Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
válasz
lipi67
üzenetére
Szívesen látunk mindenki a csapatban,sajnos nem sokan foldingolnak Magyarországról ezért is a 260. hely a világranglistán.... egyébként rup1u5 szépen leírta hogy miről is van szó,én azért adom a gépem mert egy egyetem áll az egész mögött és nem pedig magánszemély aki esetleg profitál belőle.Neked egy win smp kliens ajánlanék a quadhoz... amit konzolból futtathatsz.Ha komolyan érdekel akkor az itten folding topikban [link] vagy a hwsw-n [link] is tudok válaszolni minden kérdésedre.Egyébként ezek a programok rendkívül jó stabilitás tesztelők is....
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax
üzenetére
Úgy látszik itt jön ki igazán az i7 ereje. Bár ezek az adatok nekem sem mondanak túl sokat de azt látom, hogy i7 kb 4szer annyi pontot ért el. Mitől lehet ekkora különbség? Csak a HT miatt nem hinném, hogy ekkora különbség lenne. i7 is húzva van?
(#13094) lipi67:
FOLDING olyasmi mint a SETI csak itt nem E.T.-t keresik, hanem tudományos számításokat végeznek a userek a szabad kapacitásaikon. A rák ellenszerét keresik ha jól tudom. Ha jól emlékszem különböző fehérjemulekulák lehetséges változatait szimulálják. És hát abból kb annyi variáció lehet mint égen a csillag. Egyszóval az éppen létező leggyorsabb CPU-GPU sem elég soha. GTX-emen próbaképpen megnéztem.
Ha tévedek a levezetésben akkor TTomax majd kijavít. -
TTomax
félisten
válasz
rup1u5
üzenetére
No nézd meg mit tud egy egy GTX280 q9550,és mit tud I7-el... én is csak ámuldozok... tudom ez nagyon off,de nézzétek el nekem...
Szóval a relativ teljesitmény PPD-el mérjük... Point Per Day..
A Q9550 elég jó ebben a négy maggal közel 6500-7500PPD csinál hozza a GTX280 szintjét...
[link]
Az I7 hát az olyan 25-26PPD-t csinál....
[link]Bődületes teljesítménye van foldingban,nekem ez szempont volt a vásárlásnál,ugyanis a csapat elég rosszul áll.... két lehetőségem volt.... fermi vagy I7...egyébként egy 3.6-ra húzott quad tényleg elég mindenre nem sok-mindent lehet kicsikarni i7-el sem,főleg 1920 felett...Egyébként vérbeli multiGPU-s lapot vettem megint,de ezuttal lehet GTX280 SLI lesz... azért vettem egy HX850-et is...

-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77
üzenetére
A magyarázat csupán annyi, hogy X38, P35, X48-as chipset nem igazán jó választás ha 3.8-4Ghz körüli Yorkfield tuningot tervez az ember. Ettől függetlenűl a te lapod nagyon FULL-os! Ahogy elnézem még X-fi is jár hozzá. X48 azoknak jó akik CrossFire kiépitését tervezik. Tuningban azért egy stabil 3.6Ghz-re általában jók ezek a chipsetek de tény, hogy a Yorkfield egy P45-ös UD3r vagy UD3p lapban érzi jól magát leginkább ha maximális tuningról van szó.
Egyébként nem sokról maradsz le azzal a -300, -400Mhz-el. A 4Ghz inkább csak ilyen lélektani határ. Nekem is csak addig birizgálta a csőröm amíg el nem értem.

Most hogy megvan, inkább visszaállok egy stabíl, alapfeszes 3600Mhz-re.
Igaz, hogy ezt is csak mondom már napok óta de még nem tettem meg.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
lipi67
üzenetére
Szia, egy kérdés, hogy az 1,3V-os fesz azt rám értetted, mert én 1,1375-ről irtam, nekem ez a VID-es érték CORE Temp-ben, azaz én irtam is, hogy az alsó érték 1,1000V, amin simán tudja a gyári megahertzet, 2,83! Win alatt 1,0740, most nekem az elért és ezen is maradok 3,4GHz, mivel a rendes kolegák felhivták a figyelmem arra, hogy a x48 chipsettes alaplapok nem szeretik a 400 feletti FSB-t!? Nekem elég ez is, most azon dolgozom, ha persze hazaérek, hogy a VID: 1,1375V-os értékhez minnél közelebb érjek, szerintem lehetséges, hogy ez alá is tudom vinni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Speed®
üzenetére
Most látom csak: "Ami elég rövid időt jelent..viszik egy AB9 QuadGT beszámításával, abban meg vagy megy a kis York ~ugyanígy, vagy egyáltalán nem (BIOS ready elvileg) és akkor csere G0 Q6600ra..aztán őszig csitt a géptémának, jogsi.."
-Neeeee! Nem bírsz vele, vagy mi? Mennie kell annak mint az ágybaszarás!!! Tutira elboltoltad már?
-
lipi67
nagyúr
Hali!!!
Rég jártam erre(is). Végigolvasgattam a hszeket, nevettem is az "atom anitizáson"
Jó a hangulat!!! Alapfesz meg..- relatív, s kvra nem létező fesz/fogalom. Olyan inkább mint a "kihajtja-e a vga.."
Vid is lehet amennyit akarsz (szoftveresen is manipulálhatod akár) de a max vid a valós.
Ez az a fesz, amin a gyártó garantálja neked, hogy a procid hibátlanul tudja a gyári órajelét. Továbbá optimális esetben az alaplapok normal-auto (lapja válogatja) beállítás mellett ebből a vid-ből kiindulva lövik be a feszt a procinak. Ezért is van sajna, hogy pl. Abit lapoknál ez lesz (max Vid) az adható legkisebb fesz, alulfeszelni ezekben a lapokban nem lehet, illetve csak a vdoop miatt, vagy a crystal cpuid-vel pl, amivel a min és max vid között adhasz meg "videket" és rendelheted különböző szorzókhoz. Egy jó procinak kben a takarékos(min) Vid-en is tudnia kell a gyári órajelet..A gyártó által javasolt fesz pedig nem az az 1,365v, az az a felső határ amivel ezek a procik (a legszarabbak) vid-del kijöttek. Így ez is relatív, hisz x procinak 1,3v lehet akár alulfeszelés, akár Vid, de brutal tuning is.
-sztem-Szép napot!
-
JONAS77
aktív tag
Szeva Atom Anti, éterben vagy?

Tegnap próbálgattam a a CPU feszét minnél alacsonyabra tenni, Core temp: VID-1,13750V! Windows alatt 1,1440V, leteszteltem Prime95-ön és IBT-vel is, nem volt gond a teszt alatt. Szerinted menne a megadott alapfeszültségen is? Értem itt a VID-es értéket?
Azt is tudom, hogy az alapórajelet viszi bios: 1,1000V-on, Win. alatt 1,0740V. Nem sok a 3,4GHz-hez az 1,1440V, terhelve magok IBT alatt: 61-59-59-58 a proci 54 fokos! De még megpróbálok levenni a feszből, szerinted lehet még csipni a feszültségből? -
kasa85
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Hali.Nekem is sajna 1.3Vid em van,de nekem Valós feszen(CPU-Z) 1.34v (438x.8.5)3.72GHZ-en megy
stabilan szerintem még lehet faragni az övé ből (Dr_Syrex (#13073)),igaz az enyém sem sokkal jobb,de ígyis majdnem 1GHZ+ = kisebb fesz.Ezekkel is vigyázok Vtt=1.24v Mch =1.26v amin van jelenleg nekem. -
Daniford
tag
Itt kérnék tőletek segítséget!
Múlt hét óta van egy Maximus II Formula lapom amiben egy Q9550 E0-ás prockó ketyeg.
Viszont tuningolni még szépen tudtam az előző asus lapban egy eredmény (Asus P5K/EPU lap volt) de a Maximus bios-a kifog rajtam. Sok beállítási módot most látok először. A kérésem az lenne,hogy akinek ilyen összeállításban van tapasztalata az ossza meg velem akár privátban is,hogy mi mire való. Az alap dolgokat tudom de vannak olyanok amihez én még láma vagyok. De egy működő tuning eredménynek is örülnék. Abból is sokat tudnék tanulni,hgoy mit, hogyan merre meddig...
-
BeLucZ
addikt
válasz
dangerzone
üzenetére
Nem igaz, 5 Ghz alatt nincs élet

Az e-penis növelés nem ismer határokat
-
Imafett
aktív tag
hello olyan kérdésem lenne hogy ennek a cpu nak : Intel Core i7-720QM
milyen órajelértékei vannak 1,2, illetve 4 magos terhelésnél mert sehol se találok ilyesmit, turboo boost ra gondololk alapbol 1.6ghz köszönöm -
rup1u5
nagyúr
válasz
dangerzone
üzenetére
Tudtam, hogy erre le fogsz csapni már mikor lenyomtam az
gombot! 
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77
üzenetére
Mert nincs két egyforma processzor. Az enyémnek 1.248v kell a 4Ghz-hez. Egyébként még ez sem sok.
A te Xeon procid gyakorlatilag egy Q9550. Sajnos az X48-as lapod nem a legjobb tuningra ehhez a procihoz. P45-ben simán meglenne azzal a procival a 4Ghz. Mennyi a VID nálad?
Itt már leírtam neked, hogy coretemp-el meg tudod nézni a VID-et. A VID egy fix érték. -
JONAS77
aktív tag
(#13019) rup1u5 válasza JONAS77 (#13012) üzenetére
Azt sem értem, hogy itt 4GHz-ért, miért lér ekkora feszt neked meg Atom Anti csak, 1,1680V. hugan van ez?
-
JONAS77
aktív tag
RTL KLUB-Hiradó
Mai hireink:Közelkelet, tűzszünet.....
hogy tuningolj, hogy ne kerülj bajba.....
Keretek között nyilvánitsd ki véleményted.....

-
darál0w
Jómunkásember
válasz
JONAS77
üzenetére
a cpu VID az nem ugrál

pár HSZel feljebb leírtam. az a VID, amit a gyárto megad az alaporajelhez. ezt coretemp meg is mutatja neked(VID rublika, és ott nem fog ugrálni). az 1.16V pedig nem sok.
(#13049) JONAS77 akkor viszont nemértem a 13045ös hozzászolásod....melyik Q9550nél kér kevesebbet a 4ghzhez?
pl ettől kevesebbet kér?
-
JONAS77
aktív tag
Nem tudom, de a ti leirásotok szerint, hogy a VID szerint kell vinni az alapórajelet ez oké, nekem ez a pill. procimnál X3360 1,1000V és 1,13600v között ugrál. No, most 3,4 GHz az már túllépi ezt a határt 1,1600V, sok ez? Mert most már tébolyda!!!!!!!
-
JONAS77
aktív tag
4,5 GHz nem lenne sok levegővel, vagy ezt már ne válaljam be?
-
JONAS77
aktív tag
Nekem elvileg 4 GHz-nél kevesebb fesz kell, mint a Q9550-nek, más a mag, de ha nincs igy javitsatok ki! X3360-as 400 FSB-nél wndows 1,1600V.
-
rollins
őstag
válasz
darál0w
üzenetére
Persze, de cpu fesz emelésnél már nem veszi vissza, csak az órajelet.
Mármint úgy értettem, hogy ha tuning kapcsán megkérdezik mennyi a Vid, akkor nem a speedstep minimal Vid-je a válasz általában. Illetve arra akkor pont senki sem kíváncsi.
Lehet ezért volt a félreértés. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
rollins
üzenetére
van a procinak egy alapfesze, amit VIDnek hívunk. a gyárto szerint ezen a feszen tudja az alaporajelet.
amiről te beszélsz az a C1E és EIST energiagazdálkodos kütyük által kifejtett hatás. terheletlen állapotban visszaveszik a processzor orajelét, és az orajelhez hozzárendelnek egy kisebb feszt. sztm te ezt hívod min VIDnek. a sima VIDet, meg max VIDnek.
-
rollins
őstag
Nem akarok vitába keveredni, de ha jól tudom min és max Vid van általában, mint péld: 1.1V és 1.3V. Egy speedstephez egy a max órajelhez. Ha tévedtem, bocsánat. Nehalamnél talán még komplikáltabb a Power Control Unit és Turbo Boost miatt.
-
Barcageri
tag
ajj istenem betallóztam ide és nem rakta be..
-
Barcageri
tag
elvileg itt vannak
-
-
Barcageri
tag
áhh próbálok küldeni képet, de nagyon úgy tünik itt a végállomásom 2,68-on a hozzászólások alapján..ezzel meg el is áshatom magam
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77
üzenetére
Látom egy-két dolog valóban nem világos számodra. Alapfesz alatt a VID-et értjük load alatt. Ez procinként különbözhet. Nálam a vid 1.225v és ezzel 3600Mhz-ig megy stabilan a procim. És igen! Itt csak az fsb-t emelem.
Stabil 4Ghz-hez nekem biosban 1.26875v-ot kell beállítanom ami drop-al együtt, terhelés alatt stabil 1.248v-ra esik :
Coretemp még akkor is a gyári vid-et írja ki ha emelt feszültéggel megy a proci:

Tölts le egy Coretemp-et és nézd meg neked mennyi a VID.
(#13017) JONAS77:

Ha fogalmad sincs róla mit látsz a linkelt képen akkor tényleg ne adj inkább tanácsokat tuning ügyben. Úgy mndenki jól jár!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
JONAS77
üzenetére
Asus lapoknál nem tudom, hogy van ez de Gigabyte-on AUTO-val iszonyatosan képes túlfeszelni a procit a lap. Első körben én sosem adok rögtön kezdéskor plusz feszt a procinak. Elöszőr érdemes elmenni az fsb-vel fölfelé egészen addig amíg alapfeszen stabil még a proci. Szerintem így érdemes kezdeni, mert minek feszelni a procit fölöslegesen.
A másik dolog meg az, hogy 2.8-3.2Ghz-hez fölösleges feszt emelni!
Ezt alapfeszen is simán vinnie kell egy akármilyen Yorkfield magos procinak. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
JONAS77
üzenetére
nem lekezelően beszéltem, csupán leítam, h mit ne csinálj, mert ezzel nemhogy segítessz a másikon, még rontassz is a helyzetén.
a másik dolog, h nem olvasod el, amit a másik ír...te itt már 3 meg 3ghz feletti tuningrol beszélsz, holott szegény csak 2,8at akar. ráadásul már feszeket is emltetsz vele...ezek a procik alapon mennek 3200at...
-
JONAS77
aktív tag
válasz
rup1u5
üzenetére
Érdekes nekem nem nyiródott ki a proci, és én nem azért hagyom autón, hogy ezen is használom! Amikor megvettem a procim sok fórumot olvastam, de soha nem lehet követkztetni a másik rendszeréről, mert soha nincs egyforma rendszer. Nekem autón ugyanannyi feszt adott a procinak, mint manuálba bekellett állitanom!!!!
1,1600V manual - 1,1600V autó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), pláne ha mellépasszint az ember két 5850-et.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

gombot!