Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1901) xEon1337 válasza dqdb (#1900) üzenetére


xEon1337
őstag

Köszönöm szépen a válaszodat! :)

Végül tényleg maradok a Cherrynél, de már az MX2A variánst fogom kipróbálni. Csak itt jön képbe a non-RGB (nylon) vs. RGB (polikarbonát) dolog, előbbit csak az USA-ban találtam, ami szállítással (meg gondolom áfával, vámmal) együtt nem éri meg. Sosem használom a háttérvilágítást, szóval elég lenne a sima is, de fogalmam sincs, hogy érezném-e a különbséget az alapanyagok között. Arról már nem is beszélek, hogy létezik mindkettőből 3 és 5 pines verzió is, utóbbi ugye kicsit stabilabb lenne..

"Less but better" - Dieter Rams

(#1902) Molydeus válasza xEon1337 (#1901) üzenetére


Molydeus
senior tag

EU-n belül itt megjelent az MX2A nylon házas verziója: [link]

Most már csak az kellene, hogy legyenek hozzá jó minőségű rugók mindenféle rugóerővel.

M.

(#1903) micafighter válasza Molydeus (#1902) üzenetére


micafighter
nagyúr

Szerintem az MX2A-val kompatibilisnek kéne lennie a kapható rugóknak.

(#1904) xEon1337 válasza Molydeus (#1902) üzenetére


xEon1337
őstag

Már rendelem is, méghozzá itt az 5 pineset árulják! :R

"Less but better" - Dieter Rams

(#1905) Molydeus válasza micafighter (#1903) üzenetére


Molydeus
senior tag

Azoknak a hordó alakú rugóknak nem nagyobb az átmérője a talpuknál, vagy rosszul emlékszem?

M.

(#1906) micafighter válasza Molydeus (#1905) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nem hiszem, de ha megjöttek majd amit rendeltem akkor lemérem :)

(#1907) dqdb válasza Molydeus (#1902) üzenetére


dqdb
nagyúr

Jó drágán adják.

Jók hozzá a mostani rugók is. Az új cikkszám ellenére stem maga nem változott, kompatibilis a régivel, így a régi rugókkal is.

A Glarses-féle MX2A Clear recolor MX Purple miatt emiatt is akadtak ki az emberek jogosan, mert Glarses azt kommunikálta, hogy a stem is új öntőformával készült, aztán szállítás után kiderült, hogy nem, a régi Clear stem került bele. Ami egyrészt azért gáz, mert a Cherrynek nem sikerült a saját szabványát tartani, és megrepeszt egy rakás kupakot (ez a termék okkal készült), másrészt azért gáz, mert ez 10+ éve ismert tény, és azóta nem javították (pedig ez a tavaly piacra dobott MX Ergo Clear után már a második gyárilag hibás termékük), harmadszor azért gáz, mert az előző két pont ismeretében kérdeztek rá erre, és hazudott egy szép nagyot a képükbe Glarses.

Az MX2A új rugói a marketing BS ellenére a visszajelzések alapján nem sokkal jobbak (milyen meglepő, ja, nem), mint az MX1A-ban lévő, ami tipikusan vagy még bejáratás előtt, vagy bejáratás után kenéskor repült a jól megérdemelt helyére, azaz a kukába.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1908) dqdb válasza xEon1337 (#1901) üzenetére


dqdb
nagyúr

érezném-e a különbséget az alapanyagok között
Érezni csak akkor lehet, ha adott öntőforma jobb állapotban van vagy eleve jobb, Gateronnál volt ilyen pár éve, hogy a milky top black bottom változat simábban járt, mint a full black változat.

Hallani ellenben igen, az RGB változat polikarbonátból készül, a fekete nylonból, az előbbinek magasabb, fülnek bántóbb hangja van, az utóbbinak mélyebb, fülnek kellemesebb.

Ha pedig hozzányúlsz a kapcsolóhoz, akkor érzékelni lehet az anyagok eltérését, azaz a nylon jobban bírja a kinyitást-összerakást, míg a PC deformálódhat ilyenkor.

MX2A-t nem próbáltam pontosan azért, amit írtál, hogy a fekete változat nem volt kapható, így MX1A-ból táraztam be még novemberben egy időre. Az MX2A visszajelzések vegyesek és némileg ellentmondásosak, a kenés van, de sokak szerint nem túl jó, a rugó elmegy, a kapcsoló az elődhöz hasonlóan tud reszelni, szóval gondozást igényel.

MX1A esetében a következő megközelítéseket szokás alkalmazni:
1. gyári állapotban beleteszed a kapcsolókat egy billentyűzetbe, 1-2 hónapig használod, hogy bekopjon, szétszeded a kapcsolókat, rugócsere jó minőségűre, és kenés
2. rugót cserélsz valami jóra a kapcsolókban, ezzel a reszelés nagyja eltűnik, 1-2 hónapig használod, hogy bekopjon, ezzel a reszelés maradéka is sokat csökken, szétszeded a kapcsolókat és kenés

Én a második pont mellett döntöttem, két billentyűzetnél is ott járok, hogy szét kellene szedni megkenni, de nekem érzésre kellően jók lettek bejáratás után ahhoz, hogy ne érezzem a késztetést a forrasztópákához, és használjam őket tovább.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1909) ronczoli


ronczoli
csendes tag

Sziasztok! 104db Cherry MX Red kapcsolónak mennyi lehet a reális értéke? (újszerű, ducky one 3-ból bontva) Illetve van-e rá érdeklődő :R

(#1910) Molydeus válasza dqdb (#1907) üzenetére


Molydeus
senior tag

A marketing anyagból ez az új formájú "socket dome" maradt meg, azt tippeltem, emiatt más a rugó és szélesebb a talpa, de ha nem, az jó hír.

#1906 micafighter
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra. :)

M.

(#1911) Empiricist válasza Molydeus (#1910) üzenetére


Empiricist
csendes tag

Sziasztok, van esetleg tipp, honnan tudnék pár darabos cherry mx red kapcsolót vásárolni? A lényeg hogy nem komplett szett kéne, elromlott egy db switchem, és azt szeretném cserélni.

(#1912) ronczoli válasza Empiricist (#1911) üzenetére


ronczoli
csendes tag

Nekem van eladó egész szett, ha mégis az kéne :R

(#1913) Molydeus válasza Empiricist (#1911) üzenetére


Molydeus
senior tag

Biztosan fog érkezni több/jobb link is, de addig:
EU-n belülről, 10db/csomag: [link]
Aliról, innen akár db-onként is, csak úgy aránytalanul nagy lesz a szállítási költség: [link]
Ha jól látom, mindkettő nylon házas, nem RGB barát verzió.

M.

(#1914) Empiricist válasza Molydeus (#1913) üzenetére


Empiricist
csendes tag

Köszi. Hú de jó hogy mégis megkérdeztem. Amazonról nézegettem, szerintem dupla ennyi lett volna 10 darab. (nyilván amazon és társairól bárki tud rendelni csak gondoltam, hátha van jobb)

(#1915) dqdb válasza Empiricist (#1914) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha 200-300 darab kellene, akkor könnyen lehetne sokkal jobb ajánlatot linkelni, például Taobaóról 22 centért darabját vagy Geontól 28 centért, de ilyen kis mennyiségben a szállítási költség hazavágja a legjobb árat is.

Amúgy biztosan a kapcsolónak van problémája és nem csak a forrasztásának?

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1916) Empiricist válasza dqdb (#1915) üzenetére


Empiricist
csendes tag

Hát...a kapcsoló lesz, a forrasztás makulátlan (legalábbis alulról).
Az a "baja" hogy vagy kétszer regisztrálja a Q vagy inkább nem is regisztrálja aztán mikor erőből ütöm rögtön többször is leüti.
Még megpróbálom wd-40-el lefújni, de fura.

(#1917) dqdb válasza Empiricist (#1916) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ez tipikusan megrepedt ólommentes forrasztásnak hangzik. ami vizuálisan sokszor nem is látszik. Ne WD40-et fújjál rá, az semmit sem ér, hanem folyasd meg kicsit a forrasztást, vagy ami még jobb, tegyél rá egy kevés ólmos forrasztóónt is a megfolyatás során, mert az kevésbé merev, jobban bírja a gépeléssel járó rezgéseket.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1918) Empiricist válasza dqdb (#1917) üzenetére


Empiricist
csendes tag

Köszi, ezt fogom tenni! Majd írok, igazad lett-e :)

(#1919) aRm1n


aRm1n
aktív tag

Sziasztok!
Előrebocsátom, hogy nem értek különösebben a mechanikus billentyűzetekhez vagy a billentyűzet építéshez! :D
Lehetséges egy Logi G915 TKL billentyűzeten megvilágítható, magyar nyelvű billentyűkre cserélni a gyári billentyűket? Nem tudom, szabványosak-e egyáltalán a Logi által használt switchek, ezáltal lehetséges-e a csere... Ha valaki tudna ajánlani ilyen billentyűket, hálásan megköszönném! :R

Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official

(#1920) PROTRON válasza aRm1n (#1919) üzenetére


PROTRON
addikt

Csak a pénztárcád szab határt, itt Hardverapro-n van egy hirdető aki pont a Logitech billzetek magyarítását (átvilágítós kupakokkal) is vállalja, keress rá.
Nem kérdeztem, így nem tudom hogy a meglévő kupakjaidat lézergravírozza át, vagy teljesen új semleges karakter nélküli kupakokat rendel és azokra dolgozik magyar karakterekkel...de szerintem a homogenitás(egységes leütési élmény) miatt a teljes kupak szettet cseréli, így elkéri az árát.

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#1921) aRm1n válasza PROTRON (#1920) üzenetére


aRm1n
aktív tag

Köszönöm a tippet! Igen, őt én is láttam már, de szó szerint határt szab neki a pénztárcám... :D Nem biztos hogy rá tudok/akarok szánni 30k-t... Nincs vajon valami kínai kupak, amin magyar karakterek vannak...? Akár darabra is :D

Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official

(#1922) PROTRON válasza aRm1n (#1921) üzenetére


PROTRON
addikt

Ahogy Te is sejteted a fentebbi írásodban, amennyire én tudom a Logi saját kupakokat használ ennél a típusnál, de ezzel kapcsolatban biztos jön valaki megerősíteni.
Ezzel az a gond hogy low profile-ban már a nem magyar, hanem mondjuk UK vagy DE kiosztás terén is "ellátási problémák" vannak(szűk a választék), de a magyar nyelv terén aztán végleg.
Pl ott van Afterhours webshop, Ők szoktak pl Keychron low profile billekből időnként árulni magyar kiosztást, esetleg a supportjukra egy próbát tehetsz, hogy hátha tudnak irányt javasolni.

Nekem most a G915 full size után egy Keychron K13 PRO-m van ami szintén low profile, gyárilag német kupakszettel rendeltem mert ahhoz volt a legtöbb lehetőség, de ékezetes betűk terén ez is messze elmarad.
De amit +-ban rendeltem hozzá még jobb felületű kupak szettet, na annál végképp ki kellett hagynom 1-2 kupak cserét, mert egyszerűen nem hogy magyar, de még DE vagy UK, tehát ez az ISO kiosztást nem tartalmazott ez a szett...nem hogy ékezetes karakterek, még nagy alakú enter sincs benne, aztán még folyton félreütöm azt is amikor zárójelet akarok írni, mert az ANSI kiosztásban nem a 8-9-en vannak, hanem egyel jobbra, a 9-ö billeken.

Ja és azt még nem is írtam, hogy a még jobb felületű kupak szett esetén a karaktereken átvilágítást is elfelejthetem, ami azért gáz mert külön alsó bill tálcám van és nem világítja meg a billzetet a monitor fénye mint másoknál.

A G915 DE tactileomat ajándéknak szánom...

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#1923) aRm1n válasza PROTRON (#1922) üzenetére


aRm1n
aktív tag

Köszi szépen a tapasztalataaidat! Szétnézek a javasolt források közt, hátha közelebb kerülük! :) Az alatt mit értesz, hogy "a Logi saját kupakokat használ" - ez azt jelentené, hogy más, Kailh choc switchekre való kupakokkal nem kompatibilis? Amennyire tudom ilyen switchek vannak benne...

Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official

(#1924) PROTRON válasza aRm1n (#1923) üzenetére


PROTRON
addikt

Nem néztem még meg, de szerintem a kupakok alsó részén lehet eltérés, tudod 1mm jobbra, 1mm felfele, itt egy kis kiszögellés, arra egy kis pecek, aztán máris nem kompatibilis akármelyik kupakkal...

De fent tartom a jogot hogy tévedek. :D

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#1925) dqdb válasza aRm1n (#1923) üzenetére


dqdb
nagyúr

A Logitech G915 Choc V1-et használ GL néven, ami teljesen más kupakfelfüggesztést használ, mint a Choc V2, Gateron LP vagy Cherry LP. Egyetlen low profile Keychron kupak sem lesz jó arra a Logitechre, mert a Keychron Gateron LP-t és azzal kompatibilis saját kapcsolót használ.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1926) PROTRON válasza dqdb (#1925) üzenetére


PROTRON
addikt

Tehát a kollegának kellene szereznie:
Choc V1 low profile kapcsolóra való, átvilágítós, tartós, hosszú Í-t, é,á,ű,ő,ú,ü,ó,ö kupakokat...olyanokat amik azért hasonlítanak a logitechére, hogy a felhasználói élmény ne üssön félre...lehet bennem van a hiba hogy nem sok sikert jósolok az ötletnek. :D

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#1927) aRm1n válasza PROTRON (#1926) üzenetére


aRm1n
aktív tag

Köszönöm szépen mindkettőnknek az észrevételeiteket! Hát ja, nem tűnik túl esélyesnek... :DD Mondjuk meg tudok barátkozni az angol kiosztással is, a munkahelyi gépem is ilyen, csak hát na. :N

Samsung Galaxy S10+ - Stock | Xiaomi Redmi Note 8T - crDroid 8 official

(#1928) tvamos


tvamos
nagyúr

Talaltam ilyen kitet, hogy veszek probara, nyomkuraszni, de jo lenne valami LP/ULP, amit viszont nem talalok. Tudtok valahol ilyesmit?

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1929) dqdb válasza tvamos (#1928) üzenetére


dqdb
nagyúr

Az a baj az ilyen kitekkel, hogy bár elméletben jó ötletnek tűnnek, a gyakorlatban nem igazán azok.

Kézben tartva egy kapcsoló nagyon más lesz hangra és érzetre is, mint gépelés közben. Ha jár hozzá egy plate-szerű dolog, amibe bepattinthatod a kapcsolókat, akkor is teljesen más szögben és másképpen fogod próbálgatni, mint ahogyan gépelnél. Ha beteszed egy hotswap billentyűzetbe, akkor sem fogja visszaadni a gépelési élményt egyetlen kapcsoló, kell olyan 10 darab, hogy ez működjön, de az a 10 darab már valós élményt fog hozni.

A másik a kapcsolók köre, tipikusan releváns helyett eléggé random válogatások szoktak ezek lenni, ahol az értelmes választék helyett a mennyiségre szoktak menni. A linkelt GMMK-ban a Kailh Box White-on kívül egyet sem látok, amelyik a saját kategóriájában túllépne a középszeren. Van két clicky, a lineárisok alul vannak reprezentálva a népszerűségükhöz képest, cserébe egyetlen gyárilag megkent és jónak nevezhető nincsen a listában, a taktilisek túl vannak reprezentálva, de csak a gyengén taktilisek, mert erősen taktilist nem látok, a szintén erősen túlreprezentált számó speed kapcsolókat annak tudom be, hogy gamer brandről van szó, miközben nuku long pole, nuku halkított, nuku hosszú rugóval szerelt, nuku nylon vagy POM házas, mindegyik polikarbonát, nuku Cherry.

A harmadik az ára, 25-45 centes kapcsolókat adnak egy dollárért.

jo lenne valami LP/ULP, amit viszont nem talalok
ULP-t nem fogsz találni, ilyen kategóriás kapcsolót csak a Cherry gyárt és kizárólag kétféle billentyűzetben érhető el, nulla 3rd party támogatás áll mögötte (és a Kailh-nek is van egy clicky, annak a meglévő termékekkel kompatibilitásáról nem tudok semmit sem).

LP vonalon olyan megközelítés kellene, hogy a nyák mit támogat, mert a Kailh Choc V1, Kaihl Choc V2, Gateron LP és Cherry MX LP esetében a footprint eltér, azaz a nyák kiválasztásával egyúttal kiválasztottad a gyártót/termékvonalat is, amiből lehet nézelődni. EU-n belül a splitkb.com-on tudsz darabra venni Choc V1 kapcsolókat, UK-ből pedig a Mechbox kínál ilyen szolgáltatást, bár ők még a GMMK-nál is drágábban, cserébe te válogatod össze, hogy mi kellene és körülbelül bármi akad náluk.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1930) tvamos válasza dqdb (#1929) üzenetére


tvamos
nagyúr

Koszonom a valaszod! Probalom osszevalogatni, ami tetszik. Billentyuzetet majd valasztok, ha rajottem, melyik gomb tetszik.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1931) ronczoli válasza tvamos (#1928) üzenetére


ronczoli
csendes tag

Osztom a felettem lévő úr véleményét, nagyon sok dologtól függ a gépelési élémény. Esetleg ha már megvan a billentyűzeted alapja, akkor érdemes ilyent venni, nem magában

(#1932) tvamos válasza ronczoli (#1931) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ugy gondoltam, a gomb legyen az elso lepes, utana meg a tobbi.

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#1933) pengwin


pengwin
addikt

Két hét javítgatás után teljes bizonyossággal állíthatom, hogy a kávé mod egyáltalán nem ajánlott. Most először kellett még a kapcsolókból is kávét takarítanom...

Üdv, pengwin

(#1934) 0xmilan válasza pengwin (#1933) üzenetére


0xmilan
addikt

A kave mod amugy az embereknek sem ajanlott es ha te nem hasznalod, akkor a billentyuzeted is megmenekul tole. :)

[ Szerkesztve ]

(#1935) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

Hóhali.

Nem építés, inkább karbantartás: Van szerszám IBM model M gombok sapkáinak leszedéséhez? Van itthon egy Glorious, de annak a tool-ja nem jó, mert az kompletten szedi ki a gombot, nem csak a sapkát veszi le róla. :( "Ráfogni" meg nem akarok se csipesszel, se fogóval a sapkákkal, így is hiányzik már 1-2 darab.

Előre is köszönöm, ha valaki tud megoldást. :R

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#1936) pengwin válasza TESCO-Zsömle (#1935) üzenetére


pengwin
addikt

Esetleg ilyen olcsó műanyag kupak-leszedő nem lenne jó? (a nem drótos típusú)
Vagy kapcsoló kiszedővel nem tudnál óvatosan ráfogni csak a külső kupak peremére?

Üdv, pengwin

(#1937) Domonkos válasza TESCO-Zsömle (#1935) üzenetére


Domonkos
Ármester

Ha egyben kiszeded a sapka ket darabjat, akkor kezzel nagyon konnyen szet lehet szedni oket.
De ha ezt valami oknal fogva megsem szeretned, akkor egy sima drotos kiszedovel is viszonylag konnyen le lehet csak a felso sapit szedni, ha azt az oldalakkal kozel parhuzamos iranyban, a szelekhez kozel huzod fel.
Erdemes megjegyezni, hogy a szelesebb kupakok nem mind 2 reszesek!

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#1938) 0xmilan


0xmilan
addikt

Az Azeron Cyborg d-pad-je meg is halt fel ev alatt. Azt hittem, hogy ennel tartosabb lesz. :/

(#1939) Domonkos válasza 0xmilan (#1938) üzenetére


Domonkos
Ármester

:( :( :(
Ennek erdemes a garancialis kezelesevel foglalkozni?

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#1940) Dapro


Dapro
senior tag

hi,
iqunix moonstone turbo switcheket nem tud valaki EU shopban?
illetve valakit nem érdekelne Gazzew Boba U4T Switch 62g Clear - 70 db? 2éve rendeltem de azóta is csomagba áll :D elkéne adni...

esetleg vmi egyrétegű leszedhető(ami tényleg nem időigényes felvinni és leszedni ha kell) festék ami értelmesen néz ki ? :DDD keychron q2 nek adnék valami színt...

[ Szerkesztve ]

(#1941) 0xmilan válasza Domonkos (#1939) üzenetére


0xmilan
addikt

Persze, miert ne lenne erdemes?
Discordon azt mondtak, hogy a support intezi a garanciaztatast, ami gondolom azt jelenti, hogy kuldenek egy uj modult. Ugye egyben van a d-pad a joystick-kal.
Nem tudom, hogy a postaert fizetnem kell-e vagy mennyibe fog kerulni.
A forumon tavaly nyaron azt irtak, hogy tesztelnek uj kapcsolokat, ami egy uj modullal is jarna. Azt a kerdesemet ignoraltak, hogy ebbol lett-e azota valami.
Parszaz forintert tudnek venni uj alkatreszt, csak akkor nekem kene beforrasztanom.

Ok is tudjak, hogy nem ez a legtartosabb alkatresz, mert eleve az az ajanlas, hogy ne rakd pl. a WASD-ot vagy egyeb nagyon gyakran hasznalt funkciot a d-pad-ra, mert nem birja a terhelest. (Meg miert is raknad, amikor ott van mellette a rendes joystick)
Nekem a mute, unmute, Esc, 'B" volt ramappelve, amiket egy ora alatt szerintem <50x hasznalok. Ezeket at tudtam rakni masik nem (vagy alig) hasznalt gombokra, szoval nem okozott tul nagy ervagast.

Kozben rendeltem egy Elgato Stream Deck Pedal-t, amivel ezt a 3-4 funkciot el tudom majd erni labbal is. :D Igy peldaul mute/unmute-hoz nem kell majd levennem a huvelykujjamat a joystickrol, a d-pad meg megmaradhat masra.

(#1942) dqdb válasza Dapro (#1940) üzenetére


dqdb
nagyúr

esetleg vmi egyrétegű leszedhető(ami tényleg nem időigényes felvinni és leszedni ha kell) festék ami értelmesen néz ki ? :DDD keychron q2 nek adnék valami színt...
Egy anodizálásra tervezett fémháznál a toleranciák tipikusan olyanok lesznek, hogy arra te sprayvel festéket nem fogsz felvinni, vagy problémák lesznek az összeszerelésnél, ahogyan a porfestés sem opció. Az egyetlen utólagos megoldás ilyenkor a cerakote, mert azt elég leheletvékony rétegben felvinni, de annál és a többi módszernél is a festést megelőző lépés a homokfúvás a korábbi anodizálás eltüntetésére, szóval az sem reverzibilis (és árban többre jön ki maga a festés, mint amennyit a Q2 ér, és a billentyűzet értékét erőteljesen csökkenti is egyben).

Ha színek kellenek, eleve színes billentyűzetet vegyél.

illetve valakit nem érdekelne Gazzew Boba U4T Switch 62g Clear - 70 db? 2éve rendeltem de azóta is csomagba áll
Az aláíráson kívül tilos a fórumon hirdetni.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1943) dqdb válasza 0xmilan (#1941) üzenetére


dqdb
nagyúr

Parszaz forintert tudnek venni uj alkatreszt, csak akkor nekem kene beforrasztanom.
Erről jutott eszembe, a Kailh ezt dobja majd piacra (a bejelentés dátuma gyanús, de valódi terméknek tűnik). Splergo thumb clusterre hasznos feature lehet.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#1944) Apollyon válasza Dapro (#1940) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Itt valaki felskinezte a Q12-jét: [link]

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#1945) pengwin válasza Dapro (#1940) üzenetére


pengwin
addikt

Ha anodizált fémet szeretnél festeni, akkor nagyon aprólékosan maszkolni kell az illeszkedő felületeket, különben a festék illeszkedési problémákat okozhat.
Én elsőre alapozást, majd festést, végül egy lakkréteget javasolnék minimum. Valamint szerintem felejtsd el azt, hogy könnyen leszedhető legyen... akkor kopni is fog könnyen.

Alapozást pl. autó karosszéria alapozóval simán meg tudod oldani, a festés pedig modellezős akrilfestékkel és egy festékszóró pisztollyal gyorsan kivitelezhető.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#1946) Dapro válasza pengwin (#1945) üzenetére


Dapro
senior tag

Koszi a valaszokat , atgondolom . A q2 felso kerete kulon van es nagyon egyszeruen leszedheto, kb mint a gmmk nal. Csak azt akartam volna vmi szinnel atmenetileg lefujni mert pont az lett volna a lenyeg h az alap reteget ne kelljen csiszolni hanem epsegben maradjon. Na mindegy ha utamba kerul vmi festek majd raprobalok, nem sajnalom amugy a billt, nem feltem, hasznalom, szeretem, eladni nem akarom.
Amugy auto festeknel lattam a “leszedheto” festeket , nem emlekszem mi volt a neve. bar az nagyon vastag de amugy toleranciakkal nem lenne gond mert csak a kulsejere lenne fujva.

(#1947) pengwin válasza Dapro (#1946) üzenetére


pengwin
addikt

Akkor vedd le a keretet, maszkoló szalaggal ragaszd le az alját ami az alsó résszel érintkezik, és utána mehet a három rétegű módszer amit írtam.

Alapozó és lakk nélkül nem fogod tudni szépen lefesteni - nem fog rendesen tapadni a festék, és nagyon könnyen pattogni fog. Leszedni lehet egyszerűbb lesz, de gyakorlatilag garantált a pattogzás és könnyű sérülékenység.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

(#1948) Dapro válasza pengwin (#1947) üzenetére


Dapro
senior tag

köszi, az lesz. konkrét festék van amit tudsz ajánlani esetleg? amúgy valszeg pc ház elejét is lefújom hasonló színre :DDD

(#1949) pengwin válasza Dapro (#1948) üzenetére


pengwin
addikt

Festésnél szerintem két út van: a modellezős és a barkácsolós.

Ha széles színválasztékot akarsz, és csak egy PC ház eleje + billentyűzet teteje lesz lefestve, akkor modellezős akrilfestékek simán játszanak (pl. Vallejo, AK Interactive, Army Painter, Revell, Citadel), a hozzájuk való hígítóval és lakkal. Ez ml-re számolva biztos drágább, de ezekkel könnyű dolgozni, és nem is fog a nyakadon maradni 100-200ml festék amivel nem tudsz mit kezdeni. Modellezős alapozók között van sok ami már eleve egy adott színt is tartalmaz, így akár egy alapozással megoldhatod a színkérdést. Bizonyos alapszíneket megkaphatsz festékszóróként is, ha nincs festékszóró pisztolyod.

A barkácsolós megoldás az, hogy a barkácsáruházakban kapható flakonos alapozók és festékek közül választasz. Így fajlagosan lényegesen olcsóbbra jössz ki, de sokkal többet fogsz megvenni, mint amennyit elhasználsz. Emellett kisebb lesz a színválaszték és ezekkel csak védőfelszereléssel lehet majd dolgozni. A lefestett felület is lehet igényel majd némi csiszolást, szintén maszkban.

Én a helyedben megmaradnék valamilyen vízbázisú akrilfestéknél, mert ezekkel védőfelszerelés nélkül is nyugodtan dolgozhatsz egy jól szellőző helységben. Meg szerintem az akrillal amatőrként egyszerűbb jó végeredményt produkálni.

Alapozni viszont mindkét esetben csak szabadban, lehetőleg védőmaszkban ajánlott.

Üdv, pengwin

(#1950) Dapro válasza pengwin (#1949) üzenetére


Dapro
senior tag

köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.