Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lapa

veterán

válasz Integra #18144 üzenetére

ez nem mini mánia. egy fél éve még azt mondtam volna, oké, a nagyobb felbontás az tényleg erős érv. emellett hasznos még az ultrabay, de nem az odd, inkább a második hdd (ssd + hdd kombó) miatt. ezeken kívül nemigen látok igazi előnyt a 14-15" oldalán.

azóta kiderült, hogy a 12"-be lehet rendes képernyőt rakni. régen nem értettem mire fel vannak úgy oda a t43 ips paneltől itt a fórumban. sose láttam ilyet, gondoltam olyan nagy különbség nem lehet. aztán rábeszéltek az affs kijelzőre, azóta nagyot fordult a világ. a t61 képernyőjét legszívesebben lehánynám mikor néha elé kell ülnöm, tőlem lehet 4000x6000 is a felbontása. ha alkalmad van összehasonlítani egy x tablet képét pl a t61-ed képével, tedd meg. nézz meg rajta ugyanolyan háttereket, színes képeket. ég és föld. nem a betekintési szög a lényeg. mindez ráadásul 25 ezer forintból, elég nevetséges összeg azért, amit kapsz cserébe.

kiderült még, hogy ha az ember lemond a wwanról (azaz megvan stick vagy expresscard wwan-nal), akkor a 12"-ban is megoldható a hdd + ssd kombó. akár még hotswap is lehet a 2,5" hely. persze tudom, az csavarozós. de hát legrosszabb esetben is van 16 giga brutálgyors ssd-d az os-nek (megint 20e pénz), meg elvakultságtól függően 750gb vagy 1 tera hdd. azért ez sokmindenre elég kell legyen.

innentől kezdve számomra nemigen maradt sok minden érv a 14-15" mellett. cserébe hiszem, hogy a minősége az x alatt van, nagyobb, nehezebb, rövidebb akksi, nagyobb fogyasztás, nagyobb zaj (engem pl eléggé idegesít, hogy mellettem a t61 zúg).

Új hozzászólás Aktív témák