Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• all6atos

tag

Sziasztok,

W530 ( W520? ) zaj karakterisztikájával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

A hűtés nem lenne hangos, viszont diszkrét frekin sípol, mely fordulatszám függő.

TPFC-lal pl. 7-esen [ezt] adja 38xx rpm-nél. Nem egy szofisztikált mérés az tény, jobb híján telefonnal ránéztem; másik progi -46 dB-t ad erre a frekire -- bármi is legyen a 0 dB -- és kb. 15 dB-lel fentebb írja, mint a többi, zaj jellegű összetevőt. A frekik és mértékek passzolnak a hallottakhoz, könnyen ki lehet hallani fél-egy szobával arrébb is.
    Notebookcheck-en jónak találták a hangját, nem említenek ilyesmit.

[Ilyen Delta] van benne, ránéztem, épnek tűnik, szépen forog, nincs játéka, bár tudom ez semmit nem jelent ekkora méretben, fordulatszámon .

Kontrasztként egy T430-as, amiben szintén Delta van, még ~5000-rpm-en is rendes zajspektrumot fúj ráadásul halkabban is, így egyáltalán nem zavaró hosszú távon sem. Megnéztem, elvileg mind a kettő 41 lapátos, [ez] és a fordulatszámok alapján kijönnek a W530-nál mért diszkrét frekik.

Ez egyszerűen ilyen és a T430-nál elveszik a zajban a sípolás, vagy érdemes még foglalkozni vele?

Egyébként a gép csak pár napja van nálam, hőfokok elvileg rendben vannak.
    20 perc Prime+Furmark CPU:<90 GPU:<75.

Előre is köszi!

Üdv,
    Feri

Új hozzászólás Aktív témák