- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Racer77
tag
Sziasztok!
Van egy Q9450es C1es procim.
vid:1.21v
A kérdés az lenne ,hogy mennyi lenne a max biztonságos fesz ahol 100% hogy nem degradálódik 24/7be. idel, load -
Sziszifeca
őstag
válasz
m4rk.89 #8197 üzenetére
hát valami nem stimmel, szerintem a te procidnak 1.1xx-el vinni kellene a 4ghz-t!
Így állítottad be?:
Robust Graph..:Auto
Cpu clock ratio: 8.5
Cpu host clock: enabled
Cpu frequency: 470
Pci expressz: 100
cia2: Disabled
Perfomance enhance: standard (nálam turbo)
X.M.P: Disabled
A memóriánál belövöd a legkisebbre, hogy ne zavarjon be.
LLC: Enabled
Cpu vcore: vid +6x plusz
alatta normal.. minden
Mch core: 1.34V
Mech Ref: 0.800V
alatta normal minden..
Dram voltage: (ezt te tudod)
alatta normal minden..Ha így, akkor nem tudom tovább.
Ezeket tudod ugye?:Merevre fagyás: Alacsony MCH Core vagy Cpu Core
Rögtön hibát dob 1-10mp: Helytelen MCH Ref
Hosszabb iudő után dob hibát 5-30perc: Alacsony CPU term vagy Cpu core
Újraindulgat: Helytelen CPU Ref -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Sziszifeca #8189 üzenetére
Próbálkoztam azokkal a beállításokkal amiket megadtál és a procihoz képest egész jó eredményt értem el, bár csak smallFFT 6. teszt futott le, de akkor is nagy előrejutás nekem!
Toltam egy vid (1.125V) + 6 egységet 4gigára és kiírta h ne vicceljéé, aztán ahogy növeltem a vcoret egyre később jött a kékhalál.
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Sziszifeca #8192 üzenetére
Próbáltam már elég sok variációval, de most F11-es biossal is megnézem majd újra mit megy. Memóriának elég az 1,8V, elég érdekes egy darab különben, 1,8v-al viszi az 1000mhzet cl5ön, 1,84v-al viszi az 1018at cl5ön szintén és afölött nem megy még 2.3V-al se!
Oldalán 2.1V van 1000mhz cl5-re.
kimi02: Te procid tudom, hogy jól megy, de most az enyémmel kellene valami emberi eredményt összehozni!
Enyém új fpo-s és eddig csak 1 jobb procit láttam ezzel az fpo-val itt a topikban.
-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca #8194 üzenetére
Hát nem
Majd meg látjuk,hogy muzsikál benne a proci
-
kimi02
őstag
Na, csütörtökön vagy pénteken itt az UD3R-es lap REV : 1.1-es. Majd kiváncsian várom, hogy megy az EP45-DS4-hez viszonyitva
-
Mukorka
addikt
Hello!
Bocs ha nem ide kéne irnom, de vennék egy Q9550-es procit, ehhez szeretnék 4-6 gb DDR3 at, és kéne neki egy alaplap, de nem tudom meik felelne meg neki, és hogy Kb mennyire tudnám felhúzni a processzort.
A segitséget előre is köszi
Üdv
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Sziszifeca #8182 üzenetére
Az nálam alap!
8.5x471-re 1,26 mch core 1,26termination elég szted?
-
m4rk.89
aktív tag
válasz
Sziszifeca #8178 üzenetére
Megpróbálom amit mondtál köszi, de szerintem örülnöm kéne, ha 1,248V-al megy 4 gigát, enyém vidje 1.125V és új fpos ami eddigi legrosszabb amit én láttam szinte!
-
ördög1015
tag
Senki?
ÜDV -
Sziszifeca
őstag
válasz
m4rk.89 #8177 üzenetére
Kék halál? Az kevés proci fesz, nem?
Én úgy csináltam, 2 procinál bejött, amúgy lehet hülyeség, hogy a cpu feszt beállítottam VID értékre, mint én pl. 1.1875V-ra, és a + gombot 6x nyomtam meg, így lett 1.225V asszem.
Ha a tiedre is +6x nyomsz, és llc on, akkor így 4Ghz-et tuti menni fog! Még többet is!
De ez csak az én taktikám.
Szerintem próbáld ki, és várom a fejleményt. -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Sziszifeca #8165 üzenetére
Köszi, próbálkozom majd én is ilyesmi beállítással. 8.5x471-nél én 1,248V (valós, llc on) vcoreval próbálkoztam, mindkét ref 0,838 vtt és mch fesz is 1,26 volt egyaránt és csak prime smallFFT 10k ment le blend eldobott ha jól emlékszem kékhalállal és mindez F6 biossal. Szerinted mivel próbálkozzak? 1,264V valós vcoreval már stabil. :S F10c-t kül. megéri használni?
-
NFree
addikt
Lehet igazad van , de én nem cserélgetem olyan ritkán a haedvereket,s ha szert teszek egy olyanra kb 37éves koromig elég lessz, utánna meg már nem szeretnék gépre költeni, ezzel a mostani vacakkal is csak netezek, na jó azért bele bele nézek az új gamékba.
A mozivászon ja jó lenne de elég lessz nekem a 26 os-is csak tudnám már megvenni -
NFree
addikt
Jah valahogy egy rugóra jár az agyunk olyan 4,4 lenne a cél 24/7-re de csak a későbbiek miatt, most várok, hogy jöjjön a 5870x2 ha lessz s legalább 100k alá menjen az ára beneveznék majd egyre, de ez még nagyon a jövő az a baj nállam megáll a lap olyan 480 körül minden 1-es megahertz kinlódás és fesz igényes , laránál szárnyalt ez a proci igaz nem vid-en de 24/7-re tökéletes lett volna.
kössz nem kicsit csorgott a nyálam, habár ha tényleg belegondolok mi pénz procit cserélni akkor inkább a seggemen maradokRally ügyben valami? nállam semmi asszem azt a lóvét már bebuktuk költse gyógyszerre, mondjuk aranyérkenőcsöt biztos sokat használ a kis genya , "remélem"
-
dime27
őstag
Vannak jók csak nem itthon én találtam és hoztak is volna külföldről de vagy 70-75k lett volna 4.4et tudott léggel 65 fokon terhelve
Az igazság az h az a plussz amit a q9550enhez képest tud elnyésző ráadásul általában jobban is melegednek ha kifogsz egy rosszabbat akkor max vizzel tuod lehűteni ami meg ugye egy jó rendszer megint egy vagyon bár neked ugye van víz sztem ha még egy rosszabbat ki is fognál az is menne neked elfogadható hőfokokkal 4.3on 24/7ben amit azért elég kevés q9550es tud.q9650nek a 4.3om meg ugye 9x477 fsb amit egy ud3-r/p röhögve tud a 9es szorzó nagyon hiányzik nekem is de ha beletették volna a q9550be akkor felesleges lett volna a q9650es...Ezért volt jó anno a q6600as kár h vmi olyasmi procit nem csináltak 45nmen
-
NFree
addikt
Hali Hülye kérdés! miért nem szaporodtak el eddig a q9650-ek mert nagyon kiváncsi lennék rájuk azok hogy mennek, vannak-e abból is alacsony feszes darabok stb, állandóan ez b@szkurálja az agyam , ha lenne egy jó darab akkor valszinű cserélnék de amíg nincs sok infó rólla addig nem merek.
De csak azért mivel az én kis q9550-em nem alacsony vides habár szerintem 1.36v alatt ki lehet kergetni a világból. minnyá neki is ugrom csak kinyitom az erkélyajtót -
ördög1015
tag
Hali
Valaki tud nekem Q9400-es jó FPO_t mondani?(tunning miatt) Valahol van valami link,ahol irnak erröl?
Van lehetöségem válogatni 18db-bol,ezért fontos,és sürgös lenneCserélgetni nincs lehetöség,de ha tudok 1 igéretes FPO-t,az nagy segítség lenne
Elöre is THX
ÜDV -
dime27
őstag
Ez jó késleltetésnek számít?
-
vhunor
őstag
"Azt hittem, hogy 9550-es"
Á dehogy (ahogy az Égből pottyant mesékben is volt
), amikor ezt vettem, a Q9550 még majdnem 20k-val drágább volt, annyit meg nem ért meg nekem a különbség, ez is tud 3.5 GHz-et emberi feszekkel 24/7-re de minek, bőven elég (sok is) a 3.2 mindennapi használatra.
-
lipi67
nagyúr
"No, megjött az asszony és bekapcsolta a hősugárzót" -
-Bakker! Én hülye vagyok ám! Azt hittem, hogy 9550-es
A validoláshoz meg. 1,4v-on is prájmolhatsz már, fél óra alatt nem lesz baja, azzal a hűtővel meg pláne nem. Validoloni meg..(ki se mondom), inkább 1,6V-on valid, mint 1,45-ön prime. -
vhunor
őstag
No, megjött az asszony és bekapcsolta a hősugárzót
. 3750 MHz-en még tudok primeolni 1.36V mellett (lehet megy kicsivel kevesebbel is, de ennyire volt most időm, ráhagyással dolgoztamm a VID-je 1.225), 3900-on (7,5x520) 1.4V-on lehet validolni, e felett már elég gyorsan eldobja pedig jó lett volna 4-essel kezdődő órajelet látni, legalább néhány pillanat erejéig
. Feljebb nem akarom emelni a feszt, bár a Mugen 2 biztos állná a sarat.
-
dime27
őstag
Rev 1.0as asszem de sokak szerint nincs különbség a két verzsön között bár én külföldi honlapokon olvastam anno ud3p-kről és ott eredmények is voltak h a rev 1.0as nagyobb fsbt ért el mint az ujabbak de h ud3-rnél is igy van-e azt nem tudom...Még jó h az enyém is rev 1.0as
-
kimi02
őstag
Szerintetek melyik UD3R-es lap jobb Rev 1.0-ás vagy az 1.1-es?? Q9550-es alá lenne.
-
vhunor
őstag
Heh, mivel csak október 15-től indul a fűtés, cefettül hideg kezd lenni a lakásban most, hogy 2-3 napja ilyen idő van. Csak onnan "sejtem", hogy idle-ben most 21-22 fokos a Q9300 3.2 GHz-en, előbb átkódoltam asszonynak egy DVD-t és csak 29-ig ment fel
. Lehet ma este nekiállok kifacsarni szegényből amit lehet, eddig nem sokat szórakoztam vele, egy délután alatt összehoztam egy stabil 3.5-et 1.252v-on, de ma tuningolós kedvem van, csak kell egy liter forró tea
.
-
lipi67
nagyúr
válasz
Sziszifeca #8145 üzenetére
- Valóban szép alacsonyfeszes tuningok.
Viszont..Hogy lesz Neked olyan VID-del 1,1V? Nálam u.azzal a VID-del 1,152v a VID/Bios. LLC?
A max üzemnél Te inkább "lájtos"24/7-et nyomtál, sőt egy klasszikus VID-es tuningot. Hú Te! Mit tudhat az a proci akár csak valós 1,35V-on is..Tisztellek, hogy a kíváncsiságod nem uralkodik el el feletted, s nem lesed meg. Én..tuti bele is halnék. (nem a proci!!!). S kapná a szuflát. Persze nem a brutal tuning a lényeg,s 4GHz..kva jó (főleg azon a feszen!).(#8150) Henker2: Én E0-s 8500-ről váltottam Q9400-re és nagyon nem bántam meg. Pedig prájmoltam a 8500-tel 4,6GHz felett, validoltam 5,1GHz-en, de..más.
Játékoknál nemtom, de mire a q9400-gyel cpu limited lenne, rég VGA limited lesz. Bár brutal lehet a procid ha 4,5GHz-en hajtod (ha jól látom az adatlapodon), de egy 3,6 -3,8-on ketyegő quad..akkor is erős. (azt meg lazán kihozod belőle) -
m4rk.89
aktív tag
válasz
Szép, milyen refekkel?
-
Henker2
addikt
Üdv!
Ha hosszabb távon gondolkodom, megérné elcserélnem a C0-ás E8500-asomat egy Q9400-asra?
Természetesen azt figyelembevéve, hogy 90%-ban játszok a PC-n
Gondolom tudjátok, hogy az E8500-nak 3,16GHz az alapórajele, a Q9400-asé pedig 2,66GHz.Szóval mit tanácsoltok?
-
NFree
addikt
válasz
Hát jah ,
nem akarom ismételni magam, jó a cuccos
annyi legyen a mentségem az enyém nem alacsony vid-es (1.2500v)
, de ettől függetlenül szerintem nem rossz kis proci az sem.
Max oc-ra próbáltál már valamit belőlle kifacsarni vagy az annyira nem érdekel?
Nagyon kiváncsi lennék mit menne olyan1.4v körül ami szerintem egy teszt ereéig nem bántaná a procit , de ez csak az én kiváncsiságom, az a bibi az enyém kéri a feszt már 4ghz felett ezért nem eröltettem tovább. -
válasz
szépen haladsz vele. -
NFree
addikt
válasz
Sziszifeca #8133 üzenetére
Nice
irigylésre méltó,
az enyém sajna sokkal éhesebb
-
kimi02
őstag
válasz
Hát olyan sok különbség nincs a két lap között,nem tudom,hogy mege érné cserélni.Mondjuk az enyémnek a vidje:1.1750 lehet jobban menne a vid miatt.
Már 2 embernél is ment UD3P-s lapba és nem ment jobban mint az enyémbe, az eredmények ugyan azok voltak.
Hát nem tudom mit csináljak
-
válasz
Sziszifeca #8136 üzenetére
nem is értem miért nem lep meg az infó
-
válasz
mennyi szar Q9550 szaladgál a ph-n
fpo, vid ?nem szeretnéd véletlenül bedobni a tuninglistába?
-
Sziszifeca
őstag
Szia.
Nekem így megy benne: [Q9550+UD3R]
-
kimi02
őstag
Szerintetek egy EP45-UD3R-es lapba jobban menne a procim mint a EP45-DS4-es lapba
Vélemény ??
-
kotibor
tag
Most akkor kinek van a legjobb q9550-ese aki el is szeretné adni?
-
Foglalt név
addikt
Annak örülök, hogy van összetartás köztetek, viszont ez a topik nem erről kéne, hogy szóljon. Tehát az ominózus adásvétellel kapcsolatos kommenteket lesz szíves mindenki az Üzleti vitába írni. A privát üzenetek természetesen ott is csak mindkét fél hozzájárulásával hozhatók nyilvánosságra és a fórum szabályai ott is érvényesek.
Ezek értelmében azoli09 többszöri fizikai fenyegetéssel és rasszista megjegyzésekkel megtűzdelt hozzászólásai 3 nap ban-t értek. -
Haart
addikt
Tuninghoz melyik lenne jobb?
1. Q6600 G0
2. Q9400 -
vlcsko82
senior tag
Üdv. a Q8200-s is elmegy igy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7440 -14"FHD+1 IPS - i5-1345U 16GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia + Dokkoló + 240W DC
- Bomba ár! Dell Latitude E7470 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6248 (20c/40t, 2.5/3.9GHz), 512GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest