- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
framling
tag
válasz
darál0w #13399 üzenetére
megnézni mit bír stabilan a cucc (q9300).
úgy nagyjából tisztában vagyok a bus sebességgel, szorzóval, még a DRAM aránnyal és a késleltetéssel is, de ebben a szaros biosban ennél jóval többmindent lehet állítani...mivel kezdjek, bus órajel növeléssel, mondjuk 10-20 MHZ-enkét?
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Leendő Q9400 tulaj lennék, jelenleg egy Gigabyte EP35C-DS3R deszkám van, de nem zárkózom el attól, hogy lecseréljem, ha valami több kraftot tudna adni a Yorkfield-nek. Melyiket javasolnátok a P45 és az X48 közül (ezeket néztem ki)? Ami számomra fontos: 6-nál TÖBB SATA csatlakozó, ICH9R vagy ICH10R (RAID 5 miatt).
A jó tanácsokat előre is köszönöm!
-
JONAS77
aktív tag
Szerintetek hosszútávon, ill. álandóra nem káros vid: 1,1440V-3,4 gigának, mert most igy stabil a proci, meg a rendszer is!
XEON X3360 E0
-
Toninho13
aktív tag
válasz
Barcageri #13380 üzenetére
Szerintem egy P45UD3LR-el is jól jársz.Attól függ meddig akarod.Nekem Q9300-am van, amit ugyanúgy lehet húzni, mint a Q8300-at, és így megy 3,4Ghz-en azzal a lappal.A ramok miatt nem tudom/akarom tovább nyúzni.Ha a jelenlegi alaplapod beállításait belinkeled képbe, akkor itt a fórumon szerintem tudnak/unk valamit rá mondani, ami segít.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Barcageri #13380 üzenetére
Ez a proci már alapon is bőven elég bármihez, az alacsony szorzó miatt ezeknél az átlaglapoknál a 3 GHz-et már jó tuningértéknek veheted. 400MHz FSB-t biztosan tud a lapod, fesz meg alig kell neki erre a frekvenciára, bármilyen fázissal rendelkező táplálás elég neki. Ha a 400MHz FSB nem jön össze, az user error, valamilyen beállítás vagy beállítások nem stimmelnek.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Barcageri #13378 üzenetére
De, csak az már nem 20k kategória, ~30k-t meg már nem adnék S775 alapért.
ASUS P5Q Deluxe
ASUS P5E3 PRO -
csomi1977
aktív tag
ok,köszi.Sajna a lap se enged többet.
-
csomi1977
aktív tag
Sziasztok!
SIkerült egy Q9650-es procit Rampage Extreme lapban stabilan 4,2 Ghz-re hajtani.
Mikor Primeltam a proci hője 70-80 °C között ingadozott,alapjáratom olyan 45 °C körül van.Vizhűtést használok és kiváncs vagyok hány fokig lehet biztonságodan használni a procit? -
slaci007
senior tag
Azért megy p35-be is ez a proci ennyi nekem bőven elég.
-
Gaben01
őstag
válasz
paprika #13359 üzenetére
Nincs már nálam a proci,csak egy gyors teszt erejéig volt a gépemben,aztán ment a tulajnak,akinek vettem.Így finomhangolásra nem volt időm,ezért semmi extra beállítás nem volt.LLC enabled,minden más érték normalra állítva (illetve a normal érték szerinti feszültség volt beállítva mindenhol),csak a ramok kaptak plusz feszt és a cpu vcore-al játszottam.Ha jól emlékszek 1,2V volt a maximum,amit biosban beállítottam,abból lett az 1,184V terhelve.A VID 1,25V volt,úgyhogy nem ment rosszul.Az alulfeszelés semmivel se bonyolultabb/nehezebb,mint a "hagyományos" tuning.
-
lipi67
nagyúr
válasz
N-vidi-A #13355 üzenetére
Én se!
Illetve láttam e címszó alatt, de UD3R volt a képen. Kben nagyon hasonló. Ja!!!!
[kimit] kérdezd UD3LR témában! Jó (nagyon jó) procija van, ilyen lapja is és jól is tuningol. Ő biztosan tud infóval szolgálni Neked! Most ugrott be, hogy ő mutatott teszteket nekem. -
lipi67
nagyúr
válasz
N-vidi-A #13349 üzenetére
Igen.
Te! A ha tudsz, keress rev1.1-est (a képen 1.0-s van). Annak sokkal jobb a hűtése. Igaz, ha lefújatdo egy ventivel a hőt az NB-ről és a fetek is kapnak belőle..jó lesz az. Valaki (sajna nem ugrik be, hogy ki de direkt figyeltem) tuningolt ilyen lappal, nagyon szépen ment neki.(#13350) q2w3: Elfutkározna abban is, de quad az P45-öt szereti
-
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Egy Q9550 mellé hogy passzolna a Gigabyte GA-EP35 DS3P alaplap?
Vagy ma már sokkal jobb egy p45-ös? -
lipi67
nagyúr
válasz
slaci007 #13342 üzenetére
Vid-ed 1,3 eddig ok. Mi az 1.1 ill. 1,23? Gondolom bios61,3v van belőve Neked és a valós 1,23v, ha meg visszaáll takarékosra akkor 1,1. Jól értettem? Ja! Mi a kérdés? Ha nem akarsz tuningolni, apránként vedd le a feszt, közben prájmolj. Ha akarsz, emeld az FSB-t és nézd, mire elég az az 1,23v. Ha megfelelő MHz-et dob számodra, akkor kész is vagy. Ha nem, akkor kell elkezdeni valóban tuningolni-tesztelni.
(#13343) N-vidi-A: Mennyi az a fesz amit jónak látsz, ez a kérdés. Az a deszka nem éppen ideális a proci alá, de ha hirtelen a stop, nézz VTT-t!
Ha lehetőséged van p45-re cserélni, ne kinlódj vele, cseréld le. -
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Asus P5E X38as lapom, benne egy C1-es (
) Q9550es (ha jól hesszoltam, akkor 1,25 vid) mindez 8gb 1066 CSX CL5 rammal.
Namármost, alulfeszelve viszi (közel 1,2v bios) a 3400mhz-t 8,5x400 as FSB-n, viszont e fölé már alig tudok menni, stabilan, 100-200mhz-hez már +0,1v kellene, ami butaság szerintem, meg több...
Gyanús, hogy a lap foghat meg, mivel megpróbáltam ugyan azt az órajelet, (3400mhz) 8as szorzóval, így már szóba sem áll velem a gép!
Érdemes próbáljak egy másik lapot, vagy nem éri meg a fáradságot?
Csak azért szeretném, mert ha alapfesz alatt viszi a 3400mhz-t, egy 1,3v-1,35v körül hátha vinné másik lapban a 3600mhz-3800mhz-t?
Quadban nem nagyon vagyok otthon, ezért szeretném a profikat megkérdezni, köszi előre is a helpet!
-
slaci007
senior tag
Helló mindenkinek végre megvan az új procim q9550(fpo L938B082) az lenne a kérdésem,hogy a fesz mennyire rakjam.A vid 1.3 coretemp szerint az everestbe stb tesztbe pedig 1.1-et elindítva 1.23.
-
Lipton
őstag
válasz
darál0w #13329 üzenetére
Drága volt, GEiL Ultra ramok, amikor ezeket vettem akkor még alig volt 1066-os, vagy ha igen akkor aranyáron. Két gigát itthon vettem, két gigát pedig később Svédországban, akkor már valamivel olcsóbb volt. Ezeket még az első C2D E6400-as proci mellé vettem, az lett cserélve Q6600-ra, az pedig Q9550-re.
-
Barcageri
tag
Sziasztok
Kéne egy alaplap(LGA 775,DDR2,5770,) q8300-hoz,tuningra is.20k körül.mit tudnátok ajánlani?pár nap múlva venném. -
atee
őstag
Q9400 as procinál mi a minimálisan elvárható tuning egy P35-DS4 lapban?
Léghűtéssel és feszkó emelések nélkül. -
monosz
őstag
válasz
kimi02 #13319 üzenetére
Bőven elég,csak a kíváncsiság hajtott hogy léggel hűtve mit lehet kihozni belőle.
dangerzone:Ja a hűtés egy sarkalatos pont.Egyenlőre vizet nem akarok.
darál0w:Lehet hogy még a 4Ghz-t megpróbálom,csak valami f@sza hűtés kellene.
Uraim,köszönöm a segítséget,ill a tanácsokat.
-
Lipton
őstag
válasz
darál0w #13327 üzenetére
Nem tudom mi lehetett, de valamiért nagyon alacsony volt a fesz. Végülis lehet, mert normalon volt, akkor visszaveszi magától.
El vagyok szokva ettől, mert fixen be van állítva a fesz, és olyankor nem állít rajta semmit a lap.
Igen, ez még csak 866, de a 900-at úgy próbáltam, hogy akkor mindennek adtam feszt, MHC, FSB, memória, processzor (nem akartam egyenként kísérletezni), és még akkor se éreztem azt, hogy betonsabil lenne a gép. Több órás renderre nem mertem volna itthagyni.
Ez a 433 teljesen stabil volt, nem akasztotta meg semmi, és még nagy feszt se kell adni semminek.
A 466 nem akart összejönni, már a bootképernyőnél megállt és újraindult szerencsétlen. Az időzítések Auto-n voltak. Ezek a ramok ennyit tudnak. -
fagy53
nagyúr
Kell, a CPU feszültséget kellene csökkenteni. Ha hagytad auto -n vagy normal-on, akkor valószínűleg többet kap a proci. Összehasonlításképpen nálam a 3.0GHz-hez 1.02V kell, a VID: 1.275V. Jelentősen csökkentheted a fogyasztást, így a melegedést is.
Kezdetnek tedd 1.15V-ra a biosban, majd nézd meg pl az Everest-tel, hogy a valóságban ez mennyi idle és load. -
fabko
tag
Sziasztok!
Ma beszereltem az új Q8300 procim. Gyári 2,5 GHz-n üresjáratban 36 fok, terheléssel (Everest rendszer stabilitás teszt) 46.
3.00 GHz-n üresjárat 44 fok, terheléssel 65.
Jól van ez így? Nem magasak az értékek?
A hűtő egy freezer 7 pro.
A 3 GHZ-hez csak az FSB-t állítottam 333-ról 400-ra. Kellene még valamit állítanom?
Előre is köszi a segítséget! -
darál0w
Jómunkásember
válasz
Lipton #13317 üzenetére
f@sza egy ram
akkor felejtős...
#13315) xGP
400as FSBt minden további nélkül tud a lap fesz emelés nélkül. a proci is tudja, akármilyet is fogtál kia raidet meg kérdezd meg az arra irányulo topikban
(#13316) monosz
ahogy látom, a prociban van még tartalék. ha bírod hűtéssel akár valos 1.4Vig is elmehetsz...de a lap hamarabb fog kifogyni...az x48 nem a legjobb választás yorkfield alá...
-
xGP
csendes tag
Sziasztok, szükségem lenne egy kis információra.
Van egy E0-s Q9550-em, VIDje 1,25V. Hűtéséről CM Hyper TX2 gondoskodik. Gigabyte P45-UD3R lapban van, memóriáim 2x1GB Kingmax és 2x2GB Corsair. Mind a négy RAM 800 MHz-es, CL5 (5-5-5-18). A tápom Corsair VX-450.
A kérdés az lenne, hogy mindennemű feszültség emelés nélkül bírná-e a proci a 400as FSBt ? Viszont kísérletezni nem igazán szeretnék, mert egy esetleges BIOS reset nem hinném, hogy beleférne, mert akkor gondolom ugrik a RAID0 (bár nem tudom ilyen helyzetben hogy megy ez).
(Mivel tuninggal nem volt dolgom, csak olvastam róla ezt-azt, a biztonság kedvéért megkérdem. Ilyen nemű tuningnál ugyanazok a teendők, mint a "normálisnál" ? Azaz feszültségek auto-ról normalra, pci-e 100 MHzre, FSB 400ra, memória szorzó 2re ? Továbbá a Robust Graphic Boosternek és a Performance Enhance-nak min kell lennie ?)
Előre is köszönöm a segítséget. -
Lipton
őstag
Most renderelni kell ezért én is tuningoltam kicsit.
VID 1.3V
BIOS 1.1875V, valós 1,12V, 400-as fsb, 3400Mhz
Sajnos csak 800-as ramjaim vannak. -
Gaben01
őstag
válasz
darál0w #13244 üzenetére
Megvettem a linkelt Q9450-et.Nem egy tuningbajnok,de nem is rossz darab. VID 1,25V
Ma este csak pár tesztre volt időm:
8x400@1,088V
8x423@1,12V
8x450@1,184V
Cpu vcore-on kívül nem állítottam semmit,nem vacakoltam finomhangolással (egyébként se az enyém a proci,csak előtesztelem).Igazad volt,38K-t tényleg megért. -
csomi1977
aktív tag
Sziasztok !
Q9650-et lehet még jobban húzni ennél Rampage Extreme-be?
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motoros topic
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest