Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#31701) albi31 válasza Dell XPS (#31698) üzenetére


albi31
senior tag

:R

(#31702) SeniorTilla válasza Tikakukac (#31684) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Na látod, nekem több száz dv5-6 tapasztalotom van. Ez alapján bárki eldöntehi, hogy neked vagy nekem van-e nagyobb tapasztalatom, és kinek hisz :P

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31703) Répapüré válasza albi31 (#31700) üzenetére


Répapüré
tag

Én sem értettem , mi értelme volt belefújni levegővel,nem érettem, hová kerül a por és kicsit aggódtam, hogy túl nagy légnyomás esetén árthat is a dolog,de szervizben csinálták előttem és azt mondták, ha nem javul vigyem vissza, szétszedik.Oda biztosan nem fogom vinni tisztításra.
Letöltöttem az általad javasolt progit.
Cpu : 58
Cpu 1 mag:56
Cpu 2 mag:56

Cpu dióda : 42

Nyitott ablaknál vagyok, 21 fokos lakásban.

Hűtőventillátorok :

Gpu 30 %

Feszültség értékek:

Cpu mag 0,95 és 1,7 V között ingadozik.

CPU kihasználtság jelenleg max 10 % körül ingadozik,inkább kevesebb.

Jó kis progi.megtudtam, hogy az akku elhasználódása 56 %-os.:)Remek.

Van egy üres PCI expers vezérlőm,tenni kéne oda valamit.:)
A Bios frissítését ajánlja, de nem tudom, érdemes e...?

Köszi, hogy ajánlottad, megtudtam, hogy a memóriám 2008-as, a BIOS is....A gépem is 2008-as lehet.

Bocsi ha túl részletes voltam, de új nekem a program és bóklásztam benne.
Úgy sejtem, a korához képest nincs rossz állapotban a gép,talán az akku a gyenge pont és modernebb, több memória sem ártana, bár nem érzem kevésnek a jelenlegit sem.

[ Szerkesztve ]

(#31704) tombar válasza Dell XPS (#31698) üzenetére


tombar
senior tag

már beszéltünk, továbbítottam is az árajánlatot :R

Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!

(#31705) Tikakukac válasza SeniorTilla (#31702) üzenetére


Tikakukac
titán

Aztaleboprultszivarvégitneki. Neked aztán lehet időd, ha több száz volt, akkor az életedből csak dv5 és dv6 előtt elöltöttél alsó hangon fél évet, de inkább többet. Tisztán, és gépenként 24 órát számoltam csak, ami ugye az én ~800 napos tartós tesztemhez képest simán mérvadó, sőt, többet ér. Jah ;]
Hint: Jobb napokon ~ 50 gép nekem is átmegy a kezeim között, de eszembe nem jutna vauvauzni olyannal, akinek over 4 éve van olyanja, mert bizony ő tudni fog olyat amit én nem.

Na ezután tényleg mindenki eldöntheti kinek hisz, hiszen ha ilyen kaliberű dolgokkal nyomulsz, akkor alsó hangon lehet 200 alteregód és 0-24-ben gépek előtt ülsz. Ami azért már valami. :R Még egyszer elnézést, nem tudhattam, hogy rólad van szó, így már érthető. /cinizmus

Könyörögve kérlek, fejezzük be. Én tényleg tisztelem a munkásságod és minden mást is. Csak ne akarj már egy olyan tulajjal vitatkozni egy gépről, aki alsó hangon 10* annyit vert bele egy típusba, mint Te és álmában csavarra sorolja neked a gépet, és fordulatszámokra bontva tudja a ventivezérlést. Mert akkor azt kell feltételeznem direkt szórakozol.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#31706) albi31 válasza Répapüré (#31703) üzenetére


albi31
senior tag

ok,minden rendben! :K

(#31707) SeniorTilla válasza Tikakukac (#31705) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Engem azért ismernek itt néhányan a fórumon, ők is jót fognak röhögni azon, amit leírtál.

Az én tesztem sok ügyféllel zajlik, akik tőlem vették a gépeiket, és visszajeleztek pl. a köv. vásárlásánál arról a típusról, amit haználtak (pl. dv5). Több olyan vevőm is van, aki HP szervizben dolgozik, azért az ő véleményük is ér valamit. Nem kell megértened, hogy miből és honnan vannak a tapasztalataim.

Még 1x modom, hogy majd mindenki eldönti - ha érdekli ez a vita - kinek hisz.

A sértésekkel csak magadat minősíted. Könnyű a billentyűzet előtt ülve cinikusnak és bátornak lenni, kíváncsi lennék mi maradna ebből szemtől-szemben.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31708) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék :R ,HP2530p notebookomba keresek ssd meghajtót eben a hirdetésben szerepel a SAMSUNG PM800 128GB mSATA.Ez jó ebbe a notiba?Másik nézegetem dokkolót hozzá 9 cellás akkuval használom így is rá lehet a dokkolóra tenni,vagy kikel szedni az akkumulátort?

(#31709) AxBattler válasza qwertly (#31708) üzenetére


AxBattler
félisten

Az nem jó, msata méretű, azt pedig nem kezeli a Te géped!
El kell döntened, hogy hova akarod rakni (a HDD helyére, 1,8'-es méretben, vagy az ODD helyére, egy caddy-ben, 2,5 méretben), és ennek megfelelően keresni:
Samsung 1,8" 128Gb-os SSD
Samsung 840 Basic 2,5" 120GB

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#31710) qwertly válasza AxBattler (#31709) üzenetére


qwertly
addikt

Szia!
Köszi a választ,azért tipródok mert inkább meghagynám a dvd írót mert az oda váló keretet amellyel nincsen gond 13000FT láttam és külföldi lapon.Volt itt is a hardver aprón de 6500FT de már elfogyott és még sajnálnék kiadni rá annyit.DE ugyanakkor ezek az 1.8 ssd másra nem tudom használni csak ebbe a notiba és ha a notebook tönkre megy fillérért árulhatom itt.Így ha lenne ODD keret amellyel nincsen gond és lehetőleg gyári,az árra max 6-7 ezer forint akkor egyértelmű lenne a dolog.

(#31711) AxBattler válasza qwertly (#31710) üzenetére


AxBattler
félisten

ebay-ről $12-ért már kapsz pont hozzá való darabot, a gyáriak viszont horror áron mennek.

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#31712) qwertly válasza AxBattler (#31711) üzenetére


qwertly
addikt

Köszönöm szépen a tippedet :C így elgondolkodok ezen a megoldáson.És lehet,hogy lemondok egy használt Thinkpad x201 megvételéről.

(#31713) Tikakukac válasza SeniorTilla (#31707) üzenetére


Tikakukac
titán

Okés, akkor írjunk listát és engedjük egymásnak az embereket? Vagy ez így hogy? És decibelmérővel megnézzük melyik tábor röhög hangosabban?

Neked sem kell megértened honnan van tapasztalatom. Nekem is van ügyfelem, most meg már főleg. Plusz én egyedül dobozos kora óta használtam egy gépet annyi ideig, ameddig a kedves ügyfelek elég valószínűtlen. Úgy, hogy nekem van fogalmam másról is, a konzumer vásárlóknak meg hát ritkán. És akkor finom voltam. Dettó van szervizes ismi nekem is, az ő véleménye is ér valamit. Akkor egyezzünk ki döntetlenben.

Én is ezt mondom. Van itt egy olyan ember aki ült egy autóban 0km-es korától egészen 450.000km koráig, meg egy olyan, aki nem. Mindenki eldönti mit hisz.

Eszem ágában sincs sértést tolni Rád, vagy bárki másra. Csak az zavarja a csőrömet, mikor valaki megmagyarázza azt, ami megtörtént, létezik, láttam, átéltem, az valójában nem történt meg, nem létezik és biztosan álmodtam. Aki kíváncsi pedig hamar megöregszik, könnyű a billentyűzet mögül becsmérelni a másikat, hogy nethuszár, szintén. Hidd el, a tanszékvezetővel egyetemen ugyanolyan borzasztó modorban beszélgettem, mikor már láttam rajta, hogy itt bizony valakinek elgurult a gyógyszere és totál hülyére vesz. Pedig ő azért elég nagy ember és durván le tud szívatni.
Borzasztó tulajdonság, én is utálom magam ezért, de sajnos ha nem tudja valaki 1:1 cáfolni azt, amit én átéltem, akkor felőlem lehet a Jóisten is, nem fogok behajolni előtte, az hiteltelenné tenne, az meg nagyon szar dolog. Számomra legalábbis. Úgyhogy ne, ne légy kíváncsi rá milyen vagyok ilyenkor szemtől szemben sem, mert még rosszabb leszek.
Részemről pedig semmi gondom ezzel az egésszel, én továbbra is küldöm hozzád az ügyfelet, ha épp olyan géped van ami neki kell. Függetlenül mindettől. Mert nem Veled van bajom, csak egy állításoddal, vagyis inkább annak a körítésével.

OFF vége, tényleg. Megbúbolnak minket.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#31714) AxBattler válasza qwertly (#31712) üzenetére


AxBattler
félisten

Szívesen!
A TP sem rosszak, de a használt példányok szerintem indokolatlanul jobban tartják az árukat. Egy Elitebook, vagy Latitude jobb vétel!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#31715) Répapüré


Répapüré
tag

Látom, nem sikerült eldönteni,a futás jobb sport e vagy jobb edzőterembe járni?:)
Én sokáig tájfutó voltam és van némi porckopás a térdeimben,de ennek ellenére sem nevezném egészségtelen sportnak,aztán edzőterembe kezdtem járni és most sokat biciklizek ha tehetem.
Ha az előző vita kifulladt,gondoltam, ajánlok újat.:)
Pont annyira értelmetlen és ez sem vezetne sehová.:)

(#31716) Répapüré válasza albi31 (#31706) üzenetére


Répapüré
tag

Köszi, megnyugtattál.:)

(#31717) Chaser válasza AxBattler (#31714) üzenetére


Chaser
titán

Azért tartják jobban az árukat, mert jobbak a vetélytársaknál :P legalábbis a régiek.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31718) AxBattler válasza Chaser (#31717) üzenetére


AxBattler
félisten

Lehet, de árban egy i5-ös 2540p, és egy X201 között van vagy 30-40%-os különbség, utóbbi javára.
Ezt én nem érzem indokoltnak...

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#31719) Chaser válasza AxBattler (#31718) üzenetére


Chaser
titán

Látod mégis megadják érte valamiért...

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31720) AxBattler válasza Chaser (#31719) üzenetére


AxBattler
félisten

Kell a fenének, inkább Elitebook, és Latitude.... :P

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#31721) SeniorTilla válasza Répapüré (#31715) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Járj ki a lőtérre lőni, ott nem lesz porckopásod :D és nagyon megnyugtató!

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31722) Daert


Daert
őstag

Üdv.
Már egy ideje használok a DV6-os notimban Samu SSD-t,de most gondom van.
Újra szeretném húzni a rendszert a gyári recovery lemezekkel.A HDD helyére betettem az SSD-t.Bootolás nemmegy,A HDD teszt 50% körül elvérzik és azt írja ki hogy Failed HDD.A Bios sem látja az SSD-met.Mit csináltam rosszul?

(#31723) SeniorTilla válasza Daert (#31722) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Gondolom ezzel a géppel installáltad fel anno is a rendszert erről a recoveryről. Ha igen, akkor valszeg az SSD-vel van gond. Én pár géppel jártam úgy, hogy firmware frissítés kellett az ssd-nek, vagy egyáltalán nem ment benne.

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31724) Daert válasza SeniorTilla (#31723) üzenetére


Daert
őstag

Az a furi hogy eddig is az SSD-n volt a rendszer,de az Optikai meghajtó helyén,míg a gyári HDD a rendes helyen.SSD firmwaret hogy tudok frissíteni?

(#31725) SeniorTilla válasza Daert (#31724) üzenetére


SeniorTilla
veterán

ha visszateszed és úgy próbálod?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31726) Daert válasza SeniorTilla (#31725) üzenetére


Daert
őstag

Az a baj hogy akkor nem tudom a recovery lemezről a bootolást végezni.
Lehet olyat csinálni hogy veszek egy 16/32Gb-os pendrive-ot és arra teszem fel a gyári recovery lemezeket a Windows 7 USB DVD Tool progival,így kin tudom iktatnia lemezről bootolást.

(#31727) SeniorTilla válasza Daert (#31726) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Hogy tetted fel akkor eredetileg az SSD-re a gyári rendszert?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31728) Daert válasza SeniorTilla (#31727) üzenetére


Daert
őstag

Alternatív megoldást használtam.
Viszont az lehetséges hogy a recovery lemezeket teszem fel Pendrive-ra a fentebb említett progival?
Ha az SSD az optikai meghajtó helyén van és a HDD a gyárin akkor minden gond nélkül felismer a rendszer mindent. :F

(#31729) Daert


Daert
őstag

Természetesen a gyárit szeretném használni,és ha így megoldható a bootolás akkor veszek egy pendriveot és azzal csinálom végig.
Eddig még nem tudtam kipróbálni mert 8gb-os a legnagyobb pen-em és arra nem megy rá a recovery disc

[ Szerkesztve ]

(#31730) SeniorTilla válasza Daert (#31728) üzenetére


SeniorTilla
veterán

Nem tudom, még nem próbáltam így csinálni. Tudod hogy csak akkor megy fel, ha a te gépeddel készített recovery-t próbálod, más gépé nem fog menni a szériaszám miatt.

Amúgy 32-es pendrive-ra készüj, a 16-os kevés.

[ Szerkesztve ]

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31731) Daert válasza SeniorTilla (#31730) üzenetére


Daert
őstag

Természetesen,azt tenném fel amit a géphez gyárilag kiküldött a HP support.
2db DVD lemez.
Akkor elég a 16-os is ha lemezenként teszem fel a pen-re,gondolom..... :U

(#31732) SeniorTilla válasza Daert (#31731) üzenetére


SeniorTilla
veterán

usb dvd?

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31733) Daert válasza SeniorTilla (#31732) üzenetére


Daert
őstag

Akkor inkább EZ

(#31734) SeniorTilla válasza Daert (#31733) üzenetére


SeniorTilla
veterán

arra gondoltam, hogy usb dvd-olvasóval telepíted fel, mert arról is lehet bootolni, és nem kell a beépített

HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.

(#31735) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
Voltam egy eladónál aki Thinkpad árult megmutatott egy olyan funkciót amelyet hasznosnak láttam.Kikapcsolt gépnél ha végig húzta az úját a fingerprint fölött bekapcsolt a noti :Y.Ilyen funkció van a HP 2530p notiba?

(#31736) Dhampir válasza qwertly (#31735) üzenetére


Dhampir
félisten

Hibernált állapotból?

(#31737) qwertly válasza Dhampir (#31736) üzenetére


qwertly
addikt

Nem teljesen kikapcsolt állapotból is belehet így kapcsolni,hogy csak az fingerprints előtt elhúzod az ujjad.

(#31738) Dhampir válasza qwertly (#31737) üzenetére


Dhampir
félisten

Érdekes, elvileg készenlétben kellene lennie ahhoz, hogy így elinduljon, de ez a működési elv számomra újdonságként hat.

(#31739) Tothgera30


Tothgera30
Ármester

Esetleg ProBook 6-os szériához nincs valakinek elfekvőben 1-2db alaplap tartó és cpu hűtőventi tartó csavar? Nagyon hálás lennék.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#31740) qwertly válasza Dhampir (#31738) üzenetére


qwertly
addikt

Pedig elég jó kis extra dolog,azt írták a Thinkpad okosok ,hogy ott is Thinkpad x200 seriátol van így és ha kiveszed az aksit akkor nem megy de ha vissza teszed akkor újra működik ez a funkció.Gondolom hátha van ilyen a HP üzleti vonalán levő gépekben is?De akkor talán nincsen.

(#31741) frostkald


frostkald
csendes tag

Sziasztok!

Olyan problémám akadt hogy mióta újra telepítettem a laptopomat,azóta akadoznak a böngészőben a videók. (Chrome-ban,Firefoxban,Explorerben,Operában egyaránt) . Már vírusírtóztam,töredezettség mentesítettem,töröltem mindenféle felesleges fájlt,a registryt is javítottam de semmi. Nem egy mai csúcs kategóriás gép a laptopom,de a videóknak jól kéne futnia mert idáig jó volt minden. A netem is gyors,10 megás. Használtam már CCleaner-t,Advanced System Care-t, de semmi javulás. A flash playerben letiltottam a hardveres gyorsítást de semmi változás. Néztem a feladat kezelőt videó lejátszásakor 60-80 % között mozog a proci.

Laptop:

Hp Compaq nc6000

Proci: Intel Pentium 1,6
Ram: 1gb
Videó: Radeon 9600 32 Mb
Merevlemez: 80 gb

Örülnék ha tudna valaki segíteni!

(#31742) Kiki18 válasza frostkald (#31741) üzenetére


Kiki18
őstag

Youtube videók?Mert ha igen,akkor a Adobe Flash-t kellene újratelepítened,frissítened.

(#31743) frostkald válasza Kiki18 (#31742) üzenetére


frostkald
csendes tag

A youtube csak néha. Mikor online filmet akarok nézni akkor azok szaggatnak.

(#31744) Kiki18 válasza frostkald (#31743) üzenetére


Kiki18
őstag

Milyen a neted? És milyen rendszer van telepítve?

(#31745) frostkald válasza Kiki18 (#31744) üzenetére


frostkald
csendes tag

Upc FiberPower 10. Windows Xp Sp3 van feltelepítve. Lehet az a gond hogy nincs minden frissítésem felrakva?

(#31746) Chaser válasza Dhampir (#31738) üzenetére


Chaser
titán

Nem kell, spéci FPR. Csak áram alatt legyen a gép hálózati v akku szinten.
Na lehet ilyenek miatt is tartják jobban az árukat a régi TP-k:)

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#31747) Kiki18 válasza frostkald (#31745) üzenetére


Kiki18
őstag

XP-t már nem kéne használni. Nem támogatja a legújabb böngészőket (IE-t is csak 8-ig támogatta,a lagfrissebb jelenleg a 10-es) Ráadásul a Microsoft nem hoz rá frissítéseket,így komoly veszélyt jelenthetnek a biztonsági rések)
Cikk példa

Mindenesetre először rakjál fel frissítéseket (böngészőhöz,flash player-hez,esetleg a rendszerhez is) és utána is próbáld ki,hogyan működik. Ha még mindig akadozik,nincs több ötletem.

(#31748) qwertly


qwertly
addikt

Sziasztok!
A hardver aprón láttam egy több év garival rendelkező 1.8 ssd SAMSUNG PM800 128GB mSATA - 24.990Ft ez jó lenne a HP2530p notimba?kaptam linket az egyik kedves fórum tagtól is :R ,amelybe szerepel 1.8 ssd meghajtó de ott csak 1 hónap garit ad az illető.

(#31749) AxBattler válasza qwertly (#31748) üzenetére


AxBattler
félisten

Már mondtam, hogy nem jó, mert a Te géped nem fogad msata-t, csak 1,8'-ast, vagy 2,5'-ost az ODD helyén! ;)

[ Szerkesztve ]

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#31750) qwertly válasza AxBattler (#31749) üzenetére


qwertly
addikt

Oké,csak az 1.8 kavart meg. :R akkor marad ez

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.