- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
PongiBandi
tag
Hamarosan összerakok egy Core i5-ös gépet is, megnézem azonos órajelen mit kezd ugyanezzel a lejátszóval meg filmmel.
-
PongiBandi
tag
Lőttem egy [Q9550-et] , meg hozzá egy GA-G31M-ES2L (rev. 2.x) lapocskát 1 év garival újonnan. A kettő együtt volt 52.900.-, és vígan fütyül alapjáraton 380-as FSB-vel 2.86@3.23-on, de simán menne tovább is sztem, de most úgy tűnik ennyi elég. Mondjuk meg is izzasztja a Splash PRO lejátszó rendesen (720p mkv 80% körül megy), viszont max minőségen (24fps => 60fps realtime interpoláció + max élesítés)
-
cettlee
őstag
válasz
gainwardgs #15996 üzenetére
ugyérted a q9550 és az e6300 közt? mer akkor XD
-
Kelvin
őstag
válasz
rup1u5 #15993 üzenetére
"..de nem hiszem, hogy csak ez a gond."
Sajnos ez kimaradt mert túl gyorsan gépeltem. De amint láthatod a vdropra javasoltam én is megoldást. Méghozzá jó megoldást, mivel nekem is ez a lapom van és semmit nem droppol.
A mondat másik fele pedig, hogy kevésbé tuningos procit is kifoghatott. -
Kelvin
őstag
válasz
Insolent #15988 üzenetére
Hát ez elég érdekes. Nem lehet, hogy ti magyarázzátok ezt bele. Ugyanis kikapcsolás előtt mi értelme "visszahűteni" a procit, egyáltalán hova vissza?
Zomb€€: Nekem is asus p5k (p35-ös) lapom van és benne egy Q8300. 1V-al megy 3,2GHz -en. Csináld meg a ceruzás vdrop trükköt. Hátha segít, de nem hiszem, hogy ez a gond.
-
Zomb€€
őstag
Szuper, tegnap mikor kikapcsoltam a gépemet és nyugovóra tértem, arra lettem figyelmes, hogy nem álltak le a ventik.
Tehát mikor lenyomná egy kattanó hanggal a vinyókat, akkor az a kattanó hang már kicsit halkabb lett, és forog tovább a táp/cpu/gpu ventik, illetve az egyik ház venti is. Csak egy 5mp-es gombnyomás segít rajta:S
Ez azt jelenti hogy meghalt a tápom?gainwardgs: hétvégén nyomatom.
-
gainwardgs
veterán
Lappal van ott a gond túl nagy a Vdrop, havernál is ez van
-
InHell
senior tag
válasz
gainwardgs #15954 üzenetére
Persze hogy van hozzá garipapír.
Egy nagy dobozban kaptam,tele újságpapírral,és abban volt egy vinyódoboz,amiben benne figyelt a CPU,persze gondosan becsomagolva.Mikor én vettem ,csak OEM procik voltak,gondolom ez most is így van.
Gyári hűtő meg amúgy sem kellett volna dísznek. -
-
Zomb€€
őstag
válasz
rup1u5 #15963 üzenetére
Köszi:-]
Amúgy mennyi az alapfesze ennek a procnak? És mennyit egészséges neki adni?
(1.1V-ot állítottam először, de úgy még alapon is elhalt a prime a szép kis asus drop miatt)
darálow: persze, mielőtt kicseréltem procit néhányat lefuttattam. DÖbbenet a különbség még alap 3Ghz-en is :-O
És ami a legdúrvább, hogy a kis Freeze7 kordában tartja!
-
Zomb€€
őstag
Kicsit átfogó teszt lesz, tehát nem hiszem hogy ma belefér de igyexek:-]
-
Zomb€€
őstag
Makacs voltam és beújítottam:-]
Mindjárt neki is állok tesztelni. -
Whaazzup
senior tag
válasz
SpeedR #15915 üzenetére
Szia.Akkor ezt jól megbeszéltük van benne igazság jobban tuningolható a Q9550mint a X4-945 de ez is megy 3.8ghz simán,De én nem húzok semmi procit mindent alapon használok úgy is tesztelem egymással szemben.köszönöm az értelmes és helytálló válaszaidat na ez az amikor valami jó mindig kisül a dolgokból
.
Azért majd csinálok tesztet és megírom.OK.
Válaszom? cool13-nak sajnálom de a kisebbik fiamnak adtam oda az egész gépet ő a nagy játékos.Veszek magamnak majd egy AM3-konfigot.ÜDV.
-
válasz
gainwardgs #15952 üzenetére
Te összekeversz Giannival? Fordulj hozzá bizalommal. ITT
-
válasz
gainwardgs #15950 üzenetére
Egy szivacsra gumizva.
-
válasz
gainwardgs #15947 üzenetére
Megy.
A tyunyingot meg nem tudom, igazából nem akarom, de alulfeszelni jó lenne kicsit, majd remélem segítenek az itteni, vagy a tuning topikban.
-
InHell
senior tag
válasz
gainwardgs #15940 üzenetére
Szia.
Gianni korrekt srác, kb. 3 hete vettem tőle új Q9550-et,E0,ja és nem dobozos.1 év garival.
Üdv. -
Insolent
aktív tag
válasz
gainwardgs #15944 üzenetére
Azzal már szeintem rendben lesz, bár hatásfokra nem ismerem, én egy Scythe Ninja 2-vel csapatom
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
gainwardgs #15940 üzenetére
Ha Giannitól veszed akkor gondolom új és dobozos proci lesz. Akkor 100% hogy E0-át kapsz. De könnyen meggyőződhetsz róla ha dobozos! A dobozon lévő matricán az S-spec: sort nézd meg! Ha az áll utána, hogy SLB8V akkor E0-ás.
-
Insolent
aktív tag
válasz
gainwardgs #15938 üzenetére
Hát én azt vihargyorsan lecserélném ha nem akarod pohármelegítőnek használni, ideig óráig elviszi de hangja lesz az tuti.
-
Insolent
aktív tag
válasz
gainwardgs #15934 üzenetére
Hajrá, látom már az aláírásnál már ott van és húzod is
" Intel Core 2 Quad Q9550 3.4 Ghz,Zalman cnps9500led, gigabyte x48-ds5, 3gb ram, corsair vx450, Gainward 4870 Gs, HannsG 19" "
-
gainwardgs
veterán
Yorkfield 4 ever
Már csak 5 nap
és csatlakozom
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
cool13 #15928 üzenetére
baj, ha nem értem mit akarsz?
már értem asszem...
jahogyte magát a HSZt akarod törölni?
azt csak 1 modon tudod, de azt szerkesztési idő után is...ha szolsz egy moderátornak a megfelelő topikban, h törölje az adott HSZed.
magadtol a HSZből csak a szöveget tudod törölni, és csak egy üres HSZ lesz...de ezt csak szerkesztési időn belül.
-
Intel Core 2 Quad - Yorkfield
Csak a próba kedvéért. Bocsánat ha nem sikerül kitörölni.Hogy kell?
-
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #15918 üzenetére
Nekem vólt Q9550-esem, aszt is fix 3,6-on használtam, most Q8400-am van esztis 3,6-on használom, és semmi teljesítmény csökkenést nem vettem még észre az Q9550-eshez képest
Egy lényeges külömbség vólt szerintem a 2 proci közt, az hogy a Q8400 26K-ért vettem, a Q9550-est meg 50Kért amit 1 hónap utánn el is adtam, ugyan annyiért.
Szerintem sem ér annyit a Q9550-650, mert az árán kivül, csak a tesztprogikban fogod észrevenni a külömbséget, pl a Q8400-hoz képest azonos órajelen.
De persze aszt veszel amit akarsz, a tuning meg eggyiknél sem bisztos
Ha Q9950-650-est veszel ,legalább majd összetudjuk mérni a Q8400-al -
darál0w
Jómunkásember
válasz
cool13 #15921 üzenetére
nyilván vmivel kisebb a teljesítménye...ebbe beleszol a tranyok száma is gondolom
igen, mindkettőre 95W van megadva, de abban biztos lehetsz, h mégis kevesebbet eszik...és mellette kevésbé melegszik.
FSB parityrol meg ennyit : Parity is a way of checking for errors. It makes sure that the data sent out by the CPU over the FSB are received correctly by the North Bridge, and vice versa.
Intel CPUs have had bus parity for several years now. It's a terrific feature, and complements all of the error checking done over other buses such as USB, SATA, networks, etc. IMHO the biggest glaring hole in the whole scheme is that in most desktop systems there is absolutely no error checking done for data stored in memory.
-
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Zomb€€ #15916 üzenetére
9-es szorzó jól fog jönni P35-be de ettől még ne vedd biztosra a 4Ghz-et. Azért ott már sok függ a lap tápellátásától. 3.8Ghz szerintem sima ügy. Kis molyolással talán a 4Ghz is de elképzelhető hogy 3.8 fölött irreálisan kell majd feszelni a procit a lap miatt.
Szerintem nem ér meg 55K-t.
Inkább kisebb quadot vennék. az a pár100mhz +/- nem ér annyit. -
Zomb€€
őstag
Re.
Lehet, hogy Q9650-em lesz (E0), lenne pár kérdésem:
Megér 55K-t?
Ez nagyobb valószínűséggel fog 4Ghz-en menni a lapomba? (a 9x szorzó miatt gondolom)
Egyelőre ennyi -
SpeedR
őstag
válasz
Whaazzup #15914 üzenetére
A memória intenzív tesztekben gyorsabb az AMD, mert a prociban van a mem.vezérlője. Intelék ezt az északi hídba pakolták egészen az i szériákig. Egyébként szvsz nagyon szépen helytállt itt is a Q9550 a 965-tel szemben ahhoz képest, hogy előbbi csak 2,86 GHz-es. Tehát több mint 500 MHz hátrányban volt, ami nem kevés. Azokban a tesztekben ahol nem hangsúlyos a memória, ott rendre elkalapálja a Phenomot, ill. legalább egy szinten van vele. Szerinted mi történne, ha egyenlő órajelre hoznánk mindkettőt? Rakd fel mindkettőt mondjuk 4GHz-re és úgy csinálj néhány tesztet! Ja, hogy annyit már nem megy a Phenom? Én kérek elnézést...
Légyszíves ne próbálj meg intel fanboy-nak beállítani, ugyanis egyáltalán nem vagyok az. Mindig a legésszerűbben igyekszem vásárolni. Az ár/érték arány nagyon fontos. A P4-es időkben nekem is AMD-s gépeim voltak, mert olcsóbbak és gyorsabbak is voltak egyszerre. (videokártyáim is 2004-től 2010-ig ATI-k voltak) Jelenleg Q9400-am van, amit a meglévő S775 alapú gépem tovább fejlesztéseként vettem még a tavasszal 32ezer forintért.(újonnan) Gondolkoztam teljes platformcserén AM3-ra, de több mint 20k-ba került volna, és semmivel sem lennék vele előbbre. Ár/érték arányban sokkal rosszabbul jártam volna. Szükség esetén felpattintom 3.6-ra a kis York-ot, és bátran odateszem bármelyik 4 magos AMD mellé. Azt azért még hozzáteszem, hogy ha most kellene új gépet vennem, akkor én sem 775-ös platformot vennék már, hanem valószínűleg AM3-at.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
SpeedR #15909 üzenetére
Szia.Nem tudom hogy neked van e ilyen procid de nem is ez a lényeg.Mivel az X4-945 azt tudja amit a X4-965 csak nem melegszik annyira nézd a tesztet,memória kezelés mondjuk.
[link] de ha nagyon fáj majd csinálok itthon egy tesztet a két gép között ha lesz időm rá,azt vagy elhiszed vagy nem,de szívesen látlak ha eljössz megnézheted nálam.ÜDV.Csak mert újra mondom INTELES vagyok de nem halok az Intelért már az előtt is volt jobb az AMD- (939) széria korában.És nem számít mi állja meg a helyét,az elfogultságnak is van határra egyszer.
-
hmiki28
tag
köszönöm, azt hiszem beújitok egy 4 magost
-
hmiki28
tag
Sziasztok!
Gigabyte p35-ds3-as lapom van,akarok venni egy 4 magos procit.Q9400-re gondoltam,tuningolni is szeretném.Vélemények? vagy mást vegyek?tuningba mire számithatok kb ezzel a lappal? -
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #15900 üzenetére
Nálam 470-et ment max, de oda már irreális feszeket kellett adnom a procinak 1,4-1,5v.
Aranyszabáj, hogy P35-ben a 2 magosok mindíg jobban mennek, mint a 4 magos társaik.
Pl: E8400-al megvólt anno az 500-as FSB lazán, mig a Q9550-el 470 volt a max a P5K-ban, de azzal is csak Vantage stabil vólt, Játék alatt már elvérzett szegény. -
odorgg
addikt
válasz
Zomb€€ #15898 üzenetére
Nekem tavaj vólt P5k+Q9550 párosom, 450-es FSB-vel 8,5-es szorzóval ment 1,24v-al
Szóval szerintem a 450-et bírni fogja, de persze nincs egyforma lap vagy proci, úgyhogy eszt garantálni nem lehetOFF:
Látom Gigabyte SOC-al rendelkezel, leírhatnád róla a tapasztalatokat, privátba, vagy 460-as topikba. Tuning, melegedés érdekelne legfőképp
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- KIÁRUSÍTÁS - egybe 4db RTX 4070-es Legion Pro 5 gép eladó - 2M Ft
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest