Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Ja-ja, az enyém 1.2v-tal vitte a 4.0 Ghz-et. Atiéd med 1.216-tal ha jól emlékszem de nem biztos. A York meg ennek is odaver
Ha nem blendre megyek csak a procit teszteltem akkor ilyet is tud Q9550@1.168kulerr :
Ja-ja tudom , de már lipi-é
-
kimi02
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Most jelenleg itt a PH-n a Tiéd , lipi67 , és az Én procim amelyikek a legjobbak
Még BMW001 procca volt , de azt nem tudom , hogy merre lett.Király egy proccok ezek

Lipi67-é meg über brutál

-
Sziszifeca
őstag

Nekem is van egy 24/7-es beállítás. Blend stabil [Q9550@4.06Ghz, 3 óra]

-
kimi02
őstag
Csináltam egy 24/7-es beállitást. Blend stabil Q9550@4.0 Ghz , 1h 20min

-
Daniford
tag
Elértem az alaplap korlátait. 1880-as fsb... ennyi a vége. Nem is rossz ez egy P35-östől.
Tudom nem prime de az adatok itt is látszanak [link]
Milyen alaplap kellene szerintetek a configom alá?? -
NFree
addikt
Nem akarok bunkó lenni de használd a keresőt , rengetegszer ki lett tárgyalva.
pl:[Egy delux lap 4ghz-en] de nem valószinű, hogy nállad működik, ugyan is ahány cuccos annyi tuning beállítás.
Olvasd el gornek p45-ös giga oldalát ott nagyjából le van írva minek, miért, mennyi feszt kell adni, az hogy giga vagy anus mind1 alapokba ugyan az, aztzán úgy is csak neked kell ki kisérletezni
[gorneck23.extra.hu] alpmű szerintem tunyingnál
a lap közepétől kezdődik,Jah majd elfelejtettem az alaplapos totyikban is bizti találsz valamit , ha meg nem gyere vissza miután egy kicsit kőrvonalazódik a dolog , hogy ne keljen mindent az elejéről kezdeni
-
Chaser
legenda
M1-es Q8200-ről kérnék pár infot, melegedés és tuninghajlama érdekelne /keresővel nem találtam/.
-
-
hami85
aktív tag
Sziasztok! ASUS P5Q Deluxe lapom van + Q9550, hogy álljak neki kicsit tuningolni? Még soha nem csináltam ilyet! Milyen értékeket kell beállítani biosba amitől nem füstöl el ?

Előre is köszi! -
Daniford
tag
Olyan probléma állt elő,hogy szerintem az alaplap elérte a max fsb-t...
Gyárilag 1600-at tud, de olyan 1880felett kicsivel kipurcan... Emiatt a procit sem tudom tovább húzni egyenlőre. Egy kis segítség kellene,ennek orvoslására. Vagy egyszerűbb lenne ezt az öreg P5K/EPU-t nyugalmazni?? Kevés ez már a Quadhoz? -
Neo85
tag
Hello.Van egy Asus P5Q PRO lapom és benne egy Q8200 proci.hogy kell ezt tuningolni?Intelt még nem tuningoltam.Ha leirná valaki h mit hogyan állitsak be azt megköszönném.
-
kimi02
őstag
Egy validra mennyi max VTT adható egy Q9550-es procinak ?? Eddig 1.36-nál többet nem mertem , mennyit adhatok ?
-
PyroS
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Egyenlőre itt tartok [link].
IBT-vel csak egy gyors tesztet szoktam nyomni.Utána jön a prime95.
-
válasz
tom_tol
üzenetére
Nem! az ET6. nem a legmagasabb bios beállítást jegyzi meg, hanem azt a bios beállítást jegyzi meg Power ON-nak, amikor épp feltelepítetted az ET6.ot! ezis egy ujabb Giga bug mert ott a mindenkori aktuális bios beállítás értékeket kéne írnia nem azt hogy hogy volt beállítva miokor épp feltelepítetted az ET6 progit!

PyroS: ne IBT.vel tesztelj az semmire nem jó mert ott hiába nem dob el hibával ha indítasz 1 Blend-et az meg lehet kivágja 10-15.sec után!

-
tom_tol
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
az 1,44vtt sem rossz

(az itune megjegyzi a legmagasabb bios beállításokat) -
PyroS
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
A procinak gondoltam a max feszt.Próbálkozok tovább.Köszi
. -
Fú hát fejből nemigen emlékezek már mert baromi sokat teszteltem akkor! de találtam egy mentést róra mikor állítgattam csak itt 1:1.ben mentek a ramok!

(katt a képre teljes mérethez)és milyen feszre gondolsz 24/7.re? Cpu.nak 1,30.felett nem ajánlatos! (bármilyen hűvös is a proci! nem az fogja megölni hanem a nagy fesz) VTT.nek meg 1,35.környéke MCH.nak se túl jó ha 1,35.felett vagy! PLL.nek meg láthatod nemis adok még alap 1,50.alatt van!
-
PyroS
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Nem emlékszel véletlen az ud3r-es beállításokra?
LLC-el mennyi a max fesz amit 24/7-be lehet adni?
-
Ment az többet is nálam
8,5x500.
csakhát oda már nagyon magas fesz értékek kellettek!
ami 24/7.re már nemigazán kellemes, pár tesztig még elmegy vele! 24/7.re 4000.MHz a max ami jólesik a procinak sz.tem!és ha DS4.ben nem tudtad 4000.felé vinni UD3.ban se nagyon fogod csak az lessz amit írtál is hogy picit kisebb fesz kell benne ugyan ahoz az órajelhez!

-
PyroS
senior tag
Szia.
Belemegy a Mugen 2-es a Ds4-es lapodba én is azt használtam.Viszont az első memória slotba belefog érini a ventije.Szóval csak 3 slotba fog férni memória.Az UD3R-es lapomba most az F11-es bios van.Azt olvastam itt a fórumba,hogy sokkal jobb tőle az F10c.Érdemes vissza flashelni ?
-
kasa85
őstag
Köszi.
Remélem bele megy az Gigabyte Ep 45 DS4 lapomba(MUNGEN 2 hűtő) mert kicsit közel van a északi chipset hűtése a procihoz talán a ramok is megúszák.Illetve ha HD 5870 es karimhoz ,hogy ne legyen cpu limitem 3.8-4.0GHZ környékére szeretném tornászni Q9550-es procit ,remélhetőleg 60C Fok alatt sikerűl tartrani mert felette már nemigazán van szívem nyúzni.Jelenleg egy core 2 duo E 6750 .3.75GHZ en járatok max 55-60 C fok között 20-25C fok szobahőmérsékleten. -
kasa85
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Szeretnék egy CPU hűtőt venni ami nagyon jó proci tuningoláshoz és kiváló hűtést biztosít.Kiszemeltem egy Q9550es Procit ,(ha hitelem sikerűl akkir egy Core i 7 920)de jó lenne egy ojan hűtő ami a Foglalat 1366,1156,775-re rápasszolna.Jelenleg ezeket a bordákat találtam ami jónak tűnik.
MUGEN 2.
TH HR-01 Pus.
Noctua NH-U12P.
Ha tudtok jobbat akor léci segítsetek illetve amit fent 3 hűtőt leírtam szerintetek melyik a legjobb választás közülük amivel jó hidegen tudnám tartani a procimat?Segítségeteket előre köszönöm. -
PyroS
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Sajnos a te beállításaiddal se jó
.Ezeket már beállítottam és már végig néztem Gorneck oldalát is.Dime27 beállításaival el sem indult a gép
.Próbálkozok tovább hátha sikerül valamit össze hoznom.Köszi a tippeket. 
Kimi02: igen Zsubi lapja volt.A procim fpo-ja pedig olyan mint ami Droidmesternek volt (L833A949).Neki 1.28v al ment 4Ghz ha jól emlékszem.
-
Sziszifeca
őstag
De az előtte lévőket is így állítsd be:
Pci expressz: 100Mhz
X.M.P.: DisabledKíváncsi leszek.

Valamint ezt az oldalt ajánlom még figyelmedbe: [Gorneck_P45]
-
PyroS
senior tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Köszönöm
.Mindjárt próbálom is.A ramjaim 2*2Gb Ocz Reaper 1150 2.2v van ráírva. -
Sziszifeca
őstag
Szerintem próbáld meg úgy, hogy:
LLC: Enabled
Vcore: 1.25000V (erre 6-ot plusszolj fel, az nem tom mennyi lesz)
többi normal
Mch Core: 1.32V
Mch Ref: 0.800V
többi normal
dram voltage: 2.1V (bár nem tom milyen ramod van)Szerintem próbáld ki ezt. Nálam hasonlóan megy 4.06Ghz-et.

(De ez nem azt jelenti hogy nálad így fog)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
PyroS
senior tag
Hello.
Beszereltem az UD3R-es lapot végre.Kellene egy kis segítség a beállításhoz.
[link]
Próbaképpen ennyire állítottam de nem stabil 4Gz-en.A cpu-z szerint 1.296v-ot kap a proci. -
amdkiller
aktív tag
Sziasztok nekem is kellene egy kis segítség!
Alaplap: Gigabyte EX38-DS5
CPU: Q9300
Mem: Geil 2x2Gb (CL5)
VGA: EAH5770Jelenleg 400-as FSB-n megy már egy ideje, gond nélkül, de most érkezett el a pillanat amikor szeretném komolyabban meghúzni! Régen amikor beállítottam 400FSB fölé nem nagon akart menni, mindig szinkronban próbáltam hajtani, feszt nem emeltem!
Kérdéseim:
Mekkora feszt adhatok max. a procinak, alaplapnak, memónak?
Hőfokban meddig biztonságos a proci, alaplap?így hirtelen ennyi, köszi a segítséget!
-
kasa85
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Szeretnék egy CPU hűtőt venni ami nagyon jó proci tuningoláshoz és kiváló hűtést biztosít.Kiszemeltem egy Q9550es Procit ,(ha hitelem sikerűl akkir egy Core i 7 920)de jó lenne egy ojan hűtő ami a Foglalat 1366,1156,775-re rápasszolna.Jelenleg ezeket a bordákat találtam ami jónak tűnik.
MUGEN 2.
TH HR-01 Pus.
Noctua NH-U12P.
Ha tudtok jobbat akor léci segítsetek illetve amit fent 3 hűtőt leírtam szerintetek melyik a legjobb választás közülük amivel jó hidegen tudnám tartani a procimat?Segítségeteket előre köszönöm. -
odorgg
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Hát remélem

-
odorgg
addikt
Mindenképp Q9550-es lessz, mert kell nekem aza + feles szorzó ugyanis a jelenlegi renszerből 450-es fsb-nél többet nemtudok kihozni a ramok miatt, mert 900Mhz-fölöt meghalnak
Szóval ha nagyon tuningolni szeretnék, mindenképp kelene vennem lapot is meg ramot is. Mivel a Q9400 és a Q9550-es árkülömbségéből egyiket sem tudnám megveni, így most inkább költök proocira kicsivel többet
Meg talán aza+6Mb L2 talán még a jövőben hoz némi pluszt, játékokban vagy valamiben 
-
lipi67
nagyúr
válasz
DroiDMester
üzenetére
A lap és a ház közötti alátétekről beszélt. Érdekes, nálam sose voltak.
-
lipi67
nagyúr
Hát.. lehet olyan szitu, hogy egy q9400-gyel "jobban is járhatsz", kérdés, mik az igények. A q9400-es kevésbé terheli a lapot. Egy jobb példány akár 1,26-os VTT és 1,28-as MCH mellett is szépen muzsikál tuningban, magasabb FSB-n. Nálad a 4x1 giga ram és a q9550-es párosításhoz ennyi MCH nem fog többet kihozni egy q9550-ből. Ha jó a deszka, jó a hűtés és lazán veszi a magas mch-t semmi gáz, de ha melegedősebb..akkor mérlegelni kell.
(q9400-gyel 1,3v -os mch-val 4GHz-en voltam[link], s 1,34 kellett a 4,3GHz feletti validhoz[link] -vcore feszt ne is nézd, tom-tom, brutal, de.. léggel megengedte nekem
, nem melegedett. (s inkább 1 perc ilyen fesszel egy valid miatt, mint tartós 1,45v)
Lapot nem igazán terhelte, 500-as fsb lazán jött.q9550-es más. Vcore feszt nem igazán kér, de mch-nak, vtt-nek adni kell. 1,3v-os mch-val kinevetne..Sajna a feltöltött képeim a net miatt (meg egy formatás miatt) elvesztek, de ezekből is látszik némi vcore fesz különbség..
[link]
[link]A Validnál a VTT 1,42v-on, az mch 1,5v felett volt..
-
lipi67
nagyúr
Ahogy írták 1,36v környéke. Persze, ez kvra nem azt jelenti, hogy ennyit 24/7-ben lazán bír minden proci, inkább úgy értelmezném, hogy ez a legmagasabb Vid, amivel ilyen procit kiadtak. Ha történetesen a te procid Vid-je 1,1v lenne, nem nagyon szeretné, és a hűtéssel is gondjaid lennének. Nagyon fontos a fesz, de a hő is számít valamit. Hiába nem a hő, hanem a fesz nyirja ki a procit, de u.az a fesz x hőmérsékleten még belefér, de x+6-8°-on már okozhat kellemetlen meglepetéseket.
-
lipi67
nagyúr
válasz
TexT-BoY
üzenetére
Nem ismerem a lapodat, de a specifikálója és némi utánaolvasás alapján..ne várj tőle sokat..
(#9319) PyroS: Na..ez azt hiszem petya75-öt is nagyon érdekelné..LTeszteket légyszi!!
odorgg: "Csak azért voltam kiváncsi, mert orajelet kilehet hozni belöle ugyanannyit mint a Q9550-böl" - Ezt, hogy érted? Megy a q9400-es rendesen, talán magasabb FSB-t is produkálnak alatta a lapok, de az a feles szorzó..az nagyon hiányzik, és az esetleges magasabb fsb nem tudja kompenzálni. Viszont..Nálam észrevehetően kevésbé terhelte a lapot egy emberesebb tuningban.
-
lipi67
nagyúr
Szerintem..semmi különbség uazon órajelen. Illetve biztos, hogy teszteken és extrém helyzetekben kijön, de nálink 24/7-ben..kétlem.
Ja! Most néztem a q9550-es árakat.
Rossz helyeken néztem, vagy irreálisan felment az áruk? (59-68 k között láttam)Nem, nem volt mákom. Tudatosan vettem meg kulerr ill. tom_tol prociját. A q9400-gyel, azzal az volt..
(#9316) DroiDMester : Több mint bosszantó, meg tudlak érteni. Ha az emlékezetem nem csal Katt777-nek voltak 4870-es gariztatási gondjai..Ő is sík ideg volt és toporgott..
-
-
kimi02
őstag
Na , egy érdekes információ lehet hülyének néztek de , Bzs73-mal már meg beszéltük a gondokat
Az UD3R-es lap nem hajlandó szigetelő alátét nélkül el indulni
Úgy-hogy az én lapom is jó teszem is fel az apróba
Ez hihetetlen de mégis igaz 
-
Neo85
tag
Hello.Egy kis segitség kéne.Első inteles gépem,lecseréltem az AMD-set.Tuningba nemtudom hogy mit hogyan.ASUS P5Q PRO lapom van és egy Q8200 proci.mennyi a max volt amit lehet adni meg ilyenek.Előre is köszi.
-
odorgg
addikt
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Csak azért voltam kiváncsi, mert orajelet kilehet hozni belöle ugyanannyit mint a Q9550-böl, csakhát gondolom akkor nemcsak a 200Mhz miatt olcsobb, hanem van egyébb teljesítménybeli kölömbség is. Köszi az infot

-
Daniford
tag
Nyomtam egy Prime-ot... Íme
Prime 33perc
Rájöttem,hogy gondok vannak a ramokkal ezért korlátokat szabhat de rájövök mit lehet tenni. -
Daniford
tag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Azt is lefuttattam de hülye fejemmel prtscr után nem mentettem el a képet...LOOL

Most állok neki lefuttatni a Prime-ot újra. Közben most rájöttem,hogy a proci beéri kevesebb fesszel is. A memória szórakozik folyamatosan... de már adtam neki egy kis plusz kakaót.
A hűtést már intézem Cooler Master Hyper 212 Plus lesz. Ennél nagyon nem fér bele a kuckóba
Viszont a Mostani Hyper Tx3-mas is 60-62fok között tartja 15perc Prime után is a magokat. Nem is rossz attól a hűtőtől... -
Daniford
tag
Itt egy friss mérés. Még mindig nem az igazi de alakul.
Amúgy Prime stabil és a hőmérsékletek is rendben vannak. De a héten érkezik egy komolyabb hűtés azzal lesz az igazi.
Eredmény -
Daniford
tag
Tegnap sikeresen beüzemeltem Quad9550-esem, a mai nap pedig már fel is húztam egy picit. Most finomítok rajta és dobok fel pár képet is.
-
PyroS
senior tag
Hello.
A héten sikerül kicserélnem a EP45DS4 lapomat egy EP45UD3R-re.Remélem alacsonyabb feszültséggel menni fog a 4Ghz 24/7-ben.
Droidmester: nincs meg véletlen a bios beállításod L833A949-os proci és a UD3R combodról?
-
TexT-BoY
addikt
Helosrácok!
ne kövezzetek meg, zöldfülü vagyok, remélem azért jó helyen járok, az adataimnál lévő konfigbol szeretnék kihozni minnél többet, azt mondta mindenki első blikkre hogy tuningoljam a procit, mit várhatok ettől a laptól, procitól és memótol? -
petya75
tag
Hát igen sok feszt kíván és 435 Fsb meg áll P35-ben.
3400 1.168v
3655 1.232v -
igen sajnos még mindég semmi legutóbb azt válaszolta hogy odadta a procit az illetékes embernek aki intézi a gariztatást és hogy ő nem tud procit gyártani várjak türelmesen! (csak nehogy énis úgy legyek mint ismerősöm a HD4870.es VGA.jával 5.hónap alatt gariztatta le neki udi
) akkor tényleg gumiszobába kerülök ha addig kell várnom! 
-
kulerr
őstag
-
odorgg
addikt
Hát őszintén szólva gondoltam lejebb adom a szintet 1 kicsit, meghát ugye P35-ben mindíg többet kíván
Amugy teljesítményben mennyivel rosszabb 1 Q9400, ha mondjuk azonos orajelen ketyegnek? Számít valamit aza -6Mb L2?Neked nagy mákod van azzal a procival, igencsak jóra sikeredett

-
lipi67
nagyúr
válasz
petya75
üzenetére
Tökéletes. A magok nem melegek terhelés alatt sem, ez jó. Viszonylag magas a fesz (ezért is mondtem, hogy állítsd így) s még sincs brutal hő. Ez is jó, köszönhetően a magas(relatív magas) Vid-nek. Ott van a képen: Load99%. Dolgozik ott minden. Más: Azt mondza, ill.azért, hogy 1,3v-os vcore fesszel nézd, mit tud. S has annyin tud annyit amennyi elég Neked 24/7-be (és nem melegedik), akkor felesleges p45-re váltanod. 1,3v -os vcore, 1,4v alatti (1,32-t írtam) VTT és 1,4 alatti MCH-val mehet 24/7-be. Ha ezen nem hozna valami jobb (számodra megfelelő) eredményt, akkor gondolkozás nélkül cseréld le, megéri azt a plusz 10k-t. Ha igen..rajtad múlik.

(#9293) DroiDMester Micsoda? A 2 hét ott tart, hogy azóta is semmi?
F@sza... 
-
Fel
addikt
Alap beállításoknál max a VID kiderítéséig maradok. Igaz, azt tényleg hasznos látni, hogy mennyire melegedős a procc. Bár tudnak meglepő dolgokat produkálni a cpu-k..
L903B383 ez a "régi" procim, alapon. Viszonylag magas VID, de jól működő hőszenzorok (legalábbis hihetőnek tűnő adatokat adnak: magasabb óarjel + prime).
L847C398 ez az új. Alig alacsonyabb VID, de tutira xar szenzorok (a 3. és a 4. magnál betonsatabil 37-38°C, idle/load fázisban).
Úgyhogy, igen, egyetértek. Arra biztosan jó, hogy az elején kiderüljön egy-két lényeges dolog.NH-C12P... régen nekem is mennyire tetszett az a hűtő (talán a legjobb alaplara fújó kailakítású hűtő), de mikor venni akartam, éppen nem volt sehol, így lett egy NH-U12P.. végülis rosszul nem jártam. A Noctua lefogató rendszerét imádni fogod, bolondbiztos és nem hajlítja az alaplapot sem.
-
Speed®
titán
Én is szoktam alapon, hogy lássam, mennyire melegszik. Aztán feszcsökkentés amíg bírja, utána pedig mikor kell emelem, és megyek fel az FSBvel.
Eladtam a Mini Ninját és felkerült ideiglenesen az SI128 a Quadra..egész jól bírja
Felül szívó állásban egy 12es venti, alulra meg fújóba becsúsztattam az NFR8at, minkét venti 5Von, szépen átszellőztetik a sűrű bordázatotot, 65°C volt a plafon. Ha nem lenne ennyire tré szerelgetni a lap eltolt furattávjai miatt, simán maradhatna, nem kéne az NH-C12P. Tudtak hűtőt csinálni régen is Tr-ék, na 
-
Daniford
tag
Meg volt a frissítés
Mostmár minden rendben még szerencse, hogy az Asus-nál egyszerűen lehet ezt elvégezni. Mostmár hibátlanul üzelem a Q9550. Már több mint fél órája járatom Prime95-el Alapon. Egy CM Hyper Tx3 hűti ideiglenesen ami max terhelés alatt 49-50 Fokon tartja a magokat
Ez nem rossz...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Autós topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Black Titanium Titán stílus, 5 optikai zoom 256 GB- Gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3904
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha nem blendre megyek csak a procit teszteltem akkor ilyet is tud

Nagyon jó procik az tuti!

Q6600-zal van esetleg tapasztalatod? Melyiket érdemesebb választani?
pl:

.Ezeket már beállítottam és már végig néztem Gorneck oldalát is.Dime27 beállításaival el sem indult a gép

Felül szívó állásban egy 12es venti, alulra meg fújóba becsúsztattam az NFR8at, minkét venti 5Von, szépen átszellőztetik a sűrű bordázatotot, 65°C volt a plafon. Ha nem lenne ennyire tré szerelgetni a lap eltolt furattávjai miatt, simán maradhatna, nem kéne az NH-C12P. Tudtak hűtőt csinálni régen is Tr-ék, na