Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
Köszi.Illetve a proci nemfog még elfogyni fél éven belűl?Mert nem tudom pontosan mikor sikerűl rá lét keresnem mert ígyis kevés amit keresek majd talán sikerűl hitelt fölvennem aztán jöhet.Nomeg ha a procira megvan a lé akkor a jelenlegi Core 2 Duo E6750-es procit mennyiért érdemes eladnom.Kb 3-évet használom tökéletesen megy 3.8GHZ bírja komolyabb hűtés nélkűl természetesen max 60C-fokon fentebb resetel.
-
kasa85
őstag
Sziasztok látom,hogy a Q9550-e procik gyártása befejeződött.Szeretnék érdeklődni,hogy a proci kb medig lesz még kapható.Ha minden jólmegy akkor 2-3-hónapon belűl tudnák sporolni rá,és megvenném.Remélem ha leszmég belefér a 60000ft határba.
-
F e Z o
veterán
Ma bizniszeltem egy Q9450-et, mivel sikerült eladnom jó árban az E8400-emet. Sokan mondják, hogy nem nagyon mennek a 4 magosok P35-ös deszkákban. Bizok benne sikerül megcáfolnom.
-
Gr3GoRi
tag
Egy kis megfázás után összejött nekem is egy két szerény eredmény
:
VALID -
Keraa
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene nekem játékban a Q9550 a jobb vagy egy E8400 persze alapon nem húzva? Érezhető -e a különbség?
Előre is köszönöm!
-
Bagira01
veterán
válasz
gamekiller01
üzenetére
Alapon néztem úgy nem tűnt olyan melegedősnek

-
Fel
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszi, kipróbálom ezt az LLC kikapcsolást.
A ventiket azon az oldalon akartam beállítani, amiről a képet linkelted. A lehető legnagyobb értékeket adtam meg maxnak, de nem tűnt hatásosnak, fix 12V-on járatja mindet. Ha a minimumot feltolom, akkor lekapcsolja őket, ez OK, de nincs köztes állapot?Az NB fan és a Sys2/3 csatikra vannak dugva azok a ventik, amelyek érdekelnének (vga hűtő 2x100-as + radi 3x120) a cpuhoz egy 3pin-es van dugva, de az nem is érdekes most (oda majd megy pwm-es).Tegnap esti eredmény: DFi + Q9550-en, minden BIOS alapbeállítás (+ term. megemelt fsb). A feszültségen lehet látni milyen vicces dolgokat művel ez a lap.. Miután megállt ezen a órajelen + feszen, elkezdtem állítgatni kézileg a cpu/nb/vtt feszt, de el se indult
Úgyhogy még ismerkedünk. -
Bagira01
veterán
válasz
gamekiller01
üzenetére
Nem rossz eredmények
Ez is hidegbe volt? Mennyire melegszik a proci? Nekem nem nagyon volt lehetőségem megnézni. Ablakba 4,4Gh-en 1,328v-al 10 fokos volt a kupak hőfok maghők meg 33-39-ig álltak 
-
lipi67
nagyúr
Fura, hónapok óta mindenki rev1-es UD3R-t akar venni. Az enyém..Minden szalad benne mint állat, mindene megvan, gari egy halommal..s most..most nem kell. Mind1, de fura..
-
ADAM1337
nagyúr
sry az offért.
Egyik legjobb york lap az apróba.
-
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ma volt egy kis időm, hát leültem a gép elé, imádom. Eladás..Tudod, g31+2180+4830-kb ez ami kielégíti az igényeinket, pénz meg nincs...illetve másra kéne..
-
válasz
lipi67
üzenetére
Látom nem adtad még fel a Tuningot annak ellenére hogy már szabadulni akarsz a cuccaidtól!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#10263) Laraxior : még ezt kifelejtettem az előbbi írásomból tessék nyomtam énis 7x500.FSB-vel Q6600.a M2F.embe
és megnézheted everest ablakban az összes fesz ott van semmi nincs szarrá feszelve.......... 
-
lipi67
nagyúr
-
válasz
Laraxior
üzenetére
Hát én nem is azt mondtam hogy megy a M2F.ben 550.FSB vel a York proci

de 500.FSB vel lehet normális feszen stabilizálni! M2F.ben is a York procit
Q9650@500.Fsb és egy Prime teszt de van itt Validra majdnem 4600.MHz is M2F.el és Q9650.el!
és itt se volt halára feszelve!--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fel: Kapcsold ki DFi.ben az LLC-t és nem lessz fesz ugrálás (én úgy tapasztaltam mindha fordítva működne) bármilyen érdekes ha kikapcsold megszűnik az ugrálás és még a vCore is rendben van pl biosban adsz 1,08.at az win alatt blend tesztnél 1,10.lessz! érdekes de nálam így van! kicsit másképp működik eza Volterra digital PWM ami a DFi.n van!
Ventiszabályzás: melyik ventire gondolsz a CPU.éra mert ahoz PWM.es venti kell csak akkor tudja szabályozni! de van 1.beállítás ezen felül itt egy kép keresd meg biosban és itt betudod állítani hogy szabályozza a ventiket a lap
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gr3GoRi: Neked már fentebb választ adtam van 500.as FSB és még több is M2F.el! nézd meg!
DFi biosa
hát igen ahoz külön Diploma kell hogy annyira kenjed-vágjad UD3. biosa az hozzá képest 2.éves gyerekeknek való kirakó játék 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Speed(R): De igen figyeltem Tudom hogy X38.as Maximus Formula lapot emlegetett de ha kicsit visszább olvasna már megírtam mia helyzet velük kb 8.szor megírtam már itt a york tropic.ban, de ha elég neki a 450.FSB akkor vegyen X38-X48.at!
Meg kérdezhetem melyik asus lap az amiről beszélsz? ha netán a P5E-VM HDMI ről akkor ne csodálkozzál az csak egy G35 (P35) lap az nem York tuningra való de egyébként is van hozzá Droop-MOD ha megcsinálod rajta nem fog annyit Droop-olni! de nem kell meglepődnöd nekem volt X48.as Rampage Formula Csúcs lapom az nem 25.e kategória hanem 3x25.! és mégis annyit droop-olt mint állat! és ahogy látom azt írtad hogy 480.FSB.d van vele York-al az tiszteletre méltó egy G35.ös laptól szóval nem értem mia gondod semelyik másik G35.lap se tud ennél többet York procival még ennyit se sz.tem!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
NFree
addikt
Bakker 2ó megy a prime közbe netezek jázszom zenélek letöltök s semmi,
Viszont ha este letöltés miatt hagyom a gépet bekapcsolva valamiér valamikor ujraindul. regel meg csak a szüz winre kapcsolom be a monitort,

Hol lehet a bibi?????????

-
-
Paca2
senior tag
GA-P35-DS3L-ben milyen a Q9550? vmi tapasztalat, vélemény?
többet lehet kihozni a gigában mint az asusx48asban? (ez a két lap van otthon)
az asusban nem birtam 3600 fölött stabilizálni, megérné átszerelni?
kösz
-
Cobrusz
senior tag
ud3p hez melyik a legjobb tuning bios?
nem tudja valaki?
-
NFree
addikt
válasz
gamekiller01
üzenetére
Gratt
én elégedett lennék vele tuti jó a cuccos 
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem figyeltél..nem Maximus II Formula, hanem sima Maximus Formula, X38.
Ezért írtam, hogy ebben a viszonyításban mindenképpen EP45-DS4 a nyerő..Egyébként ASUSéknak nem a csúcslapjaival van bajom..azokhoz nem jutok.
Abban a szegmensben, ami húzó a hozzáértőbbek közt, ott vannak gondok..
Én elvárnám egy 25 rugós laptól, hogy ne droppoljon 1 tizedet, nagy kérés..?Nem vagyok márkabuzi, sőt, kifejezetten kevés Giga lapom volt eddig..de azt látni, hogy mindenki elégedett, akkor a jót ajánlani nem baj. Egyébként az előző G31es Giga lapommal gondtalanabb volt a tuning sokkal, simán tudtam stabilizálni az E5200at 4GHzen. Ezzel az ASUSal meg vért izzadtam 3 napig, állandóan hanyatt esett változó időközönként néha desktopon is. Más kérdés, hogy ha egyszer rájön az ember mi a nyígja, szépen bírja Quadok alatt is az ~500as FSBt (elvileg, jelenleg 480 fölé nem tudtam menni, de ez lehet a proci is ugye).
-
Gr3GoRi
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Fsb-re gondoltam. Ahogy olvasgattam külföldi fórumokat is 500-as fsb-t yorkkal szinte lehetetlen összehozni MIIF-ban vagy csak irreálisan nagy feszekkel. A DFI is érdekelne még hogy mennyi fsb-t tud yorkkal(ha ezt egyáltalán megnézted).
Az én Q9550-em is nagy vides(1.25) de ezt lazán tudja UD3P-ben:[link], sőt!
Valid:[link]
Am 24/7-re 3.6-on használom a q9550-et(bőven elég mindenre) csak ha lapot veszek érdekelne hogy mit megy a MIIF vagy a DFI...De az utóbbi biosától kicsit félek

-
Fel
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
De jó, hogy szóba került ez a DFI csoda is.
Ma végre sikerült beüzemelnem a rendszert a UT P45-T2RS-el. Pár kérdésem lenne:
- Ventiszabályzásra van mód, vagy csak ez a két véglet (full/off)?
- Most még alapórajelen nézegetem. A cpu vcore rendesen ugrál terhelés alatt (IBT): 1,102; 1,120; 1,136; és 1,150; között... fesz Auto-n; Special add limit : Enabled; Vdropp Controll: Enabled. Ennek így kell működnie?Ma este elkezdem piszkálgatni, aztán remélem, hogy a hét folyamán már lesz is valami jó eredmény

AirBooms: + 1 szavazat a Maximus II Formulára
Nekem is bevált ez a lap. Ha belefér a keretbe, akkor inkább egy ilyet vegyél, mint használt Gigát. -
Laraxior
titán
válasz
DroiDMester
üzenetére
az egyik két mag a másik meg 4...kb 80-100FSB különbségtöbblet van a Duok javára
ennyit tud a lap
Tehát ha nyomsz mondjuk egy 620as FSB-t Duoval akkor quaddal nemigen fogsz te 540 fölé menni 
-
válasz
Gr3GoRi
üzenetére
Hát minek vége attól függ? aza Q9550.proci nem ment jobban UD3R lapban sem, nagyon nehezen sikerült benne 4200.ra blend stabilra lőnöm tehát inkább a procinak volt ott a vége de azis lehet hogy sajnáltam a feszt a laptól és procitól mert VTT.nek nem nagyon adtam 1,30.felett ahogy soha nem is szoktam yorki procinak! bár vannak itt akik még 1,50.el is meg kinálják meg ilyen 1,60-1,70.es vCore val de én annak sem adok soha yorki procinál 1,40.felett szóval nincs ott vége a lapnak E8500.procit 4900.MHz en toltam benne!
-
Cobrusz
senior tag
ud3p hez melyik a legjobb tuning bios?
nem tudja valaki?
-
AirBooms
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Köszönöm, ez azért jött jól,mert az Asus mindig is szimpatikusabb volt, s ezért sosem vettem Gigát - így azokat nem is ismerem!

-
Gr3GoRi
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hali! Szép eredmények!

MIIF-án gondolkozok 2. gépbe és szintén yorki lenne benne. Ez a 485-ös fsb ugye nagyon a vége?
A DFI is nagyon tetszik am. Vele néztél vmi nagyobb fsb-t?
-
válasz
AirBooms
üzenetére
Nyugodtan vegyél P45.ös ASUS.t : P5Q-Deluxe vagy Maximus II Formula (aza gond hogy itt a York tropic ba az emberek 98.% ának Giga lapja van, és csak arra esküsznek hogy az a atya úristen)

Én teszteltem ugyan azt a Q9550.procit pár lapban
: Giga UD3R, Asus: P5Q Deluxe, Maxumus II Formula, DFi LANParty UT P45-T2RSLegjobban a DFi lapban ment

És akkor jönnének a bizonyítékok!
Giga UD3R , P5Q Deluxe , Maximus II Formula , DFi UT P45-T2RS láthatod hogy kivétel nélkül mindegyikben csontra ugyan annyi fesszel ment 4000.MHz et a Q9550.proci! 1edül a DFi ben kellett jóval kisebb vCore

És mutatok még 2.tesztet Maximus II Formulával : Q9550@0,976.v és hogy legyen egy komolyabb tuning is Q9550@4122.MHz
Szóval ne hagyd magad rábeszélni Giga lapra éppolyan jó (giga lapok messze nincsenek olyan jók mint asus! giga lapoknak csak a proci szarrá húzásnál van némi előnyük az asus lapokkal szemben amúgy meg nagy 0 ) az ASUS is csak a sok begyöpösödött giga tulaj nem lát mást csak UD3 és társait!
tessék mégegy példa hawerom P5Q Deluxe lapja 624.FSB egy nem über-brutál tuningos E8400.al! sokan meg leírják az asus.t hogy ilyen meg olyan szar csak érteni kell a beállításához ennyi........ 
-
Gr3GoRi
tag
válasz
Cobrusz
üzenetére
Biost azonnal frissíts! F10j legújabb, legjobb
Nagyon sokat számít MCH-nál is.
Nagyobb mch reffel inkább stabilabbá teheted a rendszert pl primeban, de ilyen fsb mellett még nem igazán kell piszkálni.gamekiller01:
Na ez már valami! Nagyon szép eredmény!
Holnap lehet ráveszem magam egy kis kinti tuningra -
Jocy
aktív tag
Sziasztok.Úgy néz ki,hogy ma kapok egy Q9400-at,az lenne a kérdésem,hogy ideiglenesen jó lesz rá az E6750 gyári hűtője?Ahogy olvastam,a York gyárija kisebb mint ez.......
-
Fel
addikt
válasz
AirBooms
üzenetére
Ha mindent újként veszel, akkor arra számíts, hogy jó P45-ös lapokból már csak kevés van a piacon. Asus P5Q-E és fölfelé (P5Q Deluxe, Premium, M2F/Gene). Giga P45 UDx már nincs, MSI, stb. meg kihagyós...
Ha használtan találsz P45-UD3R/UD3P/UD4P lapot, az lesz a tuti, mert ezek bírják a magas fsb-t, és a Q9400-hoz biza kelleni fog. -
AirBooms
addikt
válasz
fagy53
üzenetére
Speed(R) - Köszi!

fagy53 - Tökéletesen igazad van, ám én nem is tökéletes garanciákat kértem, hanem a topik tapasztalataiból valami nagyátlagot. Pl. valami olyasmit, hogy a Wolfdale-ek valamiért a Giga P45-ös lapjaiban mentek/mennek a legjobban, az X38/X48-ban valamiért mindig több fesz kellett ezeknek a prociknak, bár azok a lapok nagyon stabilak voltak, stb. Senkit nem akarok sehová sem küldeni, csak mivel nekem ezzel a procival és ezekkel a lapokkal nulla tapasztalatom van, s karácsonyra gyorsan össze kéne ütni egy konfigot, ezért kérdezősködöm. Tehát ha vannak ilyen tapasztalataitok, kérlek benneteket zúdítsátok rám! (A keresőt persze használom, próbálom kiszűrni a Q9400-eshez tartozó infókat).

-
fagy53
nagyúr
válasz
AirBooms
üzenetére
A tuningra nincsen garancia és ahogyan a procik, úgy a lapok sem egyformák. Aki 100%-an tesz kijelentéseket egy lapról vagy prociról, az felelőtlenűl nyilatkozik. Csak a nagy számok törvénye alapján, szórásátlagokról beszélhetünk, ebben viszont benne van az is, hogy egy béna, antituning procit vagy lapot fogsz ki.
Kit küldesz akkor a jó édes anyjába, aki arra bíztatott, hogy azt a procit vagy lapot nyugodtan megveheted, mert neki szárnyal mind a kettő?
Viszonylag biztosra pretesztelt példányokkal mehetsz.
-
Speed®
titán
válasz
AirBooms
üzenetére
Giga P45, szerintem. ET5el jól el lehet szórakozni Winben, ASUSnál meg..
Mostanában az ASUSokkal nem vagyok kibékülve..igaz, nem volt még P45öm, de az előző P5K-E WiFi/AP, és a mostani P5E-VM HDMI sem alsókategóriás cucc, ennek ellenére vannak olyan f4szságai, hogy a hajam tépem néha.. -
-
AirBooms
addikt
Q9400-hoz milyen lapot ajánlotok leginkább? Tuning, stabilitás lenne a szempont!
P45 vagy X38? Ez a kettő jönne szóba. Giga vagy Asus (asus felé hajlok, mert azt ismerem, Gigám még sosem volt).
Köszi!
-
Cobrusz
senior tag
eddig szépen megy

vki vmi vélemény a fesszekről? -
Cobrusz
senior tag
még mindig megy,eddig jó

remélem megy még 1órát min
-
Cobrusz
senior tag
sziasztok
most picit 1:1be szeretném hajtani a gépet
475:475be vagyok most
1.248on fél óra után újraindul a gép
most reggel teszteltem egy 1.264en mch 1.3V 1óra10percig ment aztán fagyott
most próbálom ugyan úgy csak mch 3.2V
remélem most nem hasal el ugyan úgy majd

vki tudna segíteni hogy mit kéne vajon még finomhangolni?
thx
[link] -
AirBooms
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ez a 3,6 GHz könnyedén megy, vagy ezek a csúcstuningok? Mekkora a legnagyobb szorzója ennek a procinak?

-
AirBooms
addikt
Hali!
Egy Q9400-zal mit lehet általában elérni tuningban? Átlagos értékre vagyoik kíváncsi, nem az extrém ritkaságokra? Általában mekkora fesz kell ezekhez a tuningokhoz? Mi a legmagasabb fesz, ami adható egy ilyen procinak?
Köszi!

-
-Solt-
veterán
Urak!
Elég sok külföldi oldalon látom, hogy birizgálják ezt az értéket is:
"CPU skew: 50ps"
Próbálkozott már ezzel valaki? Ez tulajdonképpen mit állít? Veszélyes lehet?
-
blck1
tag
üdv!
5-6 perc prime után Q9400@gyári hűtés 67fok, ez normális?

[link]
pedig jól szellőző házban, igaz a venti csak 1950~ rpm-n pörög -
redXIII
senior tag
Sziasztok.
' láma kérdés.Q8400 vagy Q9400? melyik lenne a jobb válsztás?
-
NFree
addikt
Nos ugymondanám a játékok töbsége még mindíg jobban örül a magasabb mghz-eknek mint a több magnak , de egyre több game profitál a 4 magból s ott igen észrevehető a külömbség.
Pl gta4 igaz rossz példa de e5200 4ghz en vs q9550 alapon a quad többet hozott kb 15 fps-el.
de más gamékba is jelentős a gyorsulás , és mivel előre gondolkodunk szerintem ionkább 3.6-on egy quad mint egy 4ghz c2-es.
Konvertálásnál abszolút fölénybe van a 4 mag majd észreveszed
Jah annyit akartam még , hogy bőven elég olyan 3,8gzh-ig nv gtx295-höz hd5870-hez 5970-hez már lehetz kevéske oda olyan 4,5 kellene szerintem.
Hajrá
-
DigitXT
félisten
Jó hűtővel nem lesz gond a melegedéssel.
Értelemszerűen többet eszik egy Quad; ha meg van hajtva, akkor különösen, de ha mondjuk konvertálásnál 2-nél több magot használsz, így gyorsabban elkészülsz, ez érthető, ill. vállalható.
(Végeredményben még az is lehet, hogy ugyanannyi áramot fogyasztott a gép, vagy akár kevesebbet (!), mert a proci azért nem eszik kétszer annyit, de adott esetben kétszer gyorsabban kész van, a gép többi komponense meg ugyanannyit eszik, de ők is rövidebb ideig, amíg a feladat elkészül. Vagy nagyon elmentem ezzel offba, és nem is ez volt a kérdés?
) Amúgy íme egy fogyasztásos link.
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- iPhone 16 Pro 256GB 98% (1év Garancia)
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(most örülök hogy gyorsan ment a piac.)

:

4300 mhz prime közben is 57 fokos volt 1,328 v-al.
proszálgatom 1,2 v alá vinni mert azért a 70 fok az sok 
hát igen ahoz külön Diploma kell hogy annyira kenjed-vágjad UD3. biosa az hozzá képest 2.éves gyerekeknek való kirakó játék

ennyit tud a lap