- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
-
ekkold
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Hölgyek, Urak! Eléggé elkanyarodtunk szerintem a hobbi elektronikától, légyszi ne OFF-oljatok tovább. Ha a kamerás témát folytatni szeretnétek, akkor annak megfelelő témában tegyétek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
válasz
Kernel #37406 üzenetére
Neked, és PHM-nek is nagyon köszönöm a rengeteg segítséget. Úgy gondolom ez lesz az, amit keresek.
Ezt az utolsó két mondatodat viszont nem teljesen értem mire akartál utalni vele:
"Nem árt arra is gondolni, hogy amennyiben 16 V-nál még mindig 265 mA folyna (bár elvileg ott már csökkenőben lesz), az 4,25 W teljesítményigényt jelent, ami DC-konverternél pl. 5 V betápra számítva 850 mA lenne, 100 % hatásfok esetén. Vagyis valójában ennél már csak több lesz."
A tápegységet nem fogom tudni túlterhelni, max. (még jobban) leesik a feszültsége, elfüstölni nem fog. Úgy gondolom azt a szabályzó ellenállást is úgy lenne célszerű megválasztanom, hogy nagyobb lehessen a legnagyobb töltőáram, mint amit valószínűleg a táp le fog tudni adni. Ezzel elkerülve azt, hogy esetleg a táp bírna még nagyobb árammal is tölteni, de lekorlátoz az áramkorlát. Az akkuk max. töltőáramánál természetesen azért alacsonyabb értéket állítanék be, de a kettő között hatalmas eltérés van. Ha abból indulok ki, hogy a kezdeti töltőáram Lítium akkuknál 1C, akkor az jelen esetben 3,5A lenne. Viszont 100%-os hatásfoknál is jó ha 0,3A-t tudok neki adni. Persze azért arra figyelnem kell, nehogy annyira leessen a tápfeszültség, hogy már a töltőnek kevés legyen. Erre gondoltál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest