Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1386) Mexildos


Mexildos
aktív tag

Sziasztok!

1,
Egy olyan kérdésem lenne, mivel nem értek a raid tömbökhöz és annak felépüléséhez, hogy lehet-e olyat csinálni, hogy raid kötetet ami tükrözve lenne, apránként bővítenék újabb és újabb HDD-vel. Mivel egyszerre nem tudok megvenni 40 HDD-t a tükrözés és a teljes kötethez?

Tehát úgy gondoltam, hogy kezdésnek két darab 2TB-os hdd-vel indulnék el, melyből az egyik a tükör lenne, majd mindig bővíteném. További kérdés, hogy mindig csak 2TB-al lehetne bővíteni vagy 3-al is?
Így szépen egy hatalmas több terrabájtos nagy meghajtóvá válnának. Lehetséges ilyen?

2,
Másik kérdésem, hogy mit lehet tenni ha a raid vezérlő csak 24 HDD-t kezel és ebből van két darab. Meg lehet csinálni azt, hogy a két kártya összedolgozzon és az egyik legyen a tükör a másik pedig a sima tároló?

3,
Ha egy raid vezérlőre ráírják azt hogy 6Gb/s adatátviteli sebesség, ez minden HDD-re külön igaz vagy összesen? Mert ha van 24 HDD a vezérlőn és összesen 6Gb/s az átviteli sebesség ott lehet gond 5-10 személyes felhasználói hozzáférésnél?

4,
Tükrözés esetén ha az egyik HDD kiesett a kötetből úgy ha új HDD kerül a helyére akkor a tükörből visszaépíthető a meghibásodott kötet?
Két HDD kiesését is elviseli a tükrözés? (raid1)

5,
Érdemes hatalmas köteteket létrehozni, nagyot lehet rajta bukni ha bármi történik? Azért kérdezem, hogy ne legyen D-től egészen AB meghajtó betűjel etc...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.