- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dorian #80825 üzenetére
"2,5m-re van a középvonaluk."
Csak? Nagyobbnak saccoltam volna a kép alapján. Kicsi a tévéd, optikai csalódást okoz!
"2,8m-re ülök tőlük ... Zenén ez ~20cm-rel kevesebb..."
És komolyan, húzogatod a hangfalat, amikor zenét hallgatsz, filmnél meg vissza? Az egész itthon töltött időm tologatással telne, nálunk össze-vissza megy a mozi és zene. Szóval nem úgy van, hogy most leülök és meghallgatok 2 CD-t.
(#80826) Norbi "Nálam 270 centire vannak egymástól a hangfalak,de a bal kissé be van szorítva a vászon miatt(kompromisszum)"
És mennyire van a nézési-hallgatási pozíciód? Hallottál hangminőség-különbséget a sarokba szorított és a még szabadabban lévő verzió között?
(#80827) Oldfighter "Nálam az oldalfalak nincsenek messze, jószerivel arasznyi távolságra, mivel kb két és fél méter széles a szoba. A hátfal olyan hatvan centire van. Örülnék plusz egy méter szélességnek, nem vitás."
Értem, az nem túl ideális. Te mennyiről hallgatod?
(#80830) Tamoo "Oldalfaltól doboz széle 34cm hátsótól a doboz hátulja 44cm."
Nekem a bal oldalon lévő doboz hátulja a hátsó faltól 28 centi, a jobb oldalon 304 centi.
-
-
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #80890 üzenetére
Nézem az Eredetet,abszolút referencia kép..a 4K mit fog művelni,durva..
A háttereket átkapcsoltam dipolra,egyenlőre semmi meglepi.Majd utána ránézek a Terminator salvation-ra,kiváncsi vagyok.
1:33-nál a plafonra szerelték a Dolby Atmos rendszert,kíváncsi vagyok,hogy szól..
-
törölt tag
válasz
Csabroncka #80868 üzenetére
Biztos tehát ovatosan vele.. és más (Dorian ) is irta, csak az okát én irtam: mivel kevesebb hangfalat hajt meg igy bővebben van az energiának.
-
sixer66
senior tag
OIvasgattam itt a nagy Jamo S606 (70K használtan) Vs. Wharfedale Obsidian 600 (115K újonnan) csatáról, hogy egyik a másik koppintása, de nem tudok dönteni
. Volt még versenyben a Diamond 8.4-es széria, de olyat csak világos színben találtam., pedig azt is ajánlgatta ebben az árkategóriában egy hifis ismerős.
Pedig valamelyik mellett döntenem kell, mert Dali és társai esetleg jövő nyáron jöhetnek szóba -
Norbi 72
veterán
válasz
pFEFErohni #80874 üzenetére
-
Csabroncka
addikt
válasz
#09634560 #80865 üzenetére
Köszi a tanácsot, ugyanakkor mivel alzóna hangerejét teljesen külön szabályozom ez első mondatod az biztos? Mert ha igen akkor mozi nélkül kell belőnöm a hangerőt az alzónára oszt jónapot!
Utánanéztem a polaritásnak, egy 9v-os laposelemmel már meg is néztem,a piros pötty jelöli + részt.
-
Lajos84
csendes tag
Sziasztok!
Házimozi rendszert szeretnék vásárolni.
Tudtok nekem valami komoly házimozit ajánlani??
Most is van egy 1000éves 5.1-es házimozim de már eléggé a végét járja és szeretnék venni egy újat. -
törölt tag
válasz
Csabroncka #80858 üzenetére
Szia.
hamarab megy ki a tesla mint a végfokod.. de arra figyelj hogy ha a többi hangszóró nincs hajtva akkor 80w + mehet ki a teslákra, mig ha hajtva vannak akkor 30-40 watt esik rá.
Polaritás teljesen mindegy arra figyelj csak hogy azonos módon kösd be tehát ahol, egyik végére a pirosat akkor a másik hangszórón is ara kösd rá. Annyi a jelentősége hogy amikor az egyik tekercs huzóáramot kap ugyanakkor kapja a másik tekercs is a huzó és nem nyomóáramot tehát egyszerre mozogkjon a membráén ki-be különben elnyelődés, interferencia alakul ki, technikai probléma ebből nem fog adódni. -
Dorian
félisten
válasz
XenHai #80857 üzenetére
Az ajánlott Onkyo 608 jó választás neked. Inkább minél több pénzt a hangfalszettre tartalékolj, akár úgy, hogy egy régebbi vasat veszel kevesebb pénzért. Ha 150 a teljes keret, akkor max 45-50-et költenék erősítőre (de arra is csak azért ennyit, mert olcsóbban nemigen van érdemleges) és a maradékból még így is necces lesz hangfalakat szerezni. HD hangoknak ezen a szinten nincs értelmük, "nem fog kijönni a különbség a hangfalakból"
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #80860 üzenetére
Azért biztos ami biztos,próbáld ki a parti előtt a rendszert.
Na,megyek egy vilmosért...
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #80859 üzenetére
Mivel egy kerthelyiségben lesznek kint és nem fognak bömbölni, így a melegedés szerintem nem lesz vészes (ebből a szempontból kevésbé aggódtam) inkább azon agyaltam(-lok) hogy a mozi mellette rendesen fog szólni, hogy így lesz-e gáz, bár logikusan végégig gondolva a végfok melegszik/melegít.
Ok, ha nálad 7 csatorna van így hajtva akkor tényleg nem kell aggódnom ( Zensorral nem fogom kinyírni a gépet - inkább fordítva
), max. azért párszor letapizom.
-
Norbi 72
veterán
válasz
XenHai #80857 üzenetére
A keretedbe ez a vas(ilyen van nekem is)[link]ezzel a szettel[link]fér bele.De ha tudsz még egy kicsit áldozni,ez a Denon komolyabb darab:[link]
(#80858) Csabroncka Nem lesz gond,de figyelj a melegedésre.LX60-ban szvsz. van elég erő,hogy mindet meghajtsa normál hangerőn.Nálam alapból 7 csatorna van hajtva 4-8 ohm-os hangfalakkal.
-
Csabroncka
addikt
Abban kérnék segítséget, hogy a nyár folyamán egy rendezvény alkalmából szükségem lesz használni az erősítőm zone2 funkcióját (LX-60), ezzel eddig nincsen semmi probléma ugyanakkor a mozi hangszórói 6 ohmosak, a Zone2 hangfalai viszont "kerti" 4 ohmos kis Tesla hangfalak. Itt jön be kérdés, ami inkább bizonytalanság, hogy közepes hangerőn a Zone2-vel lehet -e gond ha gép egyszerre kiszolgálja a mozit és a zone2-őt is.
Másik inkább részlet kérdés: ez kist "kerti" fadoboz tesla (nem a minőséget képviseli, ahova szánom oda tökéletes) nem látom se a hangszórón sem a a hangváltón a polaritást! Ezt hogy tudom megnézni, illetve rájönni, a hangszórókon (2 utas) csak fel van forrasztva a színes vezeték (itt sincs jelölés) csupán a membránkosár szélén egy-egy piros pötty, ez jelölheti + oldalt a tekercsen?
-
XenHai
senior tag
válasz
Norbi 72 #80856 üzenetére
3d nem érdekel . Hd hang érdekel ha gond nélkül tudom használni a gtx670-et erre a célra én még le ragadtam ,hogy kell a dsx mert különben csak sztereót nyomot az alaplapim optikán.
Egyenlőre még minden nálam van 1hónap múlva kerülne el ha sikerül le dumálnom akkor talán a hangfalak maradnának de kicsi rá az esély.
-
XenHai
senior tag
válasz
Norbi 72 #80853 üzenetére
Szoba méret 32nm .De nem hiszem hogy a szoba 4 sarkába be dobom a hangfalakat valahogyan csak a gép közelébe. Játék 60% mozi 30% zene10% . Metal/Rock. 150k fölé nem akarok menni . ha egy kicsivel is jobb az új rendszer mint a régi volt elégedett leszek. Nincsenek marha nagy elvárásaim.
(#80854) MasterMark : Vga-n keresztül is megy a dts dtshd ha nincs a gamenek 5.1 hangja . Fasza rakhatom ki a xonart.
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #80851 üzenetére
Na most elvesztettem a fonalat..
Hdmi-n ugye át tudja küldeni a hangkari a DTS jelet az erősítőbe?
(#80854) MasterMark jaa,értem.
(#80852) XenHai Kezdjük elölről.Olvasd el az 1.sz. hsz-t.
Utána:Szoba mérete?Mozi/zene arány?Milyen tipusú zene?Max. keret?150 főlé lehet menni?
-
MasterMark
titán
A VGA nem fog tudni ilyet.
Azon a hangkártyán van DTS Connect, az bekódolja a hangot, ami nem az hogy átmenjen spdif-en.
Dorian: Nem az, többcsatornás játék hangját is bekódolja, ami LPCM lenne alapból.
XenHai: HDMI-n kötöd rá, azon átmegy 7.1 LPCM akkor nem kell bekódolni, tömörítetlenül is megy.
-
Norbi 72
veterán
válasz
pFEFErohni #80846 üzenetére
Tényleg,majd kiverte a szemem...úgy már okés.
-
tranceplanet
addikt
bocs
-
Norbi 72
veterán
Szerintem humbug az egész.Ennyiért lehetetlen...
(#80844) XenHai
1.Fapados,használtat nézzél 8xx-től,vagy más márkát.
2.Ehhez emelni kell a kereten.322-es alkalmatlan erre.
3.Ha a forrás rendelkezik DTS hangsávval,összekötheted opt/koax-al,de ha a hangkártyán van Hdmi kijárat,akkor természetesen azzal. -
XenHai
senior tag
Üdv!
Nem vagyok nagy audio hifi szakértő ha hülyeséget kérdeznék előre is elnézést.
Jelenleg pc (xonar dsx) ről hajtok egy Kenwood KRF-V4060D-t Magnat 5.0-val toslink-ről azt tudom hogy 2db Nr.144 408 van a 2 szélen.A helyzet úgy hozta ,hogy vissza kell juttatnom a gazdájának de nagyon meg szoktam már a dts-t játékok és filmek alatt.És most jönne a kérdés áradat.1. Őt néztem ki Pioneer VSX-322-K mi a véleményetek róla milyen hangfalak illenének hozzá?
2.A régi rendszeren alacsony hangerőn nem volt elég részlet gazdag a hangzás az új rendszerrel változna e ez a dolog?
3.A xonar dsx el dts hangot tudok ki küldeni toslink-en még akkor is ha nincs a filmnek vagy a játéknak ilyen hangzása.Viszont Pioneer VSX-322 tud dts-hd-ét és a gtx670 em ki tud küldeni hdmin ilyen hangot de ez csak akkor működik ha filmen vagy játékon van dts hang vagy ő maga is rá tudja keverni?Melyikkel érdemes össze kötni ebben az esetben a rendszert a géppel?A keret 100k-130k erősítővel együtt használt is jöhet.
Előre is köszönöm a válaszokat .
-
Dorian
félisten
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #80812 üzenetére
ha figyelsz egy kicsit, ő sose játszana 6 húron - vagy nem igazán.
max. 3-4 húrral, ugyanis basszus / bőgő szólamot hoz az egy húron is, nem dallamot
(6 húron általában már összhangzatokat / akkordokat hoznak vagy dallamot - nehezen tudnám elképzelni)
-
devil-k
nagyúr
válasz
Játékos #80833 üzenetére
Szia!
Nem akartam eddig írni, de a történet a következő:
Észrevettem, hogy a T12 a nagyon mélyeknél el kezdett zörögni (a bejáratás után). Eléggé megijedtem, hiszen eddig nem volt ilyen és nem tudtam, hogy mi a franc történhetett, szintezve be van normálisan.
Felhívtam a Stream Audio-tól Ákost, aki nagyon készséges volt és mondta, hogy vigyem be (vagy küldjem fel) hozzájuk a T12-t és megnézik. Így is tettem, mert nem hagyott nyugodni a jelenség, idegesítő volt...
Hívott Ákos és mondja nekem, hogy semmi baja a T12-nek, minden rendben van, ráküldtek olyan mélyeket, hogy csak na'. Kérdeztem tőle, hogy ez hogy lehet? Végül kiderült, hogy tüske nélkül tesztelték a szubot.
Mondtam neki, hogy tüske nélkül nálam is minden okés, nem "zörög", de tüskével nézzék meg, mert a jelenséget úgy lehet hallani. Oké, megnézni és visszahív. Visszahívott és megerősített: Valóban zörög a T12 a tüskék miatt!
Azt mondta Ákos, hogy annyira erős a szub, hogy szó szerint kirázza magából a tüskét... Erre küldött egy másik tüskét, ami semmit nem ért, a zörgés ismét megvolt. (Azt még hozzáteszem, hogy előtte 3 különböző tüskével is próbáltam és mindegyiknél volt zörgés, ezért nem gyanakodtam, hogy a tüske a hibás)...
Két lehetőség van:
1. Gyári tüske- Azzal nem zörög, nem rázza ki magából.
2. Proson tüske "tuning"- A bejelölt rész összeragasztottam ragasztóval (most fejből nem tudom mi a neve, valami zselés cucc). Azóta megszűnt a zörgés, minden olyan, mint amilyennek lennie kell.Lehet, "barbár" dolog, de működik. Szóval NEM a tüskét ragasztom bele a T12-be!!!! S szerintem ne is ragaszd bele!
Érdekes... de legalább megerősített A Stream Audio is.
-
Játékos
addikt
-
Dorian
félisten
válasz
Játékos #80833 üzenetére
Én használok, meg sztem többen is. Nekem nem lazul ki. Azért van rajta az a felső gallér, hogy rögzítsd vele.
Azt én sem értem, mi a tökömért kellett a hegyét meg a szárát 2 db-ból csinálni, egy darabig én is szórakoztam vele, hogy akkor most hogyan lesz jó, de úgy tűnik, sikerült.
Az alsó, vastag gallérba tökig be kell csavarni a hegyet és a tüskét, hogy össze érjenek, majd ezt az egészet becsavarni a sub-ba, a megfelelő szintezéssel együtt, majd a felső gallérral ezt a pozíciót rögzíteni tudod. -
Játékos
addikt
Jó reggelt!
Használ rajtam kívül valaki ilyen tüskét? Ha igen, neki nem szokott kilazulni, és zörögni az alsó részében a "tüske"? Hiába tekerem be jó erősen, kis idő múlva mindig meglazul a vibrációtól.
Rögzítsem menetrögzítővel? Vagy ragasszam bele fixre szerintetek?
Köszi az ötleteket előre is! -
Norbi 72
veterán
Srácok,itt nincs valami elírva?[link]
-
hétalvó
addikt
Volt egy osztalytalakozo nalam. Tuleltuk
Ugy erzem bejarodott a cucc
Most is beigazolodott az airplay pont ilyenekre van kitalalva.
Igy viszont nem uszom meg a dnp-720-at. -
Norbi 72
veterán
válasz
Dorian #80817 üzenetére
Nem írtam hogy jobb,csak hogy moziban jeleskedik.
De a kategóriatárs 10 kilóval nehezebb,THX Ultra2-es 876-ossal szívesen összehallgatnám..
(#80822) liszi70 Nálam 270 centire vannak egymástól a hangfalak,de a bal kissé be van szorítva a vászon miatt(kompromisszum).Ha el tudom passzolni a kisebb DVD-tartómat,kicsit több helyem lesz.
Ha valakit érdekelné kb.100 darabos,írjon. -
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #80822 üzenetére
Ebben a kérdésben határozottan a KTEL-nek adok igazat. Annyira egyedileg függ az adott szoba méretétől, akusztikájától, hangdoboztól, hallgatási helytől, hogy nincs, nem lehet jó válasz.
"hangminőség csorbulása nélkül" - Ilyen nincs, mindenképpen csorbulni fog valamilyen módon.De tessék: Saját, jobb oldali hangfalam 70cm-re van az oldalfaltól. A hátlapja pedig a mögötte lévő faltól mozin 37cm-re, sztereónál előre húzom +19cm-rel.
-
válasz
Dorian #80820 üzenetére
KTEL-tag lettél?
Természetesen a kipróbálás dönti majd el a végső megoldást, de tapasztalatok érdekelnek, hogy hasonló helyzetben ki-hogy döntött, ki milyen közel vitte a hangdobozait az oldalsó falhoz, ki-mennyire helyezte sarokba a hangminőség csorbulása nélkül. Azt is tudom, hogy egyik tapasztalat sem lesz pontosan analóg az én helyzetemmel és akusztikai viszonyaimmal, ki kell majd próbálni amit ajánlanak, de érdekel, ki-hogy.
-
Figyelek ám fiúk........... Látok, hallok, megjegyzek............
Még írok egy kis adalékot az elhelyezésemhez, hogy miért vannak közel a tévéhez a hangfalak. Egyébként 2 méterre van a két Electra középvonala egymástól, szerintem ez nem olyan kevés, mint amit a kép sugall. Ezt a plazma topikba írtam offban:
"Jó és indokolt lenne szélesebb színpad, de ezt dobta a gép, ennyi helyem van. Jobb oldalon közlekedő van az étkező és konyha felé, onnan már nem szabad helyet lopnom. De nem is lenne sok értelme, mert a másik oldalon meg ott a merőleges fal közel, és az sem lenne jó a hangnak, ha teljesen a sarokba szorítanám a hangfalat. Nem olyan vészesen szűk egyébként, a hangfalak középvonala 2 méterre van egymástól. Csak nagy a tévé......
Azért van a megszokottól magasabban a tévé, mert szemben ágy van, és gyakorta ágyból, fekve nézünk tévét. Tehát nekem nem csak az ülőmagasságot kellett figyelembe venni, hanem azt is, hogy fekvő helyzetben is kényelmes legyen a fejnek, nyaknak a tévézés. Így elég jó ülő és fekvő helyzetben is."És egy kérdés. Ha nagy duzzogva lopok még egy kis helyet jobbról a közlekedőből, a bal oldalon mennyire szabad közel vinni az oldalsó falhoz, hogy ne legyen gáz, és ne legyen "sarokba szorítva" a hangfal? (Most 36 centire van az Electra sarka az oldalsó faltól.)
-
CharlieDrop
veterán
Yamaha RX- S600-zal van valakinek tapasztalata?
-
Patice
nagyúr
válasz
bajnokpityu #80812 üzenetére
Playing For Change
-
demars
addikt
válasz
Norbi 72 #80784 üzenetére
Ugyan ezt az 508 ast szúrtam ki én is, meg a háttérsugárzokat is. Mert épp wharfedale 8.4 -em van ( lesz), heco subbal, ehhez kellene hm erősítő. Jó lenne hozzá az onkyo 508...? Illetve elég lenne? Nézegetem a fórumokat pár hete... iszonyat nagy a választék... De nekem egy normális belépő rendszer kellene ... ami picit később fejleszthető..
Néztem a denonokat is... 2809 et néztem... Nekem tetszik...
Jó lenne a wharfe 8.4 hez? -
bajnokpityu
félisten
Ha vki 1 húrral így tud zenélni, mit tudna hattal?
Blues of People vki?
-
redbulz
tag
Sziasztok,
Remélem nem vagyok túl offtopic, elnézést ha még is, de szeretnék egy kis segítséget kérni, és gondoltam itt rejtőznek a nálam sokkal hozzáértőbb emberek.
Van egy nem túl fiatal hangrendszerem és kíváncsi lennék mennyit érhet, a maga idejében úgy tudom egész jó cuccok voltak ezek(aztán lehet mégsem):
Pioneer VSA740 erősítő
Pioneer F-201L rádió
Pioneer CT-W701R kazettás egység
Fisher MT-530 bakelit lemezjátszó
Jamo SW500 mélynyomó + 2db Jamo SAT 500 hangszóró (utóbbihoz talán még az állvány is meg van valahol)
Jamo Compact SUB (mélynyomó +2 hangszóró)
Jamo Center 100 centersugárzó
Tyúkbelek amik a fentieket összekötik.Ami hibái vannak:
-Az erősítő távirányítóján már nem működik minden gomb sajnos.
-A kazettás egységbe beragadnak a kazetták, valami van a mechanikájával
-A Fisher lemezjátszó tápkábele csak részében eredeti, nem a gyári táp van a végén(gondolom elromlott az eredeti).
-A Jamo SAT 500 egyik hangszórójában nincs meg a szivacs, és nagyobb hangerőnél mintha picit ciripelne, recsegne.
-A hangszórók esztétikailag sajnos nem tökéletes állapotban vannak, de nem is vállalhatatlanok.Ha valaki tudna egy sacc/kb-t mondani így, annak nagyon örülnék és előre is nagyon köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #80807 üzenetére
... és Focalokkal..
-
törölt tag
válasz
CharlieDrop #80791 üzenetére
AZt jelenti hogy alacsonyabb frekvebcián 4, magasabb frekvencián 8 Ohmosként viselkedik. Egyébként nem kőbe vésett érték., változik az értéke.
-
mivamma
senior tag
válasz
CharlieDrop #80621 üzenetére
Csak nem hagyott nyugodni, hogy létezik-e olyan rendszer ami minden általad kívánt feltételnek megfelel és még a méretei is jók ( főleg a 80 mm-es magasság miatt voltam kíváncsi)!
Jómagam sem hiszem el, de létezik
Csak egy kis ízelítő: Méret (szélesség/magasság/mélység)
(hozzávetőleg)
480 mm × 78 mm × 212.5 mm
a legnagyobb kinyúlásokkalA minőséget most ne részletezzük, egy a lényeg: minden kívánalomnak megfelel, sőt még nem is drága
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged