- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #23622 üzenetére
Simán!
Volt néha olyan vegyesvágott ram a gépben.. (valahol itt van ph-n), 2Gb Reaper+2db 1GB CellShock+1db 512-es PQI.. Nem volt kb 1 az az 1db azonos paraméterük sem..se fesz, se késleltetés.. és mentek dualban
De 2x2 GB Reaper + 2x1GB Celshock nagyon sokszor, szerették egymást. -
lipi67
nagyúr
válasz
senzaj #23605 üzenetére
Hát.. ha fontos a játék, s nem akarod mindíg csutkán járatnia gépedet....
Kérdés mire használnád, akarnád-e fejleszteni stb..egy használt 1155-ös p67-es lap, bele egy i5-ös proci és elvagy, s olcsó is.
Ha több a lé, akkor 1150..
Mondjuk.játékr bőven jó lenne neked egy 2500K, s vanmég bennük plusz is bőven ha később szükséged lenne rá. -
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #23602 üzenetére
Szia! Hát ..igen. más tészta még az i3 is. Volt azóta i5 2500k,i3 2100, 2600k 2db, s most adtam el az i5 3570-et.
Őszintén..szerintem az i3 2100 is gyorsabb volt. Mikor eladtam a 2500k-t s beletettem, pl. a fiam nem vette észre.
Most egy i5 4690k-t rendeltem, kíváncsi leszek. csak ne melegedne annyira, de majd szét lesz kapva..én se nagyon voltam aktív itt, sok családi szar öszejött-
-
lipi67
nagyúr
válasz
Alister71 #22120 üzenetére
Kben...eléggé elfásultam, ez igaz. Csak azt nem tudom, hogy 1155-nek köszönhető-e, vagy én lettem unott.
Lehet, újraépítem az egészet. Azért a Team Ramokat (1600-as modulok) megrángattam , s 2133-ig mentek is 1,6V-on, az jó.
A platform se rossz,sőt.., de nekem a memveezérlés tetszik a leegjobban. Az brutal s a 3-4 gen-es i-s procik még rátesznek egy lapáttal (kis lapáttal)Én meg már olyan öreg vagyok, hogy a játszóteret nem , hogy átadom, még az ovusokat is elhajtom (2. gyerekkor), s brümmögök ott egy műanyag dömperrel.
-
lipi67
nagyúr
Szép napot az Uraknak! Mizu errefelé?
Jó öreg topik, én meg szét unom az agyam a 1155-tel. lehet vissza is váltok, mert a 1155 "tuningja"... lókuki. 20 perc s mindent tudsz az egészről. Ha nem, User error. bezzeg itt ! Most kegyetlenül hajtok egy 2100-as i3-at , ht of, 20-as szorzó.
Játszani nem játszok, ph-t olvasni ennyi is elég, tuningban meg ...na azt nem lehet -
lipi67
nagyúr
válasz
Gery15 #21831 üzenetére
bizonyos rambeállításokat nem szeretnek a lapok. más visszaosztást próbálj meg.Vicc, de van, hogy ha visszafogod a ramjaidat az is gátolja. S hagyd a CL 6-ot 5-5-5-15, s ahogy írtam 800/900/900
Prime -nál volt, hogy valamelyik hibát dobott (nem emlékszem már melyik verzió, de nekem giga lappal az a prime bugos volt. -
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gery15 #21811 üzenetére
1 kép spd-t úgy állítsd be, hogy a mmória bőven 1000 alatt legyen.
2 kép skrew eknél 800, 800, 900
3. képnél szintén skrew ek,
és emelj feszt.Jó lenn lenne látni, hogy az alamenükben megnyita mi s mennyire állítható.
picit rossz hír: q9550-nél egy p45-ös lappal többre mentél volna, legjobb giga ud3r vagy ud3p
MCH-nak is adj plusz feszt, 1,2v kell neki tuti. S emelegesd az fsb-t, ET6 jó.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Gery15 #21809 üzenetére
jó lenne egy kép a bisról.
IBT 20kör, oszt' csókolom. A kedvenc játékoddal teszteld.
Ram: Úgy állítsd be, hogy (G)Mch 333-on legyen, s a ramok kezdetben 1066-nál alacsonyabb MHz-en induljanak. Majd szoftveresen emeld win alól az FSB-t, s látod, hogy éppen mennyin tartanak a ramjaid.
Szerintem 6-6-6-18-on feszemelés nélkül is tudnak 1100-at.
LLC-t elvileg ilyn kis fesz mellett nem érdemes használni, de én bekapcsolnám ha már van, csökkenti majd a VDroop-ot és nem ugrál majd a procid fesze! -
lipi67
nagyúr
válasz
Gery15 #21801 üzenetére
Ahogy Matisz77 írta. Azért ha megvan a vid, először nyomj neki egy tesztet, hogy lásd, mennyi a VDroop (mennyit esik a fesz terhelés alatt a biosban beállítothoz képest) ezt add a vid-hez, s ha terheled majd, akkor a procid a valós Vid-jét kapja majd. Ezen emeld az FSB-t, de előtte oszd vissza a ramjaidat, mert majd azok órajele is emelkedik. Ha ezzel megvagy s van egy stabil "alapfeszes" eredményed, akkor onnan lehet majd építkezni..
huhh 1,1875? az nagyon jó! Kb 0,05 lesz a vdroop, ezt add kapásból hozzá, s biosban 1,2375körüli értéket adj.
-
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #21799 üzenetére
(ment válasz)
-
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #21429 üzenetére
MX 3 .. Melegíthettem a pasztát, procit, hűtőt..
Soha többet!
MX 4 és 2 között nem vettem észre különbséget. -
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #21207 üzenetére
Tegnp kaptam az új 1600-as Team Xtreem DDR3-as ramjaimat. Ma elkezdtem fogllkozni velük én is.
[Team Xtreem Dark 1600MHz@1905MHz]
-
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #21203 üzenetére
VAN!!!
Advanced Timing Comntrol/ Channel A :Static tRead Value (ez a performance level) tedd 10nél magasabbra
Channel B:Static tRead Value -u.ez
cstornánként is beállíthatod ha nem KIT-et,hanem különböző ramokat használsz!Ha szar értéket lősz be biosba, el se indul, hmar észreveszed.
Tedd kezdetben 11-re, s majd látod, hogy lehet-e szűkizeni stb..sztem 10-en lesz Ok.bocs az elgépelésk miatt, szar a billenytű, hol leüti, hol nem
-
lipi67
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #21197 üzenetére
Jogos. Viszont ha azt nézem, hogy kb i3 2100-as szint 3GHz-en vagy jobb is picit..S ahol meg valós 4mag kell..ott jobb 1értelműen.
Próbáld finomhangolni, csak kicsikarsz belőle annyit. Én tuti nem hgynám. (mielőtt lehurrognának: Igen, 24/7-ben, hétköznapi használtnál tuti nem venni észre 1-200MHz-et, s nincs terhelve a lap) -
lipi67
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #21193 üzenetére
Van fagyasztva egy Giga EP45 UD3R-s lapom, ha esetleg oldódna jég, benevezhetsz rá..
Ebben 4Ghz is megvolt ilyan procival emberi feszen : [link] -
lipi67
nagyúr
válasz
gyáliSanyi #21185 üzenetére
Amit Speed(R) írt igaz, de szerintem Te se csinálsz jól valamit. Én g31-ben 2maggal 450-es FSB fölé mentem, G41-el ha jól beállítod illene azért 360-körül mennie, vagy fentebb.
A q9400-es ugyan lassabb, mint a q9550-es, de a fele akkora L2 miatt kevesebbet is kér a laptól. Nálam Q9550-es VTT-t zabált, (mondjuk 4,5 környékén..), q9400-es "igénytelenebb". (G)MCH legyen 333-on, VTT MCH 1,2V indulásképpen.Mondjuk..az a combó lap..Sose értettem mi a kukimnak g-s lapokba DDR3..
Meg is van pakolva a géped rendesen, szvsz..nem a proci a ludas, ez tuti.
a tesztedből meg..sajn asemmi sem derül ki.
Kéne egy kép egy futó prime/Bled-del, cpuZ-vel és core temp-pel -
lipi67
nagyúr
Ha valkit érdekelne: Van eladó P45UD3R-s lapom (dobozában), és egy q9400-es, dobozios, hűtővel .
Továbbá Crucial CL4-4-4-12 (800-as) DDR2 és Giga GRX 260-OC minden tartozékával.. -
lipi67
nagyúr
válasz
Bernyó84 #21049 üzenetére
Nem. Ha nincs tuning akkor alapból 100MHz-cel gyorsabb a Q 8300-as, és újabb, kevesebett fogyaszt , csak 45nm-es.
A 6600-as "csak" 2,4GHz (mondjuk 100MHz semmit sem jelent), régebbi technológia, s a fogyasztása is nagyobb.Ha van tuning..1: Mit megy a tiéd?
Mert a q6600-nak az lehet (ne) az előnye, hogy nagyobb a szorzó, kisebb FSB-n jobban hajthatod, csak..tudd hűteni!
Viszont összességében..sztem teljesen felesleges a csere, sőt..talán egy q8300-ast később jobban el is tudsz majd adni. -
lipi67
nagyúr
válasz
papírzacsi #21016 üzenetére
Asus lapokat sose szerettem, s bevallom a biosukat se ismerem. Lehet, hogy ott más a megfelelője. kérdezz rá a lapod topikjában! QPI? FSB termination? -ilyesmi lehet.
-
lipi67
nagyúr
válasz
papírzacsi #21011 üzenetére
Igen, jobb sokkal. A vid-ed 1,2375, tehát minimális feszemeleéssel érted el. a 12M L2 miatt próbáld inkább a VTT-t és ref értékeket emelni. (ha mindent alapra állítasz (biosod bal oldalán fehér számok) akkor ha utána emeled a VTT-t vinnie kell magával a cpru ref, dram ref, mch ref értékeket. Arra hagyatgozhatsz. Nekem is volt q9450-em is, de nem tudom már, hogy mit ment, talán itt valahol megvan.
Egyedül a hő..Ilyen "minimális" tuning melett, nagyon magasak azok az értékek! -
lipi67
nagyúr
válasz
papírzacsi #21008 üzenetére
Nem elég informatív a kép. 1: Prime 95-öt futtass (BLEND), közben kellene egy Core temp, egy cpuZ.
Másik meg. Ahogy nincs 2 egyforma alkatrész, úgy 2 egyforma alaplap, proci stb se. Egy másik gép beállításai kb csak laza támpont lehet, de semmiképpen sem recept. Neked kell kitapasztalod, hogy mit tud a procid, lapod, ramod, s mire mit reagál.
-
lipi67
nagyúr
válasz
laguna82 #21003 üzenetére
3,4 GHz alapfeszem ( vid / bios) is tudják ezek a procik. Se hő se semmi degradáció. Meddig bírják? Hát Téged tuti túl fognak élni, ne aggódj!
q9550 -es 3,8-4,4 GHz 24/7 -FPO és Vid függő. Ezen tartományokon belül mind tuti atomstabil, semmi károsodás. P45-ben meg plána.
Az L2 kéári a VTT-t, azt eszi inkább mint a vcore feszt.ozzy711: Sajna nincs már meg a 4GHz-es képem, de 1,12V-on tudta, igaz ez..kva jó proci volt. Viszont egy nagyon laza 3,8GHz-es megvan, íme: [link]
Láthatod, se fesz, se hő. A Vid-je 1,12V-volt, de ezt akár egy alapfeszes tuninggal tudja nagyjából 100q9550-ből 90. GTR és Ref értékekkel kell játszani, MCH nem nagyon kér még itt (max 1,2V, de az is már sok)
Beállítod a procid 1,2V / bios. feláll, terheled, s meglesed, hogy mennyi feszt kap prime blend alatt. Legyen mondjuk ez 1,168V. Tehát a lapod feszesése ilyenkor (VDroop) 0,032V . Procid Vid-jét meglesed a core temppel, (legyen az egyszerűség kedvéért 1,2V), ehez hozzáadod a VDroop értékedet (0,032V) és a biosban Vcore fesznek beállítod az 1,232V körüli feszültséget. Így ha terheled a procid, pontosan a Vid értékén fog menni, ez egy klasszikus "alapfeszes" tuning lesz.
Ha netán a procid FPO-ja L830B550... akkor meg hartár a csillagos ég.Amúgy normálisan belőtt biossal ezt az alapfeszes tuningot MINDEN q9550-es tudja 3,45 -3,5GH -en minimum, de mehet 3,8-ig is.
-
lipi67
nagyúr
válasz
laguna82 #20991 üzenetére
este benézek. A lapod "L"betűje miatt mondtam az MCH-t ne terheld. A legjobb lap az UD3R/P volt (volt pár darabom s mentek is rendesen, q9550-nel 4Ghz vicc volt (alulfeszeleés) stb..Csak..nálad a hűtés "szarságát" jelenti az "L" s ha az mch több feszt kap..instabil lesz. Rambeállítási gebaszod van, de 666 vagy 777 se rá fütty ha nem super PI -t akarsz dönteni. Viszont ami számít az tRd, biosodban performance level néven keresd.
[itt] MINDENT alulfeszeltem.. -
lipi67
nagyúr
válasz
laguna82 #20984 üzenetére
Ha bled dob el, nem cpu fesz stb..
Ilyen kis órajelnél MCH-t se kéne emelni, ram időzítéseket kéne beállítanod. AIDA-val nézd meg, hogy egy memtest alatt pontosan mennyi feszt kapnak a ramjaid ha bios 2V-on vannak. Ott is lehet feszesés. Ha nagy a Droop vagy mch emelés, vagy ramfesz. Ref értékekkel még nem kell játszani ilyenkor.
Adatalpod szerint 1066-os ramjaid vannak. Ne hidd, hogy stabilabb lesz ha 800-on járatod! A "G"MCH-d 333-on legyen, s a szorzóval (visszaosztás) válassz optimálisat. 400as FSB-t az a lap tud 1,1V -os MCH körül is ha minden optimálisan be van lőve. Viszont..1,2V felett hamar melegedhet,s instabillá válhat.. -
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20440 üzenetére
De nem? A tuning ott kezdődik mikor baxakszol a ref, skrew értékekkel, gtl-ekkel, s nem szorzót emelsz és feszt. No meg ez a baromság mint az LLC fokozatai..Vagy legyen vagy ne..
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20436 üzenetére
Miért ne lehetne wallos egy proci? 3xxx-ek 375-nél megállnak 99%-ban.
Van Wall csak nem biztos, hogy 450-nélSandy vs q9550 hm... én se vettem észre semmit, mondjuk én a "buta" tuningja miatt alapból nem szeretem a sandyt..Bezzek egy p45-ös tuning..
-
lipi67
nagyúr
válasz
HartgeH3-2.8 #20263 üzenetére
Kérdés, mire használnád (ki). Én ..tuti nem váltanék, igaz rám ne hallgass, enyhén szólva szarba se nézem az AMD-t. Akkor inkább már 1155-re válts, s ott is "K"-s procira. S ha nincs túl bagy kül. a 2500k és a 2600k között árban, akkor 2600k.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Főcske #20257 üzenetére
Azért egy megrángatott 2500k kva jó tud lenni, mondom ezt attól függetlenül, hogy igazad van. Ha elég egy q9400-es ereje, fölösleges az egekig menni
(#20258) japy: Imádom a 775-öt, a q9550-et, mindíg örök szerelem marad, de..
1 teszt..nem realitás. Hidd el, (most főleg) van viszonyítási alapom, s a 2600k sokkal ütősebb, bár a q9550-es sokkal szórakoztatóbb, köszönhető ez a P45-ös deszkák adta lehetőségeknek. -
lipi67
nagyúr
válasz
Laci2277 #20255 üzenetére
Ma (még) nem használom ki, de úgy voltam vele, ha már sandy akkor "K"-s, s ha már "K"-s akkor HT. Majd 2 éve (ha jól emlékszem) eladtam a q9550-et, Team Xtreem 1200-as ramokkal, Giga UD3R-rel, hogy váltok, és..néztem, s nem tudtam mit vegyek. 1xűen nem volt szimpatikus platform (AMD kizárva). 1366 tetszett de baromi drága volt, 1156 meg nem annyira tetszett, visszamentem 775-re, hisz imádtam. 5800/7400/ 3xxx/8400/q9450/Q9400 majd ismét úgy döntöttem, hogy váltok. Kijátszottam magam a 775-tel, s ha gazdag lennék mindíg lenne 775-ös gépem, de nem vagyok az. A 2600K szuper, de nem köt le, cserébe tuning nélkül is mindenre elég. Ha majd 1x kell, feltolom és 1évíg megint elég lesz. 4GHz alulfeszelve megvan (1,136V) és 4,6 is 1,3V-on, szóval van tartalék bőven. 24/7-ben is hajthatnám 4,8GHz körül évekig, de felesleges, ma még az.
-
lipi67
nagyúr
válasz
bolcsodal #20252 üzenetére
Pont ez az. Az erősségét 1 szálon nézni. Az meg, hogy nem tuningolható..hát pont ez az!
(#20253) Laci2277: Hát nem..
2500K alatt nemváltottam volna, pont ezért, pedig..
Meglestem a 2600K-t 5 GHz felett, néztem 1-2 eredményt és vissza alapra. Nincs tuningélmény, de cserébe van nyers erő. -
lipi67
nagyúr
válasz
Laci2277 #20249 üzenetére
Egy q9550-es (tuningolva, hisz szuper tuningpotenciával rendelkezik) csúnyán veri. Kicsipapucs "csak" egy 8400-gyel hasonlította össze (szülei gépe 21xx-valahanyas, s az Ő 8400-es procija P35-ben) és..sima 8400-es győzelem. Egy 4,3-4,5GHz-re húzott celeron 3300-as (4,3-at tudja mind) is megveri, akár szintetikus tesztekben is, ahol pedig sokat (nagyon sokat) számít a ram, amiben ugye a sandy sokkal jobb..
[celeron Super PI 1M -em] -
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #20240 üzenetére
3,8GHz 1,12V ..kva jó az! Az "exünk" ezen a feszen 4GHz-et tudott, de ez is volt a Vidje. Ha így nézed, most alulfeszelve vagy 3,8-on.
-sose szabadulsz meg a 775-ös tuninglehetőségeitől-
Én pár hónap alatt vagy 1órát ha "játszottam" a biosban 1155-nél. Az is unalmas volt..
Ezekbe a lapokba bele is integrálhatták volna oszt' csókolom, kva gyér a tuning adta öröm. Szarom is le. Néha nézem a topikját (hetente 1x max), ott elvannak, 100x uazt elemzik, mondogatják stb. Nem értem mi a kukim bonyolult, hisz ez a szandi..egyszerű mint a szög. Ilyen kuka "élményt" 1 platform se adott még eddig (ok, volt vagy 20 éve). SZóval..Ha erő kell sandy, ha elég a 3300-as cerka is (amit beszéltünk) akkor jó gyorsan el kell felejteni ezt az ótvart.
Ásóznom kéne de hulla vok, majd kereslek. -
lipi67
nagyúr
?
Ez is alapos tuningot jelent, s kell vele szórakozni, hidd el. S nem is haszontalan ha éppen hetekig szart se csinálsz a géppel csak kolbászolsz a neten. Ráadásul nagyon jól feltérképezi a proci tuningpotenciáját is, hisz ha egy proci alul kuki és böhöm feszeknél indul csak meg, az messze nem leányálom. Fent meg sejtjük mit tudhat a "nagytesó" eredménye - 100-150MHz [nagytesó] -
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #20107 üzenetére
Mit milyen szorzóval? Subtimingek szorosak voltak, fesz 2,3v de a teamnek 2,35V a gyári értéke. Sajna 2x2-est meg nem gyértottak belőle. a visszaosztás is szoros volt (5:6), lazább visszaosztásban 1400felett is mentek, de super PI-ben, wprime alatt stb nem hozott hasznot.
2 q9550-es , ráadásul l830b550? Mit tettél már megint?
-hogy a fenébe érted, hogy más platform sémájára tuningolod?
Ha 4,7GHz-et elérted küldj privit!léggel
főznöm kell
-
lipi67
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #20103 üzenetére
Lényeg, hogy kell jó lap, egy olyan táp aminek a 12v-os ága erős, egy jó proci, és..türelem. Ezzel 1ütt sztem az UD-s széria quad tuning alá verhetetlen.
-
lipi67
nagyúr
válasz
#45553408 #20085 üzenetére
1,3V-ig (proci), 1,26V-ig VTT, 1,24V-ig MCH mehet.
(24/7-es nyári melegre gondolva, amúgy a procinak több is mehetne, de fölösleges mert úgy se lineárisan nő majd az órajel a feszemeléssel, s most 0,1V-ot plusz 150MHz miatt..felesleges adni. (pláne hő, fogyasztás stb) -
lipi67
nagyúr
válasz
#45553408 #20081 üzenetére
Easy tune 6.
MCH-nak, és VTT-nek pici plusz fesz és 380-as FSB realitás. (nem akarod kihajtani) Sajna a lapod valóban nem erre találták ki, egy g31-gyel is jobban jártál volna talán. Ha tudod hűteni akkor MCH 1,24Vkörül meg kéne lenni a 400-as FSB-nek. (a többi paraméter a procid tuningpotenciájától függ, gondolok itt vcore feszre, ref. értékekre, VTT-re (nálad cpu termination a neve azt hiszem).
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
ZozzHUN #19737 üzenetére
PLL 1,6V? (ez inkább olyan pszihológiai eredmény, nem? Úgy értem, szart se jelent, hogy a PLL1,5V vagy 1,6V. (soha sem éreztem 1 tuningomnál se a hatását) Viszont a VTT(cpu termination ) gtl ref értékek, skrewek..ott foghatsz rajta. VTT mennyin van? Sztem úgy 1,26V kell már ott neki.
(a lapod quad alatt is tud 500FSB felett is.) -
lipi67
nagyúr
BUÉK!
Lehet lesz egy q9550s teszt, remélem brutalé lesz (csak érjen ide)
-
lipi67
nagyúr
válasz
J.J. András #19555 üzenetére
Lassan ha vki Lipizni fog, nem tudom majd, hogy nekem szól..
Igaz, akkor még marad a hülyegyerek, arra tuti felkapom a fejem..Szép napot topiklalók!
-
lipi67
nagyúr
(#19547) szilrobi: Ahogy látom szab.tam leírta az llc-t, nem kevés iróniával , cinizmussal fűszerezve a zárszót
Jogos! Ha nincs egy lapban 1eseknek az a baj, ha van és használják akkor meg az a bajuk. Én..Én ha már van, ki is használom. A q9400-et is a nyári melegben teszteltem, egy llc +hú ide vagy oda..csak segít. Segít mert bár MHZ-re kicentizem a dögöt, mégis az llc +1-2 °-ja egy "bentmaradt plusz", s kben is ha kiteszteltem, én többnyire a végső eredményhez adok 1 vagy 2 lépcső plusz feszt a procinak és 5FSB-t leszedek. Mivel mindíg tök jó eredmények jönnek ki, az így kapott eredmény is nagyon jó és..atomstabil. Ez meg fontos, ez a gép nem nagyon van kikapcsolva, "dógoznia is kell"..
Keress priviben ha gondolod, segítek ha tudok.
Más: Nézd! Nem verseny, s ha Te meg vagy elégedve a gépeddel, ha atomstabil most..szard le mit zagyválok. A fő: Neked feleljen meg!!!!!!!!!!
én azért bekapcsolnám allc-t, tüskék ide v oda. Főleg ilyen bios 1,25V-os feszekkel, ez brutál üske esetén se vészes, sztem max 1 hétem 2x 1,4V 1mp-re. Ha ezt egy proci nem tudja elviselni..az alulfeszelve is megdöglik. -
lipi67
nagyúr
válasz
szilrobi #19541 üzenetére
1: Elvileg semmi hátrányod men származik
2: Ne húzd akkor IBT-vel .csak prájmolj, a valós 1,275-öt add neki, (kb bios 1,325V)
itt csak picit engedd rá akkor a primet.más: Nem tetszik az a proci ami a saját Valós VID-jén nem hűthető le..
azért írtam, hogy elvileg, mert egy magasabb VID-es proci előnye pont az, hogy kevésbé melegedő.
Általában ezek a procik alulfeszben átlagosak vagy picit alattuk is lehetnek, de pont VID környékén jön ki a szufla belőlük és jobban feszelhetők (kevésbé melegednek) mint alacsonyabb vid-es társaik. Erről kell lemondanod. Ha ez a gyenge hűtés miatt van, segíthetsz rajta, pár 1000Ft-ért jobb hűtő, venti. Ha viszont a proci alaposan meg lett feszelve..hm..érted ugye..(#19542) v2: Giga P45 UD3R!
miért?
Azért mert legalább u.olyan jó lap mint a DFI említett lapja (tuningról beszélünk)
Azért mert szerintem..jobb is..
Azért mert a DFI tuningja sokkal bonyolultabb, s (bocsi) de ha megkérdezed, feltételezem, hogy nem hetente fordul meg a kezedben DFI se UD3R, s nem naponta húzol procit
S a legfontosabb: Sokkal több mindent megtudhatsz az UD3R tuningjáról a ph!-n, sokkal több segítséget kaphatsz tuning ügyben.Szerintem jobb is, egyszerübb is, és többet megtudhatsz róla itt, többen tudnak segíteni Neked a tuningjában. --röviden.
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19533 üzenetére
Melegíteni valóban jobban melegít, s Isten tudja, mikor s miért x-y beállításnál hibázik a Prime vagy éppen IBT. A több napos használat a valódi teszt,ez a helyzet. Nem azt mondtam (ill. nem azt akartam mondani), hogy a prime hitelesebb! Nekem is volt már, hogy prime ok, és IBT eldobott, és fordítva is. Támpontoknak minden esetre jók. S ki mit használ..
Én pl. azért Prájmolok mert azzal kezdtem, s ahoz a tesztprogihoz viszonyítom a hésőbbi eredményeimet. Így korrektebb viszonyítási alap.A 8400-es..megy mint a szél. Ma megnéztem újra 0,896V-on: [megy].
Szépen lassan kitesztelgetem, s ha kész..lehet megyek 1155-re (ha lesz pénz és lesz értelme -úgy értem reális lesz az a plusz, amit rá kéne dobni..---- nem valószínű) Nekem a 775 nagyon-nagyon bejött, nem ezért szeretném. Sokkal inkább azárt mert nagyonszeretném tudni a 1155 "működésének lélektanát" saját bőrön, kitesztelve..Szép napot!
(#19534) szilrobi : Ok! -hm..erre céloztam. A droop miatt a saját VID-jét se kapja meg. Azt nézd meg, hogy ha a valós VID-jétz kapja, mennyi a magok hőmérséklete!
Du. felé leszek. -
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19528 üzenetére
q9550 3,7GHz IBT 73° -Ezt kisebb proci is hozza, ezért sok.
Én úgy vagyok vele, ha 3,4-3,8 GHz kell, ott vannak a kisebb quadok. Ha 4GHz a cél, akkor q9550.
Ezt a procit nem, vagy nagyon nehezen lehet 4Ghz-en hűteni. No meg.. Nem volt még procim se ami 70°-ot elérte volna IBT alatt. Kben..semmivl se tutibb mint a prime95. Nem 1x volt már, hogy 20kör ok, majd prime a 19. percben már eldobott(#19529) Devil Smile : Én is csak agyalok..Nézem a konfigod..nem kótyavetyélném el. Egy lisebb quad is megtenné ha nincs q9550.
na..lépek, reggel hamar kelés, főzés..stb.
Jó éjt!
-
lipi67
nagyúr
Emberi feszen és hőmérsékleten 3,6-3,8GHz
(#19525) Devil Smile: Hát..ez nem volt szép húzás
Mire váltanál? Én még letesztelem a 8400-et rendesen, s valószínű, hogy eladom a lapot-ramot -cpu-t.#19526) szilrobi: Hát egy húzott proci olyan hőmérsékleten..nem igazán egészséges. Jó lenne 65°alá becsúszni Prime alatt.
-
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #19519 üzenetére
+150MHz alulfeszen!!!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19515 üzenetére
ne viccelj, persze, hogy segítek. Annyi van csak, hogy ilyenkor hétvégén nincs sok időm magamra, teljesen lefoglal a 2 gyerek, főzés, mosás, stb..
Hétköznap 1xűbb, de kérdezz, s ha időm van, válaszolok. -
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19513 üzenetére
Robust Graphics Booster.........................[ AUTO ]
CPU Clock Ratio.................................[ 9 ]
Fine CPU Clock Ratio............................[ + 0.0 ]
CPU Frequency 2,83GHz............................[ 3000]******Clock Chip Control******
CPU Host Clock Control..........................[ Enabled ]
CPU Host Frequency (Mhz)........................[ 333]
PCI Express Frequency (Mhz).....................[ 100 ]
C.I.A 2.........................................[ Disabled ]******DRAM Performance Control******
Performance Enhance.............................[ Standard ]
Extreme Memory Profile (X.M.P)..................[ Disable ]
(G) MCH Frequency Latch.........................[ 333 ]
System Memory Multipler.........................[ 2,4 ]PERSZE, HOGY SEGÍTEK, NE VICCELJ MÁR! Csak a hétvégéim..ilyenkor lefoglal a 2 gyerek, főzés, mosás, stb.. Kérdezz, s mikor időm van, válaszolok. (hétköznap 1xűbb)
Memory Frequency ..........................[ 800 ]
CAS Latency Time................................[ 4 ]
tRCD............................................[ 4 ]
tRP.............................................[ 9 ]
tRAS............................................[ 27 ]******Motherboard Voltage Control******
Load-Line Calibration...........................[ Enabled ]
CPU Vcore [ 0,91874 ]
CPU Termination [ 1.1 ]
CPU PLL [ 1.5 ]
CPU Reference [ 0.74 ]MCH Core [ 1.100 ]
MCH Reference [ 0.74 ]ICH I/O [ 1.50 ]
ICH Core [ 1.100 ]DRAM Voltage [ 1.82]
DRAM Termination [ 0.74Subtimingek auto, performance level 7
ennyi, de nem hiszem, hogy sok hasznát veszed.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Devil Smile #19513 üzenetére
Persze. Nevetni fogsz . Kiteszteltem a lapom és 5 profil van elmentve benne rég óta a q9400-re. alap:2,66GHz, 3GHz, 3,2GHz, 3,4GHz, és 3,6GHz.
Na fogtam , levettem a feszt emeltem a szorzót 8-ról 9-re és go. Kb ennyit tettem. Alapon nem kell még bűvészkedni ebben a lapban.
-
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #19500 üzenetére
Megjött a procid! Mivel 0,896V volt az alja, így gyorsan betettem, és 0,880-ra lőttem be.
Ment is szépen...Szóval a 0,896 meg is döntve, semmit se kellett tennem..
Hétvégén APA vagyok, hétfőn kezdem a procidat kiismerni, s ha majd érzem..kezd picit feszt is kapni.[link] -
lipi67
nagyúr
7,5-ös a szorzó, nagy FSB-k nem lesznek. Szinkronban 3GHz-en hajtva a procid is 400-as FSB s 800-as ramok. S inkább ez mint egy nagyon laza ramvisszaosztás. Arról nem is beszélve, hogy a 800-as ramok a legszarabb fajtából is tudnak 860-at, az 430-as FSB szinkronba, s azon már 3,2GHz felett menne a procid. Én egy jó kis 800-as ramot keresnék..
-
lipi67
nagyúr
Gaben01, kicsipapucs: Túloztok, pirulok.
Engem is érdekelne a 1366-os csere mit hozott a konyhára? Kaphatnék én is infót ?
-
lipi67
nagyúr
válasz
szab.tam #19493 üzenetére
Ez az. Sokszor a tesztkörnyezet mellet is kisebb, nagyobb mértékben elsiklik az ember, pedig mennyi függ tőle, sőt.... oprendszertől. és..
Oprendszeren belül is (tehát 2 azonos oprendszer esetén)
függ a feltelepített programoktól, driverektől, az oprendszer pillanatnyi állapotától. Lehet Tweakelni orrba szájba, vannak x-y beállítások stb..
A táp 12V-os ágáról, hdd sebességéről, VGA mennyire terheli a lapot, mem méretétől, s attól, hogy mennyi üzeni feszen teszi éppen a dolgát (nem mind1 egy kihegyezett tuningnál, hogy 2 1000MHz-en ketyegő ram közül melyik teszi 2,1V-on és melyik 1,8V-on..(mch). Sorolhatnánk...Procik: Nézd! Ha tudom, hogy jó kezekbe kerül én szívesenadom, csak nekem 1 procim van és2 gyerekem. Nélkülözni nem tudom, mert a 2 törpém kb kinyírna idegileg ha nem lenne működő gép itthon.
Most lesz 2 proci (kicsipapucstól kapok tesztre 1et), most tudnám lecserélni a procim..Esetleg platformot is váltani majd, de..ahogy elézem a 1155-ös árakat (mert ha már csere akkor min.2500K+Asrock Fatl1ty+ G.Skill ripjawes 8giga..szóval..felejtős. Az meg, hogy nem "k"-s proci..szóba se jöhet, nem szeretnék unatkozni a gép előtt, ha éppen feszült vagyok és idekeveredek. Ilyenkor mindíg nézek valami új dolgot (3 év után is tud a lap mutatni!!!), s megnyugszom. Ettől egy 2300+Istentudjamilyenlap.. ne fosszon meg.(#19494) Devil Smile: Infók? Ár, FPO, Vid? Árat csak tud teszt nélkül is mondani, s ha gépben van (azt írtad) tudja a Vid-et, s megkötelítőleg azt, hogy mit megy tuningban..
?????????? -
lipi67
nagyúr
Évekkel ezelőtt nem arra a célra készült az oldal-topik stb. A 2180-as volt a kezdet, s mindenki húzta ahogy bírta, össze vissza feszeken. Ezért konkretizáltuk a feszeket. Így kezdődött.
A plusz L2 70%-ban nem sok vizet zavar, talán annyit, hogy nagyobb L2 nehezebb tuning. (VTT-lap feszelése). Ezért is van az, hogy kicsipapucs q9550-e ha valóban nagy eredményt akarsz, majdnem uannyi VTT-t kér mint Vcore feszt.
FSB-szorzó: Engem mindíg idegesített az a berögződés, hogy a brutal az magasabb FSB + lacsony szorzó. Ez HÜLYESÉG!!! Vagy 1 hónapig tesztelgettem évekkel ezelőtt uazon confignál és..:
1: Magasabb FSB-n már szinkronban tudod jártani a ramjaidat (ami persze optimális), így nagyobb igénybevételnek vannak kitéve,csökkenteni kell a performace levelt, szarabb a mem olvasás, jobban kell feszelni ramot-lapot, jobban terheli a tápot.
2: Magasabb FSB-n csak az FSB növelése miatt is kell a plusz fesz a lapnak, s így ismét terheled a tápodat
3: Vagy 100 SuperPI tesztet csináltam (cpu+ram függő) és:
MIVEL A RAMVISSZAOSZTÁST NEM TUDOD PONTOSAN SZABÁLYOZNI, ha pl 8x400-on x órajellel megy egy memória és 9X355-ön a memóriát csak 60MHz-cel gyorsabban tudod járatni, akkor a 9X355 GYORSABB. S számos ilyen nüansznyi dolog van..Hidd el, nem olyan egyszerű HITELES teszteket csinálni. -
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #19480 üzenetére
Biztos igazad van, nekem még korán van. Törpölök, s indítom útnak Őket.
(#19481) ttt1: Nem lehet senkit kényszeríteni, hogy csinálja meg..
No meg..az is baj volt, hogy nem csak proci függő a dolog, hisz nagyon függ ramtól is, sőt..oprendszertől. 64biten sokkal jobb eredményt kapni.. -
lipi67
nagyúr
válasz
kicsipapucs #19477 üzenetére
Én annó ezen kívül felajánlottam, hogy küldjétek el nekem a procijaitokat és én kitesztelem őket azonos órajel mellett ezermillió teszttel, felelősséget vállalva persze!..
lemaradtam valamiről? Komolyan nem értem! Mármint a "nektek" szót. Én kb 1000éve nem jártam arra, s a topikon belüli írásokon-segítségeken kívül kb nem sok összekötődés van a magánéletben. Értem úgy, hogy lövésem sincs, hogy kik tesztelnek ma ott, de ha úgy megy mint amikor elkezdtük, akkor mind sima, érdeklődő magánember, s 1 procija, konfigja van. Az oldal nem procik kitesztelésére jött létre régen, hanem pont az volt a lényeg, hogy x-y hardverekből mit tud kihozni valaki. Jó támpontnak gondoltuk alaplap-cpu párosításának tesztelésére stb..Távolság: Mindenki össze-vissza lakik, ki itt, ki ott, van aki Finn O. s van aki London. Nagyon régen a 21xx-as procikkal kezdődött az egész. Nyomtuk neki s mindnki máshogy tesztelszt. (kül feszeken stb) Ezért lett kikötve néhány szabály, fix feszek.
-
lipi67
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!