Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeathAdder

veterán

3TB-s RED-ről a frissen leformázott rakben -Hitachi 5k1000- levő vinyómra 110 mb/s helyett újabban ilyen 40-50 között másol egyes nagyobb méretű filmfájlokat.

Érdekes hogy amikor róla másolok akkor megvan a 100-110-es tempó, de ha rá (tehát amikor ír) akkor már pár napja azt tapasztalom hogy ilyen lassú bizonyos nagyobb méretű filmfájlok esetén (értsd 10+ giga).

És most jön az érdekesség, ami miatt kiemeltem hogy csak bizonyos filmfájlok esetén van ez az anomália, ugyanis egyes tizengigás .mkv -k másolása esetén valamelyiket 110-el másolja, valamelyiket meg azonnal 40-el! Tehát nem is arról van szó hogy szépen visszalassul, nem, egyszerűen az első pillanattól az utolsóig 40 mb/s (+-5mb) másol.
    Régóta használom már ezzel a wd red és rack felállással és mindig 100-110 megás stabil írási ill. olvasási sebességem volt. Egyik vinyó sincs leterhelve fájlokkal, ami ehhez a lassuláshoz vezetne.

Néhány próba most, hogy érzékeltessem:

4 gigás .mkv filmanyag másolása: 30 és 50 mb/s között (az első másodperctől a legvégéig)
    12 gigás .mkv filmanyag másolása: 40 mb/sec (és már az első másodpercben ennyit mutatott)
    10 gigás .mkv (konkrétan a vasárnapi F1-es futam) végig 60 mb/sec

11 gigás .mkv filmanyag másolása 105 mb/sec (az első másodperctől az utolsóig ennyi)
    46 gigás tömörítetlen .m2ts filmanyag másolása: 108-110 mb/sec (első másodperctől)
    38 gigás .ISO képfájl másolása:105 108 mb (első másodperctől az utolsóig)

Próbaképpen a fentebb leírt első három fájlt megpróbáltam a rendszermeghajtómról (Intel x25m SSD) másolni a rakcre és akkor megvolt a 110 mb/s, de ha a WD RED -ről másolom akkor meg ilyen lassú.

Próbáltam TC-vel, teracopy-val is, de ott sem tapasztaltam változást.

USB 3.0 és sata kábelt is cseréltem semmi változás.

Két lehetőség maradt még, leformázni a Red-et, de az most eléggé fájdalmas lenne, illetve egy másik OS-en kipróbálni. Most W8.1-en vagyok, esetleg egy W7-en is meg lehet próbálni. Ill. egy Ubuntut bebootoltam pendriveról, és ott is ugyanez maradt a felállás.

Számomra felfoghatatlan tényleg :N

2.5" mobil rack topikból jövök, ahol részletesebben is alátámasztom ezen hibákat, King Unique fórumtárs ajánlására kérek segítséget itt is, mert ott már egyszerűen nem tudunk zöld ágra vergődni :(
    S először a rack-re gyanakodtam, de nagyon úgy fest hogy az anomáliát a WD RED okozza :(((

A RED-ről egy SMART. [link]

Bármi segítséget szívesen fogadok, hogy szerintetek mi okozhatja ezt a hibát :F

Új hozzászólás Aktív témák