- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Tökéletes töketlenség
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Van két 1Tb-os Samsung HD103SJ-m. Annak idején direkt egymást követő sorozatszámúakat kértem, és már úgy saccra 3 éve használom őket RAD-0 tömbben.
Nemrég rosszalkodott picit. Szét akart esni a tömb, de szerencsére mégsem tette meg véglegesen, viszont utána talált hibákat az Intel RST-s ellenőrzés.
HDSentinel szerint az egyikkel 300 alkalommal fordult elő adatátviteli hiba a lemez és a gép közt. (Gondolom ettől szakadt a tömb, de lett mégis jó újraindítás után, mert felírt adat végül nem sérült.)Most volt kéznél másik 2x1Tb winyó, így mindent lementettem a tömbről, és Ubuntu alatt csináltam egy Secure Erase-t, hogy tutira végignyúzza az összes szektort (elvileg a rejtetteket és tartalékokat is beleértve), és megpróbálkoztam egy egy dco-restore paranccsal is, hogy esetleg eltűnjenek a SMART infóból az adatátviteli hibák (igazából nem a winyó bűne, ha megfeszült a SATA kábel, amiket már megigazgattam - vagyis gondolom ez volt a gond, mert épp SSD-t cseréltem mielőtt szakadni kezdett a tömb, melynek során húzgáltam ott a kábeleket...).
A secure erase lefutott, a dco-restore viszont nem (IO error, pedig nem volt locked/frozen).A lényeg, hogy így, amennyire lehet tisztára gyalulva bootoltam Win8-ba, és futtattam rajtuk egy benchmarkot külön-külön kétszer, és az első lemez rendre 307, 302, a második 330, 328 pontot ért el.
-> Na ezt hogy...?Egymás melletti SATA portokra vannak kötve, nyilván mind ugyan arra a vezérlőre, hisz RAID tömbben voltak. És egy ugyan erre a vezérlőre kötött Samsung 840 Pro száguld ebben a benchmark progiban, tehát 90%, hogy a winyókat sem a rendszer többi része fogja vissza, hanem ennyit tudnak.
De mitől lett kimutathatóan lassabb az egyik lemez, mint a másik, ha jelenleg semmi hiba nincs a SMART szerint? (Kivéve a régi "átviteli hiba 300 alkalommal" bejegyzést, amiben nem nő tovább a 300-as szám, mióta megszűnt az anomália kábeligazgatás után.)
Teszteredmények: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD magyarbill 1 év garancia
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest