- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
martin66
senior tag
Helló!
Milyen lapot ajánlotok a q9550-es alá?
ÉS kapható?
Nem fognak új lapok jönni mostanába a Q-ok alá?
Várom válaszaitokat -
N.Laca64
csendes tag
Üdvözletem mindenkinek.Úgy határoztam hogy két éve jól működő konfigomat felfrissítem egy kicsit.Konkrétan proci és vga cserére gondoltam.A procit ma megrendeltem Gianninál,egy
Q9550 személyében.A vga-ra még spórolnom kell egy kicsit,egy HD5850-et szeretnék venni.
Sajnos nem volt időm a fórumot végig olvasni,mert már lehet hogy voltak hasonló kérdések.
Szóval Ha egyenlőre meghagynám a P35-DS3-as Rev 1.0-s lapomat akkor ki fogom tudni hajtani ezt a kártyát? Illetve mennyin kéne hajtanom a procit hogy kihajtsa.Később ha összejön egy kis pénz le akarom cserélni egy P45-UD3-as lapra. -
lipi67
nagyúr
Köv.Pocióban (1,25V ) 3720-on hasalta DQ6 . A két lap között tuningban kb 150-200MHz a különbség..(eddig)
-
lipi67
nagyúr
válasz
tom_tol #8391 üzenetére
Hogy érted? Jó lap ez és hibátlan (úgy értem, hogy kifogástalanul működik), de q9400-gyel eddig egy átlagos q9400-et mutat benne a procim, ami kben messze nem átlagos sztem. S 1,152v-on 180MHz-cet ver rá az UD3R. Ettől még kiváló lap, csak nem nekem. A szolgáltatásai...valjuk be, elég értelmetlen (4lan 100 sta-usb..stb.)Persze van aki pont ilyet keres, annak aranybánya. Mi lesz? Kiélvezem a tesztelése örömét, s 2 hét mulva megy egy miskolci boltba, már le van beszélve. Én meg visszateszem a jó kis UD3R rev1.-es lapomat,s lehet, más proci után nézek. Csak az bosszatn, hogy a q9400-es WR-től 104MHz-re vagyok, s most családi oko miatt nem tudok menni Szhelyre, s így subarunak se tudom odaadni, hogy küldje meg jéggel. Nem baj, addig nem adom el, míg az a 104MHz valahogy össze nem jön. (jön a hideg is, hátha.., s lehet lesz még alklamam sub.val 1eztetni valamikor -nincs másik procim, ez a baj- (ez is).
Most néztem a Carlosca Vs Win7 Ult.-t. Tuningban u.azt tudja a 2 Oprendszer.[link](#8393) DroiDMester : Húúúúúú! De jó, hogy írtad! Akkor add már meg a számát! Felhívom, s eladom neki a DQ6-ot, 20k-ért, az best buy ár érte. Mikor meg adja majd a pénzt, 80k-t ad!
- kben, sajnálom a dolgot, de ezt Te is tudod..-
-
válasz
Str8 sk8r #8392 üzenetére
Hát igen érdekes figura eza udi mikor telefonon beszéltem vele azt mondta 1-1,5 max 2.hét lessz a gari intézés, aztán mikor ténylegesen bevittem neki a procit akkor meg már azt mondta 5-6.hét énis meglepődtem kicsit hogy mikor élőben beszélek vele 4.szer annyit mond mind telón beszéltünk!
-
Str8 sk8r
őstag
válasz
DroiDMester #8381 üzenetére
...ajjaj...én is udi-nak adtam...akkor ebböl se lessz 1 hét alatt proci...
...nem tud valaki olcsó procit DQ6-ba?
...
-
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester #8386 üzenetére
Jaja! Ott a pont!
Míg nem tudnak 2 teljenes 1forma alkatrészt legyártani, sose lesz 2 egyforma lap stb..sem. S ha lenne is..Függ az adott Oprendszer pillanatnyi állapotától stb..stb..
Én meg közben kinlódtam, de vagy nagyon álmos vok, vagy valóban ennyi van benne, de 3440-en képtelen voltam stabilizálni. Holnap folytatom, s ha kész 2-3 opció, elkezdem Win7-tel is uezt!
Na..most már tényleg joccakát!
Ui:Szurkolok, hogy hamar legyen (s legyen!!!) procid! -
Hát igen ismerős szitu én már elég sok procit, ramot, lapot adtam(cseréltem) el itt PH.n és pont így voltam, hogy kitettem az eredményeket aztán aki +vette nyaggatott napokig hogy adjam meg azokhoz a órajelek-hez a beállításokat de sajnos nincs 2.egyforma lap se még ha azonos Revizió és bios számra is 1.ezik, itt van most a 2.db M2F lapom hát marhára nem megy egyformán a 2.lap hiába ugyan az! de azis elég ha csak másik ramot teszek bele és érthetetlenül hozzá kell nyúlni a CPU és NB GTL.és SKEW. ekhez is, hiába nem állitok semmi feszt meg órajelet vagy időzítést 2.féle ramhoz 2.féle beállítás kell szóval semmit se lehet garantálni ha eladsz 1 használt cuccot mégha ugyan olyan környezetbe is kerül nem biztos hogy olyan jól fog menni!
-
lipi67
nagyúr
Közben csak összehoztam vele [3,4GHZ-cet]. Ha maradt is benne, max 20-40MHz..Majd holnap..
Jó éjt! -
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester #8383 üzenetére
Milyen szar cucc!
Én meg döntöttem. Nem adok el procit a PH-n. Vagy ha igen, csk ismerősnek, vagy úgy, hogy olyan prájmolást linkelek, amin jó 300-400MHz-cel kevesebbel megy. Engem ne átkozzon senki. Mert gondolj bele. Kirakom a procim, s az eredményeit és megkérem az árát (mert amúgy..azt hiszem itt a legjobb q9400-es ez). És..jön egy valaki, megveszi, beteszi egy "X" lapba és 4-500MHz-cel kevesebett megy mert
1:Szarabb a lapja
2em nagyon ért hozzá
3: Azonnal akarja az eredményeket, de lusta foglalkozni vele, csak topikokba írkál, (meg priviket nekem), hogy mi az a fix beállítás (de azonnal), amin a maximumon megy a proci..ÁÁÁÁÁÁ! Nekem ez nem hiányzik. Beviszem boltba, s átlagos prociként beadom. -
Hát ja még szerencse hogy 3.gépem van
különben a hajamat tépkedném szálanként
Van ugye a 2.db Maximus II Formula lapom 1.ik ben egy E7300.szaladgál lájtos 3400.MHz.en ezt használja asszony, másik M2F.ben van a Q6600.os ezt használom én állt.célra : net, letöltögetés, filmezés stb... és van a DFi LANPARTY UT P45-T2RS amiben ugye ment a Q9550.es azt használtam kizárólag játékra meg HD fimek szerkesztésére! no ezek most szünetelnek amég nem jön meg a Q9550.em!
-
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester #8381 üzenetére
Akkor még szerencse, hogy van az a q66-os procid. Ütne most a guta. Hogy-hogy nem adtad el? vagy másik gépedben ketyeg? (nekem csak 1 van)
Majd csak"elrepül"az az 1-másfél hónap..
Igen, UD-s lapok között is elől van valahol, valóban szuper. Eladni? Á! Ha ez szorosan a nyomában lett volna, a szolgáltatások miatt meggondoltam volna, hogy melyiket adjam el, de..erre esély sincs.
Eddigi kinlódásom ["gyümölcse"].. S már nem sok lehet benne, érzem, hisz a procimat ismerem..
-
Dehogy vagyok gonosz.........
Sajna Q9550.esem még gariztatás alatt pont ma 1.hete hogy leadtam udi.nak sajna nem 1-2.hét lessz 5-6.hetet mondott úgyhogy most sajnos csendes pihenőn vagyok nem tudok tuningolni, unalmamban nekiálltam a Q6600.procimat kínozni már nyüstölöm többmint 2.éve de még mindég tartogat meglepetéseket.........
neked meg az UD3R.edet nehéz lenne lepipálni még egy másik UD3R.nek is mert nagyon jól megy aza lap! én tuti nem adnám el!
-
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester #8378 üzenetére
Gonosz vagy!
Neked proci?
(azért nem adom fel, s addig el se, míg ki nem tesztelem. Ma az 1,152-est végigzongorázom..) -most is megy a prime..(#8379) Kucsek: Az "eszetlen"-en van a hangsúly, ugye?
Legalább lefoglalom magam, de már kva kíváncsi vagyok, hogy mi a különbség tuningban. Ki fogom centizni..
-
Kucsek
aktív tag
Vigyázat az eszetlen tuning és a maximalizmus súlyosan károsítja ön és környezete egészségét
-
-
Kucsek
aktív tag
válasz
DroiDMester #8375 üzenetére
Hálás Köszönet a gyors válaszért.
Azért kérdeztem mert lusta voltam annyit visszaolvasni és bíztam a kollégák jóindulatában.Köszi
-
lipi67
nagyúr
Ut.hsz óta prájmolnék. Első opció ugye vid/bios volt, de mivel ezen nincs LLC, igy az 1,152v-ot nézem, másik (UD3R) ennyin ment itt. Először is ennek 1,225v kell a terhelt 1,152-höz (UD3R -ben a VID ami esetemben 1,1875) -igaz LLC-vel.
Másodszor meg, most kinlódok 3,4GHz-cel, UD3R-ben ezen a feszen 3588MHz volt. P45 DQ6 vs p45 UD3R..Miről beszélünk? Nem 1 kategória! -
Hát nem ártana ha kicsit visszább olvasnál (néhány 100 hsz-t) csak én leírtam kb 5.ször meg még rajtam kívül vagy 4-5.emberke is jópárszor! X38 és X48.ban York procival MAX:450..FSB érhető el! igy ha feltétlenül nem akarsz lapot cserélni és 4.giga a cél akkor csak a Q9650.jöhet számításba vagy meg elégszel ~3800.MHz el!
-
Kucsek
aktív tag
Kedves Hölgyek, Urak ,Egyebek!
Mire számíthatnék egy Q9550 v Q9650 -s procitól egy Asus P5E lapban ( X 38 )?
Érdemes-e párosítani a kettőt vagy feltétlenül kell egy P45 deszka?Válaszokat előre is köszönöm
-
kotibor
tag
Fiuk-lányok! Tuning Q9550-eshez milyen (ma is kapható,boltban megvehető) alaplapot kínáltok?..vagy tud valaki eladó lapot?
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester #8349 üzenetére
Hálás köszönet!
Le is kaptam.
Akkor ez jó rev1.1-hez is ugye? -
kimi02
őstag
Első teszt F10c BIOS. Majd meg látjuk milyen lesz
-
Gaben01
őstag
válasz
DroiDMester #8366 üzenetére
Nem tűnik olyan vészesnek ud3r-ben sem.Egyelőre úgy néz ki víz lesz rajta,de a jövő héten lehet hogy lesz egy noctua NH-U12P 2db noctua ventivel.Aztán meglátom,hogy mekkora a különbség és lehet hogy eladom a vízhűtést.De ezek a hőfokok nem vészesek,a 8400-esem tud ennél sokkal durvábbat is (polírozva,Vízzel hűtve,mx-2-vel)
-
válasz
Gaben01 #8365 üzenetére
UD3R.be is teszteltem ott kicsit több fesz kellett neki mint a DFi lapomba és majdnem 10.fokkal melegebb is volt az UD3R.be UD3R@1,280v
-
Gaben01
őstag
válasz
DroiDMester #8364 üzenetére
Ha cserélném,akkor a lapomat is cserélném bzs kollégával (p35-ds4 -> ud3r).A 8,5x450 egész szimpatikus.Vid-et azért nem írtam,mert azt nem tudom mennyi.
-
válasz
Gaben01 #8356 üzenetére
az én procim amit elcseréltem a szétfeszelt-re ilyen volt! pontosan ViD.t nem írtál de gondolom ezis 1,2500.vid-s lessz mint ami nekem volt!
íme pár eredmény vele! => Alapórajel@0,960v , 8,5x450@1,1840v , 8,5x471@1,264v ilyesmire számíthatsz de P35.be az tutkó hogy nem fog így menni!
ja és még egy eredmény Maximus II Formulába 8,5x485@1,36.v és eza vége legalábbis nálam mert én nem adok 1,38.nál többet York procinak több fesszel lehet ment volna feljebb is!
-
atish15
aktív tag
válasz
DroiDMester #8355 üzenetére
Köszönöm majd megnézem
-
Gaben01
őstag
válasz
tom_tol #8361 üzenetére
A yorkot ki tudnám használni,egyébként meg kapna egy kis downclock-ot és bőven jó.
Ahogy nézegettem a topikot egyáltalán nem nevezném jó eredménynek az 1,424V@4267 eredményt,bár ugyanilyen fpo-tól vannak itt jó eredmények is.Azt nem tudom milyen lapban tesztelte.
Azt írja egyébként,hogy első tulaj és eddig 1,096V@2,83GHz-en használta. -
Gaben01
őstag
Ismerem a történetet sajnos.Ez az eredmény azért nincs kiírva,mert most csinálta meg,direkt kértem,hogy nézze meg mit tud. (bár engem 1,2V-os eredmény érdekelt volna).Nem szeretnék pofára esni és egy nagyon jó 8400-est valami szétfeszelt vagy antituningos quadra cserélni.Pláne,mert akkor a lapom is elcserélném bzs-vel.Kicsit tanácstalan vagyok.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Gaben01 #8358 üzenetére
Véleményem az hogy a linkelt hirdetés kifejezetten furcsa.
Ha valóban úgy teljesít tuningban mint ahogy írtad, akkor miért nem írja bele a hirdetésbe az eladó? És miért csak 40K az ára ha ilyen bitang? Eladó sem valami régi tag (persze attól még érthet a tuninghoz)
Mostanában ugy néz ki elég sanszosan bele lehet futni túlfeszelt 9550-ekbe itt.
Mindenképpen csak akkor venném meg ha visszakövethetőek az elöző tulajok és garantáltan nem utolsó óráit éli az a proci. DroidMester tudna neked mesélni ezügyben.(tényleg! lett valami fejlemény ezügyben?)
-
válasz
atish15 #8351 üzenetére
Van csak nem tudom pontosan hogy melyik az?
az F10b vagy F10e próbáld ki! GA-EP45-UD3P - F10b , GA-EP45-UD3P - F10e mivel a P.szériánál másképp megy a bios számozás!
-
-
BullKoxa
őstag
A Cpu-nál nézd meg a Powers -Processort(ezt keresném).Etz a HWMonitort ami mutatja
-
kimi02
őstag
Na , fel toltam az F10c-s BIOST
. Este majd tesztelem . Kiváncsi vok ,hogy mennyit nyerek vele, hogy megy
-
atish15
aktív tag
Ud3p-hez is van ilyen bios?
-
kimi02
őstag
válasz
DroiDMester #8349 üzenetére
Köszönöm, közbe meg találtam amit Lipi is linkelt , Kösz mind kettőtöknek
-
GA-EP45-UD3R - F10c béta BIOS így giga oldalán nem fogod megtalálni! nekem is ezzel ment a legjobban az UD3R-em!
-
lipi67
nagyúr
Ha drasztikus akarnék lenni, mondhatnám: kötelező!
(#8344) Str8 sk8r: Milyen csere? Uolyan procit kapsz cserébe?
F10c nyerő, hidd el. A DQ6 meg..brutal és szép tudásu lap szerintem, de tuningban UD3R mellett Quaddal..nem fog labdába rúgni. (Remélem, mert ha igen..nem lesz szívem eladni, pénz meg nincs, hogy 2 deszkám legyen. Ez a hülye rev 1.-es lapom meg, nyugodtan mondhatom, UD3R-ek közül is az elithez tartozik. Nagyon jól sikerült egy példány az Istenadta -
BullKoxa
őstag
Sziasztok!Kérdezni szeretném ez melyik CPUID Hardvare Monitor (HW Monitor)?,ez mutatja mennyi áramot vesz fel a Cpu.Azért érdekelne.
-
Racer77
tag
Sziasztok én egy Giga P35be tuningolok Q9450et és semmiképen nem szeretném túlfeszelni. A kérdésem az lenne hogy az fsb overvoltage és Mch voltage milyen hatással van a procira. Most minden alapon van ,csak ram és cpu fesz van állitva és így 444fsb - ig stabil.
-
m4rk.89
aktív tag
Értem, ezt mintha én is tapasztaltam volna, bár én az F11 és az F10c közötti különbséget nem néztem csak az F6 és F11 közöttit és F6-nál amit 24/7 használtam az F11-el egyfolytában resizett, mondjuk közben felraktam win7et + lett egy 1,5 terrás hdd-m és adam azt mondta, hogy sok merevlemeznél a másik híd feszültségét 1 egységgel kell növelni. Lényeg, hogy megy vissza az F10c.
-
lipi67
nagyúr
Az F11-es biost nem szereti az UD3R +quad páros. Hiába béta, az F10c a nyerő még mindíg nálam. Azt hiszem, kiteszteltem már teljesen, kéne egy új proci. Igaz, remélem holnap megjön végra a p45 DQ6-os, azzal is megnézem. Szerintem az UD3R simán verni fogja..
-
lipi67
nagyúr
Szerintem még [ez] is szép egy kis q9400-től.
-
lipi67
nagyúr
Nem emlékszem a beállításokra, de nem voltak brutal feszek a lapnak se. Úgy 540-nél..na ott..le se merem írni
-
bzs73
őstag
válasz
kotibor #8323 üzenetére
Azt hogy azt se tudja mennyi a vid,mert mint látható nem annyi mint a hirdetésbe van kiírva.Norm teszt nincs,az árat meg jó magasra tartja.A vid meg nem minden 45nm-es prociknál,ami 1.150v helyesen.Tuning tudás nem sok van,a hozzászólásaiból itélve.Gondolom össze vissza lett feszelve hátha jobban megy,gari meg nincs rá. No comment
De kérdezd meg Droidmestert megéri-e a magas árat.
-
kotibor
tag
Ehhez mit szóltok, ki mit tud az aktuális prociról?
Q9550 E0 (L830B550) Vid: 1.1125V -
kulerr
őstag
habár nekem i7-em van de sztem nem lesz i7-be olyan proci ami egyszerű beállítással léghűtéssel 5 Ghz-en lehet hajtan 24/7-be....az irány a magok számának illetve a HT technológiának köszönhetően a szálfeldolgozás számának növelése most ahogy kinéz...és ez egyre jobban kiadja az erejét ahogy jönnek a többszálas feldolgozást támogató progik.
-
NFree
addikt
Engem sem érdekel annyira a dolog az 500 fsb számomra csak álom azért most nem kezdem el cserélgetni a lapot meg a ramot , hogy menjen 500-at a 4ghz-bőven elég ,csak idegesít hogy anno Laránál könnyedén ment a kicsike 500-as fsb vel [500], próbálgattam az ő beállításait s nállam még el sem indult a gép dehát igen nincs két egyforma hardver.
Core í7 majd akkor lessz értelme váltani ha legalább mennek majd 5ghz környékén -
dime27
őstag
válasz
Sziszifeca #8313 üzenetére
Azt azé megnézném én egy 3 hórás blend és egy 20xos linx alatt....
-
keIdor
titán
Full ugyanígy szalad az enyém is
NFree: Maximus II Formula az tudja az 500FSB-t, NB: 1,4V, VTT: 1,4V és nagyon finomhangolt GTL-ekkel, csak nincs értelme a határokon járatni a cuccot szerintem. Annyira minimális a különbség 471 és 500FSB között. Ahol meg 4GHz Quad nem elég, oda a 4,25 se... ha több kell, akkor i7.
-
NFree
addikt
válasz
kotibor #8308 üzenetére
Ahhoz szerintem már válogatott Lap, ram, cpu kell, erre valszinű nincs sok lehetősége itt senkinek , meg merem kockáztatni ha itt a ph-s arcok öszedobnánk ami van ki lehetne csikarni az 500fsb 24/7 fesszel meg sok szerencsével, van itt akinek a lapja megy jól pl lipi , nekem nem sikerült olyan feszekkel olyan fsb-t elérni mint neki , kéne hozzá egy jó prockó meg jó 2x1gb ram, s szerintem meg lenne,
én 24/7-re csak 490-ig jutottam de ott már minden úgymond a plafonon volt cpu core 1.38v cpu pll 1.5v term 1.38v mch 1.4v szerintem itt a határ de sok szerencsét mindenkinek hozzá -
dime27
őstag
válasz
kotibor #8308 üzenetére
Hát 24/7ben nemhogy itt phn hanem külföldi forumokon se láttam olyan beállitást ami ne lett volna szarráfeszelve mármint az alaplap...én ahogy itthon próbálgattam ugy 485-490 a max ahol még nem kell a cputerminationnak 1.4Vnál többet adni 500fsbnek több kell és sztem ez nemcsak nálam lenne igy hanemmásnál is főleg ahhoz h 2-3h blendet kibirjon nemhogy egy 20xos linxet....
-
-
-
kimi02
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- További aktív témák...
- Intel Xeon W3505 2.53GHz LGA1366 Server
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- 27% Számlával! Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD