Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ninja Chick.
tag
válasz spyduck #31500 üzenetére
Én is csak néztem, de Lemezkezelő és Hard Disk Sentinel szerint is csak 465GB-os
Toshiba Mk5061gsynAhogy nézem 500Gb-os de, de elveszett az éterben 35GB. A lényegen mondjuk nem változtat
update: Ezt ugye azonnal kell cserélniük, és nem tarthatják benn 1 hétig ?
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Ninja Chick. #31501 üzenetére
Azok lapozófájlok, a 640-es HDD-ből se lettál csak 600-at sztem...
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz Ninja Chick. #31501 üzenetére
Az 500GB az nem 500GB.. Hanem 465, ahogy látod..
A 1TB sem annyi, meg semmi sem. Az a 500xxxxxxxx hány byte vagy mi a túró. 1024esével ha elkezded vissza osztogatni, akkor szépen kijön majd a 465.[link]
500000000000 byte[ Szerkesztve ]
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Mi a teendő, ha a HP oldalán ellenőriztem a gép garanciáját és nem egyezik a számla szerinti garanciával? -
dangerzone
addikt
Tényleg, akkor mi történik, ha mondjuk a laptopomat bővítem egy ssd-vel, arra telepítem a vindózt, aztán a gép megadja magát. Ilyenkor érdemes kiszedni az ssd-t, visszatenni a dvd meghajtót, és úgy elküldeni nekik? Vagy mi a teendő szerintetek?
-
FRENK1988
veterán
-
spyduck
nagyúr
válasz dangerzone #31508 üzenetére
A memória és háttértár cseréje nem jár garivesztéssel, viszont ha a szervizfolyamat során bebizonyosodik, h a hibát a cserélt alkatrész okozta akkor nem csinálják meg a készüléket. Pont ezért ajánlatos gyári állapotban visszaküldeni.
-
Chaser
legenda
válasz spyduck #31510 üzenetére
Ez a samu szövege Meg szép és jó, de ha bebizonyosodik akkor lesznek szívesek független szakértőhöz elküldeni a gépet, nem az ottani szerviz főokos, meg fizetett "szakértő" fogja majd megállapítani, hogy meghalt az alaplap mert kivettem a dvd-t...
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
sziasztok
egy kis segítség kellene
4530s notim van, ma vettem mellé egy A-Data 500GB külső HDD-t, USB 3.0 csatolóval. Rádugva a gépre nem ismeri fel, nem működik vele, áttéve 2.0-ra, semmi gondja már.
driver telepítve természetesen
mi lehet ezzel? -
rybank
senior tag
Sziasztok! Van egy Compaq Presairo CQ56 150Sh-m. Nem kapcsol ki rendesen. Kikapcsol, de utána csak CMOS resettel indul. Valami hasonlóval találkozott valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz #32577792 #31515 üzenetére
Ha üzletben vetted akkor go vissza, és meg kell nézni más gépen is. Alapesetben elégnek kell lenni egy usb3 portnak, de találkoztam már én is olyan hdd-vel, ami csak tápcsatis rackben ment bizonyos gépeknél. Ebből gondolom, hogy azoknak a portja nem ad le elég kraftot. Másik vezérlők ütközése lehet. Van a gépben egy vezérlő meg van a rackben is, de amiatt olyat nem tapasztaltam, hogy egyáltalán ne látnák egymást. Olyat igen, hogy "eldobálja" a gép a racket, ami másik gépnél tökéletes. Vagy felismeri 1x, utána kalap, de hogy egyáltalán nem olyannal nem találkoztam. Ezt sajnos ki kell legozni mi a gond, másképp nem megy.
szerk: usb2 az másik chipről megy általában. NEC chipek szoktak elég szutykok lenni.
"közben rájöttem hogy a gyerek PC-jén van usb 3.0, azon megy rendesen"
Kevés kraft vagy chip problem
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
-
F4Zi
tag
Hali! Laptop vásárlás előtt állok, és van egy kiszemeltem: Link. Ő lenne az. Meg lehet benne bízni, jónak látjátok? Ahogy látom a hardvereknek utánanéztem jó ajánlatnak tűnik, de a márka és a megbízhatóság is fontos szempont számomra. Szerintetek érdemes megvenni?
Válaszokat előre köszönöm. -
heaven
tag
Egy régebbi HP nc6220 van a kezeim között és a gondom a következő:
- hidegen indul rendesen és órákig tudok dolgozni vele, nem fagy le.
- ha újraindítom a rendszert nem bootol be
- ha nem áramtalanítom több óra elteltével sem hajlandó ismét elindulnimi lehet a gondja?
-
törölt tag
Felismerte a külső vinyót az usb 3.0-nál is a gépen.
nagy valószínűséggel a HDsentinel kavarhatott be, mert ahogy leszedtem, nem volt problémája -
veterán
-
albi31
aktív tag
válasz SeniorTilla #31526 üzenetére
csak a jóindulat beszélt belőlem...tudod!
-
albi31
aktív tag
Senior Tilla a te embered,kérdezd meg őt,mit szabad venned,fog tudni segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
Dell XPS
veterán
válasz heaven #31520 üzenetére
Szia,
Alaplap, töltő-áramkör probléma (zárlatos MosFet). Próbáld meg "csak" akkumulátorról (ha megy...), ill. nélküle az indítást. Egyébként tipikus hiba, ha elindul napokig megy, de ha kikapcsolod órákat kell várni egy újraindításig, ami egyre rosszabb lesz.
Üdv, Dell XPS
-
atyaatya
tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion dv6 3010eh tulaja lettem. Alap esetben egy w7 home premium lenne rajta, de ultime-vel vettem meg. (használtan). Rátelepítettem egy másik partícióra a win8-at, de az a problémám, hogy nem tudok váltani az integrált és a dedikált vidkari között ( A HP oldalon a gép win8-ra nincs támogatva, csak 7-re vannak fent driverek) A win7-es drivert próbáltam feltenni, de vmiért nem jó.
Az eszközkezelőben látszik az ati HD 5470-es kártya,
de ezzel az eszköz állapottal:Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
{Meghiúsult művelet}
A kívánt művelet sikertelen maradt.Mit kellene tennem, hogy win 8 alatt is élvezhessem az erősebb videokártya előnyeit?
most az Intel HD Graphics-al használom
A segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Barátnőm 2530p-je elkezdett ilyen fura fényesedő kijelzőt produkálni. Tudja valaki, hogy ez mitől lehet? Pár hónapja vettük.
Itt egy kép, hogy lássátok miről beszélek:"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
válasz Dell XPS #31534 üzenetére
Olyan most nincs kéznél sajnos.
Jelent az valamit, hogy nem csak világosabb lesz, de a textúrák is torzulnak? Ha most be akarom kapcsolni, akkor a win logo-t sem tudja rendesen megjeleníteni.
(#31536) Dell XPS:
Hétvégén először. Azóta egyszer pár napja és ma reggel, de ma délután pár óra pihenés után bekapcsoláskor meg már használhatatlan.[ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Dell XPS
veterán
-
Jocozolg
tag
Üdv,
egy kis segítség kellene!
Tegnap menet közben lefagyott a gépem, kénytelen voltam kikapcsolni.
Újraindulás nem sikerült.
USBről UBUNTUval elindítottam, ekkor kiderült, hogy a recovery partíción nincs semmi.
Próbáltam a gépre telepíteni a linuxot de még az elején elhasalt, és mivel már késő este volt nem próbálkoztam vele tovább.
Szóval keresek Win7 telepítőt (emlékeim szerint a Microsoft-tól le lehet ilyet tölteni) amit utána a géphez kapott kódokkal fel tudok telepíteni.HP Probook 4535s a gépem és WIN7 Home 64 volt/van rajta.
Köszi
Jocó[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Adott a cégnél egy HP Compaq 610-es intel integrált vga-s gép, ami (még) xp-vel fut. Azzal hozták ide hozzám, hogy rossz a felbontás, és nem lehet átállítani, és a hiba azóta áll fenn, mióta projektorral használták, és közben a gép elment aludni.
Gondoltam egyszerű lesz, de kezdek kifogyni az ötletekből a rendszer újratelepítésen kívül. A gép valóban csak 2 felbontást enged beállítani, 800x600-at és 1024x768-at, nincs is tovább a csúszka.
Érdekesség, hogy csatlakoztattam rá egy külső monitort, és miután annak beállítottam megfelelőre a felbontását, érdekes módon a laptop beépített kijelzőjét is jól ismerte fel (1366x768). Egészen addig, míg a monitort le nem csatlakoztattam. Következő próbálkozásnál már sajnos ez sem jött be, csak elsőre.
Amiket próbáltam már:
-az Intel saját programjával állítani
-aksit hosszabb időre kivenni a gépből
-VGA driver frissítés
-BIOS frissítésDe a hiba továbbra is fenn áll...
Itt ugyanerről a hibáról ír valaki win8 alatt, a válasz pedig a win8-ra hivatkozik, szóval ez nem segít :/Szerk: lehet, hogy tárgytalan, most ki volt véve 15-20 percre az aksi, és utána észhez tért.
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
Az előző poszt megoldódott, most a saját gépemmel kapcsolatban kérdeznék. (Compaq 8510p) Már lassan 5 éve van meg a gép, szerencsére még mindig nincs baj vele (kopp-kopp), egyedül az zavar 1 kicsit, hogy hangos, mivel dedikált VGA-s, és emiatt melegszik rendesen még 2D-ben is a közös hűtés miatt. Gondolkodtam új gép vásárlásán, de megmondom őszintén, hogy félek tőle, annyi baj van a mostani notikkal, nagyon elment a gyártás a minőségről a mennyiség felé. Természetesen olcsó, otthoni kategória nálam szóba se jöhet, tehát nem 130-150-ért vennék gépet, ha vennék, csak az üzleti kategóriában bízom meg (lásd a mostani gépen 4 és fél éve szolgál gond nélkül)
Sajnos úgy láttam már használtan se kapnék sokat ezért a remek kis gépért. (memóriát bővítettem 4 gigára, HDD-et egy 500-as WD-re, és T7500 van benne)
Ha viszont új gépet nem, akkor egy aksit mindenképpen be kell szereznem hozzá, mert az nagyon haldoklik, 10-15 percet bír ki max. Egyszer már cseréltem, kb 2 évvel ezelőtt vettem hozzá újat, mostanra használódott el.
Kerestem akkumulátorokat, elég sokfélét találtam, de nem igazán látom mi a különbség az árukon kívül, a feszültség értékek térnek el itt-ott, a cellák és a kapacitás nem nagyon változik.
Ezeket találtam pl:
link
listaMi alapján válasszak, és ti melyiket vennétek?
A feszültség értékek eltérése mit befolyásol?"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz FRENK1988 #31546 üzenetére
De a kérdésem továbbra is fenn áll, hogy mi a különbség a bolti aksik között, ha mind jó a laptopomba, és a kapacitásuk azonos, de a feszültségnél vannak eltérések, árban pedig nagy differenciák vannak?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz A_ScHuLcZ #31547 üzenetére
Valamint találtam egy 8 cellásat is kicsit drágábban. (kb +3k)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- Lenovo Thinkpad X13 G1 i5-10210U/16GB/256 SSD/13.3"FHD laptop garanciás
- LENOVO THINKPAD L490 i5-8265U/8GB/256GB SSD/14"FULLHD laptop garanciás
- Lenovo Thinkpad L13 Gen 3 i7-1265U, 16GB DDR4, 512GB NVMe, FHD+ IPS Touch, HUN Vil.Bill
- Lenovo Legion Y540 gamer laptop
- LENOVO - ThinkPad / IdePad (90W - 20V - 4.5A)-45N0499 / TÖLTŐ - Újszerű - EREDETI - NEGYEDÁR ALATT !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest