Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- N€T0X|N: VGA-im eddig - képekkel bővítve
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
rup1u5
nagyúr
válasz
kimi02
üzenetére
Franc se érti ezt.
Most futtattam prime 95-öt és furmarkot együtt. Azt hiszem megvan a lúdas. A 4-es worker leállt 10 perc után. Lehet, hogy emelnem kell még a procinak vagy a mch-nak. Csak tudnám miért nem stabil mikor kitesztelés óta alapfeszen ment és nem volt gyötörve.
-
Razermazer
őstag
válasz
kimi02
üzenetére
Megvan megvan persze, csak nagy átalakítás alatt van a ház, most augusztusban lesz kész. Volt szintereztetni, most vektor rajzok kerülnek rá. Dögös lesz, ha már egy ilyen proci lesz benne, akkor legyen szép az a ház. Le lesz vizezve az egész lap, proci ,vga. Már nagyon ideges vagyok, mert szeretném összerakni
de ugye a festés miatt még mindig várni kell. -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02
üzenetére
Ja. Néztem, egy srác belökött a nagy malegben egy 4GHz-es Prájmolást vagy IBT (tök mind1)-es linket és..jött a felháborodás, hogy kva meleg, stb.. Mindenki alulfeszel , minek gyilkol..Hát..Szarni az i7-be, nem csak télre vesz az ember gépet bakker.
Mai fejjel..q9550/UD3-as lap meg 8gira ram, oszt'kész..
-
SSJPeter
őstag
válasz
kimi02
üzenetére
OK és ezt akár 3 évig mehet neki és nem lesz degradáció ugye?
Tudom,hogy ez pöcsölésnek tűnik de én 3 évente cserélek konfigot nem 3 havonta.
Meg igaz van rá még 2.5 év gari de azért nem szeretnék rá szorulni.daráOw:
Ok,rá fogom tolni.
Mondjuk az is beszédes,hogy az Asus monitorozó programjában nem lehet 65 fok alá állítani azt,hogy mikor legyen overheat warning...tehát számítanak rá,hogy meleg lesz az NB.
Tehát gondolom 65 fok alatt akkor egyáltalán nem gáz csak szokatlan mert a p965-ös lapom csak 35 fokos volt.
-
SSJPeter
őstag
válasz
kimi02
üzenetére
Köszi és a hőfokról mi a véleményed?
Most 1.24V-el 60-62 fokos full terhelés alatt...jól szellőző házban.
1.3V-al 65-66 fok is lehet szerintem.
Az még belefér?
1.4-en már lenne vagy 70....Amúgy most már venném a procidat de mostanra már eladtad.

Tudtam,hogy ez lesz sajnos.Amúgy Vcore-ra meg VTT-re mennyi a max. 1.24,1.28??
darál0w:
Molyfing az a prime...metro alatt többet mértem de kb. ugyanannyit.Jó tudom,hogy annyi a max. max. max. 24/7-re de én közepes max.-ot akarok.

-
Speed®
titán
válasz
kimi02
üzenetére
Ha minden jól megy, 1 hét múlva megint lesz nálam egy Q8300..mondjuk tudom, hogy senkit sem érdekel itt csak a Q9550, de ez is szakmai hsz.

Egyébként vicces, hogy csak a GTA4 miatt kell a 4 mag..tök jól elvoltam a 3Gre tolt E4300al is, kivéve GTA..ennek semmi sem elég bakker

-
DigitXT
félisten
válasz
kimi02
üzenetére
Nekem nem... Ilyen 33-as lépésekben végigzongoráztam: 433-ig még
semmihez nem kellett nyúlni, de 466-on már rá kellett tolni 1 tizedet.
Namost 4 GHz-hez 471 kell, szóval oda is elkel nálam az a +1 tized.
De lehet, hogy van az több is, idézem a beállítási tippekből (cikk itt):Pár beállítási tipp:
* más P45-ös lapokhoz képest magasabb mch feszültség, 1.40v+ 500fsb felett főleg, ha magas memória órajelet akarunk stabilizálni; 600fsb-hez pedig 1.60v+
* magas NB strap (400); illetve a legjobb késleltetési arányok megkeresése cpu/mch-nak (300ps/150ps)
* dram referencia feszültségek és manuális beállítása dimm-enként
* magas cpu vtt, iirc és alacsony pll a maximális fsb eléréséhez
* auto GTL-ek (érdekes mód nem nyertem vele extra stabilitást mint más P45 lapoknál) -
DigitXT
félisten
válasz
kimi02
üzenetére
A VTT valahol az egekben volt...
(BIOS 1,58,
ha jól emlékszem: majd megnézem a profilban.
De mint darál0w írta: ki tudja azt mire dropolta.)Ja, szépen megy, csak azt a célt nem tudja (mert
mint kiderült, nem rajta múlik, hanem a nyavalyás
ramokon), amiért beszereztem, miszerint AC2-ben
még hiányzik néhány FPS. Most is ahelyett, hogy
játszanék, állítgatom, mert hiába stabil 4,25-ön, ha
ekkor a ramok csak 1666-on mennek CL10-ben, és
emiatt lassabb a játék...! Ha viszont már lassabbat
akarok, akkor kisebb fesz, kisebb fogyasztás, mert
abban is jó ám.
(Lipi 1V alatt is prime-olt vele.
)darál0w: asszem van rá valami pencil mod...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
DigitXT
félisten
válasz
kimi02
üzenetére
Természetesen: egyet is értünk. Csak a hirdetés szempontjából
nem volt szerencsés - szerintem - arra hivatkozni, hogy i5-750...
Ettől függetlenül, ha tényleg el akarod adni, remélem elviszik.
Amúgy van valami jó összehasonlító teszt a neten, hogy játékok
(és kizárólag játékok, engem csak az érdekel...
) tekintetében
hogyan viszonyul egymáshoz a két architektúra? Clock2clock pl. -
DigitXT
félisten
válasz
kimi02
üzenetére
Tudom, hogy szívás van velük, tapasztalom...

Viszont AC2-ben kevésbé procilimites így, tehát
valamit azért számítanak.
Btw. szerintem a te
procidat azért nem akarták megvenni, mert írtad,
hogy i5-750-re váltasz. Ilyenkor az ember pl. azt
gondolja, hogy ha már a "legtuningosabb q9550"
tulaja is inkább i5-750-et vesz, akkor az biztos
sokkal jobb lehet, tehát inkább olyat kéne venni.Ekkor megnézi, hogy árban mi van, s látja, hogy
nem is vészes...! Ha hiszed, ha nem, engem is
elbizonytalanítottál ekkor, mivel nem WR-eket,
meg egyebeket akarok, csak minél jobb proci
teljesítményt (igen, hogy még a kissé elb*szott
konzolportok se akadjanak), de minél kevesebb
macerával, tehát pl. nem is igen akartam lapot
cserélni, meg ilyenek... Mondjuk egy lapcsere
befigyelt, így legalább kiderült, hogy mennyire
nem "hajtotta ki" a P35 a Q9650-et, ill. fordítva,
hogy mennyire igen: azt 4,2-n már nem tudtam
stabilizálni, lipi procijával 4,25 biztos meg lesz. -
dangerzone
addikt
válasz
kimi02
üzenetére
Én sem értem amúgy, hogy most miért csappant meg a kereslet a p45-ös tuninglapok ,meg a q9xxx procik iránt.
1 hónapja még mindenki ilyet akart venni. Akkor nem volt eladó.
Most, hogy van eladó, nem kell senkinek.Milyen gépet vegyek topik úgy látszik hatással volt sok emberre, és mindenki az ájemdéjt hajszolja...

-
Joachim21
őstag
válasz
kimi02
üzenetére
UD3R-t látok gyakran unokatesómnál, nagyon szimpatikus lap, minimális droppolással, de annyi van mindkét maximus formulánál is amiket használtam eddig.
Maximus II Formulát egyet megsütöttem már (valahogy akkoriban még nem igen értettem meg hogy mindenre figyelni kell, és az északi hídnak valószínűleg annyi lett, mikor 2 magról 4-re váltottam azt már nem bírta kezelni), helyette kaptam egy maximus formulát gariba, én mindkét lapot szeretem, bár a mostani maximus formula van amit egyszerűen alapból túlfeszel, pl. memória 0.1V-tal mindig többet kap mint a BIOSban beállított, de a CPU PLL is, engem ez zavart. Gigánál ilyet nem láttam. -
monosz
őstag
válasz
kimi02
üzenetére
Bőven elég,csak a kíváncsiság hajtott hogy léggel hűtve mit lehet kihozni belőle.
dangerzone:Ja a hűtés egy sarkalatos pont.Egyenlőre vizet nem akarok.
darál0w:Lehet hogy még a 4Ghz-t megpróbálom,csak valami f@sza hűtés kellene.
Uraim,köszönöm a segítséget,ill a tanácsokat.

-
lipi67
nagyúr
-
1269
tag
válasz
kimi02
üzenetére
A ramok ugyanúgy vannak állítva, mint a x48-dq6-ba.
Perf. enh.Standard, a reaperek 2.1v-ot kapnak, perf.lev 10, próbáltam az időzítésen is lazítani, visszaosztottam kisebb órajelre, de semmi
Azt nem tom mi lehet az a csipogás amikor nem indul, pity-pity-pity gyorsan és sokszor amíg nem indul újra.(nem bírtam megszámolni olyan gyorsan csipog) -
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02
üzenetére
Nézd, Nekem HWBOT-ra készült teszteknél: [pl. itt] a proci folyamatosan 1,475 feletti vcore és 1,5v feletti VTT-vel ment napokig.. (úgy értem, napokig csiszolgattam a tesztjeimen) és 1,4v feletti VTT ha van hűtésed, TUTI semmilyen következményekkel nem jár. Nem mondom, hogy prájmolj órákat 1,5v-on, de napi 10-20 dmark, wPrime , sőt..több 32M-es Super PI (ami terhel rendesen) megvolt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
kimi02
üzenetére
Azt se tudom néjha, hogy éppen min vagy! Gratula!! Mizu, letiltottak a gyerek gépéről?
Hazavágtad? Olyan kár, hogy azonos feszen alig alig teszteltünk. 1,25v-os teszted nincs véletlenül? Te! Csütörtökön elvileg hideg lesz. Nézhetnél egy új Validot, valami azt súgja, úgy belelendültél, tök jó eredmény lenne!!!!

-
válasz
kimi02
üzenetére
Én is azt használom. Meg biztonságosabb is mint win alól piszkálni a bios-t. Én a win alóli frissítést senkinek nem ajánlom, mert ugyan kicsi az esélye hogy rosszul sül el, de ha igen, akkor nagy kárt tud okozni

(#12378) PH-User: az mch fesz oké, de a VTT egy kicsit sok. Nem azért mert káros, csak feleslegesnek érzem azért a plusz pár mhz-ért fsb-ben.
-
MPowerPH
félisten
válasz
kimi02
üzenetére
Igen, még élek. Igaz, most még csak fél ember vagyok.

Persze megértem a kollégát, sejtem mire gondolt. Tudom, hogy szánalmas kint ücsörögni a hidegben, vagy legalábbis a gépet kirakni az erkélyre...De ha valakinek nincs pénze kompresszorra, vagy nincs elég tapasztalat dice és ln2 terén, nem mer belefogni, akkor ez a hidegbe kipakolok lehetőség marad csak, ha jó eredményeket akar az illető felmutatni.
Én múltkor jól megszívtam, volt vagy -18, és felforrt a proci. Heat pipe nem bírta a hideget.
players111: SPi32M -et lefuttathatnál.

-
NFree
addikt
válasz
kimi02
üzenetére
Hát egy kicsit el vagyok szomorodva mert , nem úgy megy ahogy megálmodtam de nem rossz
eddig 0.1v-al kevesebb-el megy mint a régi, de még a teszteléssel nem tartok sehol csak épp hazaugrottam.Tömören cpu fesz: norm., llc on igy 3,8 at megy 1.136v-al most épp 1.28v al nyúzom 500 as fsb-n 1.3v vtt s 1.32v mch
Nem akarok most vissza keresgélni, de kb mennyin mennyit kéne ennek mennie, hogy legyen mihez viszonyítsak.

-
Speed®
titán
válasz
kimi02
üzenetére
1.35 VTT és MCH sem segített már érdemben P35ben 466 fölé menni FSBben..tolni kellett a Vcoret rendesen, mást nem kért már. 480hoz már 1.44Vot kapott a kis Qm és már nem futott le a Pi1M, feljebb nem akartam menni léggel..
P35ben ennyi van, ezt el kell fogadni, vagy sem, és cserélni P45re
-
BeLucZ
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Vadiúj AM 4 procik! Raktáron! Kamatmentes rèszletre is! ÈRDEKLŐDJ!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- HP EliteBook 840 G10 - 14"WUXGA - i7-1360P - 16GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 3 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de ugye a festés miatt még mindig várni kell.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Lipi 1V alatt is prime-olt vele.
)

noagyom szar, add el !