- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
framling
tag
válasz
darál0w #13297 üzenetére
első körben nem tudnál linkelni valami oldalt? Az valszeg hatékonyabb lenne, mint a HSZ-ek... Kicsit nézegettem már ezt-azt, meg van némi technikai érzékem a tuninghoz, de inkább erős kezdő vagyok, a legnagyobb tuning amit cisnáltam az volt, amikor a 386sx-be coprocit raktam be
A core voltage alapjáraton 1.152 V prime95 small fft teszt alatt 1.160 V és sajna a magok hőmérséklete már 80-82 C fok, az alaplap pedig 45 C fok.
Asszem kicsi a hűtőm, de legalább halk
-
framling
tag
Sziasztok,
bocs nem néztem végig a fórumot, valaki próbálkozott itt Q9300-as túlhajtásával?
Köszi -
JONAS77
aktív tag
válasz
FRENK1988 #13284 üzenetére
Köszi neked is Aggregátor, és neked is Frenk, már tudom mit rontottam el. Én a procimat a biosba nem 333-ról emeltem, hanem 400FSB-re tettem, nem tudod érted-e amit itt próbálok leirni, azaz választható volt 333MHz és 400MHz, na én az utóbbit választottam. Amit irtál, abból kezdem érteni, hogy én rosszul indultam neki a tuningnak. Ma visszarakom alapra a procit 333-ra, ramot szintén 800, vagyis most azon is van és igy fogom lassan emelni az egekbe..... még el nem fistel!
Köszönöm mégegyszer!
-
JONAS77
aktív tag
válasz
barnam_ #13281 üzenetére
Akkor nekem az 1600-as FSB az 1066-or ddr-hez paszol. Nem igen értem ezt a felét sajnos, még mindig kinlódom a beállitásokkal, most már 800 Mhz-re visszatettem a ramokat, tesztelem mit csinál igy, nem tudsz valamit mondani arra, miért fagy le a kép játékoknál, vagy történt már olyan is, hogy ujrainditottam a rendszert és nem kapcsolta fel a monitort, a ventik zúgtak....
Már kezdem elveszteni a fonalat, mintha önálló életet élne! -
JONAS77
aktív tag
Atom-FRENKOS-JONASIS
csak a vicc kedvéért!
-
JONAS77
aktív tag
One for all, all for one!
-
JONAS77
aktív tag
gyors kérdés, mi jobb:
ha DDR/FSB - 1:1
vagy DDR/FSB - 3:4tegnap visszavettem a ramom alapra 800 MHz-re, már gondoltam erre is, hátha ez okozza a fagyást.
Vid. kártya nem lehet, alap frekvencián van, nincs felhúzva! GTX 260-ról van szó. Driver okozhatja? régi van fent
-
darál0w
Jómunkásember
hali.
abban a lapban menne minimálisan a tuning. 24/7re 3300-3400mhz menne a Q8300al.
a cache méret játékok közben nem sok vizet zavarnak...renderelés, tömörítés, konvertálgtásnál is csak minimálisan. 12mb L2-vel, meg csak a Q9450 és 9550 rendelkezik...
a többi Q9es darabban 6mb van.mivel minimálisan tuningolsz csak, így feleslegesnek tartom, h eladd a Q8300at és egy kétmagosat vegyél, amit szintén kb ugyan akkora frekin használnál...csak akkor érné meg, ha olyan játékokkal tolnád , ami örül a magas frekinek (4000mhz+), mit a Q procival esélyed nincselérni.
de így hagyd meg szerintem. később még jol jöhet a 4 mag. mellesleg oriási javulás lesz az e6600 után
-
fabko
tag
válasz
darál0w #13263 üzenetére
P5K Deluxe a lap. Tuningolni nem tervezem, max egy kicsi alapfeszen. Ami most van benne az a régi C2D E6600. Érdemes lenne eladni a Q8300-at, és helyette inkább Q9xxx-et venni? A Q8300-ban csak 4MB L2 van? A Q9xxx-ben pedig 12? Sokat számít ez? Jobb lenne egy E8xxx C2D az árából?
Köszi! -
fabko
tag
Szevasztok majsztrók.
Kapok garanciába egy új q8300-at. Betegyem a gépembe az E6600 helyett szerintetek, vagy adjam el és az árából vegyek valami másikat?
Köszi a segítséget! -
JONAS77
aktív tag
válasz
darál0w #13259 üzenetére
memtestre melyikre gondolsz?..., amit BIOS-ból kell inditani, vagy van jobb? Én még egyiket sem használtam, jobbanmondva a ramjaimat szintén Prime-vel teszteltem, és tényleg most mondtál igazat ezzel, nekem azelőtt a másik lapban a ramok csak 1050MHz-en mentek, nem birta a 1066-ot. Mostani lapom támogatja az 1066-ot, a RAM hivatalos oldalról néztem meg a helyes beállitását ezen a frekin. Okozhat fagyást, ha a ram rosszul van beállitva? Csak a reset gomb segitett. Lehet...
-
monosz
őstag
válasz
JONAS77 #13255 üzenetére
Gigabyte X48-ds5-lapot használok.Mondjuk én is nehezen szedtem rá magam.Már a maradék hajam is kihullott,mert adtam a feszeket és még akkor is fagyogatott a gép.
Nagyon macerás volt a dolog,mert mindent szét kellet bontani,de megérte.Semmi gondom vele azóta,megy mint a DOXA.
Csak egy javaslat,próbáld meg egy modul ram-al.
Az én esetemben mikor csak egy modul ram volt benn,akkor nem produkálta a fagyást.Két modullal "dual-ba" már igen.Hiába fesz-eltem. -
JONAS77
aktív tag
válasz
monosz #13253 üzenetére
Nem tudom szétszedem-e az egész rendszerem ez miatt, de igazán semmi kedvem. Lehet, hogy van igazság abban, amit mondasz....
Ha más nem lesz rá szánom magam, neked milyen lapod van? Nekem nem kell 4,0Ghz, csak azt a fránya 3,4GHz-zet akarom már végre belőni!
Nem lehet nagy hiba, mert mint mondtam szombaton 8 óra primelés simán lement, azért irtam azt. hogy nem értem a esetet, miért fagyott le?Látom előre nem lesz kis játék belőni, legalább is nekem
-
monosz
őstag
válasz
JONAS77 #13249 üzenetére
Én is jártam hasonló cipőben,javasolták hogy adjak feszt az MCH-nak.Meg is tötént,kapott +0,1V-ot,sőt a Proci is kapott +kakaót.3D-s alkalmazásnál,3-4 perc elteltével lefagyott a gép,csak a reset segített.Bosszantott a dolog nagyon,hogy esetleg sz@r a lap és nem hagyott nyugodni a jelenség.Végső elkeseredésemben,lebontottam a hőcsöves hűtést az alaplapról,de mielőtt ezt megtettem volna megvizsgáltam hogy érintkeznek-e rendesen.Az MCH,és a hűtése közé,lazán bement egy vékony "zsírpapír",abszolut nem érintkezett,ráadásul paszta sem volt rajtuk.Eltököltem a hűtő komplexumon hogy érintkezzen,ill felfeküdjön rendesen mindenhol.Ezek után lepasztáztam ahogy kell,a hűtés felkerült,és lőn világosság.Az összes Feszültség érték alapon van,a proci 1,27V alapon (q9550) A 4Ghz minden gond nélkül megy.
Bocs,kicsit husszúra sikerült,de ilyen "apróság" miatt lehetnek megmagyarázhatatlan fagyások,Nekem azóta makulátlanul megy a gép. -
JONAS77
aktív tag
válasz
darál0w #13246 üzenetére
Igen a Small FFT-t teszteletem, az északi hidon kevés volt a kakaó, teszt alatt 1,29V, most feltettem 1,4V-ra, szerinted lehet, hogy ez okozhatta? Megfagyott a kép, amikor ezt a 3D-s progit használtam, kb félóra után!
Nincs ötleted mi okozhatta? A ramok is jól vannak beállitva, 1066 Mhz 5-5-5-15. 2,2V-nál, cpu vcor 1,15000V bios - 1,12500V load és most raktam egy kis +t az NB-nek is, mert nem kapott eleget 1,29V-ról 1,41V-ra. LLC enabel, a PCI 100Mhz, 400 FSB, CPU GTL Voltage - x0,63V NB GTL Voltage - x0,63V!
Naggyából ezeket állitottam be, Nem tudom le tudsz-e ebből valamit is vonni, megköszönném! Ja a szorzó nem fix, C1E - enabled. Addig is..... -
kasa85
őstag
válasz
lipi67 #13171 üzenetére
1.7V feszt ez brutal
Most csökkentettem az fsb 438ról 436ra így 3.72GHZ helyet kaptam a 436fsb-vel a tényleges 3.7ghz et valós(CPU-Z:1.34V).Jelenleg stabilan megy.Majd még egy vagy két hétig tesztelem a procit bekapcsolás+kikapcsolás terhelés stb-vel együtt ,de jelenleg még stabilnak tűnik az atomerőművem
.Ha max feszt szeretnék megszabni magamnak max 1.45V valós feszen tólhatok a procinak ugye?Mert azt olvastam ha megfelelően tudom hűteni tartósan pl 1h keresztűl 70C fok alatt pl:IBT akkor állítólag nem lehet gond.Sajna elkövettem azt a hibát mikor a prociról levettem a Mungen2 hűtőmet ,és vissza akartam tenni észre vettem a proci sapkán kb 3-4mm hosszú karcolást ami nemtudom,hogy a csudába kerűlt oda.Ugye a garit nem vesztettem el ezáltal? Köszönöm a kitartó és hasznos segítséget mindenkitől.Éljen a Intel Core 2 Quad - Yorkfield topic
-
JONAS77
aktív tag
Vannak még megmagyarázhatatlan jelenségek....
Tegnapi 8 órás Prime hiba nélkül ment, ma meg egy 3D-s dolog alatt, ujraindult a gép!
Visszakellett tennem a feszültséget bios: 1,16250V - load 1,1440V.
Nem értem mi lehet ennek az oka? Help! Még igy is Vcore limitben vagyok, ha esetleg ez lenne a jó beállitás, azt hiszem igen.... -
darál0w
Jómunkásember
nincs mit
-
Gaben01
őstag
darál0w , FRENK1988 köszi a gyors választ.
-
Gaben01
őstag
Kollégák!
Szerinetetek egy Q9450 ér 38K-t?Egy nagyon jó barátomnak lenne,de nem tudom milyen tanácsot adjak neki.Előre is köszönöm.
-
Keraa
aktív tag
-
darál0w
Jómunkásember
VTT az FSB/CPU termination overvoltage/voltage lesz nálad, míg az MCH az a NB feszt takarja
javaslom előbb nézd meg mit tud a lapod FSBben. ez a következő képpen működik :
c1e és eistot egyelőre kapcsold ki, nehogy bezavarjon.
minden alapfesz, tehát normal érték.
CPU szorzot csökkented. ramszorzot szintén. és elkezded emelni az FSBt. CPU és RAM orajel mindig legyen az alap alatt, nehogy azok szoljanak közbe. ha már nembootol, akkor kell emelned VTTt először. aztán megint boot. és mindiaddig folytasd, ameddig már nembootol sehol. VTTvel 24/7re 1,4V a javasol maximum. MCHt , majd csak akkor, ha a ramot is huzod.
-
FRENK1988
veterán
Nah úgy néz ki Lipi ötlete (Small FFT-vel toljak rá tesztet) úgy látszik működik.
-
Barcageri
tag
valaki tud egy progit ami megmutatja hogy a procim mennyire hajtja ki a vidikarit?
-
dangerzone
addikt
válasz
Barcageri #13194 üzenetére
Ez is egész jó kis hűtő. De annyival nem jobb, mint amennyivel drágább.
Ha a tuningról meg még nem nagyon van fogalmad, akkor nézz be ebbe a topikba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest