Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) #11493888 válasza Imz (#1249) üzenetére


#11493888
törölt tag

Igen, pont ezt akarom sniffelni és pá :)
Bárcsak valaki elmondaná hogyan csináljam vagy mivel, mert ehhez úgy vigyáznak a bios buherátorra mint az aranyra, sehol semmi róla csak csend és hallgatás. Fogadni merek mellesleg a mérnökök már rég átrakták a sajátjukat ilyenre csak nem osztják meg és nem beszélnek róla, mert akkor senki se venné meg a claymore II-t ami mindjárt jön, hanem csak átrakná a sajátján a régin a bios frissítési okosságot és pá...
Én minden esetre, ha ez megoldható lenne biztos hogy nem ruháznék be az utódra, mert a vezeték engem nem zavar, Az Új Claymore II-benmeg csak ez lesz a nagy durranás hogy vezeték nélküli is lehet majd használni.
A fényerőt ezen több helyen lehet állítani az alap az FN+ felfelé és lefelé nyíl, de mondom sajna az már fullon van feltekerve alapon is, csak csökkenteni lehet ettől mint a képen jobban fel már nem megy illetve megy de az aura synk progikkal automatikusan. Ráadásul ha a sofwares aura sync megy a fényerő nem is módosítható amig az fut rajta hanem ilyen de mondjuk ez nem zavarna.
A Másik az FN+ "del," "end," "Page Down" gombok de ott az R-G-B színek fényereje állítható csak más módoknál. (R-del G-end B-Page Down.)
Mellesleg félek tőle ha az asusnak írogatnék erről hogy mit szeretnék valszeg kiröhögnének. Esetleg erre vonatkozó tapasztalat valakinél? érdemes lehet ? vagy felejtős?

Amúgy ez a setupom de ez még a scope-al volt fotózva. De jó lenne, ha ez maradhatna a claymore-al is.... :U

(#1252) copass válasza #11493888 (#1251) üzenetére


copass
veterán

bocs, de ezt nem tudtam kihagyni! :D

írj az asusnak hogy mi a probléma.
mókolásban mindig benne van az a kockázat hogy téglásítod, ha megéri akkor hajrá.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1253) Imz válasza #11493888 (#1251) üzenetére


Imz
tag

Nem nyíló ajtókilincs miatt vennéd ki az autó blokkját és tennéd a csomagtartóba, és már a szerelési blogokat bújod. Ahelyett hogy WD40.

Supportnak írj pár soros mailt, elmondják mizu.

btw aura sync nem eszik pár száz mhz-nél többet. Ha ez számottevő, akkor tessék erőforrást venni és utána villogni. Tisztelettel, de ez van. De a 89-es suzukin sem ér sokat a százezres fólia, hiába szép, az olajat attól még eheti.

(#1254) #11493888 válasza copass (#1250) üzenetére


#11493888
törölt tag

Egy dologban vitáznék csak azzal kapcsolatban amit írtál. Teljesen jogos hogy védik a Biost, ők írták az ő szellemi terméküket képviseli, és a szakértelmet sem kérdőjelezi meg senki. De számítástechnikai perifériáról beszélünk! Az alaplapnál amikor a Biosba nyúlunk és beállítgatjuk a nekünk szükséges konfigurációt elmented és azon dolgozik amíg át nem írod vagy le nem reset-eled alap beállításra. A billentyűkön is van ilyen ha pl FN+Esc et nyomsz 10 másodpercig le-reseteli magát és alap beállításra helyezi a softwaret a beragadt hibákat elfelejtve pl. Amikor az Operációs rendszer futásának és a hozzá adott programok használatának és szét konfigurálásának ez a függvénye, csak ameddig a programok futnak azért az elég szegényes megoldás és erőforrást igénylő plusz feleslegesen, hiszen ha ezt a változást amit pl én is elértem egy sima másolással a BIOSBA lehetne rakni, feleslegessé válna a program további használata és a billentyű mindig úgy indulna el onnantól ahogyan azt mindenki magára konfigurálná, amíg azt le nem reseteli vagy át nem akarja íni. Tehát én azt gondolom, nem hackelni akarom a BIOS-ukat hanem ugyan azt elérni amit az alaplappal is lehet amikor a BIOS-ban matatsz és átállítod a neked megfelelő értékekre hogy azon fusson. Akár Operációs rendszert telepítesz újra akár mit csinálsz marad úgy ahogy beállítottad amíg le nem reseteled. Sztem mindenkit bosszantana ha a Biost is egy AURA Softwarrel lehetne csak az alaplapon buzerálni és a beállításaid csak akkor lépnének életbe ha az operációs rendszer elindult és betöltötte a Bios átállítási paramétereket. Én a kardomba is dőlnék :K
A Másik hogy bizonyos dolgokat azért nem volna baj ha a felhasználó is tudna matatni, mint az említett GTX 960-amnál ahol nekem nem tetszett hogy a kártya ventije el sem indul alaphangon. Semmilyen per nem lett ebből sehol a világon hogy a kiadott BIOS editor és az ehhez szükséges matató software olyan lebutított formában használható legyen ami pont azoknak az átállításához szükséges volt amit jó magam is elvégeztem rajta. Remélem érthetően írtam le amit gondolok mert senkit sem akarnék megsérteni.

IMZ:
Nincs erőforrás bajom. A WD40 meg nem erre való :). Tud valamit a billentyű ami nekem kéne csak qrva nehéz előhozni ráadásul csak akkor indul el ha a winfos és a szolgáltatásai is betöltöttek. de igazatok van hátha az asus support…. végül is csak a hue vagy light opción kéne emelni még benne vagy a contraston ha van, ami ugyebár nekünk pötyögő felhasználoknak le van tiltva.
Az LG Flatronom-on is volt ilyen, pedig az csak egy monitor volt. alacsony volt a saturáció gyárilag és egy titkos kombinációval kikapcsolás gomb jobbra balra nyíllal előjött a gyári setup. utána húztam kicsit tökéletes lett és el lett az is felejtve. csak a példa kedvéért...

[ Szerkesztve ]

(#1255) Kasya válasza #11493888 (#1251) üzenetére


Kasya
nagyúr

Kóla a billentyűzet mellett... Látom, szeretsz veszélyesen élni ;]

Szvsz jól mutatna a szettben egy Corsair ls 100 starter kit is.

[ Szerkesztve ]

(#1256) nyunyu válasza #11493888 (#1251) üzenetére


nyunyu
félisten

Már csak a monitort kéne Ambilighttal tuningolni a maximális ízlésficamhoz RGB élményhez.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1257) copass válasza #11493888 (#1254) üzenetére


copass
veterán

alaplap egész más tészta, azon tudni "kell" beállítani mindent. ez a funkciója.
valószínüleg az van hogy induláskor alapértékre belövi magát, hogy ne égesse ki a retinát azonnal.
biztos elbasztak valamit hogy nem tárolja a billentyűzetben a beállításokat.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1258) #11493888 válasza copass (#1257) üzenetére


#11493888
törölt tag

Persze van 5 profile lehetőség is, de itt jön be az asus szoptatás, már híztam is tőle vagy 8-10 kilót, lelehetne venni a ciciről... :K
-Szóval ez a fényorgia abban a pillanatban kapcsol csak be ha a szinkronizálást megnyomod a szoftverben (a 3 billentyű sorozatban a 3. a képen) ott nem lehet profilet menteni ki is írja, ahoz hogy lementsd ki kell kapcsolni a szinkronizálást.
Akkor viszont eltűnik a fényerő vissza áll a 2. kép állapotára (középső) :C

Óriási,,,
basszus...
Óriásiiii.
:DDD

(#1259) Imz válasza #11493888 (#1254) üzenetére


Imz
tag

Azt írtad azért zavar, mert sok erőforrást eszik. Utána meg hogy nincs is erőforrás bajod. Értem? :F

a többi TLDR, elsőre lorem ipsum-nak néztem. Ha ennek az energiának az 1%-át az asus supportra írod, már nem lenne probléma.

Látom már a srácok is trollkodnak, ki ne maradjak, Tipp: Lehetőleg asus supportnak részletesebben írd le, még több kitéréssel, határozó szavakkal, melléknevekkel, tördelés nélkül. El akarod kerülni a sok levélváltást ugye? Menj elébe! :))

(#1260) Machinesloth


Machinesloth
csendes újonc

Sziasztok.

SA, és DSA profilról vélemények, tapasztalatok? Az SA gyönyörű, azt hallom thocky is.

(#1261) Domonkos válasza Machinesloth (#1260) üzenetére


Domonkos
Ármester

DSA a kedvencem, de sik platehez semmikepp sem hasznalnam. ...ahogy mas uni-profilu kupakot sem.

...ahogy sik plate-es billentyuzetet sem ;]

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#1262) nyunyu válasza Domonkos (#1261) üzenetére


nyunyu
félisten

Akkor a Maltront neked találták ki. ;]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1263) dqdb válasza Domonkos (#1261) üzenetére


dqdb
nagyúr

DSA szerintem teljesen rendben van 5-8 fokos dőlésszög mellett, bár tudom, hogy ezzel a véleményemmel a kisebbséghez tartozom. A DSS-t nagyon szeretném majd kipróbálni, az lényegében a DSA sculpted változata.

Ha lesz rá alkalmad, akkor nézd majd meg a KAM-ot egyszer.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1264) #11493888 válasza Imz (#1259) üzenetére


#11493888
törölt tag

Asus support 2 napja válaszra sem méltat.
Kapják be, kiírtam a rog fórumra is ott se.
Mindegy addig használom winfos alatt a hülye programjaival.

(#1265) dyuri válasza #11493888 (#1264) üzenetére


dyuri
csendes tag

Mert egyebkent nem "winfos" alatt szeretned hasznalni? Akkor lehet ez jo megoldas: https://github.com/iamweird/asus-kbd-backlight
(Es ahogy latom, egyszeruen ki van vezetve a /sys/ ala a backlight, ha ez igaz pofonegyszeru allitgatni.)

[ Szerkesztve ]

(#1266) #11493888 válasza dyuri (#1265) üzenetére


#11493888
törölt tag

Nagyon szépen köszönöm a fáradságot hogy utána néztél.
Megpróbálom elmondani röviden igazából mi az ami bosszant.

Vettem egy strix scope-ot. bedugtam, karácsonyfa és állítható fényerő effektek meg minden akár DOS alatt is default, stock! nem kell hozzá semmi még program se teszi a dolgát ahogy azt kell. (könnyű volt hozzá szokni)

Vettem ezt a használt claymore-t. bedugtam alig fénylő karácsonyfa a legerősebb fokozaton is közel kell hajolni a billentyűhöz még este is mert alig világítanak nem úgy mint a fenti képen amit a szoftvere-k felrakása után és a szinkronizálás elvégeztével tud csak produkálni.
ha viszont ez fut, nem lehet a fényerejét szabályozni ez megy rajta és kész az effektek váltásáról nem is beszélve mert az se működik, ha ez fut rajta. Gyárilag nincs num lock viszajelző bekapcsolt lede, külön hanem az alatta lévő rgb led ha bekapcsolva van fehéren világít ha meg nem az is színpompázik mint a többi. ez se működik ha a fenti állapot van.

Bosszankodás:
Tehát van egy billentyűm ami nekem jobban tetszene vágytam rá stb, de a gyári beállításokon stock nagyon halványan produkálja ugyan azt amit a scope. Viszont tudja mert be lehet rajta állítani. ha beállítod csak az megy rajta viszont más semmi váltani se lehet billentyűvel csak a softwareben. Lehet rosszul tolták rá a firmware updatet, nem tudom nem láttam hogy alapértelmezésben gyárilag milyen volt.
Egyszerűen zavar hogy olyan érzésem van van egy 6 hengeres autóm és csak 3 henger megy benne, és trükközve hoppácska megy az a hat henger, de alapban soha. kell hozzá a trükk és ez fárasztó.

Se újra nem engedik feltenni a gyári Biost ami megnyugtatna hogy ha ilyen marad leszarom konfigolja a winfos azt kész de legalább kiderülne, se hozzáférni hogy lehet csak a firmware-ben egy paraméteren kéne állítani pl fény 100% azt kész, mert alapon olyan mint ha csak 70% ot engedne valamiért.
de ez lehet a HUE, vagy a Saturáció is, mert ott a 3 billentyű kép (#1248) azon is látszik hogy miért nem kerek a dolog.

Köszönöm hogy elmondhattam.

[ Szerkesztve ]

(#1267) dqdb válasza #11493888 (#1266) üzenetére


dqdb
nagyúr

újra nem engedik feltenni a gyári Biost
Már többször is leírtuk, hogy nincsen BIOS a billentyűzetben, azaz nincsen egy "buta" memóriachip, ami szabadon olvasható-írható. Itt egyetlen MCU van integrált memóriával, ami legalább két partícióra van osztva (bootloader + firmware), de inkább háromra a frissíthetőség miatt, és az alapján, hogy régebbi firmware-t nem enged feltenni, a bootloader beépített védelemmel rendelkezik, és nem tudsz bármit rátolni, szóval az az elképzelés, hogy kiolvasod, módosítod és visszaírod, nem fog működni. Nem csak azért, mert az a módosítod rész finoman szólva sem egyszerűen megoldható, hanem azért, mert vissza sem fogod tudni tölteni.

Az USB forgalom monitorozása már megoldás lehet, mert a billentyűzettel valószínűleg raw HID protokollon keresztül beszélget a gép a billentyűzettel. Töltsd le ezt, monitorozd a forgalmat, hogy elkapd, amire szükséged van. Ha úgy érzed, megvan a bűvös parancs, akkor ezzel tudod ellenőrizni, hogy tényleg az-e. Ha tényleg az, akkor a második program kódját felhasználva írhatsz magadnak egy célalkalmazást, ami minden rendszerindításkor lefut.

Ha mégsem raw HID a protokoll, akkor más monitorozási megoldás kell, szoftveresen ez vagy hardveresen ez (nem találom hirtelenjében a linket).

Lehet rosszul tolták rá a firmware updatet, nem tudom nem láttam hogy alapértelmezésben gyárilag milyen volt.
Nem tolták rá rosszul. Olcsóbb volt megírni valami egyszerűbb alap firmware-t, amit aztán feltolhatnak az összes billentyűzetre közel nulla módosítással, és ami támogatja a kívülről történő vezérlést, mert innentől kezdve mezei desktop fejlesztőkkel is megoldható az N+1 billentyűzetük támogatása, nem kell sok embedded fejlesztőket tartani és velük folyamatosan frissen tartatni az összes billentyűzet firmware-ét.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1268) Kasya válasza #11493888 (#1266) üzenetére


Kasya
nagyúr

Azt kellene elfogadni, hogy az Asus, Corsair és tsi. billentyűzeteknél a gépre telepíthető sw általában must have, ha minden funkciót ki akarsz aknázni. Amúgy sem kell figyelni rá,ha telepítve van...gondolom az n+1 játék launcher mellett már nem oszt, nem szoroz.

Kevés olyan billentyűzet van, ami külső program nélkül is teljesen személyre szabható (ha a makró is fontos), de van. Pl. Ducky.

Logitech ha jól emlékszem, az engedi a periféria memóriájába elmenteni a beállításokat, így azt veszi alapnak minden gépen és a telepített szoftverre már nincs szükség utána.

(#1269) #11493888 válasza dqdb (#1267) üzenetére


#11493888
törölt tag

Köszönöm a linkeket és a helyre igazítást is, akkor firmware, de a lényeg hogy az a része amin módosítottak és elérhető a mostani állapot, bár zavaros hogy az alatt miért tiltódik le minden billentyűs átváltási funkció ami hardverből kéne menjen? minden esetre gondolom ez történt a szoftverének a futtatásával is mert ott kel életre a kis aranyos anélkül csak tengődik.
Minden esetre, volt valami firmware frissítés mert ami rajta van firmware 1.09.1 es és a gyári 1.06.00 volt. Ha hazaértem megnézem a küldött progikat is hátha okosabb leszek.
:R

Köszönöm neked is Kasya.
Nem makrózok nem használom a user lehetőségeket sem semmilyen billentyű progi nem futott soha. A rogos alaplapom teleszarta a windowst a programjaival ezekkel nem győztem levakarni mert nekem nem kellenek. csak a driverek hogy ne legyen egy kérdőjel sem, nekem az a tapasztalatom minél kevesebb vacak fut annál stabilab az oprendszer.

[ Szerkesztve ]

(#1270) Machinesloth


Machinesloth
csendes újonc

Stabilizátor drótra (stab wire, idk pontosan magyarul) tud valaki biztonságos alternatívát dielectric grease helyett? Lokálisan elérhető terméket keresek. Bármilyen viszkózus szilikon alapú zsír jó?

(#1271) Tibro5 válasza Machinesloth (#1270) üzenetére


Tibro5
senior tag

Ez engem is érdekel, bár volt már hasonló kérdés korábban eredménytelenül.
Volt valami tetováló pisztolyba való superlube amit ajánlottak de én azt kihagytam.

Én aliról rendeltem 205g2 és 105g0-t és már csak ezek hiányoznak hogy összerakjam a billentyűzetet, sose fognak ideérni :(

Pedig a silent alpacák is már itt vannak pár napja.

[ Szerkesztve ]

(#1272) #11493888


#11493888
törölt tag

Csak érdekességként mondom el...
9. én az itt kihirdetett probléma után haza menve érdekes dolog fogadott.
az otthoni gépem bekapcsolása után a ROG Armouryt elindítva kiírta hogy a claymorehoz firmware frissítés érhető el.
Nagyon meglepett a dolog és azonnal lefuttattam.
Lefutott de a verzió ugyan az maradt ami volt is előtte.
Valahogy megoldhatták így távolról ügyes.
Viszont ezzel az is kiderült csak azt tudja ami most is van mert nem változott semmi.
Sebaj legalább tudom.

Azért Megköszöntem.
:K

(#1273) RoryBreaker


RoryBreaker
aktív tag

Sziasztok!
Kellene nekem egy Varmilo VA88M-hez spirál kábel. Mert az jól néz ki. :DD
Hol lehet ilyeneket beszerezni? Ebay, ali? Ott 6000 től kezdődnek. Tényleg? :) Ok, ha nincs olcsóbb, csak nem gondoltam volna, hogy egy usb a-micro kábelért ennyit kérnek, mert spirál...

Köszi!

Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház

(#1274) copass válasza RoryBreaker (#1273) üzenetére


copass
veterán

az még olcsó is, a kézművesek jelentősen drágábbak.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1275) Machinesloth válasza RoryBreaker (#1273) üzenetére


Machinesloth
csendes újonc

Jobban kijössz, ha készítesz magadnak. Kivéve, ha a coil amúgy rendeltetett funkciója is érdekelne, tehát, hogy rugalmas legyen, mert amit otthon csinálsz, az nem lesz olyan rugalmas, mint egy gyári. Bár igazából nem tudom, hogy ezek a fancy custom kábelek rugalmasak-e (mint egy telefonkábel).

(#1276) Kasya válasza Machinesloth (#1275) üzenetére


Kasya
nagyúr

Szerintem nem is kell hogy rugalmas legyen, sőt...

(#1277) copass


copass
veterán

itt a vége, mert az idei büdzsét már elvitte a Sennheiser HD-650! :D
1. Cherry G80-1851 - cherry mx black gyári állapot
2. Hama Urage Slim DX - cherry mx silent red, 40g outemu rugó
3. Redragon Kumara 552 - outemu white + 45g rugó + filc
4. XD 60 rev2 - cherry mx silent red + 45 rugó + filc
(hatalmas köszönet dqdb-nek érte, sajna a stemrepesztős rugója túl kemény volt nekem)
5. Satan numpad - cherry mx silent red

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1278) nyunyu válasza copass (#1277) üzenetére


nyunyu
félisten

Mennyire használható szerinted a molesztálatlan ócó1800?
Win logóját elnézve ez is a rettentően reszelős MX Black korszakból van.

2006-os, megkent+MX Brownra átépített+bezöldült példányt szerettem melóra használni, de a többi, 2012-ben gyártott példányom botrányosan rossz. :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1279) copass válasza nyunyu (#1278) üzenetére


copass
veterán

nekem túl kemény a rugója + a jobb oldala nekem elég kupis! :D
ettől független egyben van, szép a keycap.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1280) RoryBreaker válasza copass (#1274) üzenetére


RoryBreaker
aktív tag

Már látom, köszi.

Rog Strix B-760i Gaming Wifi, 32 GB DDR5@6000, i5-13500, Asus RTX 4060 OC Dual, 1TB Samsung 980 Pro, Be Quiet Pure Power 1000W Gold 80+, Noctua NH-12UA + Noctua házventik, Asus AP201 Mesh ház

(#1281) dqdb válasza copass (#1277) üzenetére


dqdb
nagyúr

sajna a stemrepesztős rugója túl kemény volt nekem
Pedig abban nem túl erős rugó van 70 grammos bottom outtal. Kapcsolóban persze üt a rövid és meredek taktilis hupli 60 grammja miatt.

nyunyu: a többi, 2012-ben gyártott példányom botrányosan rossz
Pedig nem túl régen linkeltem neked 1800-as házat és hozzá kompatibilis QMK-t támogató PCB-t olcsón, azt megépítve a reszelős és nehéz Cherryt szétforrasztás nélkül kiiktathattad volna a képletből.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1282) nyunyu


nyunyu
félisten

Simogassunk junifájingot jeligére:

Remélem a 9x13-as mátrixban megvan a K375 elemtartó helye miatt lehagyott PrtScr/ScrLk/Pause hármas kombója is, hogy ne kelljen Fn-In/Home/PgUp-pal szívni.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1283) copass válasza nyunyu (#1282) üzenetére


copass
veterán

innen szép nyerni! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1284) Machinesloth


Machinesloth
csendes újonc

Sziasztok, mit gondoltok [link] erről a kitről?

(#1285) nyunyu válasza Machinesloth (#1284) üzenetére


nyunyu
félisten

Pár gondolat:
- Széééép a Kailh hotwap socket, de miért nem fúrtak lyukakat a PCBre a PCB mounted kapcsolók plusz lábainak?
Így figyelhetsz arra, hogy 3 lábú, plate mounted kapcsolókat vegyél, vagy törögetheted le egyesével a műanyag lábakat.

- Nincs jobb Alt?
Magyar kiosztásra állítva szophatsz a Ctrl+Alt+gomb kombókkal (AltGr+gomb helyett)
Pl. Ctrl+Alt+I=Í

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1286) Kasya válasza Machinesloth (#1284) üzenetére


Kasya
nagyúr

Úgy látom, hogy kis szerelést azért igényel (talpak, stabilizátor kenés), de olcsó. Az árat azért 1,33-al szorozd meg, ha a vámon nem menne át.
Az Fn gombok működéséhez pedig ha jól látom, flashelni kell a frissebb firmwaret.

(#1287) Machinesloth


Machinesloth
csendes újonc

Igen, azzal a hosszú talppal eléggé mellélőttek, nem értem, hogy hogy sikerül egy terméket így véglegesíteni. A talp nélkül meg - nekem - túl lapos. Alapból egy GK61 kitet veszek (hacsak nem tudtok jobb alternatívát ugyanazon az áron), de ezt elég szépre meg lehetne építeni, úgyhogy gondoltam kikérem mások véleményét is.

(#1288) dqdb válasza Machinesloth (#1284) üzenetére


dqdb
nagyúr

Rétegelt akril, azaz mélyebb hangtónusú lesz, aminek a réz plate ellenirányban dolgozik a magasabb, fémes hangjával. Az akril könnyen karcolódik, azonban a frosted jelleg miatt ez kevésbé fog látszani és ha mégis, akkor némi csiszolással eltüntethető. A lábánál a felhasznált rétegek számával tudod a billentyűzet dőlésszögét állítani.

Nem támogat QMK-t, ami nálam azonnal kizáró ok lenne, csak az olcsó kínai billentyűzetek szokásos szoftverét, amiben még mindig többet meg tudsz csinálni, mint a legtöbb gamer billentyűzet szoftverében a kiosztás átszabása terén, azonban az Fn billentyű helyét nem tudod elmozdítani, és az, ahogyan nyunyu is megjegyezte, éppen az AltGr helyén van. Így vagy a jobb Ctrl-t mappeled át, vagy Ctrl+Alt-ot nyomogatsz helyette.

Nem egyértelmű, hogy jár-e hozzá stabilizátor gyárilag, azonban ha igen, akkor Kasya videója alapján azokon sokat kell dolgozni, mert rettenetes hangjuk van.

Használtan eladni valószínűleg szinte lehetetlen lesz, ha a használt piaci értéke szempont lenne neked.

Igen, azzal a hosszú talppal eléggé mellélőttek, nem értem, hogy hogy sikerül egy terméket így véglegesíteni.
Úgy, hogy az akrilt vágni tudják csak, CNC-zni nem így lapokból kell felépíteni mindent, a lábat is.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1289) Machinesloth


Machinesloth
csendes újonc

Arra gondoltam, hogy mivel nem húzódik a case teljes szélességében a talp, az egész konstrukció dőlöngél, ha valamelyik sarkon lévő billentyűt nyomod.

(#1290) DewiL


DewiL
senior tag


:D

"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."

(#1291) Tibro5


Tibro5
senior tag

Tegnap összeraktam a gmmk tkl-t, megkent és filmezett silent alpaca-val, pimpelt stabokkal,
elképesztő a különbség az alapból hozzá kapott gyári gateron red-del összehasonlítva.
Boldogság van :)
Már nézegetem milyen kupakokat vegyek ha elkopik a gmmk-s ABS magyar iso set.
(ugyanitt 1 hónapos kipróbált gateron redek eladók)

(#1292) nyunyu válasza DewiL (#1290) üzenetére


nyunyu
félisten

Elég sokáig tartott a mémgenerátornak. :D

2013. őszén vettem az MX Brownos MX-Board 2-t egy Hong Kong-i webshopból
2016. tavasszal építettem át Gateron Clear rugó+stemre, nemsokra rá Gateron Brown rugó+stemre.
2016. nyáron vettem egy MX Blues Cherry 1000-et.
2017: XD84 legózás éve, aztán ócó1800
2018. augusztusban rendeltem heroinbobtól Outemu V2.2 stemeket+68gr rugókat, amik a sötét Cherry 1000-emben landoltak.

Hmm, nálam is 5 év volt a heroinbobig eljutás? :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1293) dqdb válasza nyunyu (#1292) üzenetére


dqdb
nagyúr

Nekem közel 5 év kevés volt ahhoz, hogy eljussak heroinbobig. Tegnap sem sikerült, pedig rendeltem 450 kapcsolót :U

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1294) Domonkos válasza dqdb (#1293) üzenetére


Domonkos
Ármester

2015: DasKeyboard Model S
2016: IBM Model M
2017: Poker 2
2018: Planck
2019: Dactyl-manuform
2020: custom, hotswap Dactyl-manuform
2021: semmi uj - de egy eredeti DataHand-en kivul szerintem minden mas kb. eselytelen is...

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#1295) copass


copass
veterán

2016: - Cherry Mx board 3 DE | mai napig megy, keycapek törnek néha, párom "csapkodja"
2017: - IBM Model M | kipucoltam ( 5,5 mm dugókulcsot szerezni cuki volt! :D ) de nem használtam mert kegyetlen kemény
2018: - NATEC Genesis Thor 300 rgb | ez egy vicces történet, TKL helyett fullosat kaptam, lányom használja
2019: - Hama uRage M3chanikal RDX
- Cherry STREAM 3.0 | kellett egy halk éjszakára
2020: - Cherry G80-1800 | kicsit sárga kipucoltam, de alig használtam, kemény, brrr kiosztás
- hamán elkezdtem kísérletezni, cherry mx silent red, kbdfans, majd xdas keycap
- Satan Numpad kit
- XD60 rev2 (dqdb-nek hála)
- Redragon Kumara 552
2021: - apróságok outemu silent, filc, rugók
- XD60 ment a bónusz cherry mx silent red, 45g rugó, filc, angol doubleshot keycap
- Kumara megkapta a filcet, outemu silent white-ot és a magyar kbdfans keycap
itt a vége! :D cherry 1800-at szerintem el adom mert nem használom.

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1296) copass


copass
veterán

mi történik ha japában éjszaka elfogy az ón vagy ellenállás?
keresel egy automatát! :D

"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"

(#1297) nyunyu válasza copass (#1296) üzenetére


nyunyu
félisten

Pesten nincs olyan automata, amiben akad 1mm rasztertávolságú 30 eres szalagkábel?
Itthon talált ősrégi IDE-ODA kábeleim mind vastagabbak. :(

Járvány miatt az összes elektronikai szaküzlet be van zárva :W

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1298) Domonkos válasza nyunyu (#1297) üzenetére


Domonkos
Ármester

Az biztos 1mm lesz, es nem .05"?

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#1299) nyunyu válasza Domonkos (#1298) üzenetére


nyunyu
félisten

K375 csatiján 26mm az 1 és 27-es lábak távolsága, így a 0.05"-ös kábeleket nem lehet rádugni/forrasztani.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#1300) Dapro


Dapro
senior tag

hi pudding keycapet keresek iso layoutra. hyperx nek van? IPON nal US nek irjak de a kepeken ISO layout van, szóval léteznie kéne ISOnak? :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.