévő értékeknél nem 0,9 inkább 0,99cpu feszt me így nem tudom (többit se
), vele kéne élni
-
rup1u5
nagyúr
válasz
lipi67
üzenetére
Nálam is F10c figyel a lapon és az új táppal már könnyedén megy a 450*8,5. Most is épp ez alól írok. Bár nem stabíl, mert prime alatt 2 perc után hibázik az egyik mag de a régi táppal még a win se töltött be ezen a frekin:

Ezekkel a beállításokkal:

Advanced Clock Control :
900mV, 900mV, 0ps, 0psMinek kéne még adni, hogy stabil legyen?
MCH ref, CPU term? vagy core? -
lipi67
nagyúr
válasz
BeLucZ
üzenetére
bzs73 napok óta az F12-t teszteli, van akinek bejött, én maradok az F10c-nél. Memóriáid tökéletesek, ezen ne aggódj. Cmos... Nem kell mindíg cmos. Táp kikapcs, vársz 10mp-et és bekapcs-Go!. (ha elb@szod nagyon akkor jön a csavarhúzó.- nem, hogy gomb, jumper se van rajta
, igaz nem is dugdosnám, ezért csavarhúzozok.)(#12509) Auratech : Fel ne add! Kben mizu? Sztem nincs semmi baja...
-
Lipton
őstag
válasz
BeLucZ
üzenetére
Az egész LGA775-re gondoltam.

Személy szerint én már egy fillért se ölök bele, szerintem már nem éri meg. Sokkal jobb nem lesz bármit cserélget az ember. 2-300MHz nem váltja meg a világot, eladni se lesz könnyebb ettől. Ha igazi áttörést akar valaki, akkor váltani kell i7-re, ami persze sokkal drágább, de legalább érezhető a különbség.
Gondolom a lapcsere lesz +5-10K, és ha magasabb órajelet tudsz elérni vele, akkor annyit fogsz érezni ebből, hogy pár benchmark többet mutat.
Persze valakinek megéri cserélgetni meg szeret ezzel foglalkozni, ez csak az én véleményem.
-
Toninho13
aktív tag
Egy Q9300-as egy GIGABYTE GA-EP45-UD3LR lapban Megahalems-szel hűtve mennyit mehet kb?
-
Lipton
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Normalon van az érték, és így ad neki a lap 1.9 Voltot. Ha jól emlékszem akkor a 4-4-4-12-es értékhez 2,1 Volt kell neki.
Auto időzítésekkel, 2,2 Volton 900-ig bírja. -
dangerzone
addikt
válasz
Lipton
üzenetére
Ha a ramok alapból 1,8V-ot kapnak, szerintem egy 2,1V-ig el lehet menni .
Amúgy durva. A p35-ös lapomban 1097-et mentek a corsairjaim. Itt meg 1160-at.
Mégsem akkora szarok, mint hittem.
Fogyasztásmérőm nincs. Max everesttel tudom megnézni, mennyit fogyaszt a proci. Csak hát ugye az meg nem annyira pontos.

-
Lipton
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Az elég jó, nálam a ramok miatt 450-es FSB-nél vége a tuningnak.
Van fogyasztásmérőd?
Most hétvégén megpróbálok szerezni egy 1066-os modult, aztán megnézem mit tud a proci, de szerintem nem egy tuningbarát darab. Na meg az én lapomnál nincs LLC.GEiL Ultra 800-as ramoknak max mennyi feszt lehetne adni?
-
Lipton
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
egyelőre
Szép eredmény!
Mennyi a VID?
BIOS-ban mennyit adsz neki?BeLucZ
Kínváncsi leszek, hogy mennyivel megy majd jobban a procid. Én tuti nem cserélnék egy halott konfig alatt lapot pár 100 MHz reményében.
A giga lapok is csinálnak hasonlót. Párszor megpróbál elindulni és az utolsó jó beállítással elindulni. Persze ez nem mindig jön össze, és néha kell használni a cmos resetet is. -
BeLucZ
addikt
Sziasztok!
Hamarosan egy Gigaybte EP45-UD3R (rev. 1.0) lapra fogok szert tenni!
Most jutott eszembe hogy egyáltalán nem biztos hogy menni fognak benne a ramjaim:S
G Skill F2-8500CL5-2GBPI >>> ilyen modulból van benne 2 db a mostani blitz formula lapban és a giga kompatibilitási listáján g skillt egyáltalán nem is látok, de a g skill honlapján meg jó pár ramnál odaírják hogy megy az ud3r-rel f12-es biostól! (F12 tudtommal jelenleg a legfrisebb kiadott bios a p45-ud3r-hez)
Egyáltalán nem vagyok biztos hogy jó lesz hozzá vagy ez megbírkózik minden ddr2-es rammal?
Illetve még annyit szeretnék kérdezni azoktól akik ismerik a lapot, esetleg birtokolnak egy ilyen gyönyörűséget hogy mik a tapasztalatai a lappal kapcsolatban, mire számítsak, mit ajánl ha tuningolni akarok!
Ennél a lapomnál van cmos clear gom de még 1szer se kellett használnom mert ha nem tudott elindulni az adott tuning beállítással akkor eccer csak visszarakta magát alapra oc failed kiirással és ujra lehetett állitani, na most a giga is tud ilyet?Mert nem sok kedvem lenne minden 1es elrontott oc-nál szétszerelni a gépet és rövidre zárni a cmos clear-ért!Tehát hogy ez a lap is ilyen intelligens?Esetleg tuningtapasztalatokról írhatnátok!Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
fagy53
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
....és ki járt jobban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone
üzenetére
értem én

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone
üzenetére
q9550 csere q9550re

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dangerzone
üzenetére
ez határoottan jobbnak tűnik mint a másik

hogy oldottad meg?

-
dangerzone
addikt
Úgy néz ki benevezek egy másik q9550-nel.
Egyenlőre betöltött a win 7 load 1,264V-tal 4ghz-n.
FPO: L846B723
Vid: 1,275VTalán meglesz az 1,35V körüli 4250mhz. Aztán én elégedett leszek nagyon.
-
Lipton
őstag
válasz
Locutus
üzenetére
9 centis van rajta, de a felfogatása miatt szerintem csak barkácsolva lehet lecserélni.
Nem nagyon szoktam forgatni, de amikor utoljára néztem akkor nem volt nehéz, pedig legalább 4-5 éves, talán több is, és átlagban biztos megy napi 10-12 órát. Annyi, hogy a motor mágnesei miatt néha "magakad", de ez minden motornál így van.
A következő leállításnál megnézem!
Hangos, vagy mi a konkrét baj vele?
Nem tudom hol vetted, de elvileg 6 év gari van rá.A fordulatonkkal kapcsolatban annyit pontosítanék, hogy teljes terhelésnél felmegy 500-550-re.
-
rup1u5
nagyúr
Noss.
Érezhetően jobban megy a procim az új táppal.
Az elözővel nem tudtam elmozdulni 436*8.5-ről.
Tegnap betettem az újat és csak annyit csináltam, hogy biosban feljebb pöcköltem 5mhz-el. 440*8.5 majd 445*8.5 is stabilnak néz ki egy gyors IBT és GTA 4 után.
Anélkül, hogy bármi más beállításhoz nyultam volna.
450*8,5-en teszteltem és ott már az egyik mag eldobja magát prime-ban és IBT is félbeszakad. Úgyhogy örülök a cserének. Ha lesz rá időm jönni fogok a részletes biosbeállításaimmal. 73fok IBT alatt soknak tűnik. De még mindíg nehezen tudom elhinni hogy ez valós hőmérséklet lenne ha egyszer hűvösek a heatpipeok a foglalatnál. Scythe Infinity, MX2, két 12-es venti, jó huzat, polírozott proci és hűtő.
Egyelőre visszaállok 445*8,5-re. -
Hemilton
csendes tag
és akkor a p5q3 deluxot azt felejtsem el?
-
Gaben01
őstag
válasz
Hemilton
üzenetére
Azért ennél komolyabb különbség van a két lap között.A cpu tápellátása és a fetek hűtése is komolyabb az ud3r esetében.A két képet hasonlítsd össze: ud3rl és ud3r. Utóbbit újonan már nem lehet kapni,itt az apróban nézz szét,egy-két példány szokott lenni,mindenképp jobb választás,mint a butított l-es verzió.
-
Hemilton
csendes tag
sziasztok
azt szeretném kérdezni, hogy egy qx 9650 (ddr3 as 1600 ramjaim vannak) alá milyen lapot válasszak melyik lenne a legjobb választás. eddig nézegettem a giga ep45t ud3lr t
és a p5q3 deluxot. az utóbbi használt.
előrre köszi a segítséget -
Sziszifeca
őstag
Bootolásnál ha nincs kép, csak hosszú sípolás-ok, akkor az memória?
-
Auratech
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Bakker, épp azon vagyok, hogy kidobom a picsába a deszkát.
Pedig érzem, hogy nincs nagy baja. Most meg felcsigáztál az elmondottakkal és mintha kicsit reménykednék.
Talán ma még próbálkozom...Most akkor nyomkodjam a csavarhúzót indítgatódás közben, vagy ne? Tettszene és érzem, hogy akár jó is lehet a dolog!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Auratech
üzenetére
Kérj egy másik ramot vkitől ami 1,9-en indul 1100-on is. (rev2-es reaper pl)
cmosnál meg nyomogatsd..tartsd benyomva 10mp-ig. (Volt már, hogy félperces reset segített csak, próbáld ki) Én le se húzgálok semmit. elkezd ujraindulgatni, menet közben a jumperek közé nyomom a csavarhúzót
- ne tedd, csak mondom, nem a precizitásoddal van a hiba. egy kis étvágyu rammal beindulna és be tudnád lőni a biost. Ha meg elszállt a lapod..á. Ha amit írtál attól bármi elszállt volna, akkor az dobozában a polcon is elromlott volna..-sztem- 
-
PH-User
addikt
Jelentem 450x7.5 = 3370MHz P35-ben. Na, ez már jónak mondható?

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
PH-User
üzenetére
clear_cmos. de elemet is vedd ki. utána mennifog...nemtudom miért néha meggajdul a BIOS...
(#12503) bcsab1
~430 FSB , de lehet annyi se lesz, amit azzal a lappal el tudsz érni. 7,5ös szorzoval az is "csak'' ~3200mhz. elég még a gyári.
a kicsi szorzo miatt, ha jobb lapot tolsz is alá, sem jön ki belőle sokkal több stabilan...~3600mhz. de oda már lehet kell egy jobb hűtő

-
bcsab1
csendes tag
Sziasztok!
Meddig lehetne huzni egy Q8300ast alap boxos hutovel egy MSI P43-C51 alaplappal. Ez a lap jo tuningra vagy sem? A Ram om Kingston ValueRam 1033Mhz. Jobb lenne esetleg beszerezni vmi komolyabb hutot a procira?? Amugy nem gondoltam csak kb 2,8ghz re egyelore...azt birna a boxos cooler?? -
PH-User
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Volt default, írtam is feljebb, aztán visszaállítottam azokat az értékeket, amiken használtam ezelőtt és nyomorékoskodik megint csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A mérleg nyelve nem a Honor Magic 8 Air felé dől
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- Számlával, Garanciával, AMD Ryzen 7 9800X3D
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

-----kíváncsiságból én... 

: