Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
Persze, hogy ki, csak..Csak egy átlagos (nem ám legendás fpo stb..) Iponos q9550-est lehet, hogy csak 1,2- 1,24 között tud járatni, és ott is csak 4 GHz-en mert képtelen lehűteni..Azt meg egy kitesztelt q9400-es is tudja. Én így értettem. S ha van 1-2 száz MHz kül. is, az kicsit kevés 10k-ért.. (persze, h jobb a q9550, nem erre értettem
)(#11699) Speed(R): Úgy látszik nem tok fogalmazni ma..
. Nálad se úgy értettem a "se MCH, se VTT-t!!! Bók volt!!
Arra utaltam, hogy már így megy, s még nem is adtál neki feszt!
#11701) rollins: Ne legyen igazam, de sztem esélytelen. Kérj előbb valakitől ddr3-at és nézd meg, de..A ramok "lefoglalják" majd az NB-t, feszelheted az MCH-t, a proci alig fog profitálni belőle. Az 1 dolog, hogy fogadja, de 450-es FSB-re hegyezve..DDR2
-
Speed®
titán
válasz
lipi67
üzenetére
Áhh..nem azon múlik, mennyit tudok adni..VTT 1.5, MCH 1.7 az adható max., vCore szintén 1.7..nem vicceltek Ázuszék ezzel a lappal anno

Q8200@P(G)35 3.33GHz@1,28V. MCH@1.37V, VTT@1.32V.
Ennyi volt, feljebb nem megyek, túl jó idő van a gépben így is..
Szerintem a laptól becsületes a 475ös FSB, igaz, "mini" York.És mára ennyi, holnap, P45re átépülés már nem fér bele most. Átszerelni, friss Wint feltolni, bedriverezni, aztán ismerkedés a BIOSal..majd holnap.
Jóccakát mindenkibe, sok MHzet annak, aki még bírja és húz!
-
Speed®
titán
válasz
Speed®
üzenetére
Öcsém..
Mondom lövök egy 30 perces Primetot a 3.15GHz végéről feszben (1.12), megvolt, erre újraindítottam a gépet mentés nélkül 
Szóval újra: Q8200@P(G)35 3.15G@1,12V. MCH@1.27V, VTT@1.22V.
-
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
darál0w
üzenetére
Semmi különös oka nincs, csak tutira megyek RAM téren ilyenkor, 800/CL5ön tartom, az meg 400as FSB ugye. Persze tesztelhetném alapórajelen is, de sajna 1.1 alá nem tudok menni, ez az alja amit belőhetek..még megpróbálom, hátha LLC nélkül aláesik, de ennyi, padlóztam a feszbeállításokat és 2.8on stabil

500ig bírják az iramot a BDk 1:1ben, úgyhogy a lap fog elfogyni, vagy a proci
Aggregátor
Nem vennék mérget rá, hogy tudod stabilizálni..nagyon határol a P35. Nálam eszetlen VTT/MCH mellett sem maradt meg 480on a Q8300
466 volt a plafon, ami P95/IBT alatt is hibátlanul ment, 1.32vCore&VTT/1.30MCHval. -
válasz
Speed®
üzenetére
Q6600 csak akkor lett volna hogy ha olcsón megúszom, de közbejött a Q9400 csere, azonnal megléptem

8*475-nél még post-ol, de boot nem megy. Pedig adtam neki a VTT-t meg MCH feszt. Majd ma 2GB rammal, szerintem menni fog.fagy53: kár hogy bevezették azt hogy a logout címlapra nem mehet ki írás előzetes engedély nélkül... 2 órája kész van a teszt, de még "engedélyre vár"

-
fagy53
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Nekem a 8300-nál kevesebb gondom van a kisebb cache miatt, általában szabály, hogy minél kisebb a gyorsítótár annál jobban húzható. Pontos analógiája a RAM és az North Bridge a CPU tuningnál, feszelni kell az NB-t és lecsökkenteni a RAM modulok számát,így a méretét is a tuninghoz.

Írtam korábban, hogy annyit fogyaszt, mint az 1.22V-on járó 5200, csak jóval gyorsabb.
-
Speed®
titán
válasz
fagy53
üzenetére
Legnagyobb sajnálatomra, de úgy néz ki, lőttek az R0 Q8300am betesztelésének a P45 Geneben..cserébe viszont lehet beugrik egy Q9550 mégis ;p
Aggregátor
Jófélék ezek a Yorkok, nem hiába mondtam, Q6600 felejtős..az csak akkor éri meg, ha az ember 25ért vesz egy "kiteszteletlen" használt példányt valami laikustól és jót fog ki, ami megy 8x400 körül 1.3V alatt..többi felejtős.
FSBben mi volt a vége amíg el tudtál menni vele? 475 megvolt? -
válasz
Speed®
üzenetére
Azon meglepődtem, hogy 4 rammal, erőlködés nélkül megy nálam a 450 FSB. (+0.1v VTT + MCH). Feljebb még nem néztem, talán ma este vagy holnap.
De VID +10% feszen stabil 3.6-on, annak örülök
(#11681) fagy53: Nálad 3Ghz-hez csak ~1V kell?
Ne már, kezdtem azt hinni hogy jó procit fogtam ki... 
-
Speed®
titán
Q8200@7x400 in P/G35 1.1V - megyek lejjebb, lépcsőnként 15 perc Prime95..
-
PH-User
addikt
Nem tudom ennyiért nem igazán éri meg.
-
lipi67
nagyúr
Árgépnek én nem hiszek..Ipon ok, de Ilyen drága? Beszarok, azt hittem már 40k alatt van rég...
-
PH-User
addikt
Sziasztok!
Q9400-at hol s mennyiért lehet beszerezni?

-
lipi67
nagyúr
válasz
DigitXT
üzenetére
Nem..Én kézzel lövöm be, 960-nál és 1066-nál is. u.azon beállítások vannak. Ezek a team xtreem ramok ,nem nagyon szeretnek 1000 alatt szaladgálni. Ezért is adtam el (mondjuk amúgy se kellett csak tesztekre) a 2db kis bika 3200-at, mert ugye állandóan nem tuningolom a rendszert, csak ha kell, és..a 200-as FSB miatt 4-es szorzón (ramok 800-on) be se tudtam bootolni. Most pont ez a bajom. Kellene még 2x1 giga ram, ami tudja amit ezek, hogy a HWBOT-on visszaszerezzem a piFast wr-t..Ehez 553-as FSB kell, a ramok 1106-on cl 4-4-4-10, en tRFC 38-on, tRD 9, tWTR10-en kell menniük, ill. 1326-on 5-5-4-10, 38, 10, 10.
mint itt:[link] Hogy miért kellen 4 giga..erre most nem szeretnék kitérni.. -
DigitXT
félisten
válasz
lipi67
üzenetére
1066-on uazon fesszel és időzítésekkel meg simán boot
Nem lehet, hogy a lap a subtiming-okat cseszi el a 960-as beállításnál?
Cseneles: ha 400-on 800-at megy a RAM (3400-at a proci),
akkor a 3600-hoz (8,5x mellett) 423 kell, amikor a RAM már
nem 800-on, hanem 846-on megy: lehet, hogy nem jó a CL4. -
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
Még vmi(kihagytam) Az tévedés, hogy IBT, prájm ha ok, ok a rendszer is. (úgy értem a tuning). Attól, hogy valamin hibamentesen lefutnak ezek a szintetikus tesztek, még lehet kevés a fesz ahoz, hogy a rendszer felálljon. Ha nem is konkrétam a procinak kevés a fesz ,(vcore) de többnyire ram, vagy VTT, MCH fesz emelésével orvosolható.
(#11654) Cseneles: Első körben adj 2,12v-ot (ott is van droop!!)a ramoknak és az MCH-t emeld 1,1-ről 1,2-re. -
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
Szia!
Látom, válaszoltak már Neked, de még 1-2 mondat..
Miért lenne normális a 2x indulás? Nem az! Oka lehet kis fesz ahogy írták, vagy akár egy biosfrissítés is megoldja. Alvó állaponál nem feltétlen csak az, tetézheti egy nem jó, vagy jelen állapotában nem optimális oprendszer is.
Próbálj biost frissíteni, (nem feltétlen újabbra, ki kell tapasztalni), a 4x1 giga ram miatt adj az MCH-nak picit több feszt, rambeállításokat nézd át! Vagy kevés feszt kapnak, vagy (ahogy írták is) szoros az időzítés, vagy..vagy 1xüen azt a szorzót amin használod őket nem szeretik. Nálam is van ilyen, a team-ek 960-on nem szeretnek és nem tudnak indulni. Plusz feszt nem kapmnak és ..1066-on uazon fesszel és időzítésekkel meg simán boot.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
Nincs olyan hogy 4*3400!

Ezt felejtsd el! Nem szorozgatjuk össze az órajelet a magok számával, ugyan úgy ahogy egy motornál sem szorozzuk meg a leadott lóerőt a hengerek számával. Nem tudom honnan jött ez a szokás de azon túl, hogy hibás megközelítés, még zavaró is.
Ne haragúdj, hogy szólok de már többszőr láttam tőled és már nem bírom megállni, hogy ne szóljak, mert nagyon csípi a szemem. Annál is inkább nincs értelme így jelölni mivel nem állíthatsz be magonként eltérő órajeleket. -
Cseneles
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Szeva!
Lenne 1 kérdésem a tuningban jártas felhasználóktól...
CPU 4*3400 alapfeszen(VID 1.26v) tökéletes 10óra prime és fél óra IBT stabil!
Gondom az hogy bekapcsoláskor a gép 2 másodper után ki is kapcsol, második bekapcsra elindúl normálisan! Alvó állapotban ez a jelenség rosszabb onna fel sem áll a rendszer csak be-ki kapcsolgat 2-3 másodpercenként
Alapórajelen minden rendben van !
Ennek mi az oka? valaki mondta kicsi a fesz valaminek....tápegységem
COOLER MASTER Real Power M520 520W Modular -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Ez? Kva jó proci volt!!!
HWBOT-on 3 léghűtéses van előtte és összességében a 7. legjobb proci. Többet is ment volna, van benne 1-2 kategóriában jó eredményre nagy esély-----húúúúúúú, ezt jól megfogalmaztam.
, de meg se néztem, mert jött ez a bajnok quad, s el kellett adnom. 
[link]#11646) Robi_73 : Joccakát!
-
lipi67
nagyúr
válasz
Robi_73
üzenetére
Le se írom, mióta szarakodok ilyenekkel, de előtte meg hifiztem, az se jobb, sőt. A Darvas László féle hifin nőttem fel, s olyan fanatikus voltam, hogy olyan pulcsiban hallgattam a zenét amilyet írt, stb..Nekem 2 asus p4p 800SE hótt meg, egy cerka 300A (elszámoltam és nem a b21-es lábát törtem ki), egy 1000-res cerka, ..más asszem nem. WR eredmények vannak itt is jócskán, de nem is az a fő szempont, hanem csak meglesem a wr listán az előttem állót, s azt, mit kell túlteljesítenem. Jobb mint kocsmázni, abból mindíg csak bajom van..

-
Robi_73
őstag
válasz
lipi67
üzenetére
Néha jó volt domborítani az eredményekkel és versenyezni,de már nem mozgatja meg a fantáziámat a dolog. Everestben elsőként mentem 8000pont fölé olvasásban,enyém volt az első P4 "EE", P4 proci és ATI 9800 3DMarkban wr 3. helyezésig vittem. A nagy ellenfél Templomegere volt anno!!!
Két procit füstöltem el és egy alaplapot! (P4 2400HT és AMD X2 3800+) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_
üzenetére
Mintának:
[q9400@2921MHz/0,992v]
[q9400@3704MHz/1,184v]
[q9400@3880MHz/1,248v](#11641) darál0w : De sietős, de sietős.. Joccakát!

-
kimi02
őstag
Jó éjt mindenkinek.
-
Robi_73
őstag
Köszi srácok!
A proci Taiwanról jött!
Én már elégedett vagyok a 4ghz-el is (EIST+C1E) Régebben már megküldtem volna és azonnal cseréltem volna lapot, de már kinőttem belőle! ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lipi67
nagyúr
válasz
Robi_73
üzenetére
Pedig..Cserélj!!! Ha ezt az eredményt mutatod, bevallom elsiklok felette, 12, 1 tucat, de.. a VID-ed!!! Bakker. Kva magas VID! Elvileg nem nagy öröm, de..HA alulfeszelve (mert a Te procidnak ez az!!!) is virgonckodik..Bakker ezt simán megkínálnám 1,7V-tal s lábaim előtt heverne a HWBOT
S ezt p45-ben érné meg kihajtani. Egy 1,365V-os 24/7 jobb léghűtéssel realitás lehet!!

(#11631) kimi02 Ok, azé' ne menj fejjel a falnak, azt hittem Aggregátor q94-ére írtad.
Tudd be a koromnak légyszi

-
kimi02
őstag
Egy kis teszt.Q9550@1.248
-
lipi67
nagyúr
válasz
Cseneles
üzenetére
Ok, nyertél. Egy csöves alkeszek vagyunk. Szétfeszelés meg: Tudod, lehet, hogy Neked fura, vagy nem is hiszed, de azért "sacc/kb" tudjuk, hogy meddig lehet elmenni, nem barmolunk, s találomra turkálunk a biosban. S hidd el, több proci hal meg a manuált/netet olvasni, tesztelgetni, tapasztalni lusta fazonok kezei között.

(#11576) darál0w : nekem is van, csak..fejjel lefelé tettem le az ablakpárkányra és 2 napja nem bírom megfordítani, odafagyott

-
blck1
tag
üdv! ma kaptam egy mugen 2-t, fel is raktam, viszont van amiben nem vagyok biztos...
[link]
proci VID : 1.2875V
most jelenleg biosban 1.216V-re van állítva... (1.2V cpu-z, gondolom a dropp miatt)
és az alulfeszelés mennyire biztonságos? mert azelőtt már kérdeztem ph-n, és írták hogy nyugodtan feszelhetem alul.
az a gondom hogy mivel 2GB nem elég
ezért a 2 GEIL mellé(value 2x1 kit) be van rakva egy kingmax, ami borda nélküli. meddig huzhatom a kingmaxokkal, és befolyásolja a tuning eredményét az hogy 3x1 van bent, és nem egyforma ramok?
3.4-3.5 GHz-t szeretném elérni biztonságosan, emberi fesszel
a képeken minden info megtalálható, remélem... köszi a válaszokat előre isui: a ramoknak 1.9V-t adtam, és a pci-e freki 100, a többi mind alap értékre belőve... nem auto-ra
-
Robi_73
őstag
Sziasztok!
A topicot olvasgatva gondolkodtam az alaplap cserén (P35->P45), ma volt egy kis időm és megkerestem a procim végét default fesszel. Szerintem nem fogok alaplapot cserélni!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pala
veterán
Hát ő tudja!

Mindenesetre köszönöm mindenkinek a tanácsokat, ötleteket... én maradok az új procinál. Mint említettem, most nem állok rosszul anyagilag, és nem is sajnálom rá (bárcsak mindig így lenne)...így is vissza fog jönni a nagy része. Szóval durván 15 és 20k közötti tényleges kiadás lesz, de ezzel talán bebiztosíthatom magam szűk 2 évre. Akkor meg már egészen biztos, hogy platformot kell majd váltani. -
Az E82-t jó esetben el tudod adni a PH-n 25k-ért (bár annyiért már E0-s E84-t kapni), úgyhogy minimum 15k-t kellene rádobnod. Ez esetben vagy használtan vennék Q9400-t (30-35k körül megkapod), vagy Q9550-t ph-ról, az kb. 40-ről indul. Tehát inkább megéri használtan egy Q9550 40-ért mint újan egy Q9400 ugyanannyiért.
-
Pala
veterán
válasz
barnam_
üzenetére
Új procit veszek, szóval kifizetem a teljes árat (40k kb.), de utána eladom a mostanit, szóval szerintem a fele (vagy még több is) szinte azonnal visszajön. Attól függ, mennyit ér az E8200-am (dobozos, garis, fél éves, elég jól húzható), ennek még utána kell néznem, mielőtt beárazom.
Természetesen tudom, hogy hol várhatok tőle gyorsulást...ott viszont várok is!
-
Pala
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
Q9450-et alig lehet kapni, pontosabban, ahol láttam, ott 70k volt.
Gondolom kezd kihalni, vagy én nem tudom, de igazából az lett volna az ideális, olyan 45 körül azt választottam volna. Így viszont.... hmm... szerintem marad a Q9400, ha azt mondjátok, hogy a lapom korlátot szab a tuningnak valamelyest, akkor az a 0.5 szorzó mindegy, a 2x annyi cache meg..hát... játékokban nem hiszem, hogy ezen múlna minden, emellett viszont elég masszívan elkezdtem zenét szerkeszteni Ableton Live!-val, na ott nem tudom mi a helyzet. D Emiatt talán nem fogok kardomba dőlni. 
-
darál0w
Jómunkásember
hát ha csak +10k, akkor megéri.
ugye 2x annyi cache, meg +0,5ös szorzo. aztán p35ben joljön az a +.
én nem hallottam erről az FSB korlátrol.
annyit még hozzáteszek, h keress akkor q9450et is.

olcsobb szvsz, mint a q9550 és ~ugyanannyit tud.
kaptál 2 különböző véleményt tőlem és Aggregátortol. döntsd el magad

-
Pala
veterán
válasz
darál0w
üzenetére
"c2q alá inkább p45, mivel a p35ösök ~450FSBt tudnak yorkfielddel"
Na ezt pl. jó tudni, erről nekem eddig semmi infóm nem volt. Mivel jelenleg is csak 450-es FSB-t használok, a 2 proci alapórajele pedig ua., ezért - gondolom - elméletileg a 3.6GHz ezzel is elérhető, ha egy normális darabot fogok ki.
No mindegy, meggyőztetek, váltok...csak még nem tudom mire.
A Q9400 volt a minimum, de a rup1u5 által ajánlott Q9550-el is szemeztem, nem tudom, hogy megéri-e a plusz 10k-t. Hallottam valami olyasmit (lehet, hogy hülyeség, javítsatok ki, ha tévedek), hogy állítólag egyes Q9550-ekben valamiféle "FSB-limit" van 400-nál, ez igaz?Aggregátor: köszönöm az infókat!
Azért az is számít bizonyára, hogy te viszonylag alacsony felbontásban használod, ahol meg pláne számít a proci. Én jelenleg úgy használom, hogy a kapcsolók közül minden very high, a view distance 30 (gondolom ez veszi igénybe leginkább a procit), detail distance 100, vehicle density 50, shadow density 10. Általában jól megy, kivéve ködben, meg esős éjszakában. Vagy ha belátom a fél várost egy forgalmas útról, na azt sem díjazza a gép. 
-
Az tuti hogy a GTA4 hasítana vele
(4870 1GB)
Nekem most csak egy 2600XT van, de nagyon jól megy vele. Textúra medium-on, minden többi high-on, és a view distance kivételével minden maxon van, de nem akad. Annyi a gond hogy csak 256MB-s a kártya, ezért a látótávolság alacsonyan van, valamint nem jeleníti meg rendesen az árnyékokat
Magyarán olyan mintha az árnyékok mennyisége 0-n lenne, holott 16-on van. Ja és 1024x768. -
darál0w
Jómunkásember
az a növekedés biztosan az orajel és kismértékben a cache növekedésnek tudhato be.
a +2mag meg rengeteget számít ott, ahol ki is használná...
lenne értelme, sőt megkockáztatom, h van, aki 1-1ben is elcserléné, mert nem használja ki a 4magot és kell neki a magas orajel. épp Aggregátor is így csinálta

a lap az jo...lenne

c2d alá jo.
c2q alá inkább p45, mivel a p35ösök ~450FSBt tudnak yorkfielddel.
de ez neked bőven elég alapfeszeshez. de még feszemeléshez is elég

szal szerintem lépd meg, amit kell.

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
)
. Nálad se úgy értettem a "se MCH, se VTT-t!!! Bók volt!!
Arra utaltam, hogy már így megy, s még nem is adtál neki feszt!

Mondom lövök egy 30 perces Primetot a 3.15GHz végéről feszben (1.12), megvolt, erre újraindítottam a gépet mentés nélkül 
Egyelőre a kis mATX P/G35 P5E-VM HDMI az alapja.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

466 volt a plafon, ami P95/IBT alatt is hibátlanul ment, 1.32vCore&VTT/1.30MCHval.
Ne már, kezdtem azt hinni hogy jó procit fogtam ki...

mint itt:
ez mire jó?