Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- Hieronymus: Pihole + Unbound
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Miféle turpissáf folyik itt
Sok alacsony vid-es q9550 aztán hőfokok meg a báka segge alatt. Gyanítom, h nem mindennapi körülmények között folynak a tesztek 
-
rup1u5
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nálam majd 60° prime alatt 1,184-en. Igaz alacsonyabb a Vid-em, s meleg szobában, zárt házban tesztelem (most)
(#8994) rup1u5 : Nem Barátom.. Ezzel a procival egy fogyatékos is tud 4,5GHz-et..Több 100 MHz van még benne. Most alul meglesem, (0,896-on 2,8GHz, 1,12-ön 3978MHz eddig)
-
Sziszifeca
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Szerintem nem rossz azért a hőfok, de lehet a ház szellőzésével lehetne javítani rajta. Mondjuk nincs rátéve az oldala a háznak, de az E8500-asom se volt olyan hűs mugen2-vel.

-
válasz
tom_tol
üzenetére
Bár csak úgy lenne
ez a teszt még az a proci volt amit BaluPapával cseréltem és elszállt 2.ik nap! nézd meg a prime ablakba a dátumot (okt.07.)Sajnos a gari intézés azóta is zajlik már többmint 1.hónapja és még semmi hírmorzsa sincs róla hogy mikorra számíthatok valamire!

-
rup1u5
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
Azért az túlzás, hogy sok. Nézd meg az enyémet. 3700-on melegebb mint a tied 4000-en. Ez van. Procija válogatja. Ártani nem árt neki a 60 fok prime alatt, tekintve, hogy más soha nem izzasztja meg annyira.
(#8990) lipi67: 4.5

-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
csak sikerült beszerezni egy normális 9550-t

-
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem rossz csak kicsit sok a proci hőfok annak ellenére hogy Mugen2.vel van hűtve! nekem is van Q9550@4000.MHz Blend és nem Mugen2.vel van hűtve mégis közel 10.fokkal hűvösebb a proci!

-
lipi67
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Szép! Megnézem majd én is ezen. Egyelőre elakadtam 4,5GHz-nél, de majd csak jön a hideg..
-
BullKoxa
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Szia!Ez a Gigabyte feliratú hűtős dolog működik a P45-DS4 Rev 1 en is?
-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Nem rossz

-
Sziszifeca
őstag
Na srácok!
Csináltam egy 24/7-es beállítást magamnak, egyelőre elég ennyi mindenre.

Q9550 Vid:1.1875V - FPO:L830B550 -
rup1u5
nagyúr
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Köszi! Olvastam már róla itt, hogy le lehet szedni könnyedén de nálam ez a művelet túl nagy macera lenne. Szét kéne szedni hozzá az egész gépet ahhoz meg nagyon nincs kedvem.
-
Yso
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Hát a P45-öt 1 hete átadtam másnak, az helyett I7-en nyomulok. Csak még nem írtam át az adatlapon.
A Rampage-t pedig mivel vizes, nem akarnám "bagóért" elpasszolni.
Ram tekintetében igazad van, lehet 1200-as sebességgel hajtani, csak akkor olyan időzítés mellett, amihez a memó sávszélesség elég gyatra.
Legalábbis Mérés alapján CAS6 + 7tRD mellett 1200-on kb. max. 8k-s sávszélesség jött ki.
ezzel szemben, 1080-as sebességgel, 450FSB mellett 9-9.5k jön ki CAS5 + 6tRD. A kép amit pedig felraktam ugye a nem stabil 470FSB mellett, CAS5 + 6tRD, már majdnem 9.5-10k lenne.(Hiányolom a Wolfimat + 1200-es Diabloimat
FSB500, CAS 4 tRD6 - 11k
)
(+Átírom az adatlapot...) -
Hát ha stimmel az adatlapodon a konfigjaid leírása könnyen tudod használni 470.FSB vel csak kikell cserélned a Rampage Formula lapot az UD3R lappal abban fog menni akár 500.FSB.vel is ha jól látom 5870.es VGA.t használsz szóval nem lessz hátrány a P45. lap a kihajtásában! de miért mondod hogy nem lehet 450.FSB.vel hajtani a ramokat még 400.as FSB-vel is lehet olyan osztást beállítani hogy a ramok 1200.on menjenek!

-
Yso
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Szinte gonoltam, hogy te leszel az első aki reagál, és nem is vártam más választ (Hopsz képzeld azért olvastam a topikot, így nem is írtam, hogy de jó lenne 500-as FSB.
). Akkor szerencsémre 460 még stabil. Csak pont azon a határon van, amivel még a memók nem szaladgálnak 10K körül....
450-en hajtom már lassan 1 éve, 9x-es szorzóval, 8GB 1100-es alap kingmax ramokkal. De ha 466+ nem jön ki, akkor ez alapján nincs sok értelme az 1200-es ramjaimat bele raknom, mivel nincs lehetőségem őket jobban hajtani, mint a mostanit. de azért kösz.... -
Hát marhára nem ártana ha kicsit visszább olvasnál
mert már nagyon kezd elegem lenni hogy 1236.odszor kérdezik ugyan azt!X48.as lapod van persze hogy nem lessz stabil a 460-470.es FSB de annyi szerencséd van hogy Q9650.ed van és van 9.es szorzód, tehát nálad a 4.giga csakis 9*450.el lessz meg! mivel aza vége az X48.lapoknak amit stabilan tudnak York procival!

-
Yso
tag
Sziasztok!
Kérnék némi segítséget, véleményt, kritikát.

Próbálkozom, próbálkozom.... 450-460-as FSB stabil elég "normális feszekkel", proci pedig 3600-3700 környékén kezd igazán fesz éhes lenni. 470 még eddig jutott és nem prime stabil.
A memók viszon ebben a tartományban már szépen muzsikálnának. 
Cél mondjuk a 4Ghz tartása lenne, 466+ FSB-vel, hogy memó cas és trd időzítésekkel jól lehessen játszani.
(Proc és lap vízzel hűtve)Köszi mindenkinek.

-
kimi02
őstag
Nincs lipi67 nem pörög a topik

-
rup1u5
nagyúr
válasz
Vasinger!
üzenetére
MX-2 paszta,
Ventik így. Most van bent sréhen a hűtő tövénél pluszba egy 8 centis, hogy közvetlenül szellőztesse a heatpipeok tövét és az NB bordát de a proci nem lett tőle hüvösebb csak az nb borda.
És jelenleg így megy. -
MPowerPH
félisten
válasz
Vasinger!
üzenetére
Hogyne vinné el. i7 -et is elviszi 4GHz -n, akkor egy quad meg se kottyan neki.

Quad -al ilyen 4GHz -n nem tudod megfogni a Mugen -t York -al.
És nekem a gyári halk venti volt rajta. i7 -re már fel kellett pakolnom szívni is egyet.
Amúgy a léghűtések között a Mugen a második legjobb, Megahelms előzi csak meg. -
-
Vasinger!
nagyúr
Feltenném ide is a kérdésem.
Egy Scythe Mugen 2 gondolom kevés lenne, egy tuningol Q9550 alá? 3.8-4.0 GHz max. 1.3 V
-
Coyot
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
elméletileg többet kell hogy tudjon, mivel alapban alacsonyabb vid nagyobb tuningptenicál, vagy rosszul tévedek?

amugy lesz belőle 3 darab szal abból csak lesz egy ami brutál

-
OddMan
őstag
Szerintetek érdemes egy E8400-as procit lecserélni egy Q8400S procira?
Úgy értem, hogy jóval gyorsabb lesz a Quad proci?
Esetleg a Q9400S-t érdemesebb venni, kb. 14e ft-al drágábban a picit nagyobb L2 cache miatt?
KÖSZI! -
Daniford
tag
Most tervezek venni egy Q9550 E0-at.
Végignéztem a tuningeredményeket is.
Ilyen feltételek mellett a kérdésem az lenne,hogy milyen hűtő felel meg neki?
Van most egy Cooler Master Hyper Tx3-masom. Ez sovány?
Mit javasolnátok? -
-
MPowerPH
félisten
válasz
DroiDMester
üzenetére
Lipi, ezt vedd sürgetésnek.

Amúgy piszok közel vagy ahhoz a kerek 4GHz -hez. -
-
lipi67
nagyúr
-
kasa85
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
A proci fesz van auton mert nemtudom hogy mekkora értéket kell megadni 3700MHZ-en vagy 3800MHZ.Amúgy teszteltem 3400MHZ auton azt hiszem a Vcore voltage és a szemét bios nagyobb értélet adott meg kb 1.38 .Átállítottam 1.35-re stabil volt és nem volt 55 fok-os hanem csak 46-47 vagyis 10 fok-ot jobbik esetben nyertem vele.Csak sajnos a jelenlegi értékhez nemtudok viszonyítani mert az 1.35 nél a Win bejelenkezése elött szétesik újra indúl,vagyis nemtudom mennyire kellene növelni az értéket mert párat probálltam,de everest stb tesztelés allat újra indúlt 5-10perc alatt.
-
MPowerPH
félisten
Lipi, nehogy feladd.
Azt a pár MHz -t a föld alól is elő tudod túrni, kell egy kis idő, nem mehet minden elsőre. De ez már így is brutális. 
kasa85: Így van, akkor még várjál vele, ha nem használod ki akkor fölösleges pénzkidobás.
Mi van nálad auto -n?
Autn ne hagyj semmit, mert lehet hogy valami piszkosul túl van feszelve már most. 
-
kasa85
őstag
Amúgy ameddig nem tudok venni egy Q9550kb karácsonyig egy E6750-est meddig leget húzni?Jelenleg a max hőtermelése 60C fok 1.39 bios auton(3700MHZ).Nem szeretném ,hogy a proci idő elött oda kozmáljon.
-
kasa85
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Köszi a részletes segítségedet.Amúgy a második karit max 1 év múlva tudnám megvenni mert az ára elég húzos volt ennek az egy karimnak is.Addig is remélhetőleg nem lesz játék ami megfogja kivéve ha kijön crysis 2
).Amúgy pont emiatt lenne jó egy core i7 mert az x58 lapka kezeli a két 16-ost meg a prociban is van ha jól tudom crosfire kezelés a karik hoz vagyis támogatja azokat.Remélhetőleg 1 év múlva sokat fog esni a core i 7 renszerek ára azt akkor azt mondom megéri ,de ahogy írtad amire jelenleg használlom ennek nem lenne sok értelme. -
lipi67
nagyúr
Mára ezen a feszen : [itt] a vége.
Ha az álom el is maradt (4GHz) a 22mhz miatt men ölöm meg magam
-
MPowerPH
félisten
Ha CF -et akarsz, akkor a P45 az zsákutca, de még a P55 is. Vagy X48, d az szorzózáras York -al halott, vagy X58, és akkor i7. i7 -esek igazából a HT miatt húznak úgy el konvertálásnál és renderelésnél és tömörítésnál. A játék nem használja ki a 8 szálat, de még a 4 -et se. Jó, meg a beépített memvezérlő is közre játszik.
Szóval ha van pénzed, és cf -et akarsz, i7 -et össze lehet rakni 110k -ból. De ha nem konvertálsz, akkor fölösleges, inkább vegyél egy Yorkot a gépedbe. Játék alatt majdnem mind1.
Ha CF -et akarsz akkor meg leírtam, nincs sok kombináció. Vagy van, 5870 X2 -őt kell majd venni.
-
kasa85
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Köszi a segítséget.A core i7 re viszatérve nem úgy értettem ,hogy sokkal lassabb tőle ,csak azt ,hogy ahoz képest ,hogy winrar everest stb elhúz a többi quad hoz képest játékban semmi haszna nincs.Amúgy ha a rendszerembe vennék egy q9550-est akkor ,ha váltanék Core i7 re nemsok értelme lenne mert nem lenne érezhetőbb különbség game alatt kivéve ha konvertállok tömörítek everestet bámulo stb.A Gigabyte lapomat nem tudom milyenre vátsam mert valamikor szeretnék még egy Hd 5870-est a gépbe és sajnos a jelenlegi lapom 3 crosfire tartalmaz,1-16x.2-8x.3-4x.Ezért sajnos nemtudom a 2 karit 16-x szoros sáv ként kihasználni hanem csak 8x-san.
-
MPowerPH
félisten
Fasza, link nem sikerült, idő meg lejárt.
Teszt -
MPowerPH
félisten
Szeva!
Ez hülyeség, hogy az i7 genge game -ek alatt.
(tény, nem arra van szánva...) Én most váltottam, és ugyan úgy teljesít, csak a jobb memória kezelés miatt gyorsabb az egész gép. Teszteken a 920 -as az alacsonyabb órajel miatt vérzik el a Q9550 -el szemben(csak pár esetben, nézd meg magad), azonos órajelen kicsit előtte van.
DE! Mondtad, hogy játékra kellene a gép. Fölösleges várnod az i9 -re, mivel még a 4 mag sincs kihasználva, nemhogy a 6...
De ez pénz kérdése inkább, ha van pénzed váltani akkor lesz egy kicsivel jobb géped.
i7 -et és a Yorkot se lehet 4GHz -nél fejebb 24/7 használni, de ezeket a többség tudja. Amúgy elég a 3.6GHz is a mindennapokra. Ha csak a játék érdekel, akkor elég lenne egy válogatott pretested wolfi is, ami 4GHz -n szntén mindent kihajt, de ott még a 4.5GHz 24/7 se ártalmas. Az meg tényleg mindenre elég, tapasztalatból mondom.
És ne feledkezzünk meg az i5 -ről sem.
A 750 -esek többsége megy 4.4GHz -n, állandóba. Az is mindenre elég.
Játékok alatt inkább egy jó vga számít, és a memória mérete. 4Gb szintén elég mindenre.Mugen 2 nagyon jó hűtő, olcsó is. Csak ne lenne ekkora batár állat....
Mint láthatod az átfogó tesztből, game -ek alatt nem kell nagy proci. i7 -nek máshol van előnye. És azt vedd figyelembe, hogy milyenek a gyári órajelek.
-
MPowerPH
félisten
Igen, azért nem túl előnyös kihűteni a lakást.. Nekem most mázlim van, félig. Hétközben panelba kényszerülök, és itt 25c -nél nincs alacsonyabb hőfok. Ha itt tesztelek kipakolok mindent a konyhába, ot egész jó idő van. De itt ablakcsukás után mindig 1 óra múlva hőség van. Otthon a kertes házban meg vagy az erkély(kizárom a gépet, monitor bent marad
) vagy az udvar, de ahhoz erőt kell vennem.
Nem csak a barátnőm rágott be, hanem édesanyám is.
"Hogy képzelem, hogy ilyennek teszem ki szegény lányt..."
Meg ott vidéken ugyan csak drága a gáz, így szobát inkább nem szellőztetem én se.
-
kasa85
őstag
Sziasztok.
Látom a q9550 teszteket mungen 2-es hűtővel nagyon szép tuningot lehet elérni vele.A neten néztem pár tesztet core i7 procikal szemben és játékok alatt egész jó teljesítményt nyújtottak.Valamejik nap irtam már ide hogy egy HD5870 est szeretnék kihajtani minden gond nélkűl kb q9550(3800-4000MHZ-en).Most ha kimondottan játékra szeretnék gyúrni akkor elég a q9550es vagy core i7(920) et vegyek?Sajnos még a core i7-hez nemvolt még szerencsém ,de ha igaz ,hogy a q9550 játékban oda ver neki akkor várok alaplap-ddr3-proci cserével a core i9 ig ami mér 6 magos lesz meg+fél,egyévet mig lesz rá 1-2játék.A jelenlegi konfig .Gigabyte EP45DS4,Geil Dragon 800MHZ DDR2 bazinagy gyári hűtővel 1080MHZ bírja,800W Gigabyte moduláris táp,Core 2 Duo E6750(3700MHZ,max 60C fok 1.39feszkó)Gigabyte HD5870,Samsung F3 500GB,Aero Cool 2 ház,Benq2220HDA monitor.Segítségeteket előre köszönöm. -
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Hát a kutyámat (egy makacs bandog) nem tudom le se rázni. Hesszelné, hogy mi az. Hülye dög, azt hiszi, ért ahoz is. (fészket tud rakni
).S ha ember tévedne a ház közelébe..viszi a kerítést is, ami az útjába ketül. Délelőtti teszt után du. alig bírom felmelegíteni a pecót, a gázszámlánkról meg..jobb nem is beszélni.
Szóval berágott a bnőd? Érdekes. Lehet, hogy én is ezért válok el folyamatosan?
-
MPowerPH
félisten
Kutyát el kell rekeszteni. Én is azt szoktam, bár szót fogadott akkor. Ráült a lábamra és melegítette.
Törpékre vigyázz, nehogy az egész család egy fránya teszt miatt kidőljön. Én tavaly a barátnőmet küldtem így betegállományba, azóta ez a tevékenység a jelenlétében tiltó listán van. 
-
lipi67
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Kíváncsian várom összejön e az a 1.12v -s eredmény. Szerintem így hűvösebb időben 100%.
Tessék felvenni a télikabátot.
Emléxem anno kiültem a -20 -ba még a régi E8600 -as proccommal és az agyon bonyolított DFI lappal tesztelgetni.
23:00 -tól hajnali 4 -ig.
Mindig kedvesen gondolok az ilyen őrültségekre. Úgyhogy ne panaszkodj a 15C miatt.
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
MPowerPH
üzenetére
Sajna nekem is. Mind1, kiváló lap ez, csak ember tervez-ő meg végez

Most az 1,12v-ot nézegetem, itt szerettem volna 4GHz-et..(szar se lesz belőle). A többi q9550 előtt járok már(kimi02 től láttam a legjobbat, 3802, de a 4GHz olyan Makó Jeruzsálem távolság. Szar mert most már sokat kell biosoznim, s órákat szenvedni majd, 1-2 FSB-ért.
[link] -
rup1u5
nagyúr
Alakul!
Látom nem sieted el. Szépen apránként minden lépését kiélvezed az új procidnak!
Mintha Scarlett Johannson-t vinnéd épp ágyba!
Minden porcikája fínom falat! Időt kell hát szánni rá!
Hétvégén ha lesz egy nyugodt napom én is nekiállok és továbbmozdítom 3.7-ről.Nálam most néha random kékhalálozások vannak, látszólag teljesen függetlenül a terheléstől ami idegesít, mert nem tudom mi okozhatja. Pedig úgy néz ki stabil.
10pass-os IBT és 1 órás prime lefutott rendesen. -
kulerr
őstag
-
kimi02
őstag
Van még egy Q9550@1.136
-
kimi02
őstag
Tessék Q9550@0.912, Q9550@1.104 ,Q9550@1.12,[/L] Q9550@1.68
-
lipi67
nagyúr
Jönnek hamarosan. Kitöltöm a héten a táblázatot 
Ja! Teljesen igazad van, s valóban úgy alakulnak a dolgaink, hogy kvra hasonló procijaink vannak. Ha megkérnélek, összeszednéd nekem az eredményeidet, hogy legyen egy kis viszonyítási alapom,s kb-ra tudjam, mire számíthatok?

(#8909) lipi67 : Köszi szépen!
-kva ATT megint nem megy Xp-n, asszem a 4870-es megéred lassan egy új biosra...
(segítesz majd megint?
) -
lipi67
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Rövid időre leállhat a 8 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása
- Mobil flották
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- Gitáros topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KS - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- Intel Core I7 13700KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan - Gari 2028.01.26. -ig - Eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Apple iPhone 11 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 92%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 16GB DDR4 / GTX 1650 Super / 500 SSD
- ASUS TUF RTX 5090 OC 32GB GDDR7 TUF-RTX5090-32G-GAMING Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Sok alacsony vid-es q9550 aztán hőfokok meg a báka segge alatt. Gyanítom, h nem mindennapi körülmények között folynak a tesztek 

A Rampage-t pedig mivel vizes, nem akarnám "bagóért" elpasszolni.
)
mert már nagyon kezd elegem lenni hogy 1236.odszor kérdezik ugyan azt!
És nekem a gyári halk venti volt rajta. i7 -re már fel kellett pakolnom szívni is egyet.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
).Amúgy pont emiatt lenne jó egy core i7 mert az x58 lapka kezeli a két 16-ost meg a prociban is van ha jól tudom crosfire kezelés a karik hoz vagyis támogatja azokat.Remélhetőleg 1 év múlva sokat fog esni a core i 7 renszerek ára azt akkor azt mondom megéri ,de ahogy írtad amire jelenleg használlom ennek nem lenne sok értelme.