- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
gorbep #81972 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy van-e és hogy milyen az újabb USB generációja, amiket hozott azok olyanok voltak, mint az enyém (csak különböző hosszban) kivéve egyet, aminek a tápja volt vaskosabb, de annak sztem mélybe húzott a hangja. Ezek az USB-i amúgy tényleg jók, az új Magnum hangfalkábele is, meg az Fine IC-je is jó. A régi hangfalkábele nem tetszett, meg táp ügyben még sosem tudott meggyőzni.
-
mcll
senior tag
CAMBRIDGE AUDIO P25 MKII-vel tapasztalat? Igaz ebben nincs rádiótuner, de végül is azt át tudom "linkelni" a házimoziról. Nomeg csak 2x40W, de audiophil-nek mondják. 30 pénzért hozzá lehet jutni.
Egyáltalán melyik típusok felé érdemes nézelődni? Illetve mit kell messziről kerülni?
(bocs a hirtelen sok kérdésért)
-
mcll
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, mert nem konkrétan házimoziról lenne szó, hanem HiFi rendszerről. Ugyanis megelégeltem hogy a házimozim (ami bár filmekhez, Dolby Digital rendszerhez tökéletes), mely egy Yamaha RX-V757-re épül, szóval ez a rendszer sima sztereó módban (pl, bakelit, audio CD, stb) képtelen jól megszólalni, ezért mellé összeállítanék egy sima sztereó rendszert.
A kiválasztott erősítő egy Pioneer SX-704 RDS rádiós erősítő lenne, melynek állítólag nagyon szép dinamikus és tiszta hangja van. A hangfalak pedig egy Grundig FineArts Two hangfalpár lenne, melyről szintén jókat mondanak.
A szakértőket kérdezném, vagy azokat akik az egyik vagy a másik (netán így párban egyben is hallották ezeket) cuccot ismerik, hogy mi a véleményük ezekről? Sajna túl sok pénzem nincs, ezt a kombót kb egy százasért most meg tudnám venni. Megéri? Érdemes belevágni, vagy ebben az árkategóriában inkább keressek mást? Ha mást, akkor miket ajánlotok?Köszi
Üdv
Laci -
zozy84
senior tag
válasz
xerobyte #81975 üzenetére
Tudom, hogy kellene. De arra már első körben tuti nem jutna. Nem vagyok a használt cuccok híve de inkább veszek egy használt jobb erősítőt mint pl egy új Denon x500at. Hangfalból is inkább veszek egy jobb használtat, ha találok. Egy Wharfedale Diamond 8 5.0 60eft-ért jónak tűnik így első körben. Mennyi is lenne az a Denon? -
xerobyte
aktív tag
válasz
zozy84 #81973 üzenetére
Ízelítő, hogy ilyenkor hogy folytatódik a beszélgetés : )
- mélyláda nélkül nincs házimozi
- ennyi pénzből nagyon kompromisszumos lesz a zene, hacsak nem stereo erősítőt veszel
- a használt jó ötlet, inkább spórolj hozzá egy kicsit a jobbra
- a két front jó ötlet, de később nehéz lehet hozzá csak hátsót és centert fogni
- nem írtad le, hogy milyen igényeid vannak és miről hajtod meg? HDMI? PC/XBOX? Optika? (az aláírásodban lévő cuccok?)
- az erősítőre és hagfalra szánt összeg nem jól aránylik[Tipp: ha házimozira fekszel rá és kell a modern csoda (HDMI, sok csati, 3d) adhatsz egy esélyt devil denonjának egy kis alku után
Szerk.: igen, az övé, aki közben megelőzött és igen, közben már jégen van] -
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni. Már több éve tervezem, hogy veszek egy "rendes" házimozi rendszert. Egy 5.0ás rendszert szeretnék. (bőven elég lenne) Egy kb 22nm-es nappaliban lenne. 70% film, 20% zene, 10% játékra lenne használva. Erősítőre 60-70eft-ot tudnék költeni, hangfal szettre 80eft-körül. (ha jó áron tudnék csak egy front párt venni ennyiért, akkor majd később vennék centert, stb.)
Használtak is érdekelnek.
Pl. használtan néztem Onkyo tx-sr608. Erősítőben Onkyo, Denon, Marantz amiket néztem. Hangfalakból hallgattam már KEF-et, Polk Audiot, Monitor Audiót, stb. Csak hát az össz költségvetésem nem lenne elegendő 2 frontra.
Találam használtan egy Wharfedale Diamond 8 5.0át 60eft-ért.
Vélemények? Ötletek?
Előre is köszönöm! -
Dorian
félisten
Csak hogy ne felejtődjön el: Itt van nálam Gábor másik (nem a Sín) tápkábele, elvihető kipróbálásra. Zenei célra szívből ajánlom (mozira a Sín jobban bejött). Épp minap győződött meg egy DIY kábelgyártó nálam arról, hogy mennyivel jobb a sajátjánál
-
válasz
KisTücsök #81968 üzenetére
Valóban nem Electra a center, hanem JMLab Centris K2. De nem emiatt veszem feljebb a hangerőt, és nem is az 1dB érzékenység-különbség miatt, ebben biztos vagyok. Én úgy szeretem, ha könnyedén, szinte koncentrálás nélkül is hallható, érthető a szöveg, még akkor is, ha egy picit borul ezzel az egysége az 5.1-nek. De nem kell nagy eltérésre gondolni, +10-ig terjedő skálán +2dB-t adtam neki, a frontok 0-n vannak.
(#81969) cain69 "egy fekvő centersugárzó elhelyezése még megoldható"
Egy jó sztereó erősítővel jobb, zeneibb hangot érhetsz el, de ha a mozi és a beszéd fontosabb, akkor én avr-t és hozzá centert is választanék.
-
KisTücsök
addikt
válasz
liszi70 #81967 üzenetére
Ha jól tudom nálad nem egyezik a center típusa a frontokkal. Szerintem ebből adódhat az eltérés. Nálam csak olyan eltérés van, hogy a center egyel újabb verzió, de pl egy nagyon kicsit vissza kellett vennem belőle, mintha egy kicsit elnyomta volna a frontokat.
Ha gyárilag egy szettbe tartoznak a hangsugárzók, szerintem nem kéne ilyen gond legyen.
-
válasz
velizare #81966 üzenetére
"nagyon nem értek hozzá. mit veszítek két fronttal?"
"a rendszerrel a fő célom az érthető beszéd a filmekhez"
Ha ez a fő célod, akkor mindenképpen házimozi erősítőt és minimum 3.0-át építs ki. Tehát center feltétlenül kell ahhoz, hogy ha szükséges, meg tudd emelni a beszédsáv hangerejét. Ezt sztereó nem tudja biztosítani, ezért nekem is hasonló célzattal indult el a fejlesztésem annak idején. Én is emeltem a center hangerején a többihez képest, mert nem szeretem ha erőlködni kell, hogy tökéletesen értsem a szöveget. (A gyerekek miatt sok filmet nézünk szinkronnal, és állítólag a magyar hangsáv nem mindig van a helyzet magaslatán, bár az eredeti beszéd sem hallható rendesen olykor-olykor.)
-
válasz
#09634560 #81949 üzenetére
kb. 250em lesz a teljes mókára, és ez már a vége. hangilag a rendszerrel a fő célom az érthető beszéd a filmekhez, ennél többre jelenleg nem vágyom, és ahogy néztem, helyügyileg is problémás.
tegyük fel, hogy elviszik a denont, milyen erősítő+polcsugárzó kombót ajánlasz helyette? használt is játszik. a szoba mérete 32-35 m2, ez egy amerikai konyhás nappali, tehát nem kell az egészet bezenélni.mod: a polcsugárzóknál a méret is fontos, ha 18 centinél szélessebb, már be kell raknom a tv kávája mögé.
-
Patice
nagyúr
válasz
robi-k #81962 üzenetére
1. Csak átfutottam, de nagyrészt úgy láttam, hogy csak a 'felső végével' foglalkoztak a hangoknak. És csak méricskéltek, nem nagyon halgatták meg. És nem lehet figyelmen kívűl hagyni azt, hogy egy hangfal (hangsugárzó) kábelen nem csak egy frekvenciájú hang utazik egy időben, hanem rengeteg. És akkor aztán lesz kölcsönhatás. Szerintem.
2. Ez mind szép és jó. Mérve is. De szintén nem hallgatta meg. Vagy meghallgatta, de az eredményről már inkább halgat.
-
robi-k
őstag
Ha már kábelezés, akkor két érdekes link:
1. Hangfalkábel felépítés vizsgálata műszaki szemmel.
2. DIY hangfalkábel építése. -
xerobyte
aktív tag
Arcod, amikor a 40 fokban végzel egy 5.1-es rendszer kábelfaragásával, feldugózásával, majd rájössz, hogy a bi-amp front miatt nem 6.1-nyi (mint azt előző este, magadra büszkén kitaláltad), hanem 7.1-nyi kábelre kellett volna dugót venni...
-
-
Dorian
félisten
válasz
SpaceKombajn #81955 üzenetére
Ha az első 70 óra alatt nem hallotál változást, akkor pusztán bejáratás miatt ezután még kevésbé fogsz.
Költői kérdés:
Vajon a demó példány is ugyanazon rendszer elé volt kötve, amivel most hallgatod? -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
Dorian #81954 üzenetére
Köszi és devil-k-nak is a választ.
Akkor írok részleteket is, csak előszőr általánosságban voltam kiváncsi.
Már majdnem 70 óra van bennük, nagy változást nem hallok eddig és előszőr eléggé tompa volt a hangja (ELAC 207A) a demo példányokhoz képest (nyilván a szobaakusztika is más). Halkan és közepesen elég jól szól, de ha feljebb hangosítom, akkor nem jön meg azaz erő(vagyis inkább nem megy le annyira mélyre úgy hallom) amit elvárnék a halkabban hallottakhoz képest. Részletezése nagyon jó, de mintha nem lennének annyira kerekek a hangok, nyersek, talán a közép dominanciája miatt van ez, nem tudom. Remélem ezek javulnak, mert így nem az a hang van ami megtetszett. -
Dorian
félisten
válasz
SpaceKombajn #81952 üzenetére
Nincs ilyen határ és hangfalfüggő is. Az első 20-30-40 órában van a legnagyobb változás, aztán egyre kisebb.
Leginkább a mélyek terén (logikusan) tapasztalható javulás. -
devil-k
nagyúr
válasz
SpaceKombajn #81952 üzenetére
150-250 óra vígan kell neki! Az, hogy mennyit változik, azt neked kell hallani, HA hallod. De szubnál is meg lehet hallani.
-
SpaceKombajn
aktív tag
Új hangfal mikorra járatódik be? Kb. 200 óra? Mennyit változik majd a hangja?
Akkor úgy kérdezem, hogy miben szokott változni (vagy ez is hangfal függő)? -
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #81949 üzenetére
Ha éppen lenne annyi szabad tőkém, csak azért megvenném, hogy néha bekössem és picit használjam két tesztkészülék között. Sőt, a mai 400-700000 forintos erősítőket csak a kötelező tesztkörök lefutásának idejéig működtetném, utána mennének vissza a dobozukba. HD formátumok ide vagy oda. Brutálisan jó az a vas.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Perillustris #81933 üzenetére
Nincs ebben semmi merész, az a merész ha oda bedugod. A 10cm nem optimális hanem minimum. TV-t falra kell tenni, erősítőt a polc tetejére, a belső rész meg jó forráskészülékeknek.
Vagy berakhatod a lyukba ha a szekrény hátuljába ventilátort szerelsz. -
-
BBéci
legenda
válasz
devil-k #81934 üzenetére
Azokat nem értem, akik megveszik az olyan elfuserált állványokat.
(#81938) mp54
Első normális CD-játszómat és erősítőmet 1993-ban vettem és saját terveim alapján készíttettem számukra állványt, amin a TV és a VHS videomagnó is elfért. Azt váltotta a mostani bútor - szintén én terveztem - valamikor 9 és fél évvel ezelőtt. -
mp54
senior tag
válasz
Ez a bútorelem csak forrás készülékeknek alkalmas, azok (általában) nem melegednek. Én nem tenném be.
Sarkosan fogalmazva, ha valaki nem tud egy erősítőnek elfogadható helyet biztosítani, az ne vegyen erősítőt...
Ötlet: rakjál a tetejére egy csendes, megfelelő teljesítményű ventilátort, ami a szűk helyen is elviszi a meleg levegőt. -
válasz
velizare #81924 üzenetére
"vagy a szegély mellett vezetem el, vagy a szőnyeg alatt."
Azt írod, parkettaszegőről van szó. Annak a tetejére simán rá lehet erősíteni a kábelt tűzőgéppel, vagy nagyon vékony szöggel, ráhajtva óvatosan a kábelre.
"véleménye sokaknak van, tapasztalata sajnos hál'istennek csak keveseknek. na ők viszont egyáltalán nem szólnak be."
Egyetértek, elég sok az észosztó gyermektelen, mi is kapunk bőven "tanácsokat" tőlük.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Sosem értettem az ilyen TV állványokat.
-
Perillustris
senior tag
Minimum 10cm legyen fölötte.... Olyan nincs hogy nem megoldható
Azért ez elég merész kijelentés. Persze értem a jószándékot (köszönöm is), és nem is kétlem, hogy ez az optimális, de ezzel gazdálkodunk. Az elrendezés és a szín is más, de a bal szélső 60 cm széles elem az, lent fiókkal, felette nyitott résszel az erősítőnek (20 cm).
-
lemmy9
őstag
A háziállatnak jól látható, és étvágygerjesztő helyre kell rakni a 230 V-os kábelt. Egyszeri, és megismételhetetlen, ugyanakkor felvillanyozó tanfolyam.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
velizare #81922 üzenetére
Részemről biztos nem kioktatásként hangzottak el azok a szavak. Az is biztos, hogy az észt se akarom osztani a témában, bár saját gyerek nincs, a körülmények miatt a sors úgy hozta, hogy most az unokahúgomon keresztül fogok szembesülni a dologgal. Viszont háziállat van, bár nem egy nyelvet beszélünk, mégis egy következetes figyelmeztetés elégnek bizonyult ahhoz, hogy tudja mihez, hogy közeledjen. A vezetékek pl csak annyiban érdeklik, hogy néha alhasson rajtuk.
-
véleménye sokaknak van, tapasztalata
sajnoshál'istennek csak keveseknek. na ők viszont egyáltalán nem szólnak be. ennél többet nem szeretnék erről beszélni.vagy a szegély mellett vezetem el, vagy a szőnyeg alatt. több alternatíva nem nagyon maradt...
ha tudtok ilyen védőcsövet ajánlani, akkor azt szívesen veszem, de legalábbis szkeptikus vagyok. -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #81920 üzenetére
Úgy látszik, a rendszeres kanapén ugrálás helyes viselkedésnek számít.
(#81922) cain69
Senki nem úgy születik, hogy pontosan tudja, hogyan kell gyereket nevelni, ezért a tapasztaltabbak tanácsait érdemes megszívlelni.Nem látom be, milyen akadálya van a kábel olyan módon történő elvezetésének, hogy a kanapé lába ne tudjon kárt tenni benne.
-
köszi a válaszokat mindenkinek!
@BBéci: ha a lakás az enyém lenne, a falba tenném.
@Sanci38: dac=>(analóg) erősítő? túl nagy a bemenetek száma (set-top box, pc, telefon, nas/network), félek, ez már nem az általam is megfizethető árkategória lenne. szeretném olyanra csinálni, hogy minden ugyanúgy működjön. feleségemnek nincs se türelme, se kapcitása, hogy a sok bemeneti kütyünek az n+1féle helyes bekapcsolási sorrendjét megjegyezze a sok távirányítón.
@Oldfighter: semmi gond, hetente megkapjuk a kioktatásokat vadidegenektől, hogy is kell gyereket nevelni. megszoktuk.
-
fefe65
csendes tag
Sziasztok!
JBL LS40 hangdobozhoz tudnátok nekem kábelt ajánlani, esetleg a KÁCSA kínálatából? Elsősorban filmekre, koncertekre használom. 2x4m kellene, ill. a centerhez a fele is elég, ennek ellenére oda is 4m-t vegyek?
Köszönettel: Feri -
-
törölt tag
válasz
velizare #81915 üzenetére
Védőcső ugyanúgy...
Jól gondolod: az erősitő mindent lead csak rákeveri a frontokra,tehát nem lezsz elveszett hangcsak ugy nem térangzás hanem sztereó lesz.
Ja a sztereó erősitők jóval szebben szólnak mint a házimozi erősitők sztereó hangzással.Digitális kimenet és az erősitő közé érdemesebb DAC-ot tenni. -
nem rágja.
a gyerek ugrálja neki a kanapé acél lábát, és amikor a kábel a parketta szegőléc és a kanapé acéllába közé szorul, elkezd majd deformálódni, majd a szakadásokkal rongyolódni.
sorround bögreszettel sem volt... 2.0ban használva mi lesz az sokcsatornás hangsávval rendelkező filmek hangjával? az erősítő összekeveri és hangsávokat, és utána szétválasztja a két sztereóra, amit kiküld a kimeneten, a hangsugárzó meg majd csinál vele valamit a fizika határain bellül, vagy megfogja a diszkrét hangsávokat, és bután ráakasztja őket a megfelelő kimenetekre, anélkül, hogy érdekelné, lakik-e valami rajtuk? nagyon nem szeretnék lemondani a házimozi erősítők digitális bemeneteiről, és a hozzájuk kapcsolódó funkciókról, ugyanezt egy sztereó erősítőben többszörös áron kaphatnám csak meg.
-
BBéci
legenda
válasz
velizare #81909 üzenetére
Leginkább a mozihangzást, a surroundot veszíted el, ha csak frontsugárzókat használsz.
Természetesen tudnak üzemelni 2.0-ban, ezt írtam az előbb is.
Elrágja a háziállatod a vezetéket? Húzd védőcsőbe.(#81910) JasL
Az ismerőseid között, akiket esetleg érdekel, hogy elromlott a PC-s hangkeltőd. Mellesleg azoknak is van topikja. -
-
demars
addikt
válasz
Oldfighter #81874 üzenetére
Köszönöm. Sajnos nem megoldható!
Marad a TV beszorítása...
Talán később, ha cserélek komplett bútort, megoldható lesz. -
törölt tag
válasz
velizare #81897 üzenetére
hogy beirod a keresőbe és megtudod.
Viccen kivül ugyan mi lehet a duplakábel,idegen szóval bikábel? Ha a hangfalnak dupla bemeneti csatija van, erre alkalmas erősitőből afrontot és a surround backot kötöd ösze a hangszóró alsó és felső csatlakozójával.Kéát külön kábellel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest