- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SMPS táp probléma.
Laptopadapter szerűséget alakítanék át akkutöltőnek.
Gyárilag 16V kimenet, 4,2A áramnál tiltogat.
A szekunder osztót picit meghekkelve 13,8V a kimenőfesz, az áramkorlát felment 4,6 amperre, ekkor tiltogat le a primerköri védelem.Namost. Lehetlen vele akkut tölteni.
Ha lemerült akkut akasztok rá akkor kb. 1 másodperces időállandóval ki-be kapcsolgat, ezt még értem is mert a túlterhelés-zárlat védelem a primerkörben van, itt nem tud pwmz-ni.
Ami a nagyobb gondom, ráakasztok egy 90%-os akkut, 12,5V üresjárási kapocsfeszültség, a labortápomról 13,8 voltnál 3A körül vesz fel.
Ha ezt akkut ráakasztom az adapterre, semmi nem történik, nem tölti, az adapter a 230-as fogyasztásmérő szerint 4-5 wattot vesz fel (ami ugye nagyon messze van az éppen megkívánt 40W körülitől).
Az akku feszültsége semmit nem megy feljebb. Az adapter mintha el sem indulna. És ez így van mert ha ilyankor leválasztom az akkut, akkor a rákötött led egy pillantra elalszik majd beindul az adapter, megjelenik a 13,8V. Ha visszaakasztom az akkut, leáll, lemegy a feszültség 12,5voltra, nem tölt semmit.Ez mi, én nem értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 64GB, Akku: 100%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Digitális PlayStation 5 // 2 darab kontrollerrel //
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Nintendo Switch V2 32+128GB CFW okos! Dual Boot RP2040 Picofly Dual Boot tok + üvegfólia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest