- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NFree
addikt
válasz
dangerzone #12199 üzenetére
Hát nekem is volt egy 1.25v vide procim de alapfeszen 3.8 at ment , s 1.31v-al ment 4ghz-et
tehát szerintem a tiednek is menni kéne kevesebb fesszel.
Nos quad LLC on de ezt már darálow kolléga is megírta ez alap quad tuningnál.
Minden a cpu termination és a refek hangolásán múlik szinte no meg az mch feszen.
De nagyon egyszerű belőni , nem kell vele sokat tökölni legalább is nállam ez így jól működik, s nagytöbségben másnál is. -
NFree
addikt
válasz
dangerzone #12190 üzenetére
Na hogy haladsz? cpu_z s core temp ablakot mutathatnál, vid?
Pusztán kiváncsiságból. -
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #12196 üzenetére
Viszont 3,7 ghz-t 1,25V-tal viszi stabilan. Elég nagy ugrás ez 300 mhz alatt :/
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #12194 üzenetére
Na, most ,hogy a cie, meg az eist-et kikapcsoltam, igy elindul. Az alapbeállitásokat használva 1,376V-tal stabil a 4ghz.
Ezen lehetne valahogy finomitani? -
PH-User
addikt
válasz
dangerzone #12194 üzenetére
Elleszel vele egy darabig. Ez a P45.
-
dangerzone
addikt
válasz
dangerzone #12190 üzenetére
Hát csak a ram feszen állítottam, a ram szorzón, az fsb-n, meg a proci feszen, de állandóan újraindul a gép. PCI-e freki is 100-on van pedig...Marhajó...
-
törölt tag
válasz
dangerzone #12186 üzenetére
Ez olvasd el! [link]
-
kimi02
őstag
válasz
dangerzone #12186 üzenetére
Első körbe minden normalon és , szerintem ketdhetsz 424*8.5-ös szorzóval. A CPU Vcort te tudod mennyi kell . LLC-t rakd Enabled-re
-
dangerzone
addikt
Sziasztok újra.
Beüzemeltem a q9550-et az ud3p lappal.Most állnék neki a tuningnak, de a p35 után ,ez nagyon durva nekem még.
Szóval valaki tudna segíteni, hogy ezek közül melyik értékeket kell állítani, és mit jelentenek?
Valamint az mch frekvencia mit jelöl?
Illetve melyik feszültség értékeket kell fixre állítani vagy auto-n hagyni.Előre is köszi a segítséget.
-
NFree
addikt
válasz
Gyula84 #12184 üzenetére
Én gigát UD3R/P ajánlanék , de a te szuvenír jogod mit veszel, Asussal nekem nem volt jó tapasztalaom, sima p5q
de amelyiken van 16 fázis azzal mennek szépen, p5qe, delux, persze nem lehet fsb rekordokat lőni de a 4ghz meg szokott lenni.
Esetleg még valami "dfi" csoda de azokat én speciel nem ismerem de mennek azok is nagyon -
Gyula84
veterán
Helló
Az alaplapom szeretném leváltani a P5E-t. A processor Q9550.
P45ös chipkészleten gondolkodom, na de nem tudom eldönteni giga vagy asus idáig asus volt csak szinte nekem. Az ár olyan 35 alá essen inkábbMit ajánlanátok ?
-
Speed®
titán
válasz
aginor #12181 üzenetére
P35 lappal értelmes feszekkel 450es FSBvel számolj ha Yorkfieldről van szó. Innentől fogva te is ki tudod számolni, mire számíthatsz. Q8200al 3.15, Q8300al 3.4GHz környéke. Q8400 felejtős, árához mérten, inkább használt Q9400. Utóbbival 3.6GHz meglőhető, ami már nem rossz.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
A Q8300/8400-ek mit szoktak menni tuningban? Érdemes lehet E8400-ről váltani?
-
Fel
addikt
válasz
rigo88 #12178 üzenetére
"viszont pcie 100on az a legalacsonyabb érték. az nem "vesz vissza" a teljesítményből?"
Nem. Ennyi a sebessége a PCIe-nek, a szabvány szerint.
Ha magasabb nem hoz teljesítmény növekedést, mert így is akkora sávszélt biztosít a cpu és a vga között, hogy bőven elég. Viszont instabilitást okoz, és szépen lassan, de biztosan kinyírja a vga-d... -
-
-
BeLucZ
addikt
szia
p35ösben hajtam és sztem azrét nem természetes, az a jelenség hogy bekapcsolom és megy csak és megsem áll pörögnek a ventik nagyon de nem csippan csak megy és no kép no hang, ez általában alaphelyzetben előjött de mindenhogy, biosban most visszaraktam mindent alapra ha így is rossz lesz akkor nem tudom, lehet lapom megfáradt
legfrisebb bios van rajta -
dustinzahn
csendes tag
válasz
darál0w #12142 üzenetére
Szia!
Köszi az infót. Azt viszont nem értem, hogy 840MHz-en hajtom a 4X1GB Geil 800-as ramokat +0.35v mellet, akkor miért nem indul el a gép 6-7-7-20as időzítéssel? Először a procira gondoltam, emelgettem a feszt, viszont ahogy az SPD-t auto-ra raktam egyből indult.
Ha esetleg ebben még tudnál segíteni. A Geil topikban nem sok használható infót találtam. A CPU-Z szerint nem ugyanazok az időzítései a 2 ram párosnak, de akkor is még a legrosszabb is 5-5-5-18 400on, a tuningom meg szinte minimális!
THX előre is! -
Fel
addikt
válasz
PH-User #12167 üzenetére
Konkrét beállítást biztosan nem tudnék (azért csak más minden rendszer), de valami támpontot biztosan tudok majd mondani, hogy mivel merre indulj.
Nem egyszerű a BIOS, különösen a ramos rész fog tetszeni(Embertelen mi minden van benne..) De ha kiismered, megszereted, akkor nem kell majd más később, csak DFI
-
JONAS77
aktív tag
Sziasztok, ma megjött az új procim Intel Xeon X3360 Yorkfield, E0-ás maggal. Bomba ez
a proci, alapórajele 2,83 GHz, kicsit feltekertem 3 GHz-re de semmi melegedés, az IBT lement rajta, mint lefojón a viz, meg sem kottyant neki!´´Nos, ennek kikellett jönni!´´
-
Fel
addikt
válasz
PH-User #12153 üzenetére
Volt bizony
(már stigma-nál van)
Jó lap! (Főleg azon az áron, amennyiért az apróban van)
Azt viszont bizos, hogy, rengeteg türelmet és megszokást igényel a tuningolás vele. A BIOS-ában rengeteg rengeteg beállítási lehetőség van, elsőre hamar el lehet köztük veszni. Nagyon sokat kell tanulni, mi mit csinál, mi a hatása. De ha egyszer kiismered, akkor szép eredményeket lehet belőle kihozni.Ezen kívül nagyon sok hasznos dolgot is tud a BIOS. Gondolok itt elsősorban az ABS II-re. Nem auto tuning... ahogyan azt a nevéből gondolná az ember. Négyféle beállítást lehet menteni; be lehet állítani, hogy egy esetleges hibás tuning esetén melyik profillal induljon újra.
A felépítése is remek, minden jó helyen van.BeLucZ: "okozhatja az is azt a jelenséget amit már régebben irtam a forumba, hogy bekapcsoláskor felpörögnek a ventik és se kép se hang csak megy mint az őrült hogy 4 pines a tápcsati?gondolom 8 kéne"
Ez a jelenség akkor fordul elő, ha teljesen áramtalanított állapotból ébreszted a gépet? Bekapcsoláskor kicsit felpörög minden, majd kikapcsol és kis pihi után indul csak el?
Ha igen, akkor ez "természetes" (sajnos) a legtöbb P45 lapnál...A nyolctűs tápcsatin keresztül több teljesítményt képes adni a táp a procinak, de a legtöbb esetben (különösen egy Yorkfield procinál) még tuning melett is elég a 4 tűs. Magán a tápon több múlik.
Ha valami egyéb probléma, akkor esetleg valami hibás BIOS beállítás miatt lehet, vagy nem tudom...
Esetleg BIOS frissítéssel próbáltad kezelni? -
BeLucZ
addikt
okozhatja az is azt a jelenséget amit már régebben irtam a forumba, hogy bekapcsoláskor felpörögnek a ventik és se kép se hang csak megy mint az őrült hogy 4 pines a tápcsati?gondolom 8 kéne
-
rigo88
aktív tag
-
PH-User
addikt
DFI LanParty UT P45-T2RS
Érdemes megvennem a Q9550 alá?
-
BeLucZ
addikt
hi all!
okozhatja az is azt a jelenséget amit már régebben irtam a forumba, hogy bekapcsoláskor felpörögnek a ventik és se kép se hang csak megy mint az őrült hogy 4 pines a tápcsati?gondolom 8 kéne
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
rigo88 #12144 üzenetére
képek alapján.
PLL 1.5Vra fixálni.
Dramot is, annyira amekkora a ramnak elő van írva.
NB 1.3-1.4V között. attol függ, hol stabil...
Load Line calibration on.
többi maradhat AUTO...
pcie frekit is 100ra, ha nem tetted volna meg.
IBT, mint intel burn test.
(#12150) kimi02 a cerka helyett kisasszonynak?
huzd meg neki hadd pörögjön az a Sims3
-
KTTech
veterán
válasz
rigo88 #12145 üzenetére
12 óra SMALL FFT-nél (ha a CPU-t magát akarod tesztelni, nem az egész rendszert), aztán persze mehet a blend (12 óra), ami már a memót is nyúzza. De az IBT gyorsan eldönti, hogy stabil-e... Nálam ha az lefutott, onnan már a Prime-al sem volt gond, sem pedig az alkalmazásokkal.
-
rigo88
aktív tag
válasz
rigo88 #12143 üzenetére
Beállítási lehetőségek a lapon (ez a mostani állapot, prime fut 5perce):
[link]
[link]
prime ablakviszont most firefox összeomlás, acdsee bezárás... ez lehet attól, hogy alacsony a fesz
nemhinném. csak véletlen? azt sem...viszont most 10fokkal hűsebb
-
rigo88
aktív tag
válasz
darál0w #12126 üzenetére
450en. 3.6ghz.
(viszont 60foknál nem ment feljebb még. akkor is megsülhet túlfesszel? mivel hogy nem konstans a fesz, és véletlenül ad neki egy löketet és leég?)
tehát akkor a cél az, hogy a mostani 1.376Vhoz képest minél alacsonyabb legyen, és stabil. mikor mondhatom hogy stabil? egy jó 10perc prime? vagy 20, vagy 30?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
dustinzahn #12137 üzenetére
MCH jo lesz ugy...+0,1el már 1.35Vot kap. elég kell, h legyen.
de VTTnek adj. lehet az lesz a baj.
#12138) PH-User Vid alapján nem a legjobb, de majd megcáfolod
-
dustinzahn
csendes tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem picit húzom a procim(q9400). Giga P35 DQ6 rev 1.0
A GMCH feszt mennyire érdemes állítani? Jelenleg +0.1V-ot adtam neki. Egyelőre a 3.3GhZ a cél a gyári hűtés miatt.
Geil 800 ultra 4X1GB ramok vannak benne. 420-as FSB +0.35Vot kapnak.
A proci 1,26V körül kap. Játék (PT Boats) simán ment, viszont az intel BT második tesztjénél kékhalál lett.
Tudnátok valami hasznos tippet adni, mert egész hétvégén a fórumot bújtam, és totál belezavarodtam. A fesz emelésekkel, mint laikus eléggé óvatosan bánok!
THX előre is!
By(t)e! -
PH-User
addikt
Kezd idegesíteni, hogy már mindenki az eredményeket publikálja én pedig még mindig várakozom.
-
kimi02
őstag
Az enyémnek is ennyi a VID-je és igy megy.
-
nTom
aktív tag
beraktam ma én is a Q9550-et. Az alulfeszelést nem szereti. Na, gondoltam indítom 0,9V-al, nem megy. Indítom 0,95V-al, nem megy. 1V-al sem (Vid 1,17) , csak akkor, ha az órajael 2,5GHz-n van (333x8). Ez lesz az alap üzeme. Kipróbáltam a túlhajtást is, cél a 4GHz. Fesz 1,35V 3800-on IBT lefut. Win alól az ET-vel emeltem az órajelet, 3900-on is lement az IBT. De 3995-ön már újraindult a gép. (mch, vtt +0,2vel emelve volt, LLC nem volt bekapcsolva. A droop olyan 0,06, néha több) Mivel újraindult, bekapcsoltam az LLC-t. Ez már segített, 471MHz-n, 4GHz-n ismét lement az IBT.
Persze jobban szeretném alulfeszelni. Szerintetek próbálkozzam még vele? -
Passy
csendes tag
Ha nekem csak 4 tús proccsatim van mit tudok tenni egy 8 tűs lappal?
-
rigo88
aktív tag
válasz
darál0w #12119 üzenetére
hát 1.3000V-ra elindult, prime kb 5mp után BSOD (cpuz 1.2822V-t mutatott)
most 1.3125 a bios cpuz pedig 1.296. indítom a primeot.
ezek az értékbeli eltérések az alaplap miatt vannak? vagy a táp miatt? (a lapon a procnak 8pines proctápcsatija van, a tápomon csak 4es, de 8as átalakítóval meg nem ment. egyszerűen nem nyekkent meg a gép.) -
proper
őstag
válasz
darál0w #12113 üzenetére
nem a tuningal van a baj, ennyit tud és kész
az elöző gazdájánál 3600-at is vitt kevesebb fesszel a proci mint most ebben a lapbanitt más bajok is vannak a lappal, a "hires nem hires" sata bug
nem szereti a samsung vinyokat és persze nekem mindkettő az
igy sata esata átalakitóval üzemelnek de hogy még ne legyen vége egyik sata irom se akar müködni vele olvasni gond nélkül olvasnak de irásnál egyszercsak eldobja magát és ismeretlen hibával ront
pár hete van meg a lap és csak szivok vele de igy eladni meg nem szeretném majd lesz ami lesz
asus nem jól mutatkozott be nálam, abit függő vagyok mint lipi, ő tudja miért
majd beujitok egy giga p45-t -
-
proper
őstag
belépnék a klubba
q8200
eddig ennyit sikerült kipréselni belöle hirtelenszerintem tud ez többet is de ez az alaplap egy ipari hulladék
Üdv Lipi mester visszatértemmajd megkereslek tuning ügyben
-
Passy
csendes tag
Hogy tudom kideríteni, hogy hány fázisú egy lap, vagy, hogy mekkora teljesítményt bír?
-
Passy
csendes tag
Ez most mi, eddig nem tudtam a h.aprós accunttal belépni.
Passy = Gabpassy!!!! -
kasa85
őstag
Nos.Rájöttem tegnap miért szinérázott a gép.A Mungen2 gyári ventije totáll meghalt kishíján lefüstölte a q9550-es procimat.Ey órálya Windows7 töltésnél gondolt egyet és leállt(oda vissza mozgatni akarta volna a ventit lassan, de nempörgött fel) meg valamilyen égett csípős szaga volt mintha egy kondi elfüstölt volna,de kívűlről nem látok rajta hibát.Eddig is volt már hasonló szagok a gépből mikor a venti benne volt,de nem agódtam nagyon mert átvizsgáltam mindent a gépben,és kondik rendben vannak,és még minden másis.Miután nem pörög a ventim megoldható átmenetileg egy ház oldaláról levett hasonló ventivel?Mert a Mungen2 gyári ventije ha minden igaz 4 ágú míg amit találtam csak 3 ezek szerint nem foglya a lapom szabályozni a fordulatszámot hanem padlógázzal pörög majd folyamatosan
Nemtudom mijen ventit vegyek majd rá,mert átmenetileg meg jó amit találtam mert ugyanolyan jól lehűti,vagy garba lehetséges adnak külön a Mungenem2-höz gyári ventit?Ami úgynézki,hogy elszállt.Válaszotokat előre köszönöm.
A proci így 20fokos szobában 100%-os terhelés alatt (Prime95+Core Temp)2-óra alatt Maximum 53Cfokos volt.A jelenlegi ventim filyamatosan 1700-1800pörög,míg a Mungen2 gyári ventilye 1366pörgött.FSB 436 -
rigo88
aktív tag
válasz
darál0w #12096 üzenetére
megnéztem az oldalt, de sajna csak q9450 van rajta 9400 nincs valahol olvastam, hogy a kettő ugyanaz, csak más néven adták ki a 9450et. ez igaz?
lényegtelen.
valami támpont mégis csak kéne.
semelyik feszt ne hagyjam auton? (ram, nb, sb, stb)
ahogy láttam, 4ghz is elérhető bőven. de nálam az már meg sem nyikkant ahogy írtam. az 500mhz fsb.
tehát első körben a 3.6ghz-t kellene belőnöm hogy normálisan üzemeljen ne - ahogy írtad - túlfesszel. biztos nem tesz jót neki.
450mhz fsb. milyen fesz kell ennek?
szorzó? stb.. elég specifikus a lap+proc+memó ahhoz hogy egy tuningember pont ilyet használjon mint az enyém...
köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest