- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
csabyka666 #37102 üzenetére
Én már azon is csodálkozom, hogy abban a jellegzetes formájú töltőben bármilyen aktív elektronika (esetünkben timer) található. Ez a 9V-os csatlakozókkal ellátott formátum ugyanis más esetben olcsó kínai terméket takar, passzív alkatrészekkel. Persze attól még elképzelhető, hogy az Energizer kicsivel többet is rakott bele.
A hirdetett töltőt nem nagyon érdemes megvenni, mert ilyeneket, illetve továbbfejlesztett változatát a Lidl és Aldiban szoktak árusítani, időről-időre vannak ilyen akciók. Ott is megveheted, akár olcsóbban is.
Nekem általában az nem tetszik bennük, hogy túl nagy a töltőáram, amit csak azzal tudsz befolyásolni, hogy mennyit raksz bele, annak függvényében állítja a processzor a töltőáramot.
De ha én csak egyet vagy kettőt akarok betenni, ahhoz még túl erős, akár 1 A felett. 4 db-nál esetleg beáll 500 mA-re, ami már kellemesebb. De van, aki direkt gyorsan akarja tölteni, a korszerűbb akkuk elbírják éppen azt is.
A nagykapacitású Ni-MH akkuknak állítólag a túl kis áram sem előnyös (párszáz mA alatt), vagyis nem árt kicsit jobban odapörkölni neki.
Általában 400-500 mA felett nevezik gyorstöltőnek, ahol már -dU lekapcsolási védelem is szükséges. 150-250 mA körül elég a timer. Kisebb áramon maradhat töltőn lekapcsolás nélkül, mivel az nem tudja káros mértékben túlmelegíteni a cellát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Battlefield 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple MacBook
- Android játékok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Ritkaság! Samsung Galaxy Z Flip 6 512GB Olympic Edition, 1 év globális garanciával!
- WD Red Pro 4TB 7200rpm Megbízható archiválás és biztonságos backup! 3év garancia
- WD Black SN770 2TB NVMe PCIe Extra gyors tárhely, friss vásárlás, 2év garanciával!
- Crucial P5 Plus 1TB NVMe PCIe Villámgyors rendszermeghajtó, 1 év garanciával!
- ASUS TUF Gaming GT501 Masszív, jól szellőző, RGB-kompatibilis ház
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest