- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #1794 üzenetére
Nekem is el kene mar vinni a Dalikat, de meg el akarok hasznalni egy kis garit
Erositos temahoz: ha uj arat nezunk, akkor nalam mar a processzor vegfok paroa veri arban a Dalikat, de nem szivesen cserelnem olcsobbra. Ha jol fog szolni holnap a Roti vegfok, akkor marcius elejen elhozom nem csak egy napra
-
bsanya
aktív tag
Bevallom nektek elkapkodtam a rendszer megvásárlását......
Ez azért szomorú, mert ilyet nem szoktam csinálni, először jól körüljárom a témát (bármiről legyen is szó), majd tanácsokat kérek, mérlegelek, döntök.
Most ez a folyamat úgy nézett ki, nézelődtem, megláttam az igényeimnek minimálisan megfelelő erősítőt "jóáron" 65e helyett egy hónaposan 45-ért, majd megtudtam, hogy van egy hangfalszett is eladó 90e ár helyett 55-ért szintén pár hetesen. (tehát a kettő 100e)
Félrerakattam, megvettem.
Ezért elnézést kérek mindenkitől, amiért olyan kérdést tettem fel, ami inkább csak megerősítést kért a "nem rossz vétel" miatt, ahelyett, hogy valóban mérlegeltem volna a tanácsok alapján.....Nincs mentségem, így jártam
Remélem azért a szerény igényeimet kielégíti, így nem lesz nagy fejfájás (a falbaverés miatt) Ezt hétvégén tudom lemérni, hiszen csak annyira kötöttem be, hogy a TV-t legalább tudjuk nézni (csak a frontok vannak bekötve).
Viszont, lenne egy kérdésem:
van egy Sony vezeték nélküli fejhallgatóm (MDR RF820R). Nagyon sok éve, szinte hihetetlenül teljesít.... . Most viszont bekötöttem az erősítő audio kimenetére és nem műxikA fejhallgató kimenetre nem kötném, mert akkor, ugye nem működnek a hangszórók se...
Ez az egész azért kell, mert az asszony nem tud elaludni csak síri csöndben, így esténként fejhallgatózom. Viszont létezik olyan helyzet, amikor a család nézi bent a TV-t, én pedig füvet nyírok a kertben, és szintén hallgatom a filmet :-D
Hova dugjam az erősítőbe, hogy működjön ez a felállás??? -
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #1794 üzenetére
Ismerősöm úgy akarta tuningoltatni, hogy új, és még be sem járatta.....így van értelme?
-
bajnokpityu
félisten
mert alig volt naponta időm rá,és 4 hangszórós a doboz.
ha besűritettem volna, talán meglett volna 3 nap alatt
persze Zoli kész lett volna 1 nap alatt sztem...valamint én alig hagytam érintetlen alkatrészt.asszem a membránok maradtak csak...
váltó,kábelek,csillapitás,csatlakozókat mind bántottam. -
Ed Parker
nagyúr
De az hogy elfogyott,valószínüleg annak tudható be,hogy nem volt mögötte megfelelő táp,ezért nagy hangerőn már erőlködött.
Bajnokpityu: egyébként kell/érdemes minden dobozt tuningolni?
Tegnap találtam egy svéd oldalt,ahol a csávó szétkapott egy bw 602-est és annyira nem volt tré a kábelezése.
Itt a link -
spiky03
veterán
Azt gondoltam, hogy nem egyszerű dolog ez, legalább is nekem.
Én nem vagyok olyan nagy szakember, hiába, hogy középsuliban forrasztgattunk ezt-azt gyakorlaton.
De haver ő jobban érti ezt a dolgot, csak ugye azokat lenne jó tudni, hogy milyen alkatrészek kellenek a művelethez. Mert anno érdeklődtem az egyik ilyen hangfal tuningos cégnél, hogy az én kis Eltaxaimat lehet-e és érdemes-e tuningolni. Erre azt a választ kapta, hogy azok jól tuningolhatóak, de kb 30-40 ezer lenne a két front, a center meg a hátsók olyan 15körül lennének darabra. -
T-Tboy
tag
A mostani 5.0-ás szettem is egy alapkategóriás cucc, érződik, hogy a erősítő simán megenné őket, bőven van még tartalék a erősítőben.
Mint írtam, idővel ha lesz fölös pénzem jobb minőségű 5.0-ás szettre akkor igyekszem majd venni hozzá, kihasználni jobban a erősítőm adottságait. Egyelőre ez van, ezzel is tudok filmezni, megteszi. -
T-Tboy
tag
Pedig a Onkyo erősítőmnél pont azt vettem észre, hogy jobban küldi a hangfalaim, több tartalék van benne mint a Pana-ban volt. A többi hangfalam jól meg is hajtotta/hajtja, de a center akkoriban egyből elvérzett. Akárhogy állítgattam nem tetszett a hangja, kevés volt. Akciódús jeleneteknél elfogyott hamar és nehezen voltak érthetőek a párbeszédek ilyenkor. Erre céloztam és csak ennyi tapasztalatról tudok beszámolni.
-
T-Tboy
tag
Ezt arra értettem amit a én saját példámban írtam, ahogy én jártam.
Másoktól pedig ezt hallottam, hogy valószínűleg én (is) azért jártam így mert van amelyik erősítő többféle hangfallal jól együtt tud élni, dolgozni és vannak olyan erősítők amik érzékenyek arra, hogy mit kötünk rájuk. Azaz, megmutatják a rendszer (jelen esetben a hangfalak) gyenge pontját. -
Ed Parker
nagyúr
Az ok,de az már nem akkora költség,ill. sokkal könnyeben ki lehet rakni 10-20ezret tuningra.
A másik,egy jó erősítő, a gyengébb dobozokat is jobban szólaltatja meg.
A minap Hallgattam egy dantax opus 10-es dobozt Hegel h200-as erősítővel és meglepően jól szólt,pedig egy jamo kategóriás doboz.
1781 Tboy: Ezt én sem értem,mitől érzékeny az erősítő?
-
spiky03
veterán
Egy hangfal tuningolási kérdés.
Azt pl én is (vagy egy olyan haver aki ért az elektronikához) megtudom csinálni, ha megvannak hozzá a szükséges kellékek?
Amúgy mik is kellenek hozzá?
Kondenzátorok, ellenállások, meg hangfalkábelek? Meg elvileg pár léc a merevítéshez, meg valami tömő anyag a hangfal belsejébe.
Vagy ez azért egy kicsit bonyolultabb folyamat? -
T-Tboy
tag
Van amelyik erősítő érzékeny a hangfalak minőségére és van amelyik sokkal kevésbé, "mindenevőbb".
-
T-Tboy
tag
válasz
spiky03 #1686 üzenetére
Pár filmet még próbálj ki rajta, ha nem javul a center hangja akkor cseréld.
Mikor még Magnat 3.0-a volt nekem a rendszer eleje akkor a Pana SA-HE 90-es erősítőmmel a kis center (Motion Center 210) jól szólt. Lecseréltem a erősítőt a TX-SR605-ös Onyko-ra és a center szarul szólt akár hogy állítgattam. Most a jelenlegi Jamo 3.0-ás szett elől megint jól szól aránylag (ahhoz képest, hogy olcsóak), érthetőbbek a párbeszédek, de azé ez a erősítő is igénylené a jobb hangfalakat. Majd ha lesz rá keret... -
T-Tboy
tag
A Audyssey-s bemérést én is megcsináltam a 605-ösömön, de nem használom, Manual-ra lőttem át a dolgot.
A hangfalak távolságát jól lőtte be, csak a subot lőtte túl +30cm-el a ténylegeshez képest, de azt mondják páran, hogy direkt tesznek hozzá a Onkyo-k egy picivel több távolságot a subhoz... -
robi-k
őstag
Hát, az, hogy milyen az erősítő - hangdoboz szett ár közti differencia, megosztja a szakembereket is. Itt a fórumon azt képviseljük, hogy az erősítőhöz (új árával számolva) legalább 2-szere annyiba kerülő hangdoboz szett kell (új árával számolva) .
Viszont hiVOX Zoli szerint fontosabb egy jó erősítő, hisz egy hangdoboz hangját tuninggal jelentősen lehet javítani, míg az erősítőnél ez igen problémás. Tehát ő azt javasolja, hogy kb 1 - 1 legyen az arány (hangsúlyozom, a hangdobozokat tuningolni - azaz finomhangolni kell).Én személy szerint hiVOX véleményét osztom, azzal kiegészítve, hogy zenehallgatásra igen is kell egy jó sztereó erősítő, a filmre pedig maradhat egy gyengébb házimozi erőlködő
-
Topa00
tag
Vagy elegendő lenne hozzá a 1312-es is? Aztán amikor később leváltom a hangcuccot akkor vele együtt az erősítőt is. Ott lesznek HD hangok?
Valamiért az van bennem, hogy egy drágább erősítő szebb hangot hozna ki a polk-ból, mozira használnám javarészt, nem lenne agyon hajtva. -
Topa00
tag
A Denon 1612-ben is van netes rádió? Vagy csak a 1912-ben?
Nem tudom, hogy melyiket válasszam a polk tsi 200-as szetthez. Tudom hogy ezek jóval jobb szettet érdemelnélek de az majd egy későbbi terv. Kábelt a frontokhoz inakustik premium 2*4mm, hátra pedik a 2,5mm tesót választom. Szerintetek ezek jók lesznek? Vagy elég egy fokkal olcsóbb kábel is? Üdv
-
benvolio
őstag
válasz
bajnokpityu #1766 üzenetére
Nem baj, én csak azt mondom, hogy külsőleg minőségibb a kivitelezése is. Vagy az ilyen fonott szál az ami nem jó?
-
Ed Parker
nagyúr
OFF
Akinek kell nakamichi banándugo,rendeljen a gyártótól,nekem ma jött meg 10 napja rendeltem,12db volt 10€,postaköltség nincs.
Nagyon olcsó.ON
-
benvolio
őstag
Szerintem is minőségibb a Neotech a Star-hoz képest, legalábbis ami nekem van biztos, mert már külsőleg is látni, hogy a Neo vékonyabb szálból van összesodorva több kisebb vezetékké, és ezek a sodrások, meg össze vannak fonva egy "nagy" vezetékké, a Star meg szimplán egy vezetéknek van összesodorva.
-
Dorian
félisten
-
knorbi77
tag
Ha már van sub a rendszerben, a 3 utas 150W frontokat érdemes small-ra állítani az erősítőn?
Egyáltalán számít az valamit?
Mert hangban semmit az biztos.
-
-
Viper26
nagyúr
válasz
Ed Parker #1748 üzenetére
Ez az elején a mikrofonos beállításnál dől el?Úgy értem nem talál sub-ot, és akkor eleve úgy szól majd, vagy valami külön beállítás kell utólag?
Front és center Inakustik Atmos Air 187, hátsók Inakustik Star 1.5 a két kábel meg Inakustik Premium Opto (2 m), és Inakustik Star HDMI (1.5 m).
Egyébként a HDMI-ben van ethernet szál, bár nem hiszem hogy kelleni fog valamire.Vagy mégis?Hangsáv, és egyebek állítgatását innentől kezdve majd az erősítőn csináljam igaz?MaTTeS:
Kezdek rájönni, hogy ez nem egy olcsó biznisz, de most már nincs visszaút.
Parázok a vasárnaptól, hogy mindent jól kössek/állítsak be így kezdőként. -
MaTTeS
senior tag
InAkustik Star 1.5mm Jelenleg ennyit engedett a pénztárca, így is 10ezer Ft volt.
Szombaton elhoztam, most nézem, hogy azóta 50Ft/m-el olcsóbb lett (355Ft-->305Ft). -
benvolio
őstag
Én a frontoknál és centernél 2,5-öst, a hátsóknál 1,5-öst használok, ez szerintem bőven elég egy alap cucchoz panelbe.
Most ez a 0,75 csak kényszer megoldás a hátsókhoz amíg nem szerzem be ehhez a cucchoz is az 1,5-öst. És azt már én is észrevettem az ilyen alap szerkóknál is, hogy igenis számít a hangfal kábel is.
Üdv! -
fenix
csendes tag
Helo mi a véleményetek erről a kábelről esetleg valakinek van vele tapasztalata, ha igen jó vagy rossz?
Inakistik Excellence 2 x 4 -
Peak
addikt
válasz
benvolio #1735 üzenetére
én ifjú suhanc koromban a jamo studiokat kötöttem a 2x75Wos technics erősítőt 0.75ös puttó sodort villanyszerelős rézkábelre, aztán az egész éjszakás buli után, ahol 70-100% közötti hangerőn ment a banzáj, mikor szedtem szét a cuccot nem értettem mitől szenes a kábel vége
-
ocsi12
csendes tag
Sziasztok! Pioneer vsx-921 hasznalhatok e átmenetileg 4 ohm hangfalakkal vagy nem? Kérdésem, hogy tönkre teszie az erősítöm? Valamint lehet e 6 és 4ohm-os hangfalakat egyszerre használni?
-
Blizz
őstag
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni,hogy ha usb-t rádugom a tvre akkor az 5.1 hangzású lesz? Vagy ez a filmtől is függ,hogy mit támogat? xvid filmekre gondolok elsősorban 7-800megásokra max 1,5giga -
Toobee
veterán
-
spiky03
veterán
Cambridge Audio Sirocco 5.1 mi a véleményetek?
Milyen lehet szerintetek? HD hangokhoz jó lehet? -
almi
senior tag
Igen tényleg, ezt nem írtam. Aktív a sub igen, egy Pioneer W-S80S. A sub-ba tört bele a pöcök. Sajnos jelenleg nincs lehetőségem kipróbálni másik holmival, de próbálok keríteni és próbálgatni. Az erősítőben benne maradt a kábel, ott nem történt semmi rongálás ahogy néztem. Az is elképzelhető, hogy valaki ki akarta húzni az rca-t és úgy tört bele a pöcök.(nem voltam ott, így sajna nem tudom az okot.)
Remélem valóban csak valamelyik aljzat okozza a hibát, mert az tényleg viszonylag könnyen orvosolható.Köszönöm.
almi -
palu
tag
Szia,
Sajnos igen, akkora erőhatás ami kitépi az RCA csati belső csatlakozóját okozhat károsodást a csatlakozó ajzatban is.
Ha van lehetőséged keresztpróbázz egy másik sub-bal, vagy az erősítő sub kimentére (persze csak ha vonali kimenet (aktív sub-ot hajt)) kössd be egy másik erősítő lineIn-jét, hogy kiderüljön kijön e a hang az erősítődből. Ha az erősítő kimenete egyértelműen jó biztos lehetsz benne, hogy a sub csatija sérült.
Ha nem garanciás némi barkács vénával megáldva javítható.Újraolvasva nem egyértemű, hogy melyik oldalba tört bele a pöcök, mert gyanúsan az sérülhetett. Mindenesetre keresztpróbával lokalizálható a hiba.
Palu
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
spiky03 #1712 üzenetére
Ajánlhatok egyet?
Ez nem rossz kábelVan méterben is ha már 30m kell.
Merjünk nagyok lenni. -
Wizard8
tag
válasz
spiky03 #1712 üzenetére
Én is náluk vettem, olcsóbban.
(#1713) benvolio:
Én 2,5-t akartam venni, hívtak hogy van nekik. Elmentem, nem volt. Elvileg nem volt a gép szerint 1,5 se, aztán találtak, de a gép szerint nem volt. Szerencsére, azért oda tudták adni.
Na mind1, ha tőlük veszed kérdezd meg telefonon a biztonság kedvéért, hogy biztos van e. -
almi
senior tag
Sziasztok!
Az létezhet, hogy az Erősítőn elromlik a Pre Out kimenet, de attól minden más jól szuperál?
Véletlen ki lett rántva a subból az rca kábel.Beletört az rca-ról a középső pöcök, de ki lett szedve, vettem másik kábelt de a sub nem szól sajna.Ettől károsodhat valami úgy, hogy ne szóljon a cucc?Köszönöm.
Üdv. -
benvolio
őstag
Üdv!
A miskolci MM-be kiállított/utolsódarabos akció van, így elhoztam az utolsó előtti Eltax Experience szettet 39.000.Ft-ért. Ennyiért ez ajándék, ha valakit érdekel csapjon le az utolsóra, ha még megvan.
Igy most szükségem van megint hátterekhez kábelre, de amint nézem az Inakustik Star 1.5-ös ára jól fel ment november óta a Netdepo-nál. -
Viper26
nagyúr
válasz
knorbi77 #1700 üzenetére
Ez már nálam van, csak szerintem elfelejtette levenni.
Persze lehet egy másik is, de az ár-típus-eladó neve stimmel.ginola:
Úgy érted mi lesz rákötve?
Sanci38:
Igen, jobb lenne hozzá egy másik, legalább nem kell a bekötésen agyalnom, így a TV és az 5.0 szett lesz az erősítőre kötve, ameddig nem lesz hozzá más.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- DOOM - The Dark Ages
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged