- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
ADAM1337 #14740 üzenetére
Olvass vissza ebben a topikban... Prime alatt maglassulásom volt Q9650-el a túl magas hőfokok miatt ( az egyik mag 80 fok volt), pedig csak 1,3V kapott LLC-vel. Persze nem hagytam sokáig, tehát baja tuti nem lett, csak azért hozom fel példának, hogy könnyű degradálni egy procit, ha valaki sokat tolja a Prime95-öt, és elragadja a hév, főleg nagy melegben...Volt nagyon jó Q6600-om is (3,8Ghz ment 1,45V körül), amit több mint fél évig használtam de ott is észrevehető volt minimális degradáció. Ez procinként változó, a jobbak kevésbé, a roszabbak jobban degradálódnak. Ezt kb. úgy képzeld el hogy 30-40-50, esetleg 100 Mhz kevesebbet tud azonos feszen Prime stabilan. Szóval általában PH-s viszonylatban minimális a nagyot degradálódott proci, mert max. 1 évig van meg mindenkinek és viszonylagosan kevesen csinálnak baromságot. Bár a Wolfdale topikba olvastam 1-2 öngyilkos feszen "prájmoltatott" E8400-E8500-ről.
Az se mindegy mennyit megy a gép. Ha erős tuningos a konfig, és sokat megy, jobban amortizálódhat, főleg ha a lap se a legtutibb, és sok a procinyúzó alkalmazás.Azt hiszem Ttomax volt, akinek 6 hónap után egy tuningolt GTX 280 elfüstölt, mert non-stop foldingolt vele. Nah..kb. egy proci is járhat így ha sokáig melege van, vagy több fesztüske is éri LLC alatt.
-
fagy53
nagyúr
válasz
ADAM1337 #14740 üzenetére
Itt nem arról van szó, hogy egyik pillanatról a másikra megdöglik, hanem arról, hogy lassú haldoklásba kezd.
Ezt a túlfeszelők legtöbbször észre sem veszik, hiszen rendkívül hamar túladnak rajta, a PH! statisztikája max. pár hónap lehet ezen a szinten....de a degradáció szép lassan dolgozik.
Már alacsonyabb feszültségnél megfigyelhető, ha nagyon pengére beállítasz pl 0.95V-ra egy órajelet, pár hónap múlva már nem dolgozik azon a feszültségen és órajelen a proci hibátlanul, valamelyiket meg kell változtatnod!
Az Intel nem egy-két prociban gondolkodik és nem pár hónapban! Nyilván nem felesleges előírás az alaplap gyártók felé a Vdrop . Ezt ugyan kijátsszák az LLC-vel mint opcionális lehetőséggel, de a felhasználó ne éljen ezzel vissza! Hajtották a Penryn 40nm strúkturát 1.6V-tal is hiba nélkül itt a PH!-n, de egy fecske nem csinál nyarat! -
zack
nagyúr
válasz
ADAM1337 #14737 üzenetére
Nem tévhit.
A fesztüske létezése bizonyított, mint ahogy az is, hogy LLC-nél jön elő általában ill. itt lesz akkora, hogy bajt okozhat. Tehát az esélye megvan, de nem biztos hogy bármi gond lesz. Az 1,42V LLC-vel még elmegy ha nem futtatsz Prime95-öt, vagy egyéb procigyilkos tesztprogit. Bár 1,4V főlé senki sem tanácsolja 24/7.
-
WildDaemon
aktív tag
válasz
ADAM1337 #10335 üzenetére
Az E8500 (VID: 1,25)amit vettél tőlem anno is ment benne 4,7-et gond nélkül
Az E8400-em (VID:1,25) ami volt utánna az is 4,5-öt primoltam vele igaz az már nem primolt 4,7-en
Most a Q9550-el (változatosság kedvéért VID:1,25) szenvedek az UD3P-ben (full víz) 4.6-on nem akaródzik menni..Illetve 4Ghz-t Vid alatt nem akarja.. csak 1.264Volton..
Ákoska!: Volt neked is CSXO 2gb kitted 800-as ugye? és ha jól emléxem neked is annyit mentek mint nekem vagyis 1360MHz-t ugye? neked mennyi fessz kellett neki és milyen időzítésekkel? Nekem 2,1-2,2 Voltot kér és asszem 5-6-6-18-on...
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #10321 üzenetére
Nem ismertelek meg..
(#10322) AirBooms: P4p800SE, P4C800 Deluxe. Ezek voltak az utolsó Asus lapjaim..Szívesen mondanám, hogy igen, vagy, hogy nem, de nem tudom..
Ha elmenne a ramom-procim, eladó lenne az UD3R-em, tökéletes állapotban, 2 év Ipon garral, nem tudsz várni kicsit?
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
ADAM1337 #7292 üzenetére
Köszi!
Eddig még nem emeltem ezeket ennyire. Ki fogom próbálni.DroiDMester: Ez az amit azért nem tettem meg, mert a hütőhöz hátlapi, csavaros lefogatás tartozik ami annyit jelent hogy a gépet teljesen szét kéne cincálnom a hűtő levételéhez. Ha lesz extra időm rá akkor legózok majd vele.
-
-
válasz
ADAM1337 #7215 üzenetére
Hát gondolom neked a procid nem 1,2875.ös ViD.jű ezért a nagy fesz! vtt és mch meg ha lejebb vettem már kivágta a blend tesztnél nem egy über tuning volt aza Q9550.esem de a mostani sem sokkal jobb annyi hogy kisebb a ViD.m 1,2500
rup1u5 mivel fogod hűteni? 500.as FSB.nél már eléggé melegszik persze ha egy jó tuningos procid van és megy 1,20.körül 4000.en akkor nem fog annyira melegedni! polírozásra rátérve először csak a hűtőt polírozd fel a procit nem nagyon érdemes! nem sokat nyersz vele legjobb esetben -1-2.fok! de azis előfordul hogy még rosszabbodik a helyzet ha a procit is megpolírozod!
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #6337 üzenetére
Én a táblázatot akarom feltölteni ha már akoska beválalta s folytatja a töltögetést. S mivel sok teszt kell, így ez is rengeteg időt vesz el. Most is ezzel szenvedek (meg a hőséggel) de ..sz.j "anti LLC-jét" kipróbáltam. Kikapcsoltam. Hát bakker!. Kva nagy a droop. Bios 1,33 is kell neki az 1,248-hoz. Viszont, Tegnap kicsavartam a procit, s ott volt 3840-en a vége. Ma kikapcsolt LLC-vel meg [Itt]. Tudom nem sok, de ilyenkor (kicentizve) 5FSB igen is bíztató. Ha kisebb lenne a droop , tuti sose használnám az LLC-t. Így viszont, kell mert a fesz ugrál mint a fene..
Most nézem a corsar 12v-os ágát is szívja rendesen. Lehet egy brutálabb tuninghoz kevés lenne a vx 450-es. -
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #6316 üzenetére
Én mindíg bled-et nyomok, ez is az volt.
Chaser: Hát , nekem is valami ilyesmi gyanum van, de akkor megy is a háztól. (kben szeretem) Mikor meghozta Iponból a futár, azt hiszem az volt az első, hogy megnéztem, az alacsony Vid, mennyire melegszik (semennyire) s bírja -e az FSB-t. Nem tudom pontosan, hogy milyen feszen néztem (nem vittem tulzásba) de [ennyit] ment 2. próbálkozásra. Majd ha ott tartok, megnézem , hogy ott is mi a vége. -
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #6251 üzenetére
(#6252) mczuzlak: Ez most kamu vagy igaz? Lehet, hogy csak meghóni káészül, s ezért hül ki mint a szomszéd vénasszony!
(#6253) moddingR : Azt kihozod belőle, de mi a fenének 24/7-be 4GHz? folyamatos játszás? Erős az a proci alatta is.(#6254) DroiDMester: Igen, benéztem
Kben..Mi a fenével hűtöd a házad, hogy akkora huzat van bent? Nálam 3 12-es venti , jófajta Engusz féle ventik, de most néztem: ITE: 43°, GPU 46°, HDD 32°.
A szobában meg most 31° -
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #5596 üzenetére
Akkor van kiindulási alapom..s tartalék a prociban. (65-ösöknek 1,78v; 8xxx-nek csak 1,7v; ennek akkor lesz majd..1,6..) Bár előbb az alját keresgélem (0,96-on volt stabil), meg az 1,2V érdekel. Bakker azért kezdek kellemesen csalódni ebben a Giga lapban. 1edül a Mushkin ramok nem mentek benne normálisan..
-
lipi67
nagyúr
válasz
ADAM1337 #5592 üzenetére
Az ok, az rendben is van, én validra értettem most. Most [kerekítettem].
Én azon bosszankodom, hogy 1,184 és 1,2 között miért csak szaros 80MHz-et adott. -
romero28
senior tag
válasz
ADAM1337 #5347 üzenetére
roboust grap booster : auto
PCI Express Frequency(Mhz): 100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance: standard
extreme memory prof : disabled
(G)MCH Frequency Latch: auto
Memory Multiplier: 2,0B
CPU Vcore: te tudod mennyi kell
CPU Termination: 1,26
CPU PLL: 1,5
CPU Reference: = 0,83
Ref 2 :0,863
MCH Core:1,28
MCH Reference: 0,828
ICH I/O: 1,5v -
ADAM1337
nagyúr
válasz
ADAM1337 #5220 üzenetére
Kicsit finomítottam a proci feszen(még nem a minimális): 1,16v 8,5*450fsb
-
válasz
ADAM1337 #5220 üzenetére
Én vagyok a proci gazdája, csak mivel én valamiért nem tudtam belőle túl sokat kihozni, megkértem Adam barátomat, hogy ha van ideje akkor nézze már meg, hogy nála mit megy a proci. Majdnem ugyanaz a szenvedés van itt nálam, mint régebben Nfree esetében volt, hogy nem nagyon sikerült stabilizálnia a procit magasabb órajelen, pedig az övé is egy nagyon jó proci.
Lehet nekem is váltani kellene majd Gigára -
sellerbuyer
őstag
válasz
ADAM1337 #5129 üzenetére
Köszi, de inkább már nem futom le ott is azt a sok kört, amit az alaplapom topic-jában, ahol szintén szóvá tettem a témát, de senki nem érti, mi a probléma... Egy valaki (vmi nagyon okos ember) kitalálta, hogy az 1066 az csak OC érték, alapon 800-on megy mindegyik 1066-os ram és slussz.... Mindenki mondja utána, simán elfogadják és kész... Senki nem gondolkodik el rajta, senki nem kérdőjelezi ezt meg...holott tisztán látszik, hogy valójában nem így kellene lennie, egyszerűen nem megfelelő értéket égetnek a ramba alapnak... No mindegy, ez van...
-
slett27
addikt
válasz
ADAM1337 #4070 üzenetére
Thx Uram ! Öntől ez megtiszteltetés !
Amúgy Gorneck23 barátommal beszélgettünk egy ilyenről (víz helyett) : Scythe Mugen 2
Sárpac : "adsz neki 3 egységet..." ezt nem értem.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ADAM1337 #3422 üzenetére
Lehet hogy 1 szálon fut - bár nálam több magon is eloszlik a terhelés - de az biztos hogy ezek a világrekorder "eredmények" úgy kifagynának rajta, hogy öröm lenne nézni.
Nem tudom... továbbra se látom értelmét olyan frekik összehasonlításának, amik nemhogy normál üzemmódban de egy weblap megtekintésétől is a CPU leállását okozzák.
Ettől függetlenül gratulálok az eredményetekhez, és jó nézni hogy magyarok is vannak azon a TOP listán.
De vajon hány Q9550 lehet még az országban amit, 1 órás piszkálgatásal léggel el lehet vinni 4,5 GHz-es valid főlé???
Szerintem sok. Csak jó lap meg táp kell hozzá.
Egy prájmos "csúcs" kiizadásához már több nap kéne és fennállna a degradáció veszélye. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-13700KF - 16-Core 3.4GHz LGA1700 Box
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest