Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dhampir
félisten
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Nincs-e valamilyen típushiba, ilyesmire gondoltam.
Nem olyan olcsó a 455 G6 sem, például Ryzen 5 procival 240 000 Ft körül érhető el, igaz, hogy W10 Prof is jár hozzá.
-
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Van információtok arról, hogy a HP ProBook 450 G6 és 455 G6 közül melyik "sikerült" jobban?
-
joocek
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
NEm értem a hozzá szólásod!!!
Ja meg van ki volt kapcsolva a helyes írás ellenorzom! Elnézést a FEKETÉBB HATALMAS sértésért! Orvosoltam a problémát!
Persze tudom fontos!!! -
-
joocek
aktív tag
Sziasztok!
Olyan optikai egér amin Bluetoot-os én nem használ usb-t van tipp?
Meg valaki használta már a hp pen stylus van érteleme?A pr 650 g2 kezeli? Mert segool nem láttam pontos infot rola!
Van valaki aki ilyen gépet használ vagy testvérét? Az nfc-t nem tudom életre kelteni!
Esetleg tudja valaki hogy az m2 MVMe ssd kb hányfokon kel hogy üzemeljen? kis terhelés allat (cak netezés) 60-65 fok nem sok?Bocsi a sok kérdéért! MEg ha benne van valahol a válaz a rengeteg hozászolásban de azt mind átnyálazni már nagyon sok!
-
koshmar
veterán
Üdv!
4540s-be akarok berakni egy optibay-t az ODD helyére, csak az ultra slim 9,5-es fér be?
-
ddmb
aktív tag
Ha egy HP/Dell gépnél beadom a Service Tagot akkor miért dob ki olyan drivereket, amelyek nincsenek a gépben? A Service Tag ugye egyértelműen beazonosít egy konkrét gépet. Akkor tudniuk kéne, hogy most abba pl. Seagate vagy Samsung SSD került, de olyannal is találkoztam, ahol 2 különböző BIOS volt...
Természetesen kevesebb drivert dob ki, mintha csak a modell-számot adnám meg, de még így is vannak ott nem az adott géphez tartozó illesztőprogramok...
-
Vegha
senior tag
Koszi a valaszokat. Akkor ezek szerint olyan kenyelmes megoldas nincs mint a Lenovonal, ami kivalasztja hogy mikre lehet szuksegem.
Igy jobban jarok ha Aidaval pl megnezem milyen grafikus hw-ek es egyebek vannak a gepben es egyenkent tolltogetem le oket magamnak.
Mas: tudtok ajanlani megbizhato akkubeszerzesi forrasokat ? Ha lehet EU-s legyen. -
-
-
ModliH
tag
Sziasztok!
Egy HP 15-ay004nh laptopban szeretnék egy optikai meghajtó -> SSD cserét végrehajtani.
A mostani HDD-t raknám át egy Caddy-be az optikai helyére, és a HDD helyére menne az SSD.Tudtok segíteni hogy milyen Caddy lesz megfelelő hozzá? (0.7mm vastag a mostani optikai meghajtó). Valamint itthon hol érdemes beszerezni ilyen Caddy-t nem aranyáron?)
Valamint még az merült fel bennem hogy midnen ssd-vel kompatibilis-e az eszköz? (egy Samsung 860 pro 256-as menne bele alapból.)
Köszönöm a válaszokat

-
ddmb
aktív tag
válasz
Levente1991
üzenetére
ha majd sikerül beüzemelned a rendszert az SSD-re, majd írd meg légyszi hogy mi volt a megoldás, köszi előre is
-
válasz
dewill79
üzenetére
Manapság már Intel Optan-nek hívják. De ettől függetlenül szerintem lehet bootolni egy rendes ssd-ről, pl. 128-asról. Csináltam ilyen bővítést régen, ahol a 32-es ssd helyére tettünk 128-ast ,és arra ment fel a rendszer, boot, minden.
Most is van itt 2db 32-es liteon ssd, ami megmaradt. 2 sörért eladók

-
dewill79
tag
Szia!
HP Support Assistant-ot letöltöd és ő összeszedi a hiányzó dolgokat. Feltételezem Win10 64 bites rendszert szeretnél telepíteni... -
Vegha
senior tag
A HP-nál hogy lehet egyszerűen letolteni a megfelelo drivereket/sw-eket ? Thinkpaden nottem fel, ott a System Update-et letoltottem es az kivalogatta hogy melyik driverekre lehet szuksegem, en pedig eldontottem, hogy melyiket akarom letolteni/telepiteni es melyik nem erdekel.
Egy 850 G2-t kéne telepitenem, de a HP driver oldalan rengeteg cucc van, amikből szerintem a fele nincs is a gépben. Ugyanakkor meg ujabb es ujabb hw-elemekrol derul ki, hogy nem vart modon be van epitve (AMD kartya, 4G modem stb.) -
válasz
Levente1991
üzenetére
Értem, nem is fogod, mivel uefi van beállítva neked, és a windows bootmanager lesz az ami ott is volt, viszont azért írtam azt, hogy bármilyen hdd-vel vagy ssd-vel próbáld meg amin nincs oprendszer, úgy mit csinál. Az is jó ha ezt a hdd-t törlöd, elég csak rendszer partíciót meg azt a partíciot törölni, amire másolja a bootoláshoz szükséges dolgokat. windows alatt adj neki meghajtóbetűjelet és töröld a tartalmát vagy az egész partíciót. (helyre állítási kb 520MB, és a 100MB kis partíciók)
-
-
válasz
Levente1991
üzenetére
Van még olyan a biosba, ahol ki lehet pipálni, hogy miről bootolhasson, pl sd, floppy stb, ott az m.2 engedélyezve van? Illetve tegyél bele olyan hdd-t amin nincs oprendszer akkor mit csinál. Ha nem kenne engedélyezve az m.2-ről való bootolás, akkor nem tudnál bootolni akkor sem arró, mikor egyedül van. Márpedig akkor megy. Biztos vagyok benne, hogy csak vmi bios beállítás lesz.
Holnap küldök képet is, hogy nekem hogy indult el azzal.
-
Gus
aktív tag
válasz
Levente1991
üzenetére
Akkor sajnos nem támogatott a bootolás az M2 SSD-ről. Esetleg a HP ügyfélszolgálatot meg lehet kérdezni, hogy van-e már javított verziójú BIOS. Volt már példa arra, hogy a honlapon lévőtől újabbat tudtak küldeni. Esetleg boot managerrel rá lehet venni, hogy a HDD-ről bootolva az SSD-n lévő oprendszert indítsa el, de ez kisérletezést igényel. Segítség
-
válasz
Levente1991
üzenetére
430 g2 notin sima ügy volt, akár volt sata eszköz rajta akár nem. Mas boot lehetőség nincs? Amit írtak hogy hdd/ssd prioritás. Mennie kell. Teszel még képet a biosró, a bootra vonatkozóan?
-
dewill79
tag
válasz
Levente1991
üzenetére
Szia!
A lényeg, hogy maga a boot sector nem lehet az m2 SSD-n, csakis a másik helyen lévő meghajtón. Magát a windows-t telepítheted az m2 ssd-re, de benne kell legyen a sima sata-s meghajtó is a gépben. Ha nincs benne a sima sata-s meghajtó a gépben, a bootolás nem fog menni az m2 ssd-ről. -
Gus
aktív tag
Bocs a sok hozzászólásért, de mire kiegészíteném keresgélés után mindig lejár a szerkesztési idő. Mondjuk itt azt írják, hogy nem is fog menni.
-
Gus
aktív tag
Még az jutott eszembe, ha a BIOS nem tudja lekezelni, akkor bebootolsz egy Hirens Boot cd-ről és valamelyik particio editorral a HDD particiójáról leveszed a boot aktív státuszt, akkor a HDD-ről nem fog elindulni és a következő boot eszközre ugrik, ami az SSD. (elméletileg) Bár fapados, de lehet megoldja.
-
Gus
aktív tag
válasz
Levente1991
üzenetére
A bios úgy látom legfrissebb. A legacy boot ordernél az e-sata ha előre kerül, akkor mi van? Ha nem segít, bekapcsolás után az F9-et megnyomod, akkor feljön a boot menü. Ott ki tudod választani az SSD-t? Ha ennél nem az F9, akkor az esc nyomkodása bekapcsolás után megmondja, melyik a boot menu.
-
Gus
aktív tag
válasz
Levente1991
üzenetére
BIOS-ban a boot sorrendnél HDD eőre és a hdd priority-nél általában ki lehet választani, hogy a két telepített disk közül melyik legyen az elsődleges, amiről bootol. Ha nincs ilyen opció, akkor meg kell nézni a verziót, és ha régi, akkor meg kell frissíteni a BIOS-t.
-
Levente1991
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Szia, nincs semmilyen m.2 bootolási lehetőség a BIOS-ban, a HDD le van húzva róla. Windows telepitőbe lépve látja a gép az SSD-t, ha a HDD le van húzva, fel is tudom rá telepíteni, viszont a gép újraindulása után nem hajlandó arról bootolni, csak hogyha a multiboot pendriveon beállítom, hogy a jelenlegi rendszer futtassa.
Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom, mit csináljak, másfél hete így állok vele...
-
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
Svájcban vásárolt, de gyári garanciális géppel itthon Magyarországon a HP szerviz foglalkozni fog a géppel probléma esetén? Nemzetközi a garancia vajon?
Köszönöm az infókat!
-
-
Szia!
az ujabbnak is kellene lennie auido kontroll panelnek a vezérlőpulton belül, márha tett fel. Néha előfordul, hogy onnan kell megnyitni, ott lesz olyan lehetőséged, hogy jelenjen meg a tálcán is.
Ha még sem, akkor:
előbb szedd le a régit, esetleg bontsd addig a net kapcsolatot,majd ami letöltöltőttél azt tedd fel. -
pubos
tag
sziasztok van egy 250 g7 lapos.Windows telepítés után automatice fel rakta az audio drivert.
A hp oldalon ami van realtek driver szeretném felrakni de nem sikerül mindig valami olyasmit ír hogy legújabb van fent.De a hp oldalon ami van az újabb. Légfőkepén az audio kontroll panel miatt szeretném felrakni.Van erre valami megoldás? -
Konfig
csendes tag
Sziasztok,
HP 820 G2-be szeretnék M2 SSD-t.
A világon nem találok olyat, ami jó lenne bele.

Elméletben 2242 or 2260 M.2 form factor (22 x 42 and 22 x 60 mm) megy bele, de ezekből csak 3 csatis változatokat láttam, ezen a sloton meg csak két csati van...Nem tud esetleg valaki bármilyen forrást, ahonnan lehetne szerezni belevaló SSD-t?
Képet csatoltam.
Köszönöm előre is a segítséget!

-
ddmb
aktív tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Hát nem egy drága laptopot fog venni az illető. 200 ezer körüli összegbe szeretne beleférni. Leginkább ezekre gondoltam: 15-da0040nh vagy 15-dw0006nc. Akkor az ezekben lévő IPS kijelzőnél vannak jobb IPS-ek?
-
-
Gus
aktív tag
Böngészésnél és zenehallgatásnál
szerintem nem. Filmnél már lehet, hogy igen, ha ígényes vagy a színekre, különösen, ha nem egyedül nézed a filmet a nagyobb betekintési szög miatt. Illetve számít a kategória. Egy 120k-s notinál fölöslegesluxus, egy grafikus munkaállomásnál elvárható minimum. Kettő között ízlés dolga. -
ddmb
aktív tag
Mekkora a különbség az SVA és IPS kijelzők között a HP laposoknál?
Olvasom, hogy az SVA már sokkal jobb mint a TN. Konkrét tapasztalata van valakinek? Megéri az a plusz 30-40 ezer forint egy IPS kijelzős laptopért? A gép multimédiára lenne használva leginkább (filménzés, böngészés, zenehallgatás, játék egyáltalán nem).
-
válasz
Levente1991
üzenetére
ez így jó is lenne eddig. boot sorrendet kéne f10 majd ott advanced
-
válasz
Levente1991
üzenetére
lápj be a biosba F10-el, és ott kutakodj, fogod látni. Azt hiszem az advanced menu belül lesz
-
válasz
Levente1991
üzenetére
Szia!
biosban be lehet pipálni miről bootljon, illetve uefi/legacy körül nézelődnék. Ha bekapcsolás után a bootmenübe lépsz (F9), ott látod? -
Levente1991
tag
Sziasztok!
Van egy HP Probook 650 G1 típusú laptopom egy 120 GB-os m.2-es SSD-vel - ezen fut a Windows 10 - és egy 1 TB-os HDD-vel a cuccaimnak. Újra kellett telepítsem a rendszert, ezt úgy tudtam megtenni, hogy arra az időre lehúztam a HDD-t, majd amikor felállt a rendszer, visszadugtam.
A telepítés során látta a gép az SSD-t, viszont a bootolás nem megy róla, pedig teljesen kész rendszer van rajta, a boot listában nem látom az SSD-t, csak a HDD-t. A rendszetelepítés előtt is arról indult a rendszer.
Mit rontottam el? Mit kell beállítani, hogy bootoljon az SSD-ről?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
válasz
zala005
üzenetére
Mindegy milyen a keret, te is fabrikálhatsz egyet, csak a levegő áramlás legyen szabadabb, de pasztázás és takarítás nélkül mit sem ér az sem, az mindenképpen kell! ahogy írták is gyorsabban képes koszolódni, így a folxyamatos minimum évenkénti 1x el kellene véhezni. Nem mellesleg az ilyene gépeknél nem jó ha olcsó pasztát használsz, ide már a jobb kell
-
Gus
aktív tag
válasz
zala005
üzenetére
Attól tartok, nem a procid melegíti a gépet, hanem az nVIDIA GeForce GTX 1050 grafikus vezérlőd. Ez egy játékra szánt gép, az ahhoz kapcsolódó grafikus teljesítménnyel ami sajnos melegedéssel és ebből kifolyólag (tapasztalatom szerint) viszonylag rövidebb élettartammal jár együtt. Egy gamer notebook 3-4 hónap alatt is képes olyan mértékben elporosodni, ami már a hatékony hűtést gátolja. Persze egy hűtőpad nem árt, de a legalább félévenkénti takarítást nem pótolhatja. BIOS-ban, ha van benne egyáltalán ilyesmi opció, akkor a teljesítmény beállításoknál néznék körül. Meg lehet próbálni az energia gazdálkodásnál a windowsban is a teljesítménycentrikus beállítás helyett az energia takarékos üzemmódot választani. Persze, ez teljesítmény csökkenéssel jár, de a melegedés is kisebb lehet.
-
zala005
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Köszönöm szépen. Igazából nem régi a gép , meg nincs túl sokat használva, de már új korától kezdve melegedett rendesen.
A keret az mindegy milyen, vagy esetleg egy elképzelést tudsz mutatni, milyenre gondolsz?Ps: a HP support oldalán van olyan tipp, hogy a Bios-ban lehet valamit állítani hogy a proci ne pörögjön annyira, na az enyémen ezt nem találom :/
-
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm

-
-
válasz
zala005
üzenetére
Szia.
Tapasztalataim alapján többre tartom, ha ki van takarítva és újrapasztázva a masina, max tegyél alá utána még valami keretet, ami megemli asztaltól és kész is vagy. Ha nem jót veszel még egymás ellen is dolgozhat a 2 hűtés. Azért vannak a gép alján a kis szellőző rácsok is, hogy megfelelően áramoljon a levegő. Ha már ennek ellenére is melegszik a hűtőpaddal nem lesz megoldva.
Saját tapasztalat ügyfél előtt bemutatva:
dell gépnél pl terhelésnél 2-3 fokot hűtött, takarítás/paszta után pedig 10-15 fokot.
5-7-ezres hűtőpad volt, tehát nem a drágább kategória, de a rendszeres karbantartás jobban megéri. -
zala005
tag
Sziasztok!
A laptopomhoz szeretnék hűtőpadot (vagy bármit, ami szerintetek megéri), hogy ne forrósodjon annyira, ha már egy kicsit is igénybe van véve. Van egy olcsóbb Cooler Master hűtőpadom, de az, mint halottnak a csók.
A laptopom: HP Gaming Pavilion - 15-cx0000nh
[kép] a laptopról.Eddig ezt az ajánlást kaptam: [link]
Előre is köszönöm, kellemes hétvégét mindenkinek!
-
cellpeti
nagyúr
válasz
SeniorTilla
üzenetére
köszönöm a segítséget!

-
-
cellpeti
nagyúr
Üdv
Van egy HP 250 G1 Nóri. Olyan mintha fordítva működne rajta az FN billentyűzet. Ahhoz, h másoljak, ahhoz kell lenyomnom. Mert ha nem, akkor halkit, hangosít. Tehát fordítva működik. Ötlet?
-
hallador
addikt
A HP 1 évet ad meg, akkumulátorra nincs vagy ország függő az 1 éves gari.
Amit a magyar magykerek árulnak pedig nem 1/1/0, hanem 1/1/0 + 3/3/3 + extended is van benne. Szóval a garancia lesz az egyik kulcs. Csak így versenyképes a konkurenciával.(#49617) Misi-67gyurc
Nem lesz, hivatalosan visszavont termék, már csak raktárkészletről lehet kapni. Hivatalos Windows 10-hez már nem nagyon lesz semmi. De más is belefutott itt ott hibába. [link]
Ha nincs hiba csak driver kell, akkor hagyjad, és használd.
-
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
Szerintem ehhez nem kell, hanem a gép driverei kellenek? Valami nem működik?
LINK -
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
A dokkoló serial száma, esetleg modell száma is?
-
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
Szia!
Mi a laptop típusa? -
Misi-67gyurc
csendes tag
Tisztelt Urak.
HP 2012 90 W dokkolóállomás-hoz nem találok drivert....a gyári oldalon..
Win 10 64 bit
Merre érdemes kutakodnom..lehet jó lenne hozzá a régebbi win kiadás is.
Köszönöm szépen. -
válasz
salzdorfer
üzenetére
Szia.
BIOS jelszót ha nem tudod meg az eladótól, de van számlád, vagy adásvételid róla, akkor írsz a HP ügyfélszolgálatára és küldenek egy bin file-t, útmutatással, mait miután megsinálsz, akkor nem fogja kérni. Nekem már így oldódott meg többször is HP esetén. -
salzdorfer
csendes tag
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszönöm
BIOS password-re még esetleg tudsz mondani valamit? -
dewill79
tag
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
Igazán nincs mit!
üdv -
dewill79
tag
válasz
Misi-67gyurc
üzenetére
Szia!
A "gondolom a wifi kártya fölé kell bele szerelni" helyre WWAN kártya megy (3G).
Maradj a sima HDD helyére beszerelhető SSD-nél.
üdv -
Misi-67gyurc
csendes tag
Köszöntök minden jelenlévőt
Szeretnék egy laptopomba .a jelenlegi HDD helyett SSD-t bele szerelni....mivel csak 1 merevlemeznek van helye így arra gondoltam M2 SSD raknék bele.
Melyik M2-est érdemes megvásárolni , vagy melyiket kezelné és férne bele,...sőt egyáltalán bele lehet ezt a fajtát rakni...gondolom a wifi kártya fölé kell bele szerelni.
HP ElitteBook 8470pKöszönöm a válaszod.
-
válasz
salzdorfer
üzenetére
A Sure View ilyen, kikapcsolva is van némi hatása a képre
-
salzdorfer
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy HP EliteBook 840 G5-t, érintőképernyővel, HP Sure View-val. Azt tapasztalom, hogy kijelző háttérvilágítása nem homogén adott szögből nézve, ha mozgatom a fejem, akkor mindig máshol világosabb. Ezt egy 830 G5 nem érintős és nem Sure View képernyőhöz viszonyítom. Kérdésem, hogy ez hiba vagy ennek a kijelzőnek a tulajdonsága és nem is lehet változtatni rajta? (Sure View nincs bekapcsolva.)
Más: használtan vettem és utána vettem észre, hogy a BIOS jelszót kér. Ezt valahogy lehet "resetelni" vagy reménykedjek, hogy megtudom az eladótól?
Még egy kérdés: a 830 G5-re ha rádugok egy USB-s Lenovo optikai egeret, a kurzor mozgatás nagyon lassú úgy, hogy maximumra van húzva windowsban a sebesség. Van rá ötlet, hogyan lehet gyorsítani?Üdv.
Salz -
cigam
titán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Mert hátha Ti tudjátok rá a választ. Hogy teszem azt a a HP oldalán a nettó árak vannak, csak elírás hogy ÁFÁ-val kerülnek ennyibe. Vagy pl. a hpshop mindíg is egy emelt áron adta a termékeket nem érdemes tőlük venni, máshol nézzek körül.
-
-
cigam
titán
A HP által javasolt ár: 229796 Ft ÁFA-val
A HPshop ár: 284 989,- Ft [224 401,- Ft + Áfa]Most melyik az elírás, vagy "csak" pofátlanul nagy haszon?
-
Dabaka
csendes tag
Nagyon köszi mindkettőtöknek! ☺️
-
-
Dabaka
csendes tag
Sziasztok!
Milyen töltőt vegyek a 15-ac121nh gépemhez? Körbenéztem a Google-n már, de kifejezetten ehhez a típushoz nem láttam eladó adaptert :/ Esetleg lehet kompatibilis más modellekkel?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3501, 90% Akkumulátor
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Dell Precision 5560 i7-11850H vPro FHD+ 100%sRGB 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 1 év teljeskörű gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

szerintem nem. Filmnél már lehet, hogy igen, ha ígényes vagy a színekre, különösen, ha nem egyedül nézed a filmet a nagyobb betekintési szög miatt. Illetve számít a kategória. Egy 120k-s notinál fölöslegesluxus, egy grafikus munkaállomásnál elvárható minimum. Kettő között ízlés dolga.