- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Jungle Man #54355 üzenetére
Azt pontosan nem tudom, hogy lehet-e több lemezt is rávezetni 1 SSD-re vele, de a lényege az, hogy ha HDD-n van sok olyan adat amit sokszor használsz, akkor (beállításaitól függően) fel tudja gyorsítani SSD sebességre az elérésüket.
Ezt beállítástól függően tudja úgy is csinálni, hogy az egész HDD és SSD egy nagy adatpakk (akár mellé tárolt ramdisk-kel), és ami sűrűn használ kicsi [beáll függő] fájl fizikailag az SSD-n is van, ami nagyobb az a HDD-n, de te csak egy meghajtót látsz, míg a háttérben a progi algoritmusosan pakolgatja, hogy mit hova rakjon...
Vagy
Write through, vagy mindenes Cache, szóval minden a HDD-n van, de a sűrűn használt fájlok 1-1 másolata felkúszik az SSD-re, és ha jön egy kérés az adott fájlról akkor az SSD-ről olvasódik be, de ha írás van, akkor direkt a HDD-re íródik, hacsak az nincs beállítva, hogy az is az SSD-re történjen ami meg majd, üresebb járatban eljut a HDD-re is.Remélem látható a különbség, és egyiknek másiknak, harmadiknak az adatvesztési pontjai, szituációi.
Biztosabbat az AMD oldalán is találhatsz... már az 5xxx-es szériával talán a 2.0-ás verzió már ki is jött, és nem tudom a részleteit, hogy miben másabb, de ez az alap koncepció.
(pl intel oldalon van hasonló, de az nem tud cache funkciókat, csak ömlesztettből válogat)Sajna ennél tovább nem jutottam, próbálni nem tudom, mert lekéstem a jó AMDs árakat
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- Formula-1
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 870 EVO 500GB (Garancia)
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Apple Watch Series 7 45mm GPS+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ThinkPad T495 Ryzen 3 PRO 3300U 12GB 256GB 1 év garancia (akksi hibás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest