- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Pajac: PassMark - Intel Atom D2700
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Amazon Kindle JailBreak
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Arc összefoglaló szerkesztés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ontheground
tag
Sziasztok. Ma délután történt egy kis malőr. Adott egy WD10EZEX 1TB winyó. Tartaléknak használtam.
Bekötöttem egy gépbe, egy Molex->SATA táp átalakítóval. Szépen felpörgött, de a BIOS nem találta. Másik gépben sem.
Utána vettem észre, hogy az átalakító csatijában a piros +5V csatlakozószem kijjebb volt csúszva, így csak 12V-ot meg GND-t kapott.
Szétszedtem, szemrevételeztem az elektonikát, rámértem a biztikre, meg ellenőriztem a TVS diódákat. A képen a bal alsó sarokban, a tápcsati mellett balról és felette: D3-D4 a két "nagy" kétkivezetéses cucc az. Köztük meg a két bizti [000]-ás felirattal, egyik alatt "R67" jelölés.
Semmi bajuk, úgy néz ki.
Lehetséges, hogy az 5V hiánya megölte a vezérlőt? Mit érdemes még megpróbálni ezen a NYÁK-on? Vagy felejtsem el?Külön öröm, hogy a nyák oxidálódik mint a veszedelem(fej csati, csavaroknál a GND pontok), pedig szinte csak tokban volt tartva. Meg a főchip hővezetőjén rajta a piros fólia. A gyárban levehették volna
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Eladó SanDisk Portable SSD 480 GB!
- Samsung Evo 840 250GB 2,5" SATA SSD
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Samsung Galaxy A40 64GB // Számla+Garancia //
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Plus 128GB,Újszerű, USA verzió, 12 hónap garanciával
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest