- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Köszönöm a segítséget, majd próbálkozom. Bocsánat a hülye kérdésekért.
-
fatal`
titán
válasz
darál0w #14991 üzenetére
Rendben, eddig 1.25V a max amit mertem, sokat tuningban sem fogok tudni többet adni a 800as ramok miatt. 450FSB-vel szeretnék kísérletezni
Nem vagyok nagyon otthon a tuningban, a többi cucc feszültségét mikor kell emelni? Gondolok a MCHra stb.
Emlékeim szerint 1,25V-n 65°C volt primeal terhelve.
-
fatal`
titán
Sziasztok!
Q9400-al meddig lehet feszültségben biztonsággal elmenni? 1,3V? (Giga EP35-DS3 lap)
-
szab.tam
nagyúr
hi!
az intelnél ennek a szónak, hogy "Confidential", van valami külön jelentése, mint az es-nek?
mert valaki így hiredet egy qx procit, és hiába guglizok, nem jövök rá....tehát ez a qx-eken belül egy jobb példány?
és ha igen, akkor pl. a cpu-z ki is írja, mint az es-t?vagy ez a "C0" stepping? vagy hogy is van ez?
-
odorgg
addikt
válasz
darál0w #14979 üzenetére
Először Q6600-at akartam, de SpeedR javaslatára inkább a Q8400-et vettem meg. Szerintem jó döntés vólt, ezúton is köszönöm neki a jótanácsot
Nemgondoltam vólna, hogy ilyen jól megy majd a Q8400-as, kellemesen csalódtam
Elötte E6850-esem vólt, ami ugyaneszt játszotta a hőfokokkal, csak ott mindíg a 2-es mag vólt melegebb, persze azis igaz, hogy ennyi legyen a legkisebb baja, legalábbb 1 évet kiszeretnék még vele húzni.
-
fagy53
nagyúr
válasz
darál0w #14970 üzenetére
Nem, ő azon csodálkozik, hogy a RAM nincsen alapon, butított és csak így megy végig az IBT!
Eddig is tudtuk, sejtettük, hogy a RAM a ludas és nem a proci, de azt nem gondoltam volna, hogy a Geil cl4 2.1V-on nem képes a gyári órajelen hibátlanul működni, úgy hogy az MCH-nak is adott feszt.
Cl5-ön meg megy rendesen! -
-
T_Stark
őstag
válasz
darál0w #14959 üzenetére
Na próbálgattam a gépet, megjött közben a Freezer 7 Pro is.
Így már jobb a hőmérséklet. 29 fokos szobában IBT alatt a legmelegebb mag 66 fok, a többi 62 körül van.
Viszont rájöttem mitől instabil a gépem, nem a hűtés volt a baj, hanem a ramok. Emeltem feszt ahogy írtad, a végén már 1,38V-ot adtam az MCH Core-nak, a ramoknak elvileg 2,0V kell, adtam 2,1V-ot 800MHz CL4-4-4-12ben, de akkor is meghal az IBT 2 kör után.
Aztán visszaállítottam a BIOS-ban mindent Normalra, és a ramokat is átállítottam 800MHz CL5-5-5-15re 1,8V-on, és így már végigmegy az IBT!
Nem értem miért, a ramok elvileg 800MHz CL4-4-4-12 2,0V
Lehet hogy nem szereti a lapom, vagy nem tudom... -
-
T_Stark
őstag
válasz
darál0w #14957 üzenetére
Na első körben nem jött össze, maradt instabil, de lehet én bénáztam el, ezeket még soha nem állítgattam.
Pontosan miket is kell átállítani és mennyire? Nem akarok megsütni semmit
Leírnátok pontosan?
Itt egy kép a BIOS-omról, mit mennyire állítsak? (nem az én BIOS-om van a képen csak netről szedtem, de az enyém is ugyanígy néz ki)
-
-
T_Stark
őstag
válasz
fagy53 #14946 üzenetére
Én is gyanakodtam már arra is, futtattam Memtest86+ 4.00-t, végigment 3szor és 1 hibát sem talált.
De mikor nem maximumra állítom az IBT-t akkor is meghal, csak később. Meg a Prime95nél is Small FFT tesztet is csináltam ami elvileg csak a procit nyúzza és az is kidobta a hibát 3 óra után. Ha más tesztet csinálok akkor még hamarabb meghal.
Nem értem már én ezt, de ha a ramok elvileg jók akkor még talán az alaplap keserítheti az életemet -
fagy53
nagyúr
válasz
T_Stark #14945 üzenetére
Én sejtem... ezek a most említett jelenségek RAM hibázásokra utalnak! Az IBT-nél is max-ra állítottad a tesztet, ami jelentős RAM területet használ, így tesztelve azt is.A procinak szerintem semmi baja, ezen a feszültségen és hőmérsékleten simán menne, ha nem köpne be a levesébe más...
-
T_Stark
őstag
-
Dave™
nagyúr
válasz
T_Stark #14943 üzenetére
Én megpróbálnék egy minimális feszt adni neki, amivel terhelve is eléri az 1,1-et (BIOS-ban 1,15 mondjuk). Elég alacsony ez a VID (konkrétan a minimum). Egy próbát megér! Viszont nem ártana leszedett gépház-oldallal és mellé egy szobai ventilátorral kísérletezni, bár elvileg 100 fok a max.
-
-
Dave™
nagyúr
válasz
T_Stark #14937 üzenetére
Hát az AC Alpine 7 Pro egy tuningolt kétmagosnál is elvérzik. Vegyél használtan egy Freezer 7 Pro-t, olcsó és jó. Önmagában a 72 fok még nem lenne gáz, szóval lehet sok minden. Reseteld a BIOS-t, irányíts a procihűtőre egy ventit. Kb. ennyi jut eszembe.
CPU-Z, Core Temp képet csinálhatnál (IBT alatt persze).
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Nemrég vettem egy Q8400at, viszont vannak gondjaim vele.
Alapon megy, semmi nincs tuningolva, de az intel burn test már a 2. körben elszáll hogy nem stabil a cpu... viszont ekkor 72 fok a proci. Lehet ez a túlmelegedés miatt? Vagy már alaplapra is gondoltam, mert előtte egy E7500 volt benne és azzal is voltak váratlan fagyások, bár az nem halt meg IBT alatt, de hűvösebb is volt.
Prime95 is kiírta 3 óra SmallFFT teszt után hogy a 3. mag hibázott.
Akkor valami gond van a procival? Vagy lehet hogy az alaplap rossz? Vagy csak a hűtés kevés rá? -
NOD
senior tag
Sziasztok. Erröl az fpo-ról q9550-nél lehet valamit tudni?
L948B834
SLB8V MALAY -
lala42
őstag
válasz
Zso Ro #14927 üzenetére
Este azt hiszem, nekiállok rendberakni azt a qrva BIOS-t. Csak a win7 kényes a frissítésre.
Volt anno az F7D a lapomhoz, én hülyen nem mentettem le és már nem találom sehol. Az jó volt. Én barom frissítettem és ez bizony nem az igazi. De hát sokat akar a szarka.
Vagy! elpasszolom az egész cuccost, és összerakok egy másikat.
Addig meg kihúzom a 2-es configommal. -
Zso Ro
senior tag
válasz
lala42 #14926 üzenetére
Nekem 1,23-on van jelenleg,EIST kikapcsolva.
A ramok 1,85-ot kapnak,de eleg ratyik.
svchost-al nem tudsz mit tenni,az fut annyi peldanyban,ahany userrel inditotta a rendszer.
TS szinte semmit nem fogyaszt,MS Sec essential-t nem ismerem.
Neked magasabb az FSB-d,es nem olyan magas ez a fesz ertek,amit beallitottal.
1,3-hoz meg van nehany lepcso -
lala42
őstag
válasz
Zso Ro #14925 üzenetére
TS, Microsoft security essential, anti malware no meg ami a win-hez kell. (pár svchost, stb.) de ők sem eszik a procit. Olyankor kussban vannak 0%-os terhelésen. A proci 1,242-t kap. Mivel nincs bekapcsolva az energia gazd. EIST1, stb. nem akartam nagyon megközelíteni az 1,3-at. De lehet hazamegyek és adok még neki.Talán a RAM-ok is elviselnének 1,8-tól többet? 1600-as Kingmax-ok.
-
-
lala42
őstag
Hali!
Némi gondom akadt. Adott az adatlapomon szereplő 1. konfig. A proci 3,6-on (8x450-en) jár. Hűtéssel semmi gond, megfelelő hőmérsékletek vannak. Pl. magok 32-34 fokosak alapból ebben a melegben. De! Játék közben, időnként (BfBC2, MW1, AvsP ArmA2, 1-nél nem és a Dragon Risingnél sem ) kimerevedik a kép, elkezd zúgni a zajkeltő ezköz és még sok esetben a reset sem segít, csak a bekapcsoló gomb nyomása. Az-az le kell állítani a gépet. Ezen játékokban a proci hője max 60 fokra megy fel. Egyszer tegnap 64-re is felkúszott. A videokari 70-78 fok körül van terhelt állapotban. Mi lehet a gond?
Videokari meghajtója friss. (10.6) Vírus nincs. Visszavéve a procit 3,2-re is produkálta a jelenséget. Memtest nem hibázik, nyúzóprogramok lefutnak hiba nélkül.
okosság? mindenre vevő vagyok. -
Dave™
nagyúr
válasz
Zso Ro #14918 üzenetére
Esetleg a 3x akkora cache közrejátszhatott a Q9450-el?
A Q8200 meg a Q8400 legalább ugyanaz (a szorzót leszámítva persze). Még így sem túl meggyőző a különbség a Q9450 javára, ha figyelembe vesszük az árkülönbözetet (azonos órajelen súlyozva szerintem 8-10% körül van maximum).
-
SLYM
veterán
működik! én basztam el! működik, 60 fokos
. érted bazze 60!
. fuck yeah!
melyik most a legjobb processzor teszt? mit futassak, hogy a 105 foktól nem romlott-e meg egy kicsit
-
Dave™
nagyúr
Nem tudom milyen hűtőd van, de a bepattintósoknál előfordulhat, hogy az átlátszó műanyag fogak közötti kis fekete pöcök nem megy át teljesen, ilyenkor pl. az egyik sarok nem zár 100%-osan, és hiába feszül, nem lesz tökéletes érintkezés. Az alaplap alján (tehát hátulját nézve) mind a négy pöcök (fekete) legyen vízszintben a fogakkal (átlátszó műanyag). Remélem érthetően írtam
Amúgy lehet rossz a szenzor is extrém esetben, meg le is kellett volna kapcsolnia 100 foknál.
-
SLYM
veterán
hihetetlen bazdmeg. ez a szar 100 fokot ír ki most proci hőmérsékletnek, terhelve, de kb max 15 mp alatt. szóval ez kb 110. le se tilt ezzel a szuper lappal. na mindegy. újrapasztáztam. rátettem a hűtőt. rajta van. feszül mint állat. a poén, hogy a gép hátulja langyos maximum, pedig nincs rajta oldallap. aztán a hűtőborda meg hideg. szóval nincs rajta mégse rendesen a hűtő. dehát bepattintottam minden szart a helyére. feszül. mit csináljak?
-
Zso Ro
senior tag
válasz
darál0w #14901 üzenetére
Mondj meg nehany okot nekem.
- Monitorozom a halozati sebessegem,ott nincs gond
- ugyanaz a map,ugyanannyi jatekos,egyezo reszletesseg+grafika(ugyanazokat a effekteket nem tudom megismeteltetni vele)Majd talan erzekeli a steam a csomagok veszteset,atvalt egy masik host-ra,ami persze a jatek megallasaval jar(15mp es 2perc kozott)
Szoval egy vicc.Megertem en,hogy nem rendelkezhetnek olyan eszkozokkel,ami a nap 24orajanak minden perceben ugyanolyan eleresi sebesseget biztosit,na de arra azert lehetett szamitani,hogy igen sokan fognak jatszani a sorozat ezen reszevel.Ha nem lenne steam,es lehetne dedikalt szerokon tolni,mar reg elofizettem volna ra,es ott puffogna a jonep
Új hozzászólás Aktív témák
- Helldivers 2 (PC, PS5)
- Milyen egeret válasszak?
- Crypto Trade
- Bittorrent topik
- Aggódnak a cégvezetők, Trump még több Intel-üzletet akar
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...