- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
atish15 #8696 üzenetére
"Tényleg megszívattak Lipi? Na ez jó hír" - Ez kedves!
-Azé' mert ott volt ez a proci-(#8697) martin66
Még mindíg az ET6 gyári beállításait használod, s nem a biost és az agyadat!
Menj be bátran és nézz körül a biosodban. Akard már kicsit kiismerni azt a deszkát, s tudni, hogy mit és miért
Légyszi...
-
lipi67
nagyúr
(#8695) Jorus linkelte itt elolvashatod. "ha terhelem, csak akkor ingadozik" -Hát..gondolom, hogy nem netezni kell q9550-es..
.
Lényeg: Kitesztelsz x FSB-n y feszt és quad alatt olyat esik neked terhelés közben, hogy kifagysz, eldob stb..Ezért alapból rá kell majd hagynod egy kis plusz feszt. Amit más lapban 1,2v-on tudna, az neked bios min. 1.325v, de szerintem keveset mondtam. Amit írtál, h 1.0 feszültség..ez mi? Fogalmazz légyszi majd pontosabban, nem szeretnélek félreérteni.(#8694) rup1u5 : Hidd el "öreg barátom" én is várom már nagyon. Most gyorsan átpakoltam a chieftec nagytoronyba a cumót, holnap felpucolom a Thermaltake házat és megy majd új gazdihoz(remélem). Szuper, hogy örülsz a cuccnak! Daemon alatt szar a Win7? Nálam is az van fent, egész pontosan a DAEMON Tools Lite 4.30.4.0027-es, eddig nem volt gondom vele. Az, hogy kiírja bootnál, hogy nem éppen erre találták ki..a nero 6614 is kiírja mindenütt, de az vált be, nem váltok, hibázni meg nem hibázott még
-
martin66
senior tag
Jah azt nem figyeltem, hogy Q9450-es. De de megy az 3GB-ot tuning nélkül, hádde rup1u5 veled oldottuk meg a bajt múltkor és csak a szórzót tettem 8-asról 8.5-re és 3.05 GHZ-et megy mást nem állítottam át sehol programmal se és a Biosba se.
Hmm össze omlott rrup1u5 nekem is Win 7 64 Bit de semmi baja se lett a Win 7-emnek
jah és alapon 333 FSB 2GHZ de primevel 363 FSB 3.05 GHZ.
Az jó a GTA IV-ben 55 FPS az átlag? -
rup1u5
nagyúr
várom az eredményeidet az új procival!Egyelőre megálltam 3700-on. Annyira tetszik hogy stabil és ilyen kevés fesszel, hogy most kicsit kiélvezem, aztán egy ráérősebb hétvégi napon majd elkezdem tolni tovább. A minap akartam daemon tools-t telepíteni a friss w7 64-re de teljesen összeomlott tőle a win. Akkor megijedtem, hogy talán mégsem stabil a proci de utánnaolvastam és irták többen is, hogy w7-et kinyírta náluk a daemon és teljesen újra kellett húzniuk. Nálam szerencsére ez nem következett be. Remélem relatív alacsony feszen meglesz a 450*8,5.
-
CSiMi_
tag
Ja, meg ha már veszek PL.: Q9550-t akkot milyen hűtőt dobjak rá???
Tudom ez a Noctua NH-C12P- egy nagyon jó testek alapján, DE kib@aszottul ocsmányul néz ki. Nekem valami szép kék ledes kellene. Így nézegettem, és pár darabról kellene a véleményetek
- ThermalTake SpinQ
- Asus Silent Knight II
- Zalman cnps 9900Szerintem az zalman lesz a legjobb teljesítményű!
De nem vagyok meggyőződve! -
lipi67
nagyúr
Azért új hsz mert soronként válaszolnék "Sherlok"
A hír : kamu, jön az a proci!!!
Igen, az "agyamat" -ok, legyünk nagyképüek és nevezzük annak- húzta .
Engem is meglepett ez a nem mindennapi bámulatos logika!
Azért mert az a proci..az valóban proci, s belehalnék ha nem tesztelhetném. Nem volt még olyan procim ami 1,2v alatt tudta volna a 4GHz-et, pláne nem quad. (ok, "sok" tudja, de 1,136V-on...neeem!)
Igazad van, s nagyon röstellem a dolgot! Kényelem és lustaság, ez az ok.
Szólnom kellett volna, s tudom, Te Etiópiából szereztél volna. S ha a procijuk hasonlít a lakosságra..0,1v-on meg is van a 4GHz...
Elaprózni? Hát ..remélem nem aprózom el, s 1 darabban érkezik majd megAmúgy..hogy haladsz?
-
lipi67
nagyúr
Én 2 napja néztem krammerka ds3-as lapját és.. a kis celeron alatt droppolt olyat mint az állat, a fesz meg folyamatosan ingadozott. Ha ezt veszem alapul, quadod nem érdemes beletenni.. Ha már másik procit akarsz, akkor keress itt a ph-n egy jófajta "kis" E0-s 8400-et olcsón. -ez persze magánvélemény.-
-
rup1u5
nagyúr
Most akkor igaz a hír és nem kamu?
Azt hittem tom_tol csak az agyadat húzza és nem igaz.
Óriási logikai készségemmel összeraktam, hogy ezek szerint tom_tol svédországban él.
Miért ilyen közelről veszel procit?
Szóltál volna nekem és szereztem volna egyett a tengeren túlról!
Minek így elaprózni?(#8688) CSiMi_: Ne rágódj ezen. Ha 9550-et veszel és boltban akkor már csak E0-ásat kaphatsz. És ennek örülni kell.
-
CSiMi_
tag
lipi67 : Nem tudom, biztos igazad van, én nem értek nagyon hozzá.
De amugy láttam már konfigot EP45-tel + q9550-el
De ha már veszek akkor milyet?? ezek a steppek, is mik??? -
CSiMi_
tag
Már írtam, de nem válaszolt senki. :S
LÉGYSZIVES !!!!! HELP !!!
Vennék egy procit, az alaplapom Gigab. EP45 DS3
Most E8400-as van benne és Q9550 lenne most szerintem a tuti, csak valakit aki igazán ért hozzá meg szeretném kérdezni, hogy nagyjából ebben az árfekvésben, ez a legfrankóbb, vagy nem ??? Mert a "Milyen procit vegyek" topicból átirányítottak ide. Ott nekem q9400 ast javasoltak, de nem sokkal olcsóbb, viszont nincs 12MB L2!Ja, amúgy többet is láttam több félét valami stepp volt a külömbség, de az a baj, hogy az nem tudom, hogy mi??? PL.: C1, C0, D0, E0... stb. Melyik mit tud, vagy ha hosszú lenne elmagyarázni, akkor csak annyit segítsetek, milyet vegyek.
PLS!!! HELP !!!
Előre is köszönöm
-
atish15
aktív tag
Pörögnek itt az események
Lipi nyugi van tudod türelem tuningos quadot terem
-
lipi67
nagyúr
(#8679) rup1u5 és "társai-cinkosai"
ha-ha..
Ezért a prociért eddig:
Eladtam a P45DQ6-ot, és a q9400-et (ami bitang jó kis proci volt), most adom el a fél éves Thermaltake házamat. Pilisvörösvásárról krammerkától hoztam MX2-t, átpasztáztam a kis ügyes UD3R-es lapomat, lekocsikáztam (oda-vissza) 600KM-t slett27-hez egy chieftec nagytoronyért, hogy majd abba tegyem a cuccot. Shteer vett nekem MX3-at a jövevény alá, most poztázta. Gorni barátom meg most mutogatja képeken, hogy fúrjam fel a Chaser-től szermányolt 2db 120x38-as turbinát, hogy semmi akadálya ne legyen már egy normáli tuningnak. Erre "Hókuszpóknak" jó kedve van reggel és engem meg a sírba tesz egy hsz-szal..Erre..ennem kell valamit!
-
proof88
addikt
ja, alátámasztom. Én próbálkoztam GTA4-gyel E8400-zal, Q9300-zal és Q9550-nel. Az E8400 ugye alapból 3 GHz és 2x3 MB L2, a Q9300 2,5 GHz és 2x3 MB L2, a Q9550 2,83 GHz és 2x6 MB L2.
Ezekhez a procikhoz 4 giga memória társult és egy 1 gigás 4870.
Eme kép alapján a beállítások a következők voltak:
1680x1050
Texture, Water, Reflection, Render: legmagasabb értékek.
Shadow: 1-gyel a legmagasabb előtt (asszem High).
View és Detail Distance: egyaránt 40.
Vehicle Density: 40 (tehát nem sok).
Shadow Density: 8, mert nem láttam sok különbséget a 16-hoz képest.
Definition: On
V-Sync: On.Ugyebár a játék sebessége nagyrészt attól függ egy tisztességes gépen, hogy a Vehicle Density mire van állítva. Tehát komolytalan embernek tartom azt, aki nagy bőszen elmondja, milyen jól megy neki a gta4, minden high-on van. Ja, csak amikor elkérem tőle a screenshotot, szembesülök az alacsony View/Detail Distance-ekkel meg Vehicle Densityvel.
Ebben a játékban a videokártyából nem élünk meg.
Bár a játék önmaga valami nagyra állította a Vehicle Density-t alapból, és tényleg jó volt látni a sok kocsit a városban, de le kellett csökkentenem, mert nem volt pélvezhető sebességű a játák. Tehát a fenti beállításokkal volt viszonylag jó sebességű a játék E8400-zal. Hozzá kell tennem, az az E8400 ment 4,5 GHz körül is GTA4 alatt, de nem hozta a jó sebességet, persze nőtt a sebesség, de nem eléggé.
Q9300 a 4 mag miatt lett kipróbálva. Meg is szívtam, mert még tuningolni sem tudtam, ez pont antituning példány volt a Q9300-aknak, abból egyébként elég sok antituning példány van. A szerencsések 3,4 GHz-ig vihetik, nálam 100 MHz emelés sem ment.De azért is szívtam, mert összességében a játék lassabb volt valamivel, mint az E8400-zal. Gondolom itt számít a cache méret is, nem csak az órajel, mert az E8400-nál 2 mag volt 6 megára, itt meg 4 mag 6 megára. Ilyen néhány megás L2 különbségnél azért számít 10-20%-ot a cache-méretbeli különbség.
Aztán jött a Q9550, direkt jó tuningosat vettem PH!-ról. Mivel ott ismét annyi L2 cache van magokra osztva*, mint az E8400-nál, de dupla annyi mag van és ebből profitál a GTA4, a siker borítékolva volt az alig alacsonyabb alap órajel ellenére is. Sokkal jobb volt a játék sebessége, és a fenti beállításokkal, de már 70-es Vehicle Density-vel is stabil sebessége volt a játéknak.*jó persze tudom, hogy itt nincs magonként megszabva, mennyit használhat max, használhat többet is, mint 3 MB egy mag ...
Tehát ahhoz, hogy a GTA4 jól menjen jó beállításokkal egy gépen, összességében a következőket kellenek:
- 1.1-es és 1.2-es patch feltelepítve (az 1.3-as nálam néha átlagosan 5 fps-re lassította a játékot a víz közelében, ilyen 1.2-vel nem volt!), 1.2-vel érezhetően jobb a játék, mint 1.0-val, tehát mindenképp kell!
- egy jó videokártya, ami nem feltétlenül a felsőkategóriát jelenti, de legyen 512 MB VRAM rajta, lehetőleg DDR3 és felette természetesen...
- egy irgalmatlanul gyors kétmagos proci, de enthusiatstoknak egy gyors 4 magos.
- igen-igen, E7200-zal is lehet játszani a játékot, de akkor ott tényleg kompromisszumokat kell kötni a beállítások terén. -
lipi67
nagyúr
Ózd az akoska, én nem. Örülök, hogy jól szórakoztok
.
Valószínüleg az időeltolódás nagyobb mint gondoltam, hisz ott április 1 van, itt meg...EGY FRISS HALOTT!!!!
-még, hogy tom_tol..Hókuszpók bakker, Hókuszpók! -
lipi67
nagyúr
pillanatnyilag újra élesztenek, ha sikerül majd jövök..
-
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH #8664 üzenetére
Köszi! Alig várom már, hogy itt ketyegjen nekem
(#8665) HartgeH3-2.8 :"mester"
??? esetleg MEK mester
Hol olvastad az everestben? Real-core temp-nek lehet hinni. 1,3 lesz az.
Egy fix feszérték..sose hátrány.
(esetleg még: Everest/ számítógép/ túlhajtás/ cpu VID -ez lehet reális) -
lipi67
nagyúr
tom_tol q9550-es prociját ami 1,136-on tudja a 4GHz-et! (régebben kulerr procija volt).
(#8661) SirKero: A legalacsonyabb VID-es brutal lehet (ne), de az ár irreális a többihez viszonyítva. Hiába a kis VID, kicsi a szorzó..Én a legolcsóbbat venném, ha csak 3GHz lenne ésszerű feszen benne (nem annyi lesz) akkor is kvra jó annyi pénzért.
-
SirKero
őstag
Hali.
Q9300-as procitz szeretnék venni és az lenne a kérdésem,hogy melyiket érdemes? A Q6600-nál ha jól emlékszem a G0 volt a favorit. Itt is több félét láttam és az áruk is eltérő.
1. - VID: 1,2375 --- fpo:L817A672 - 29990Ft -
2. - VID: 1,2250 --- fpo:L810A909 - 33000Ft -
3. - VID: 1,1750 --- fpo:L820A348 - 36000Ft -
4. - VID: 1,1125 --- fpo:L810A951 - 42000Ft -
TEHÁT SZERINTETEK MELYIK A LEGJOBB VAGY MINDEGY? -
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #8659 üzenetére
Én türelmetlen? Miből következtettél erre?
Nekem időm van, ezért is válaszoltam azt, hogy a postán, s nem rajtunk múlik. Tegnap vettem neki új házikót, a héten küldenek MX3-as pasztát, tegnap kaptam MX2-est és van még egy kevés Thermaltake is. Én ülök a seggemen és nyugodtan felkészülök! -
kimi02
őstag
válasz
gabesz0007 #8652 üzenetére
Bios : 1.14375v , igy Load : 1.120
Persze LLC Enabled , igy ennyit droppol a lap
-
lipi67
nagyúr
kimi02 -nek írtam, hogy bár papíron u.olyan a procija, s a lapja, mint nekem (ha megjön a proci), de 2 egyforma nyák sincs, nem, hogy lap, meg proci. Persze ettől függetlenül, mehet a cucc nagyon-nagyon hasonlóan.
Nekem most a DQ6-ban van a 9400-es. Ha megjön a procid, akkor az megy az UD3R-be, a DQ6+9400 meg a háztól megy
(Már eladva, lerendezve, csak míg nincs itt a proci, nem adom oda.
-
csucsu21
aktív tag
Én mos tszeretnék venni alaplapot és procit főleg játékhoz !!!
Mit javasoltok vegyek Core i7-et vagy Elég egy core 2 quad q 9650-es !!!
kevesebbe is kerul is a Core 2 quad és játéknál mintha talán kicsit jobb is lnne mint a core i7 pár tesztet olvastam már de nem tok dönteni már volt q 9450-esem az nagyon tetszett !!! -
kimi02
őstag
válasz
gabesz0007 #8639 üzenetére
Hát az MSI lappal biztos ,hogy nem, meg sem közeliti ezt az eredményt, pláne P35-ös lappal
Akkor kell venned egy P45-ös lapot abból is legalább egy UD3R/P-s lapot,ha komoly tuningot akarsz
Ja a hűtő egy MUGEN 2-es
-
CSiMi_
tag
Szevasztok Lenne egy kérdésrm, ne haragudjatok, ha már volt!
De mi a külömbség?
Q9550 és után vannak ilyen elnevezések pl: E0, C1, C0, D0 ezek mik? és melyik a legjobb??? // Bocs ha túl hülye a kérdés -
gabesz0007
csendes tag
kimi02 Először is grat az eredményhez!!!
Ha minden jól megy a hónap vége felé tudok venni egy q9550-et és láttam azt az eredményt amit elértél. Nekem egy MSI P35 Neo-f, ezzel a lappal is ki lehetne csavarni belőle ezt az órajelet, bírná a fesz emelést? És még valami ezt milyen CPU hűtővel sikerült elérned? MEg szerinted ebből ki lehet csavarni stabilan a 4 GHz-t?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
martin66 #8629 üzenetére
Azért mert Q9450-es procija van és ott 8 a max szorzó.
Tuning nélkül nálad sem 3Ghz-en megy hanem 2833-on. Akkor menne 8.5-es szorzóval 3Ghz-en ha 353-re emelnéd az fsb-t. 353*8,5Tényleg kezdj el utánnaolvasni a dolgoknak a linkeken amit Lipi adott, mert még mindíg kapkodsz és homályban vagy.
-
kimi02
őstag
Egy kis teszt Q9550@1.120
-
paprika
aktív tag
Hali. A procim most 1.33125 V-n megy 3600 -at teljesen stabilan UD3P lapban. Minden más alapon van és így teljesen jó Prájm alatt meg játékok alatt is. Toltam neki 2 napig folyamatban de nem hibázott. Nem sok ez a procinak 24/7-re ? Ja vízzel van hűtve és max 50 C
-
gyurczy
őstag
Nekem a 9 is páros lévén vízhűtésem van. Az fényezésnek számít, hogy az ember kinyilvánítja azon véleményét, hogy jó az adott eszköz, illetve hogy megosztja mással, hogy mivel hűti a technikát, és milyen hatásfokkal? Na mindegy, a témából kihoztuk, amit lehetett, amúgy sem ide való. Peace...
-
kulerr
őstag
-
spejci
tag
Kicsit finomítottam a feszeken...
[link]
Vélemény? -
gyurczy
őstag
válasz
DroiDMester #8617 üzenetére
Valszeg azért, mer a Mugen2 jó cucc, spannak is van, azt hozza, mint a D-Tek Fuzion vízzel.
-
természetesen létezik mint a Xigma hűtők 90.% hoz ehez is van Crossbow Univerzális LGA 775,1156,1366 vagy az eggyel régebbi ACK-I7361 ami 775-1366.ra jó! (nekem ilyen van) csak ACK-I7363 mert nekem 4.hőcsöves a hűtőm!
-
atish15
aktív tag
válasz
Nem istenítem.Nézegettem anno rengeteg tesztet és Mugent vettem.Nekem nagyon bejött.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
S1283-hoz létezik normális hátlapos rögzités vagy csak ez az elfuserált pin-es megoldás?
-
Miért isteníti mindenki a Mugen2.est
az árához képest egy kalap Sz@r! a felszereléséről nemis említenék 1.szót se, meg arról se hogy egy fele annyiért kapható Xigma leveri mint vak a poharat!
kb azonosak a hőfokok meg cpu fesz is mint nálad a Q9450.nél csakhát nálam kicsit nagyobb FSB 450 (ami azért elég rendesen megnyomja a 400.hoz képest a melegedést) meghát nem 3,2.giga hanem 3,8.felett pöfög a proci! ami szintén elég sokat emel a hőfokokon!
-
Sziszifeca
őstag
Szerintem ha van rá annyi keret, akkor érdemes 2 magról 4-re váltani.
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
atish15 #8612 üzenetére
Az átlag fps értéket stabilabban tartja, a fizikai effektek sokkal simábbak, gördülékenyebbek de leginkább akkor érződött mikor egy nagy kereszteződésbe értem ahol sok autót és gyalogost mozgat az ai. Ilyenkor elfogyott a duo a magas órajel ellenére is és szaggatni kezdett. Quad-al ez megszűnt.
-
kulerr
őstag
válasz
gyurczy #8604 üzenetére
hát nem tudom..én egy 9300-ast simán hűtöttem vel 3,4-3,5-ön pedig az forrófejű volt...utána kb még 3 fajta hűtőm volt és a xigma volt a jelentős előrelépés hozzá képest...na az tudott még 6-7 fokot levenni..nem olyan rossz az a tx., kicsit öregecske de nem rossz és a gyárihoz képest nagy előrelépés lenne...mert ugye gyári van neki...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
atish15 #8603 üzenetére
atish15! olvastad, hogy mit írtam neked #8594 -ban?
(#8598) lipi67: Írni fogom a részletes beállításaimat ha már elakadtam és nem jutok saját eröből tovább. Igazából már így is nagyon elégedett vagyok, mert f6-os biossal és vistával 3700 ezeken a feszeken elképzelhetettlen volt. Tulajdonképpen már majdnem célnál vagyok.
450*8,5 ha meglesz anélkül, hogy különösebb extra feszt kelljen adni bárminek is akkor nem is nyúzom tovább. Az bőven sok már a GTX 260-nak 1680*1050-re és több mint elég lesz egy 5850-nek is a jövőben.
(#8600) kulerr: Kösz! f10c és Win7 új távlatokat nyitott, mintha egy másik proci lenne.
-
atish15
aktív tag
válasz
bandi0000 #8601 üzenetére
Igazából ha tuningolni akarsz megéri kicsit többet rászánni és venni egy Mugen2 mert elég szépen lehűt akár egy 4magost is.Bár az összeszerelésnél a pokolba kívánod majd
HartgeH3:: Igen ez elég dühítő hogy egy c2d proci is ugyanott van játékok nagy részében mint egy quad.Elkezdtem most intenzíven keresgetni hogy melyik játékok használják a 4 magot.Találtam pár darabot.Haveromnál van egy brutál e8400.Egy teszt erejéig megnézzük hogy mennyi fps különbség jelentkezik a quaddal szemben.ResidentE5,Arma2,OparationFlashpoint...
-
kulerr
őstag
válasz
bandi0000 #8601 üzenetére
gyári hűtővel nagyon nem javaslom, h megemeld az órajelet...az gyárin oké de felette szerezz be valami normális hűtőt. Igazából sok jó hűtő van 775-re Cooler Master, Noctua, Xigmatek, Scyte, ASUS-nak is vannak jó hűtői csak a pénztárcád szab határt...ha nincs nagy kereted rá akkor én a TX2-TX3 vagy 212-t vennék pár ezresért lehet venni, vagy ha tudsz rászánni akkor 6K körül lehet kapni Xigmatek S1283-at 1284-et. nekem is ez volt és nagyon jól elboldogult a 9550-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Ryzen 3 3200G processzor
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest