- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- mefistofeles: A 15 centi nagyon rövid.........
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
válasz
mikk2000 #89821 üzenetére
"A berendezésben ez az akkucsomag álltában lemerül, érzésre. De olyan szinten, hogy csak felvillan a kijelzője." < itt írtam (valóban nem túl részletesen).
A Töltő egy XTAR VC8, nem professzionális, de ajánlott kategória volt pár éve amikor megjelent. Ránéztem mostanában mennyibe kerül, és popóraestem majdnem, én olyan 12k körül vettem. A választás azért rá esett, mert egyszerre 8 akkut tud tölteni (kisütni csak 4-et), és gyakorlatilag minden féle ceruza méretet kezel, ezek közül én az AA, AAA, 18650 méreteket használom jelenleg.
A 4 db új akkunak a kapacitásmérése zajlik most mellettem, mind a 4 más értéket ad (egy csomagból származó sosem használt kb 1 éves akkuk). Egyszerre indítottam el a műveletet. Ez a műszer most tippre éppen merít (mert az ikonocskán a rovátkák nem nőnek hanem csökkennek). Azt írja hogy 1,19 v és 1,22 v közötti az aktuális feszültség, és eddig kiszedett 1026 és 1640 közötti mAh-t belőle. Ekkora szórást sosem használt akkuknál én nagyon durvának tartok... De nem ez a lényeg, hanem hogy a töltő írja az aktuális feszt és hogy mennyit szedett ki belőle.
Valószínűleg mind a hat akku ki lesz cserélve (van egy mániám hogy ezeket párhuzamosan használom), a kérdés most bennem az, hogy mindet kidobjam, vagy lesz amit még használhatok más eszközben. De esélyes hogy kivágom az összeset, még az újakat is, mert ez a szórás nem állapot. A 10% az igen, de itt az újaknál is jól látszik, hogy 50-60% szórás van.
A házi refress tippet köszi, ki fogom próbálni. A cellák amúgy most itt mellettem hűvösek, még csak nem is langyosak. Viszont a reggeli kettő elég meleg volt (a 6 akkut két körben tudtam mérni, mert a töltő csak az első négy porton tud kapacitást mérni). Nem forró, de éreztem a hőt a kezemben.
A be se kapcsol a kütyü dolgot úgy értsd, hogy frissen töltött akukkal használtam egyszer a készüléket kb. 1,5 órát, majd egy hét múlva akartam újra, és be se kapcsolt, csak felvillant a kijelző. Úgy tettem el, hogy még kb. 13 órát mennie kellett volna, és nem is mutatta hogy le lenne merülve. A hülye fejem nem vette elő az elemtesztert hogy megmérjem melyiken alacsony a töltöttség, hanem egyből rátettem kapacitás mérésre. Az EMS berendezés érzékeny a 7,2 voltra, az alatt nem nagyon szeret üzemelni (programot elindítani), de ilyen hogy a menü se töltsön be, még soha nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háztartási gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elektromos autók - motorok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3241
- 25+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest