- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
AirBooms #13956 üzenetére
nekem nem volt i7em (és ahogy kinéz a helyzet nem is lesz), nincs rászükségem. Q8200ről váltottam AMDre (kb egyszinten a 2, de így L3al erősebb az AMD
) ,de csak a kompatibilitás miatt...sokáig elég még egy Q8200is, nemhogy egy 4ghzen járo Q9550...
az 1366 meg hiába "megszűnik" jövőre, abba is ott a 6 magos proci, csak 1 a baj vele...eszméletlen árat kérnek érte... -
Dark KillerX
addikt
válasz
AirBooms #13895 üzenetére
Ez a teszt alapján[link] valahol 410-420FSB környékén lesz vége a lapnak.Remélem az új BIOS azért némileg segít rajta,de ha nem a 3Ghz-el is bőven elégedett leszek.Így is jóval erősebb lenne mint a mostani E5200-am.Még egyszer mindenkinek köszi.
Sefi84 Az az igazság eltudtam volna adni a Lapot+ramot+procit+hűtőt együtt de csak 30-35k-ért Kanizsán.Többet nem adtak volna érte,viszont ha ennyiért eladtam volna,és váltottam volna platformot,és mondjuk vettem volna AM3 lapot+4GB ramot+procit,akkor se jöttem volna ki 80K-ból,és teljesítményben nem lettem volna sokkal előrébb sztem.
-
-
válasz
AirBooms #10405 üzenetére
1.T re neis nagyon akard állítani
1.T időzítést kizárólag 1.db ram modul-al lehet állítani de azt sem nagyon szeretik sem a ramok sem a p45. chipset ezért nemis nagyon teszik bele már ezt az állítási lehetőséget a lapokba!
ASUS lap nemigen fog Droop-olni még Quad proci alatt sem (ha van alatta normális táp) PL: biosban adsz 1,200.at az Prime vagy IBT teszt alatt nemigen fog le esni 1,194.alá ez nem 6.fázisú Csigabájt lap!
itt 16.fázis van! de még a 8.fázisú P5Q-E sem Droop-ol többet! bár csigabájtéknál még a 16.fázisú lap is ugyan annyit majdnem 0,1.et Droop-ol egy erős Quad tuningnál! szóval ittis látszódik a giga lapok Gagyisága!
-
Speed®
titán
válasz
AirBooms #10403 üzenetére
(
)
Akkor ezek szerint megy a 900/C4/1T..mennyi feszt kérnek ehhez? Illetve tudnál egy 1T vs. 2T összehasonlítást csinálni? Csak megerősítésként..mondjuk SuperPi 1-4M/Everest Cache&Mem/WinRAR.
Érdekességnek nézz valami játékot..hátha ugyanarra jutsz amire én. 900/C4/1T és 900/C5/2T közt általános használatnál érdemleges különbség nem mérhető..max hőmérsékletben és élettartamban RAMügyileg, feltételezve, hogy mennyit kérhet a szűkebb beállításhoz és mennyit a lazábbhoz.Amúgy milyen feszekkel megy eddig a 8x450? VDumper/LLCvan/használod?
-
Speed®
titán
válasz
AirBooms #10395 üzenetére
Jaja, NB, legalábbis az én lapomban (P5E-VM HDMI) ilyen néven fut. Az alap 1.25ről 1.3ra kellett csak felvinnem a 466os FSBhez. Nálad az alap 1.1V ha jól tudom, valszeg kevesebbel beéri majd, próbálgasd.
Én mikor 1Tvel szórakoztam DDR2 szinten, csak szívtam, úgy értékeltem nem éri meg vele vesződni..látványos javulást úgysem hoz overall, csak benchben.
blck1
Ne ijedj meg a magas VIDtől, szinte semmit nem jelent. Valszeg simán vinni fogja terhelve 1.25 alatt a 400as FSBt..nálam legalábbis ez a helyzet, 1.25 a VID és 1.184en megy 400at..1.264en 444et, 1.32n 466ot. -
válasz
AirBooms #10343 üzenetére
Hát nem igazán aza utódja a P5Q-E nek a P5QD Turbo lett az utódja sajnos ilyet még nem volt alkalmam tesztelni nem tudok mondani tuning tulajdonságot róla! de erősen látszik rajta az ólcsósítási kivitelezés! bár PCB.je talán jobb lett a 2.OZ réz felhasználással!
amit mondasz Pro Turbó-t az sz.tem rosszabb mert az a sima Pro nak a frissített változata ami pedig nem volt egy jó széria!
-
válasz
AirBooms #10316 üzenetére
Nagyon NEM ajánlott!! ha P45. Asus a legkisebb lap ami jó P5Q-E, P5Q Deluxe, P5Q Premium (de ez irreállissan drága) akkor inkább Maximus II Formula, árban is így mennek ahogy felsoroltam! teljesítményben nagyon minimális a különbség! inkább szolgáltatásokban különböznek! 1.edül a P5Q-E az ami picit gyengébb (csak 8.fázisú CPU táp ellátás, többinél 16.Fázis) de ugyan olyan szépen megy benne ettől függetlenül 4.gigán a Q9550.
a Többi csoda P45.asus lap mind felejtős ha komolyabb tuningot tervezel!
-
válasz
AirBooms #10236 üzenetére
Nyugodtan vegyél P45.ös ASUS.t : P5Q-Deluxe vagy Maximus II Formula (aza gond hogy itt a York tropic ba az emberek 98.% ának Giga lapja van, és csak arra esküsznek hogy az a atya úristen)
Én teszteltem ugyan azt a Q9550.procit pár lapban
: Giga UD3R, Asus: P5Q Deluxe, Maxumus II Formula, DFi LANParty UT P45-T2RS
Legjobban a DFi lapban ment
És akkor jönnének a bizonyítékok!
Giga UD3R , P5Q Deluxe , Maximus II Formula , DFi UT P45-T2RS láthatod hogy kivétel nélkül mindegyikben csontra ugyan annyi fesszel ment 4000.MHz et a Q9550.proci! 1edül a DFi ben kellett jóval kisebb vCore
És mutatok még 2.tesztet Maximus II Formulával : Q9550@0,976.v és hogy legyen egy komolyabb tuning is Q9550@4122.MHz
Szóval ne hagyd magad rábeszélni Giga lapra éppolyan jó (giga lapok messze nincsenek olyan jók mint asus! giga lapoknak csak a proci szarrá húzásnál van némi előnyük az asus lapokkal szemben amúgy meg nagy 0 ) az ASUS is csak a sok begyöpösödött giga tulaj nem lát mást csak UD3 és társait!
tessék mégegy példa hawerom P5Q Deluxe lapja 624.FSB egy nem über-brutál tuningos E8400.al! sokan meg leírják az asus.t hogy ilyen meg olyan szar csak érteni kell a beállításához ennyi........
-
Fel
addikt
válasz
AirBooms #10240 üzenetére
Ha mindent újként veszel, akkor arra számíts, hogy jó P45-ös lapokból már csak kevés van a piacon. Asus P5Q-E és fölfelé (P5Q Deluxe, Premium, M2F/Gene). Giga P45 UDx már nincs, MSI, stb. meg kihagyós...
Ha használtan találsz P45-UD3R/UD3P/UD4P lapot, az lesz a tuti, mert ezek bírják a magas fsb-t, és a Q9400-hoz biza kelleni fog. -
fagy53
nagyúr
válasz
AirBooms #10236 üzenetére
A tuningra nincsen garancia és ahogyan a procik, úgy a lapok sem egyformák. Aki 100%-an tesz kijelentéseket egy lapról vagy prociról, az felelőtlenűl nyilatkozik. Csak a nagy számok törvénye alapján, szórásátlagokról beszélhetünk, ebben viszont benne van az is, hogy egy béna, antituning procit vagy lapot fogsz ki.
Kit küldesz akkor a jó édes anyjába, aki arra bíztatott, hogy azt a procit vagy lapot nyugodtan megveheted, mert neki szárnyal mind a kettő?
Viszonylag biztosra pretesztelt példányokkal mehetsz. -
Speed®
titán
válasz
AirBooms #10233 üzenetére
Giga P45, szerintem. ET5el jól el lehet szórakozni Winben, ASUSnál meg..
Mostanában az ASUSokkal nem vagyok kibékülve..igaz, nem volt még P45öm, de az előző P5K-E WiFi/AP, és a mostani P5E-VM HDMI sem alsókategóriás cucc, ennek ellenére vannak olyan f4szságai, hogy a hajam tépem néha.. -
-
SimonYana
addikt
válasz
AirBooms #5664 üzenetére
Én ugyan így váltottam,csak sokkal jobb árakat kaptam akkor nakos-tól mint most.60 volt a proci és a lap is (persze külön 60+60 és 3×1gb Corsair 20 rugó).Tesztelgettem,számolgattam és eladtam az egészet.Még volt egy GTX280-am amin nagyon jól futott az msn(mert én másra nem használtam).Feléből vettem meg egy új cuccost+vettem egy Sony Pascalt+egy VSX 818-as Pioneert+410-es Pioneer lejátszót és még majdnem hogy pénzem is maradt!Ja.... és ugyan olyan jól fut az msn és a net mint eddig!
Még DVD-t is tudok írni ugyan úgy!
Én is mindég úgy voltam veleááá megér ez 10-el többet és ez is.A végén mindjárt összejön minimum 50 rongy töbletköltség.
De az Everest szép számokat mutat legalább a drága cuccnál! -
keIdor
titán
válasz
AirBooms #5662 üzenetére
Te nem, de sokan mások igen.
Azt vedd figyelembe, hogy bővíteni csak 500$-ért tudod majd. Ez lesz a legolcsóbb CPU, a mostaniak megszűnnek... gondolom az új 6 magos lesz 1500$ és ki tudja mikor megy annak az ára 920 környékére... -
keIdor
titán
válasz
AirBooms #5660 üzenetére
De igen, csak a Te helyzeted más!
Neked megéri, viszont nekem, meg másoknak már nem biztos, hogy megérné. Mostanában sok i7 tulajtól hallom, hogy Q9550 tulajoknak kevés pénzből kijönne a váltás. Ez pedig nem igaz.
Nekem pl. kb. 50k-ba lenne ahogy számolgatom. A jelenlegit (alaplap, CPU, ram) kb. 120k-ért tudnám eladni, egy normális i7 meg 170k lenne, mert a leggyengébb lapot tuti nem venném meg, az itteni aprós lapok egy része is felejtős a 3 napos próbagari miatt. CPU szintén, mert lehet széthajtottak már. Plusz az autót tankolni kell, mert posta nálam már nem játszik, az autó még kopik is, mennek bele a km-ek ugye... plusz lenne egy kis idő, amíg gép nélkül lennék. Ezeket is bele kell számolnom, nekem nem érné meg.Neked kivételesen igen, mert meghalt a lapod, meg többet is ér, mint az enyém.
Meg pesti vagy, ott mindent beszerzel hamar. Nekem fel kell mennem.
-
keIdor
titán
válasz
AirBooms #5656 üzenetére
Azért nem ugyanannyi... annyival drágább, amennyivel jobb...
Socket 775:
Maximus II Formula - 45k
Gigabyte P45-UD3P - 35k
Gigabyte P45-DQ6 - 45k
Intel Core 2 Quad Q9550 - 60k
2x2GB DDR2 1066 CL5 ram - 15-25kSocket1366:
Gigabyte X58-UD3R - 45k
Gigabyte X58-UD4 - 52k
Gigabyte X58-UD4P - 55k
Gigabyte X58-UD5 - 60k
Asus P6T - 60k
Asus P6T Deluxe - 70k
Asus Rampage II Gene - 65k
DFI LanParty DK X58-T3eH6 - 50k
Core i7 920 - 65-70k
3x2GB 1600 CL7-8-9 ram 25-50kItt most csak olyan lapokat írtam, amik az emberek 99%-nál szóba jöhetnek. 80k felett szinte már senki se vesz alaplapot... és azért drágább az i7, ha nem is sokkal, de drágább... kb. annyival, mint amennyivel gyorsabb! Én most a jelenlegi gépem nem adnám el, ha el kéne lehet i7 lenne belőle, de inkább kisebb, mert ezt se használom ki.
Viszont! 775 csúcslap kerül annyiba, mint az 1366 lapok alja, szóval ha valaki nem gondolkozik csicsa lapokban annak a 775 még mindig jobban megéri, mert akkor már jelentősen olcsóbb lehet.
-
SimonYana
addikt
válasz
AirBooms #5652 üzenetére
Lehet hogy nincs hova fejleszteni a 775-öt,de nincs is rá szükség.
Még egy jó ideig szerintem ki sem használjuk pl.: a Q9550-et.
Híába van ott az i7 a szeren,he még a programok most kezdenek kijönni 64Bit-re (gondolok itt pl.winrar,stb). Én egy időben használtam a CCE-t filmek tömörítésére.Mitmondjak.....a Q9550 szarrá verte az i7-et.Nem tud a program mit kezdeni a 4+4 maggal.3 dolgozik 5 pohen!
Az evereszt eredményekkel mehetek a búsba.... -
NFree
addikt
válasz
AirBooms #5236 üzenetére
A v2-őt nem ismerem, de én tesztelgettem vele elég sokat s mindíg végig ment, esetleg a végén nem kaptam 100%-ot,
Prime large fft? azt futtattad? általába ha megy nekem 2 órát hiba nélkül akkor , minden tuti s az ibt is lefut teljesen, de sanszos az mch-val lessz valami vagy , szar az ibt láttam már ilyet egy srácnál,
A hsz-edre ha nem kaptál választ feszre vonatkozóan itt találsz [Gornek oldala] igaz giga de szerintem ugyan annyi, max más a neve vtt(term) -
dime27
őstag
válasz
AirBooms #5081 üzenetére
Nos ez egy hülye kérés/kérdés volt nincs két egyforma biosbeállitás lásd pl Nfree szenvedését q9550el miközbe Laraxior simán csinált giga ud3pben nagyonjo eredményt addig Nfree szenved giga ud3-rrel.Asus ráadásul x48?hmm felejtős.Max asus p5q de az is megér egy misét...én eddig amiket láttam és nagyon ment benne york az giga ud3p volt ill dfi lapok p45ösök.
-
-
gombcomp
senior tag
válasz
AirBooms #994 üzenetére
Kéken világít a hűtő
Ha tudom akkor inkább léggel hűtöm az enyémet..
Szerintem ezért lehetett "OEM" X9650-t venni,mert lenyúlták a hűtőt és eladták
moddingosoknak!Mellesleg jóval nagyobb a mérete a hűtésnek az "átlagosnál".
Azért nem rossz proci ez,ha világít a hűtő, ha nem.CPU-Z -
Zájec
veterán
válasz
AirBooms #967 üzenetére
ez nálam nem fordulhat elö, mert a CPUhütöm (TuniqTower120) csavaros rögzitése
van ellendarabbal. a csavarok koppanásig be vannak csavarva ugy ahogy az kell..
tehát megvan az optimális felfekvés és leszoritás...a pöckös lefogatásnál elöfordulhat az, amiröl te beszélsz...
-
keIdor
titán
válasz
AirBooms #851 üzenetére
No akkor király! Nekem is csak tipp volt, illetve nem is az enyém, hanem egy itteni tagé. Aztán a sok próbálgatás után már én is arra gondoltam, hogy lehetséges... azt nem értem akkor, hogy nekem 4 lapban miért nem ment?
Pedig toltam már meg Wolfokat, és mind ment, mint a szél...
-
Zájec
veterán
válasz
AirBooms #894 üzenetére
az, és a CPU-Z motmár csak a VID feszt irja , fixen...
mostmár csak az Everestel tudom nézni a pillanatnyi feszt...(vagy van más?)
nálam a drop javult a Q6600-hoz képest... kb. 30-40% kevesebb...
meg kisebb mértékben terheli a PWM-t... kb. 4-5 fokkal csökkent....
és a Prime terhelés alatt sem megy fel annyira mint a Q6600-nál.a CT nálam kisebb VID-et mutat (1.125v) mint az igazi (1.225v)
a RT és a bios jól mutatja.. érdekes itt is egytized a külömbség ....hmm(#896) SzlobiG :: én se
azthittem hogy a többi Yorkinál is ez az újdonság
a CPU-Z-nál,, de nálatok nem látok ilyet.. -
gombcomp
senior tag
válasz
AirBooms #832 üzenetére
Lehet,hogy csak mi választottunk rosszul???
Computex Taipei 2008 Best Choice Award -
szacsee
nagyúr
válasz
AirBooms #823 üzenetére
Pösti gyérök vagy nemde?
Dumálj össze valakivel, hátha az a g..ci lap szivat 100-el..a QX sem ment benne, nem tartom kizártnak, hogy a 8500 is azért nem megy vele normálisan.
Szal egy korrekt P35-ös tulajt tessék keresni és teszteljétek le, utána úgyis eladod a Máximus lápodat...Bocsi, de szerintem ez lesz a gond.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
AirBooms #823 üzenetére
nem vagyok én ideges, és ezt nem negativan akartam neked mondani, ismerjük egymást egy ideje, csak amikor jönnek a biztos szét volt feszelve hsz-ek kicsit magamra veszem, mind tudjuk miért, nem szeretem az ilyesmit, ha valamit elbaxok meg nem adom tovább az alapvető...
hát igen, wolfok annyira lapfüggően mennek, aki tuning garit vállal rá nem normális azt kell mondjamprivi menni fog, sorry
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
AirBooms #803 üzenetére
most akkor visszakerült hozzád a Q745A E8500??
de tök jo h most kell olvasnom róla, hogy mindenkinél szar és burkoltan én baxtam el, egy darab privit nem irtatok nekem se Keldor se Te, pedig bizniszeltünk már párszor nyugodtan mondhattátok volna ha valami hasonló problémátok van... egyébként valamilyen szinten persze, hogy degradálódnak az extrém feszektől, az én E8400-am már vagy 10x volt jegezve, és nem megy már annyit stabilan (1.18v 4ghz csak kb 1.20-1.22-n de ez is nagyon lapfüggő)... de visszatérve arra a 85-ösre, énis használtam utána léggel és 1.23 körül vitte a 4-et mint előtte, szóval ennyi... a vid-ek pedig 65nm óta már réges rég nem számítanak semmit sem, szóval nézegethetitek a coretemp-et de az fpo sokkal többet elárul... -
keIdor
titán
válasz
AirBooms #800 üzenetére
Mondjuk nálam vitte 4GHz-et 1,24V-al. Így is hírdettem meg.
Érdekes... elképzelhető az, hogy a proci folyamatosan gyengűl? Nem rémiszgetni akarlak...
De az is lehet, hogy az alaplapod korlátoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- E-roller topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged