Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pöttön

őstag

Sziasztok!
    A T430 tulajoknak készültem egy kis érdekességgel.
    Én a T430-amat egy 45w tdp-s I7 3630QM-el használom, és ki kellett kapcsolnom a turbót, hogy ne throttlingolja szét magát a gép.
    Viszont rendeltem Kínából új, az nvidia-s t430-akba való bordát, mert külföldi oldalakon azt lehet olvasni hogy ezzel jobb a proci hűtése. Ránézésre egy kicsit sűrűbb is a lamellázása, mint az alap gyárinak.
    A gyári hűtővel, bekapcsolt turbóval, terhelésmentesen 60-65 fok volt a proci, Aida 64 stressz tesztnél a teszt elején azonnal throttling-olt, és 95 C+...

A gpu-s bordával, a proci terhelés mentesen 50fok körüli lett, és le ment 10 perc az aida 64-ből throttling mentesen, igaz itt is 93C-ra fel ment a végén.

Végül arra gondoltam, hogy a gpu, helyére berakok pluszba egy 4mm vastag réz lapot, amekkora kényelmesen elfér ott.
    És egy hővezető lapkát raktam a gpu-ra szánt talp, és a réz lapka közé.
    Így terhelés mentesen 35-40 fok közt ingázik a proci, 10 perc adia teszt után pedig 85-93C közt.

Ha valahogy lentebb lehetne venni a proci-nak a fesz-ét, ez még jobb lenne. De nem vagyok telhetetlen, ezzel is már teljesen megvagyok elégedve. :) Pláne hogy ez a stressz teszt akkora terhelést ad a procinak, amit én átlag felhasználás-játékok alatt sose fogok tudni.
    Érzetre se annyira forró a gép mint előtte, a gyári bordával azért langyos volt a bill, még sokszor kikapcsolt turbó mellett is...

Mind 3 esetben 2019-es Artic Mx4 pasztát használtam.
    T1000-es higanyember vizelettel ez még menne lentebb bőven, de annyit nem áldozok rá. :D

A lényeg szerintem is megéri egy gpu-s bordára befektetni a T430 tulajoknak. (Már ha 35w+ tdp-s i7-el használják a gépet :) )

Új hozzászólás Aktív témák