- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- sh4d0w: Tele a hócipőm
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
potkem
aktív tag
válasz
fagy53 #21698 üzenetére
A felbontásom 1680*1050.
De most váltok a kártyával együtt full HD-ra.
Nézegettem 60000ft-ért már elég jót tudok venni.
3 éve fejlesztettem utoljára, csak azt nem tudom miért maradtam az LGA-775 foglalatnál.
Mindig a Q8400-as tetszett, azért is vettem meg azt.
Mindig csak álmodoztam róla nagy lépés volt a Core2 Duo után.
Fejleszteni nem szeretnék még vagy két évig. Inkább a meglévő rendszeremhez venném a kártyát.
A mostani rendszerem amiben a kártya nem nagy szám, tud a Battlefield 3 multin ( teljes felbontás,minden médium) 40-54FPS-t.
Imádom ezt a procit, és ehhez akarok egy normális kártyát ami egy darabig elég lesz.
Aztán ha már nagyon kevés lesz, fogom és cserélem ismét a gép belsejét.
Akkor melyik is a megfelelő kártya a számomra?
Ezer köszönet mindenkinek. -
-
Dark KillerX
addikt
válasz
fagy53 #20409 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ!
Igazán CPU limitről nem beszélhetek,mert HD felbontáson játszok,nagy ritkán multikkal,szal CPU limitről nem igen tudom beszélni,inkább a vga pörög sokszor 100%-on mint a CPU!Viszont a csere pont amiatt fordult meg bennem,hogy lehet pár hónap elteltével 10k-t se fog érni az egész!Viszont ami kérdőjel a bővítéssel kapcsolatban,az hogy a Sandy amit kinéztem 4 magos,emiatt gondolom,hogy ahova a York nem elég,oda a Sandy se?
FaTHI Főleg játszik,szal azt mondod nincs akkora változás?Mert én pl mikor 2 magosról váltottam(E5200) erre a York-ra,sokat ugrott a teljesítmény!
-
Laci2277
senior tag
válasz
fagy53 #20244 üzenetére
Meglepődnék rajta, ha egy i3-2100-es proci leverné 30%-al azonos órajelen a procimat vagy japy kollégájét
Játékban fullhd felbontáson még az I5-ös is csak hajszállal gyorsabb azonos órajelen, ezen nincs mit beszélni. Ime a teszt.
(#20245) bolcsodal Csináltam egy tesztet Aida/Cpu photoWorxx 3Ghz-en futtatott procival,
az eredmény, nem egy kategória az i3-2100 és ez.
-
bolcsodal
addikt
válasz
fagy53 #20244 üzenetére
Volt lehetőségem és leteszteltem. Nem annyira fekete-fehér a kép. Igaz "csak" egy Q8300-as hasonlítottam össze "csak" egy i3-2100-assal, de az architektúrális különbségek jól láthatóak.
Ráadásul clock-to-clock néztem (3.1 GHz). Az egyedüli különbség a RAM-volt. LGA775-nél DDR-1066 (CL5) LGA1155-nél DDR-1333 (CL9) dolgozott. 4GB mindkettőnél...igaz az újoncnál csak 1 modul.
Ha azt vesszük, hogy 4 szálat képes kezelni mindkét rendszer jól átláthatóak az erőviszonyok. Jól látszik, hogy a memóriavezérlőn rengeteget csiszoltak LGA775-óta.
Elképesztő, hogy egy kétmagos kis fos+HT mennyire megszorongat egy natív (2x2) magos konfigot. Ha ehez hozzáveszem, hogy az i3 került 28K-ba a Q8300, pedig 23K-ba (használtan), akkor érdekes a kép. Jó kis procik ezek a HT-s pentiumok.
Persze ezek csak szintetikus tesztek (AIDA 1.85)
-
bolcsodal
addikt
válasz
fagy53 #18447 üzenetére
Én is így gondolom. A Llano-ra vártam, de csalódást okozott. Ezért az APU-ért nem érdemes 775-ről FM1-re váltani.
AM3+ lett volna még alternatíva (később Bull, most egy Phenom 955), de végül képbe került ez az olcsóbb megoldás. 775-ben végállomásnak számít, de nem érdekel.
Jelenleg még nemnagyon érzem az előnyét, mivel ahol eddig CPU limitem volt most VGA limitem van
, de majd eccer teszek mellé egy rendes VGA-t...
-
bolcsodal
addikt
válasz
fagy53 #18422 üzenetére
őőh...izé...7x410-et megy!
Nem tudom..szerintem a proci sem százas....
(#18421) kulerr: Ha korrigálom a feszt akkor megugorja a 7x440-et 1.23V-on. Ugye a VID-je is ennyi. Tehát igazából nem érdekel, ha játszom 7x440-en használom. Az meg hogy nemvolt a legjobb vásár...hát benne volt a pakliban. Megbízható hely nem létezik. Azt állították, hogy nem volt húzva...egy G31-es lapból szedte ki a fószer, szóval hiszek neki valamennyire.
De sokminden lehet. A 4x1GB RAM is nagy teher az MCH-nak, főleg ezek, mivel zabálják a feszt. A hűtése sem a legjobb a DS3-lapon...
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
fagy53 #18366 üzenetére
Jah, adtam...de csak módjával (egészen fos a DS3-as NB hűtése).
Majd foglalkozom vele, ha elmúlik ez a kánikula...
Ilyenkor BIOS alulfeszelsz? Tehát BIOS-ban állítod be az 1.15V-ot?
Egyébként GTX460-nál már platform-limit lehetett nem? Azon morfondíroztam, hogy nekem már csak HD6870 szintű VGA-ra érdemes váltanom...ezek szerint visszafogná a 775-ös platform..
-
bolcsodal
addikt
-
GoZoL
senior tag
válasz
fagy53 #17858 üzenetére
Na megvan a hiba oka!
Rosszul volt feltéve a cooler, az egyik lába ki volt csúszva és nem érte a teljes felületét a cpunak, meg rossz irányba is nézett.
Most már 58 fok felé nem megy. Prime95 tesztet nézegetem de 1,1812 V-nál a 4.mag mindig hibázott. Most 1,2 V-on megy a CPU, eddig még hibátlan minden magnál a számítás. Sajnos nincs két egyforma processzor... -
-
polonic
félisten
válasz
fagy53 #17296 üzenetére
Ebben igazad van. Nem is az idle fogyasztás miatt csinálnám ezt. Megint nem írtam le teljesen, amit szerettem volna.
Hanem a load alatti fogyasztást szeretném csökkenteni. Jó lenne ha alapfeszen menne a load alatti órajeleken. Így azért csak számottevő csökkenést lehetne tapasztalni, igaz?
Mondjuk nem olyan sokat játszom, meg ha körülményes ezt beállítani (külön programok, profilok azon belül, stb), akkor lehet, hogy hagyom. -
polonic
félisten
-
F e Z o
veterán
-
syberia
veterán
válasz
fagy53 #17147 üzenetére
Én azért megpróbálom, többen írták hogy 3.3ghz reális elvárás a Q8300-tól
csak hát ez a lap...lehet giga p45-el jobban jártam volna
Akkor már értem miért nem akar bootolni a win7 6*450 alatt
A PCI-e freki eddig mindíg fix 100 volt, megpróbálom 104-en köszi a tippet!(#17142) darál0w: többszöri próbálkozásra sem jött össze a 450*6
pedig a ram kapott 2.1V, NB: 1.34 cpu: 1.3 nem értem mert az E8200 ment
ebben a lapban 450fsb-n. -
polonic
félisten
válasz
fagy53 #16880 üzenetére
Ez volt a legkisebb feszültség, aminél nem kékhalálozott. A biosban beállított értéke ekkor 0.9875 v, azt hiszem. Az egyel kisebb beállítással a 0.975-tel már kékhalálozott rendszer, pedig ekkor is 0.96-ra volt a drop. Na most annyit csináltam, hogy ennél a 0.9875-nél egyel feljebb állítottam és így jó lesz. Ami valami 0.99xx érték.
(Egyébként nem biztos, hogy pontosak azok az értékek a második tizedesjegy után, nem tudtam ezeket így megjegyezni)
-
odorgg
addikt
válasz
fagy53 #16800 üzenetére
Hát ezaz, én már 775-be nagy összegeket nem szeretnék befektetni
Úgy volt, hogy a P5E-met elcserélem 1 P5Q delux-ra +némi Kp-re, de nagyon ugynézki átbaxtak, és jelenleg sem a P5E-t, sem deluxe-ot, se a pénzemet nem láttam még
Srácnak vólt 4 pozitv, értékelése, gondoltam nem lessz baj, de tévedtem
Voltam akkora barom, hogy belemegyek egy ilyen üzletebe, és bizlamat szavaztam , egy az ország másik végében élő ismeretlen embernek, akinek van 4 pozitív értékelése a PH-n...... hülyehülye
hülye
Attix82: Nem sok kedvem van 2gb-al vacakolni, mert a tesztek is fele olyan lassan futnak, ráadásul a Prime melett netezni sem lehet igy, mert negyed óra amig megnyit 1 oldalt az explorer. Szintetikus teszteket meg nemszeretem hosszú percekig bámúlni
-
-
polonic
félisten
válasz
fagy53 #16759 üzenetére
Idáig eljutottam:
Igaz, itt most csak 12 percig teszteltem, de semmi rendellenest nem tapasztaltam. Meguntam már ezt a sok tesztelést.
Elég volt ez a 12 perc?
Egyébként 1.025 voltra van állítva biosba és ebből lesz terhelés alatt 1.008, ahogy a képen is látszik.
A hőmérsékletek is csökkentek ismét, alig melegszik fel a terheletlen állapothoz képest.
Azt hiszem ezt most így hagyom és használom így a gépet, meglátjuk stabil lesz-e. -
polonic
félisten
válasz
fagy53 #16742 üzenetére
Persze, nem is az a lényeg. Hanem inkább az, hogy milyen értékekkel csökkentsem fokozatosan a feszültséget? Mert egyből, most mondok egy értéket, nem esek neki 0,9 voltnak.
Már ez az 1.1 voltra állítás is szép spórolás akkor.
Ja és még egy kérdés. Az alulfeszelés nem károsítja a procit? Elnézést, ha ez hülye kérdés. -
polonic
félisten
válasz
fagy53 #16736 üzenetére
Értem most már. Azt hittem a valós adatot olvassa ki.
Most fut éppen az OCCT, a cpu-z szerint és adia64 szerint is idle-ben és load alatt is 1.088 volt a feszültség.
Jó ez az OCCT program egyébként.
Ezelőtt játszottam metro 2033-mal és f1 2010-zel is és stabilnak tűnt a gép. Eddig OCCT alatt is stabil a gép.
Egyébként a legmelegebb mag eddig 50 fokos, 1,225 volttal ez 61 fokos volt.
Na akkor így szépen lehet tesztelgetni a minél kisebb feszültségeket. Mit javasolsz milyen értékkel csökkentsem a feszt?
És köszönöm a részletes tájékoztatást és a türelmedet! -
polonic
félisten
-
polonic
félisten
válasz
fagy53 #16724 üzenetére
Minek kellett volna kiderülnie? A program azt írja, hogy VID. De akkor az ott kiírt VID érték nem az a VID érték, amire kiváncsiak vagyunk? VID érték akkor nem egyezik a magfeszültséggel? Ezt akkor honnan tudom megnézni? Biosban rendesen írja ki? Mert ott is ugyanezt az értéket írja ki. Egyébként nem én állítottam be, én csak betettem a procit, bekapcsoltam a gépet és használom.
Akkor azt kéne csinálnom, hogy a magfeszültséget én is lejjebb állítom? Emellett működni fognak a szokásos energiagazdálkodási funkciók, EIST, C1E vagy micsoda? -
Attix82
addikt
válasz
fagy53 #16628 üzenetére
60 fpst minden Quad ki tud sajtolni velemenyem szerint, csak egy nagyon jo VGA kell melle. Az hogy nem hoz 300 fpst hanem csak 150et a proci miatt szinkronizalast kikapcsolva szerintem senkit se zavar, aki tenyleg a jatekra figyel.
Gondolok itt nagy felbontas, simitas csilli villi cuccokat radobja az ember, aztan mar mindjart leesik a proci terheles es a VGA konyorog az eleteert
-
pr05p3c
tag
válasz
fagy53 #16293 üzenetére
"Ha Samu HDD van mindenképpen kell ez a 102MHz, mert valamiért ez a márka kényes a SATA vezérlő órajelére"
Ezt hogy érted? Nekem van két samsung sata2 hdd a gépemben, pci freki 100mhz-en fixálva és semmi problémát nem tapasztaltam. Tudnál erről bővebb leírást írni, vagy linkelni(akár angolul is jó).
-
PongiBandi
tag
válasz
fagy53 #16001 üzenetére
Nem BR, csak egy sima 720p-be átkonvertált mkv. És azért kell, mert a másodpercenkénti 24 képkockából (24 frame per second) interpolációs módszerrel valósidőben "legyárt" 60-at (60 fps), azaz másodpercenként kiszámol még hozzá 36 képkockát. Ez a megjelenítő 60Hz-es frissítése esetén teljesen folyamatos, "ricegésmentes", számomra nagyon "valósághű" mozgást eredményez.
De ez még nem elég, ezen felül egy igen durva képminőség javító algoritmus is dolgozik benne, ami agyonveri az általam eddig legjobbnak tartott AviSynth-es algoritmust, nevezetesen a Seeshaw/Spresso filtereket, melyeket eddig használtam:
SetMTMode(2,8)
SPresso(limit=8, limitC=8, bias=100, biasC=100, RGmode=1, RGmodeC=17)
LimitedSharpenFaster(ss_x=1.0,ss_y=1.0,Smode=3,strength=90,overshoot=1)Vannak sokkal nagyobb bitrátával rendelkező 1080-as filmjeim is, ott azonban kisebb a CPU terhelés, igaz nem olyan részletes és mozgalmas a kép mint egy természetfilmben. De akkor mitől ekkora a bitráta? Na mind1, ez már csak Hollywood titka marad...
Mindenesetre a [Picture2 hardver ajánlása]
Expected requirements: Full HD: Quad Core CPU + GPU, 720p: Dual Core CPU + GPU
Tessék nyugodtan kipróbálni otthon, ajánlom a National Geographic gondozásában megjelent "Planet.Earth.2006" sorozat részeit 720p-ben (pl. ESiR release), vagy pl. a Csendes óceániáról készült "South.Pacific" sorozatot (pl. NaRB release) Döbbenetes
-
Speed®
titán
válasz
fagy53 #15748 üzenetére
No, ez új, vannak már VTs Q8300ak is..bár várható volt. A magas VIDet mondjuk soha nem értettem, ilyen kis órajel/cache mellett miért ennyi vajon?
Én annyira nem érzem hátránynak azt a fél szorzót..P35ben 3.4 vagy 3.6GHz..
Persze ha nincs mellé 800+ RAM, esetleg 400+ lap, akkor jól jöhet az a fél is..mijos
Ha valahová kell a 4 mag, ott mindenképpen, de amúgyis jó dolog, ha multitaskingos vagy.Nekem elég erős volt a Q8300 után visszaülni egy E2160 mellé, pedig mindkettő 3GHzen volt hajtva. Addig válts szerintem, amíg értelmes áron el tudod adni az E8400at..szinte 1:1 újíthatsz Q8300-8400at, amit belősz 3Ghz fölé könnyedén a lapoddal és máris van egy ütős kis Quadod. -
Core2duo6600
veterán
válasz
fagy53 #15725 üzenetére
Azért csináltam ramtesztet, mert volt DDR2 es ramom még régről kingston 1066 os CL5 ös, és 1066 on el sem indult, nem csak ez a lap, a korábbi sem, ami meghalt, este még ment reggel már nem lehetett bekapcsolni.
Másnak nem lett baja a cpu egy másik lapban azóta is megy.Szereztem utána ezt a giga lapot.
És vele együtt egy q9400 es cpu-t, és 1066 os kingmax ddr 2 eseket.
Azokat kitesztelve egy elbukott, nyilván ugyanabban a foglalatban.
Ezután a Kingmaxokat félretettem.
Betettem az 1333 as DDR3 asokat.
Amiket korábban vettem ddr 2 esnek de félrenyult az eladó(akkor még drágább volt a ddr 3 as)
Letesztelve a ddr 3 as 1333 asokat, nem csak ezzel másik lappal is. (1156 core I7), az eredeti saját gépem, mind a 2 ben hibátlan, így a ram hiba kizárható.
Egy cégtől jött felszámolták, alkalmi vétel volt de nagyon mind a cpu, a ddr2 es kingmaxot, és a lap együtt volt 10 000 HUF, (ha (kuka a lap, már akkor megérte).
Azért ment 24 órán a ramteszt, mert el kellett mennem és elfelejtettem kikapcsoolni a gépet.
Most ott tartok, hogy a giga p45 öst, a q9400 as és a korábbról megmaradt ddr 3 as kingstone van benne, a lap fogad 4 ddr2 est vagy 2 ddr3 ast.
A progit le fogom szedni, az elöbb próbáltam ujraindult a win, holott ki van szedve a pipa az autorestartból, most leszedtem itt a másik gépen.
Összesen 3 gépem van jelenleg, egy KVM el, mert moniból csak 1 van.
Hogy az előző táppal is ezt csinálta - e , most hogy mondod nem merek rá megesküszni, hogy nem.
Mert egy hete van itt a gép durván, és a muilt héten nem tudtam vele különösebben foglalkozni, így tegnap áltam neki komolyabban.Még abban bizok, hogy gyenge a táp, vagy hogy kell neki a mind a 2 csati az +12 voltra, mert mint ma megtudtam egy ph s tesztből, onnan kapják a cpu-k az áramot.
Csökkentettem a táp terhelését, már csak 1 hdd és 1 vga van benne, egy dvd kiséretében.
A winyokat meg a kareszokat áttettem a core i7 esbe. -
-
Daralo:)
tag
válasz
fagy53 #15686 üzenetére
na 3.00 ghz en eléri a 70 fokot ott le is állitotam szal nem megy a hüfok a vcore fesz változtatásával se változot számott tevően akkor ugye a kérdésem az hogy hűtöt lehetöleg olcsón q9400 ra normálisat!
ja amugy a 8x os szorzo alat van egy 0.5 ös pcio pl 2.66 rol megelemi 2.83 ra
na ez mi? és nem a 333 as álást álitgatom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- Star Trek
- Tőzsde és gazdaság
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- EAFC 26
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
- Lenovo 14 Ideapad 3 FHD LED Matt i3-1115G4 4.1Ghz 8GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Garancia
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest