- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dime27
őstag
válasz
dangerzone #14193 üzenetére
Én speciel visszatettem a gépbe a jo kis q9550-ent 3.6ghz(8.5x424) 1.088Val stabil memok 1018Von cl5be 1.65Val
.A procit Noctua NH-D14-el hűtöm passzivan prime alatt max 52-55 fokra melegedett fel a háza CM HAF-932-es összes venti letekerve minimumra benne egy zalmi ventiszabályzoval,nyárra ugy érzem jobb megoldás ez mint az i7em
-
fagy53
nagyúr
válasz
Illetve, sokan vannak, akiknek a kevesebb is elég....
Átlagos felhasználónak a 4GHz feletti órajelen járó négymagos, ekkora L2-vel felesleges, nem éri meg a plusz pénzt.
Hiába gyorsabb, a különbség nem éri meg az árat. Egyedül a kifejezetten tuningra hajtók számára csemege egy ilyen proci, a napi felhasználás, üzemszerű működés számukra ugyanis érdektelen, ami őket érdekli abban viszont ez a proci jó. -
Zso Ro
senior tag
válasz
i3 is igen jó árban mozog,és bár 2 magos,de ha vesz valaki egy ütős lapot,később tud cserélni i3-ról egy izom procira.AMD is igencsak odafeszült,főleg a 6magosával.
-
dangerzone
addikt
válasz
kimi02 #14191 üzenetére
Én sem értem amúgy, hogy most miért csappant meg a kereslet a p45-ös tuninglapok ,meg a q9xxx procik iránt.
1 hónapja még mindenki ilyet akart venni. Akkor nem volt eladó.
Most, hogy van eladó, nem kell senkinek.Milyen gépet vegyek topik úgy látszik hatással volt sok emberre, és mindenki az ájemdéjt hajszolja...
-
kimi02
őstag
Na , mivel nem vitték el a Q9550-es procimat adtam neki egy polirt , 24/7 Nyári a szobába 26°c.
És ez a proci nem kell senkinek
-
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14186 üzenetére
Ertettem,hogy erted
Amugy meg a net sem hozza a 'luxusprosti-luxus prosti' szot egyertelmuen,ezert sem mentem bele a temaba reszletesen.De ha Te ennyire vagod,akkor hiszek neked
kimi02:
Ezt a hirdetest mar lattam,de mint irtam abban az arban,amiben hozzajutottam,ez a proci nem jatszik.De ha dobsz rola egy privit,akkor maris atgondolom.
Viszont koszonom a linket. -
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14184 üzenetére
Jelenleg nem latok hasonlo arban ilyen procit,igy meghagyom egyenlore.Ezt meg 3-4 honap mulva is el fogom tudni adni kb ennyiert.Amit banok,hogy a haz oldalat igy nem tudom feltenni,mert akkor bent kazan lenne.Meg az oldahuto sem sziv ki annyi meleget,oda mar valami luxus prosti kene Amszterdambol.
-
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14175 üzenetére
A CPU fan-t engedelyeztem,es a CPU target temperature-t 40-re allitottam.Ez nem hozott semmi valtozast,majd miutan itt az egyik hozzaszolasban emlitettek,kikapcsoltam.Nem nyertem ezzel sem tul sokat.
Viszont alaporajelen jarattam tegnap,es csak 3-4fokot csokkent a homerseklete a huzotthoz kepest,igy visszaraktam 2900Mhz-re.Most azon muzsikal,es a max mag homerseklet Cod6 alatt 72fok volt.Ha mar nem tud lehulni a proci es az alaporajel valamint a huzott kozott IDLE-ban 3-4fok elteres van,hat akkor maradjon 2900Mhz-en.
-
aya
addikt
Vtt-nek mennyi a max? 1.4 még nem sok neki?
-
djyuri
őstag
válasz
darál0w #14179 üzenetére
Szia
Okés.
Igyekszem. El fogok vele játszadozni,szerencsére a lap,ha hibázik,akkor visszaáll.
A VTT az pontosan melyik is a biosban? Csak nehogy rosszhoz nyúljakAlap esetben nem akarok feszt emelni,ha nem muszáj..körülbelül elég lesz,amit anélkül fog tudni.
Lehet ki lesz próbálva fesz emeléssel,de nem hiszem,hogy nyárra az hagyva lesz.köszönöm!
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
djyuri #14178 üzenetére
hali
1066os ramokak szépen vissza tudod osztani alapra, vagy alá, ameddig el nem éred az 533as FSBt. az meg már igencsak sok
egy idő után a lap igényelni fogja a VTT feszelését. de ezt érzékelni is fogod.
javaslom 1 vagy 2 giga rammal tesztelj, akkor az NBnek nem kell tul nagy fesz...1.2-1.3V között elég lesz neki.
ref feszekkel meg el kell játszadozni...azokat előre nincs az az ember, aki megmondja neked, h mennyi legyen...de ez csak magas orajelnél fontos.
-
djyuri
őstag
Sziasztok
Holnap egy asus P5Q deluxe lapban kéne tuningolnom egy Q9505 procit kingstna hyperx 1066 kit ramokkal.
Van valami,amire oda kéne figyelnem,hogy egyszerűbben haladhassak?
Pl.: hogy alapból a ramokat ne is húzzam,amíg a procit véglegesre be nem állítottam vagy egymás nélkül ez nem is menne?
Illetve,hogy külön érdemes-e húzni őket vagy mind a kettőt arányosan?!....
Pl.: a procit olyan 3,6ghz-re és a ramokat 1066-ról 1200-ra.
köszönöm!ui.: értelemszerűen nem kezdő hűtés van rajtuk....és a húzásban is tapasztalt lettem kicsit,de ezeket még nem ismerem,így hátha tudtok tanácsot adni mivel kezdjem.
köszönöm!
üdv.: Gábor
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
memoria időzítésésn lazítottál, illetve ki vannak tesztelve?
ha igen, akkor csak a lap, illetve proci marad, de a lap hamarabb fog elfogyni. ha 1 adott orajelen elindul pl 1.2Val, de ezt az orajelet átlépni még 1.3Val sem tudod, akkor a lap fogyott el.
yorkfield alá valamilyen p45ös lap passzol.
ha találsz, akkor giga p45 UD3R/P , esetleg extreme.
biostarbol bármelyik p45ös jo, illetve DFI lapok is nagyon jol mennek.
vagy ASUS "királykategoria"
-
Zso Ro
senior tag
válasz
rup1u5 #14169 üzenetére
Nálad jól látható,hogy Everestben miért is jön ki a CPU hőre 63fok,a magok hőmérséklete átlagosan ezt adja.
1,15V-on megy a proci.
Nálam azért mókás,hogy egyik mag sem éri el az Everest által mgeadott CPU hőmérsékletet,hiszen jelenlegi is 55-50-57-50(minimumon 54-48-55-47) és közben a CPU hőjét 63fokra hozza.Nem lehet a kupak alatt nagyobb hőmérséklet,mint a legmelegebb mag hője,mivel a négy mag adja a kupak alatti hőmérsékleti mutatót.Ui.:
Dark_KillerX: most látom,hogy nálad is ez a helyzet.
-
BaLee
addikt
Talán itt hamarabb kapok választ.
Adott egy Q9505 prorci, egy P5K Pro P35ös deszka, és 4db Geil Ultra 1gbos 800-as DDR2 memória.
Hallottam már, hogy ezek a P35ös lapok nem a quadokhoz voltak kitalálva, de miből veszem észre, hogy az alaplap nem bír több fsb-t? El sem indul a gép?
4ghz körül is elindult igaz a wint már nem töltötte be újraindult, olyan 3.8ghz környékén már elindult csak időnként kékhalált dobott, majd 3.7 körül már csak az Orthos írt hibát pár perc után, de 425 körül FSB-n stabilnak tűnik (3.6ghz).Honnan tudom kideríteni, hogy mi miatt nem bír többet?
Esetleg ha tényleg az alaplap lesz a ludas, milyet ajánlatok amivel lehet feljebb is próbálkozni?
-
F e Z o
veterán
válasz
rup1u5 #14169 üzenetére
Nálam is melegszik ennyire, igaz passziv hőleadóm van. (traktor klimahűtő, olyan mint a mo-ra2, csak ez 2 soros, nem 3, meg nem 20k volt, hanem csak 3...) Az alaplap FSB-ben sajnso itt ér véget.
24/7-ben alapon használom 2,66GHz-n 1,0125V mellett. COD MW2-nek és a DIRT2-nek nem is kell több.#14163 LorD_ARmES : Azért egy nyáklapot elég nehéz eltörni, nagyon sokat kibirnak.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zso Ro #14161 üzenetére
Szerintem ezek a hömérsékletek nem vészesek. Mennyi a VID-je a procinak?
Lehet, hogy melegedős fajta, vagy csak a kupak alatt nem stimmel a pasztázás. 1-2 év mulva szerintem én le fogom kapni a kupakot a procimról.Scythe Infinity-vel hűtöm.
24/7-re 3,68Ghz-en használom, mert ez a max amit VID-jén bír.
De ezt is simán bírná 24/7-re:
csak nem látom értelmét jelenleg. -
Zso Ro
senior tag
válasz
Dark KillerX #14166 üzenetére
Megnézem további hajtás után,hogy mennyivel megy fentebb a hő.Azért annyira nem tetszik ez nekem,és inkább hagyom azt a párszáz mhz-et,de legyen stabil.
-
Zso Ro
senior tag
válasz
F e Z o #14162 üzenetére
IBT alatt alap,hogy elfogatható a 70fok,a HCT is kb ennyire izzasztja a procit.Ha max 70et ér el,és soha nem megy fentebb,akkor elfogatható.
Épp ebben a topikban írták többen,hogy a P35ösnek 400 a vége,innen az infó.Nekem már fentebb ment,igaz ez inkább tuningos lap,mint sem.Cod6 alatt sem ment fentebb a hőmérséklet,mint IDLE-ben a windowsban.Anno a 2,8Ghz-es Prescottot hűtöttem vízes blokkal,igaz 3,73Ghz-en járattam.El is vitt egy alaplapom,de szerencsére garis volt,és a szent beszédem is jól sikerült a cserével kapcsolatosan.Húzva sem volt több 53foknál,igaz,akkor már leszereltem a videókártyáról a blokkot,mert azz is hűtötte.Egyébként egy haver által készített hűtő volt,de simán vert elég sok bolti cuccot.
Lord Armes
sak a 4 tűset támogatja.Raktam már fel pár Cooler Master hűtőt,nem értem a mesét a felrakásáról,hogy illik most ide.Sosem próbáltam úgy tesztelni,hogy a hűtő nem volt megfelelően rögzítve,amit gyakran a körömágyam,illetve a bőröm bánt.De igaz,amit írtál,nem éppen a legkönnyebben felrakható hűtő.
SpeedR: Ez csak természetes,de ha visszaolvasol,akkor látod,hogy elég részletesen taglaltam mennyit és hogy próbálkoztam,tehát nem a hőátvitel volt a baj.
(2 alaplap,3 proci,3 hűtő) -
LorD_ARmES
tag
válasz
Zso Ro #14161 üzenetére
Ha a lapod csak a PWM szabályzást(4tű) támogatja, biosban nincs voltage szabályzás a ventilátorokhoz, nem is fog változni a sebesség. De mindezek ellenére javaslom, hogy a TX2 használatakor mindenféle ventilátor szabályzást kapcsolj ki a BIOS-ban.
És igen, a TX2-nek van egy olyan tulajdonsága, hogy csak kiszedett lapon lehet felrakni. Egyszerűen nem pattan be a 4. láb, csak ha ellen tartasz a lapon alulról, (vagy eltöröd a lapot, ha házban próbálkozol...) Ha mégis foglalat alatt vágott pénzes házad van, meg kell lazítanod a lapot tartó csavarokat hogy az alábbi jelenség be tudjon következni. És igen, ha a lap 2 hosszabbik oldala kicsit fentebb van, mint a lap közepe, sikeresen felraktad a TX2-t. Lehet csavarozni és Örülünk Vincent!
Én váltottam TX3-ra anno, de ugyan az. 2 venti csak zajosabb. Ha mindenképp váltasz, felfelé csak a 12cm, 92mm-ben nem nagyon van, ami jobban megéri. Szerintem. -
F e Z o
veterán
válasz
Zso Ro #14161 üzenetére
IBT alatt 70 fok elfogadható egy gyári hűtőtől. Ezen nem is kell csodálkozni. Azonban játékok alatt ez az érték 60-65 foknál nem fog fentebb kúszni. P35-ös deszkák 400-450fsb-t birnak, tipustól függően.
Én ilyennel hűtőm. -
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14158 üzenetére
Na megvolt a tapogatás.
Kicsit értetlenül állok a dolog előtt,mivel az derült ki,hogy a gyári hűtővel hűvösebb a processzor,mind összességében,mind magokra lebontva.
2800Mhz-en járatva a következő értékeket kaptam
Min: 47-42-50-40fok (Everestben CPU: 55fok)
Átlag ezeknél 1-2fokkal több.
IBT alatt
72-69-72-68TX2 használatakor legalább 5fokkal voltak az értékek nagobbak.A fordulatszám továbbra sem emelkedik,viszont a TX2 bordái érzékelhetően melegebb volt,mint a gyári venti.
A kondik alig voltak langyosak,csakúgy mint az északi híd(heat-pipenak hála).Viszont az alaplap alja(proci alatt) mindkét esetben meleg volt,de TX2-snél már szinte égetett.Így most marad a gyári venti,és a már összeszerelt gépben való tesztelés 2800Mhz-en és azon túl.Megnézem mi a vége,bár itt a fórumban többen írták,hogy a P35 vége 2800Mhz az alaplapi korlát miatt,tegnap stabil volt 2850-en,ami még lehet majd 3Ghz.Sajna a memók 800-asok,így az biztosan korlátozni fogja a "tuning szabadságom"
Azért visszaraktam a jó kis E4300-at,3Ghz-en stresszelve,hogy a hűtő mit fog vele kezdeni,de semmi fordulatszám emelés,viszont a két mag szépen kúszott 75 fölé,ezért hagytam a dolgot.Ha rá akart volna kapcsolni a venti nagyobb fordulatra,akkor már itt megtette volna.
Azt hiszem most nagyot csalódtam,csak nem igazán tudom miben,persze a TX2-őn kívül.
Azt hiszem.megválok tőle hamarosan.
Ti milyen hűtőt használtok 4magos procihoz? -
F e Z o
veterán
-
Zso Ro
senior tag
válasz
rup1u5 #14154 üzenetére
A gyari hutot es az alaplap procihoz kozeli reszeit tapogattam folyamatosan,de csak langyi volt.Ma megprobalom alulrol megerinteni,ugysincs a hazba visszaszerelve.
Mindenesetre elkezdem tesztelni mindennapos mukodes kozben,es ha nem fagy huzott allapotban sem,akkor visszaszerelem es megprobalok hozzaszkoni.
Meg visszadobom az elozo procit,es szetstresszelem,megnezve igy a hot es a fordulatszamot.Ui.: Tegnap azert toltam ra egy BIOS frissitest,hatha tulfeszeli,csak nem mutatja jol,mert egyebkent manualba hasznalom.De nem hozott valtozast
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Kéne egy kis Segítség.Jelenlen nem tudok rájönni mi a baja a gépemnek,de időnként majdnem minden napos legalább 1 szer hogy kifagy a Windows 7 x-64 Proffesional-om.A képet linkelem mert olvastam már pár verziót de szerintem egyik sem az mert már végig zongoráztam őket.A procit is már feszeltem,reffeltem stb,btb.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zso Ro #14150 üzenetére
Bár nem vágom pontosan, hogyan is megy a szenzorok kiolvasása de szerintem lapfüggő, mivel a lap olvassa ki a prociban lévő szenzorokat. Tehát lehet eltérés laponként is a mért értékekben.
Ha egyszer hűvős a hűtő a talp részéhez közel miközben 80 fokokat ír a CPU-ra és tuti, hogy tökéletesen felfekszik a hűtő, akkor szarni kell rá. Én ezért hagyatkozom mindíg az ujjaim végére! Azok a legjobb és legmegbízhatóbb szenzorok. Ha rajta bírom tartani a hűtőn vagy a heatpipeokon, a lehető legközelebb a procihoz, akkor tuti hogy 60 fok alatt van. -
aya
addikt
-
Zso Ro
senior tag
válasz
rup1u5 #14149 üzenetére
En is azt mondtam volna,hogy rossz a szenzor,ha nem ket alaplappal es ket procival probalom ki a dolgot.Eddig semmi problema nem volt az elozo procim(E4300) 60% huzasakor.Szepen tette a dolgat a huto.
Tegnap futtattam 15szor az IBT-t,kulonbozo memoriamereteken,hogy ne csak a Standard-et hasznaljam,hanem piritsak neki oda.Igaz,a heatpipe-okat nem neztem a hutokon,visoznt a gyarin nincs is,csupan egy rez kupak szeru lemez. -
rup1u5
nagyúr
válasz
Zso Ro #14148 üzenetére
Ha a hűtő jól illeszkedik, (ez megállapítható a paszta nyomaiból is) és a borda is hűvös tapintásra miközben 80 fokot jelez a CPU-ra, akkor egyértelmű, hogy rossz a szenzor. Fontos, hogy pasztából csak egy hajszálvékony réteget kell felvinni egyenletesen a kupak tetejére! Én egy fél feketebors méretének megfelelő mennyiséget szoktam elkenni rajta. Csináld így, majd terheld le Prime-al vagy IBT-vel és ha már megy 5 perce legalább akkor tapogasd meg a hűtőt a CPU-hoz legközelebb eső részén vagy a heatpipe-ok tövében.
-
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14143 üzenetére
A proci kupakjat megneztem egy vizszintes feluleten,es tokeletesen fekudt rajta.Ha a TX2-es felulete lenne homoru,akkor a TX3-mal es a gyari hutovel is kisebb ertekeket kellene kapnom.
Az hogy lehet,hogy 2 alaplapon hasznalt 3 fele venti sem emeli a fordulatot a proci melegedesekor?Mindket lapon be volt kapcsolva az Controller,de amikor a procik 80fok korul jartak,meg akkor sem noveltek a fordulatot a ventik es a bordak is teljesen huvosek maradtak.
Olyan,mintha nem is erzekeltek volna,hogy melegszenek a procik.(haver Q8200-asanal ugyanez)
Tegnap megneztem 2850Mhz-en,es alig emelkedett nehany fokot(2-3fok) a 4 mag homerseklete az alaporajelhez kepest.Cod6 alatt sem valtozott a kep,maximalis homerseklet maradt ugyanannyi,mint amikor IDLE-ben ment.Szoval rejtelyek sokasaga
-
aya
addikt
Q8300-as procihoz tudnátok ajánlott vtt, vcore, stb, értékeket írni, 3000-3200mhz a cél, de az eddigi pár gyors próbálkozásom újrainduláshoz vezetett, igaz csak egy matx msi G41m lapban hajtom, de elvártam volna tőle 380-400fsb-t.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
Dark KillerX #14140 üzenetére
mármint hogy érted azt, h játékok alatt is kijelzi?
háttérben fut mindegyik...ha van pl egy logitech g15ös billentyűzeted, annak az LCDjére kijelzi...másképp nem...
-
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14134 üzenetére
Na ismét itt.Néhány tapasztalat,amiből sajnos semmilyen végkövetkeztetést nem tudok levonni.Remélem valakinek azért sikerül.
Kezdet:
1.MSI P35-ben Q8200+TX2 -> minden alapon 63fok mérve:everest,core temp
2800Mhz-re húzva szintén 63fok
próbálva: paszta;paszta-ezüst;ezüst.Minden lehetőséget kétszer.
2.Asus P5P43-ban Q8200+TX3 -> minden alapon 44fokon
Csak pasztával tesztelve
IBT-vel tesztelés közben:
-Harmadik tesztnél leállítva,mivel a Core temp-ben a negyedik mag 100fok fölé húzott,a többi 70-90fok között.Haver Q8200-át vissza,IBT tesztelés,maximum hőmérséklete 88fok egyébként neki alapon 37fok;mérve core temp,everest
3.
MSI P35-ben Q8200+gyári hűtő;pasztával kenve.
alapon everest szerintPU 60fok
A magok real temp és core temp-nél azonosan: 41-56fok
IBT-vel 15 tesztelés után a maximum hőmérséklet a magok esetén: 71fok.Számomra egy következtetés: Everest 1-2fokkal mér különböző hőmérsékletet magonként,mint a Core temp és a Real temp,viszont ez kiírja a CPU általános hőmérsékletét.Bár furcsállom,hogy számol ki átlagot ha mind a négy mag 55fok alatt van,ellenben az általános hőt 63fokra hozza.(47,42,50,40)
Az is fura,hogy havernál a negyedik mag szinte megfőtt,a saját lapomban pedig rendszeresen hozza a leghűvösebb értéket.Most örülök,hogy megy a gép normálisan,ha lehet normálisnak nevezni azt,hogy teljesen alap beállításokkal jelenleg 41-50fok között ugrálnak a magok hőadatai.Holnap ráteszem ismét a TX2-est,meglátjuk az hogy teljesít ezek után.Azt azért kötve hiszem,hogy az Intel gyári hűtője verné a TX2-est,így ez sem világos teljesen.
-
Dark KillerX
addikt
Tudtok vmi jó hőmérséklet monitorozó programot,ami játékok alatt is kijelzi.
-
Daffni2
addikt
válasz
darál0w #14136 üzenetére
Az msconfigban az indításkor 2 mag használatát én állítottam be régen.
A többi állítás a nem használt szolgáltatások és a feleslegesen induló programok letiltása volt.Tökéletesen működött az előző processzorommal a rendszer.
Gőzöm sincs mitől kattant be a 4 magosnál.
Majd átnyálazom a szolgáltatásokat mi lehetett az aminek a letiltása ezt okozta.Mostmár 30 perce fut a prime minden rendben.
-
Daffni2
addikt
válasz
darál0w #14122 üzenetére
Köszönöm a segítséget a problémára az volt a megoldás amit belinkeltél
Volt viszont súlyosabb gondom, nem indult el a Win, eljutott az asztalig azután csontá fagyott.
már mindent megpróbáltam, a BIOS frissítéstől az msconfig-ban egyenként letiltottam az engedélyezett dolgokat.
Semmi, csökkentett módban ment rendesen.
Aztán mérgemben az msconfigban full engedélyeztem mindent és most megy a win rendesen. -
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14126 üzenetére
Hat nem eppen.
Szetszedtem,majd ismet paszta+ezust,eredmeny ugyanaz.
Kovetkezo korben csak ezust ment a procira,semmi valtozas,majd a vegen csak szilikon,es a homerseklet szinte meg sem mozdult.Lement ugyan 56ra,de ez nekem nem eredmeny,hiszen 25fokos csokkenest vartam.
Holnap viszem egy haverhoz,akinek szinten Q8220-asa van,abban a lapban is megnezzuk.
Remelem nem a processzornak van baja,mert az alaplap a E4300-asnal hozza a megszokott huvosseget. -
cyberkind
félisten
Hali !
Szerintetek ez a proci jól tuningolható, és jó vétel lenne ?
A válaszokat előre is köszi !!!! -
NFree
addikt
Kimi
Megértelek , én is alig birtam eladni a cuccost , de fájt érte a kicsi szivem jo olcsón ment el -
Daffni2
addikt
Üdv,
beléptem a "klubba" egy QX9650-es procival.
Rögtön elakadtam mert csak 2 magot mutat a rendszer.Tud valaki segíteni, mit kellene átállítanom?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
SpeedR #14106 üzenetére
ez van megadva, erre van garancia
nyilván ha pár percig átlépi ezt az értéket, nemhiszem, h baja lesz...de huzamosabb ideig 70 fölött járatni...azért kemény
pont van egy ~3500mhzes eredményem, igaz Q8200vel. a freezer extreme jobban hűt
-
válasz
darál0w #14105 üzenetére
Ok értem, de szvsz hasonlóan irreális ez a 71 fok, mint a hivatalos TDP értékek.
Ettől függetlenül nyilván törekedni a minél alacsonyabbra, ez nem vitás.szerk:
Mellesleg a TX2 egész jól hűti a 9400-ast, ha jól van felszerelve. 3.5GHz@1.2V valós fesszel 61-62°C IBT alatt.
GTA4 alatt max 55°C 1000RPM-re leszabályozott ventivel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest