Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
hát én nem sok különbséget éreztem P35höz képest, csak annyit hogy több dolog van BIOSban
ref-ekhez idáig nem is kellett nyúlnom egyszer sem, pedig azért szoktam húzni rendesen ...(#15107) Cool Face : esetleg FSB wall proci vagy lap vagy mind a kettő. Ha ez így van akkor nincs mit tenni ...

esetleg próbáld meg a refeket nem auto-n hagyni (amúgy sem ajánlatos bármit is auto-n hagyni ,ha tuningolsz ...
) -
Cool Face
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
Egyszerűen nem értem. még 427 fsb-n sem bootolt be ezekkel a feszültségekkel. Ennél többet hiába adok neki semmi változás. Valami tipp?
Esetleg még a tápra gondolnék ami egy 500w-os asus, de azt sem hinném. Idáig tökéletesen megy, (ment) 3.2Ghz-en úgy, hogy játék közben szépen terhelve volt a 4870x2. Nem hogy még bootolás közben lefagy. Ezt szerintem ki is zárhatom.
Tanácstalan vagyok

-
JONAS77
aktív tag
válasz
barnam_
üzenetére
Akkor nekem az 1600-as FSB az 1066-or ddr-hez paszol. Nem igen értem ezt a felét sajnos, még mindig kinlódom a beállitásokkal, most már 800 Mhz-re visszatettem a ramokat, tesztelem mit csinál igy, nem tudsz valamit mondani arra, miért fagy le a kép játékoknál, vagy történt már olyan is, hogy ujrainditottam a rendszert és nem kapcsolta fel a monitort, a ventik zúgtak....
Már kezdem elveszteni a fonalat, mintha önálló életet élne! -
Speed®
titán
válasz
barnam_
üzenetére
Nem feltétlenül, bár tény, hogy az a P5E-VM HDMI túlteljesítette Yorkkal az elvárásaimat és valszeg mással is megállta volna a helyét, figyelve a Hardforumos Q6600/E8x00 eredményeket..de gondban voltam helyügyileg, mennie kellett. Végülis a Gene sem rossz, sőt, csak a RAMok miatt szívok valszeg, kizártnak tartom, hogy ne menne simán 500at FSBben..ROG P45..
Viszont minden felett áll a jelenlegi anyagi érdek, elsősorban ezért kell mennie. Nem lesz időm/pénzem a jogsi miatt kütyükre, általános használatra meg jóval lejjebb is van elegendő teljesítmény. Azért nem mindegy, hogy kirántok 20kt a gépből és ugyanaz marad gyakorlatilag..majd ha rámjön nyár után az őrület, úgyis visszaboltolgatok valami komolyabb cuccot, nem kell félteni ;p
QuadGT és York kapcsolata engem érdekel, egy próbát megér..legrosszabb esetben 1:1 megy a helyére egy Q6600..amúgy pöpec lap, járt nálam anno, korrektül szalad C2Dvel..E6320 3.7Gn elég durca volt akkoriban.. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
barnam_
üzenetére
Tuningolni nem szoktam. Alapon használnám.
Esetleg feszültség csökkentés, mert szeretem ha keveset fogyaszt.
Nem lenne gond a hűtőcsere, csak nem akarom kiszerelni az alaplapot, meg most, hogy látom, milyen kis szart csomagolnak mellé teljesen világos, hogy behűti a jó öreg Zalman. 
-
BeLucZ
addikt
-
válasz
barnam_
üzenetére
Namost, CMOS reset megvolt az elem kiszedése által épp az előbb, csak ehhez a videokártyát meg mindent ki kellett bányásznom.
Ezután a következő fogad: DOs prompt: BIOS AUTO RECOVERING.................................
Ez ment pár másodpercet, majd ujraindult. Most bent vagyok a biosban, csak kissé tanácstalanul, hogy merjek e frissiteni, vagy mi a rákot kezdjek vele...? Egyátalán mitől fordulhat elő ilyen? -
Speed®
titán
válasz
barnam_
üzenetére
Szerintem nem kevés/reális. Nézz szét mit lehet kapni..45ért kisker vadiúj i5 750, 40ért szintén új PII X4 965BE..döglött LGA775be 40+k egy 9450ért..?

Egyébként adtam volna én kicsit többet is érte (27.5k+pk KPt max.), ha normális válasszal szembesülök, de így adja el másnak aranyáron, ha tudja
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
A kertünkbe, az udvaron itt van 30cm-eres...

(#12035) darál0w : Ez az..Du-tól mahd kezd fagyni..szívás..
(#12036) dangerzone: 24/7-es tuningban sztem talán jobb is mint az UD3R.. Esetleg annyi, hogy max FSB-ben, validolni jobb lehet az az "R"
(#12038) Aggregátor: Akkor a feleségem se strandpapucsba járkál most..---- tegye is..
-
kimi02
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Én is szétt akartam húzni az agyát , de ha most veszek egy E5300-as procot és a lap be indul vele, akkor vissza teszem ezt és ha megy vele szénné tuningolom.
A lap vadi új , szerintem a proc körül lesz valami , lehet lipinek van igaza , egy másik procival kéne előbb a lapot ki próbálni

-
darál0w
Jómunkásember
-
Kami11
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Akkor megnyugodtam, marad így! THX!

Jelen pillanatban fut a Prime95, még megy 1-2 órát és ha itt sem lesz gond akkor elmondhatom, hogy van egy stabil procim!
Érdekes, hogy az Intel Burn Test jobban "ette" a cpu-t, ott 55C volt a legmagasabb hőmérséklet, a Prime95-nél a max. 49C. Pedig az IBT lefutott ~5 perc alatt a Prime meg már megy vagy 45 perce!
-
Joachim21
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Nálam is kiírja az everest a tranzisztorszámot, ultimate edition 5.3.1900, és win7-tel futtatom. Nemhiszem hogy az oprendszer a hibás. Esetleg proci nem hordozza magáról az infót, aminek az is lehet az oka, hogy Q9400ast régebben készíthettek wolfdale 6M-es chipekből is, amiknél a cache nem volt tökéletes, ezért a felét letiltották. (csak egy tipp)
-
Speed®
titán
válasz
barnam_
üzenetére
GTLek és Scewok tekintetében jelenleg Auto állásra hagyatkozok, mert fingom sincs mire kellene állítanom, de ha csupán azt vesszük, akkor lenne még mit állítani..kb. 5x annyi cucc van, mint a P5Eben..csak DRAMra vagy 20 féle

darál0w
De érted..G31M-S2Lben meg IP35-Eben is simán...ez megy egy "hűde" lap, nehogymár..valami titka biztos van. Egyébként az tetszik, hogy mocskos pontosan tartja a belőtt feszt, drop egy szál se, LLC nélkül alig pár század.Valahogy egyébként fürgébbnek tűnik a rendszer ezzel a lappal, de lehet, csak bemagyarázom magamnak, ill. most XP alól tolom, nem W7.
Ja, 3.15GHz/1.12V P95/Blend 1 órát ment, utána lelőttem..kép nincs, minek..ua. mint P5Evel. Az a furcsa, hogy már 1.1en hanyattesik..tehát a kis P35el így be lett lőve ez az érték..kezdjem bánni az eladást? ;pJelenleg DMarkolgatok 3.15Gn, mert holnap elmegy a 4830 és kíváncsi vagyok. Bíztató, hogy a 4850el meglőttem a 15kt, kíváncsi leszek vegyesben (4830-640SP/512M+4850-800SP/1024M) mi sül ki belőle. 700/2100at mindkét kártya visz, ez lesz belőve..remélem 20k fölé jutok velük..illene.
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Én is úgy kerestem..

Bakker..A lányomnak mutogattam, hogy mi a zene...Kva jó, tök "én" Four Skins az isten, Landser. Archívum..stb.. Már "csak" azt kell elmagyaráznom Neki, hogy progr.-be A Pink Floyd egy vacak az Eloy-hoz képest, és a Soláris Marsbéli krónikák alapmű. Utána jön a Kansas (ne mondják , hogy csak Oi!, és semmi más.) Meg, hpgy ez a kis buzi punk szar ami ma megy ..régen a punk se volt mind komcsi (CPG). Mutatok neki Sex Pistolst (Vicioussal), Bad Religion-t, UK Subs-ot, stb.. -
rollins
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
fsb és mch kapott 0.1V, -t de úgy sem ment (6 és 7 -es szorzóval sem). Még jó hogy nem mentem rohanni másik ramokért. 413 mhz -en (8x413) az everest stab. tesztnél nem volt baja. Szval valahol 413 fölött és 420 alatt borul az egész. Úgy látszik quad már sok neki ilyen szempontból.
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Elkéstél...
Most írtam a bóótnak, hogy hol a procim, kellene nekem egy kicsit.
Addig majd csinálnak valamit, mert a q9550-em 1 órára se kapják meg, mert eldezentorkodnák..
Minek terhelnéd a lapot, ha nem köll Neki, néha a kevesebb több. Közben nézegettem a 2180-as beállítást.
Vcore: max (gondolom amit az abit IP35-E bírt, olyan 1,6V körül, de az valós 1,7 is volt
VTT: 1,32
MCH:1.38
GTL Ref: 61,5%
Ezen ment 4060-at.
De szép is volt..Egész télen lázas voltam, mert kint ültem az ablakban a géppel (az még egy DTK ház volt és..a táp egy sima, mezei DTK 400W-os... -
rollins
őstag
-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nekem a 8300-nál kevesebb gondom van a kisebb cache miatt, általában szabály, hogy minél kisebb a gyorsítótár annál jobban húzható. Pontos analógiája a RAM és az North Bridge a CPU tuningnál, feszelni kell az NB-t és lecsökkenteni a RAM modulok számát,így a méretét is a tuninghoz.

Írtam korábban, hogy annyit fogyaszt, mint az 1.22V-on járó 5200, csak jóval gyorsabb.
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Ez? Kva jó proci volt!!!
HWBOT-on 3 léghűtéses van előtte és összességében a 7. legjobb proci. Többet is ment volna, van benne 1-2 kategóriában jó eredményre nagy esély-----húúúúúúú, ezt jól megfogalmaztam.
, de meg se néztem, mert jött ez a bajnok quad, s el kellett adnom. 
[link]#11646) Robi_73 : Joccakát!
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Mintának:
[q9400@2921MHz/0,992v]
[q9400@3704MHz/1,184v]
[q9400@3880MHz/1,248v](#11641) darál0w : De sietős, de sietős.. Joccakát!

-
Pala
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Új procit veszek, szóval kifizetem a teljes árat (40k kb.), de utána eladom a mostanit, szóval szerintem a fele (vagy még több is) szinte azonnal visszajön. Attól függ, mennyit ér az E8200-am (dobozos, garis, fél éves, elég jól húzható), ennek még utána kell néznem, mielőtt beárazom.
Természetesen tudom, hogy hol várhatok tőle gyorsulást...ott viszont várok is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon / Smart Home
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Gitáros topic
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4059, 100% Akkumulátor
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

ref-ekhez idáig nem is kellett nyúlnom egyszer sem, pedig azért szoktam húzni rendesen ...
)

Annyit nem ér nekem a tuning, hogy két hónap múlva kifingjon a lap.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

bírja a kicsike,Most multiztam COD4/2-vel,de 57C fölé nem mászott,summázva a dolgokat,én voltam a f@szkalap