Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1201) MZsoltee


MZsoltee
veterán

Nah lenne 2 Venti amit gyorsan és kénylemesen be tudo szerezni:CoolerMaster SAF-F82(nem találtam sehol :S) másik, ha és még 1.
A cél az lenne hogy minnél halkabban vigyék ki a meleg levegőt a gép hátulján!
Ki mit javasol?

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#1202) csigi válasza dzsóbácsi (#1200) üzenetére


csigi
addikt

Ezt tényleg a lapod topikjában kellene kérdezned, ha tudja a lapod, akkor bármilyen ventit tehetsz oda.
Amúgy egyszer csináltam magam is ilyesmit. Vettem egy Zalman passzív chipsetbordát meg egy noname 4 cm-es ventit. Facsavarral tekertem bele, leszabályoztam, jól hűtött, ment szépen... Egy gond volt: a venti a kezemben hangtalanul üzemelt, de a Zalmanra téve a kis résekbe bepumpálva a levegőt már szélzajos volt.

nofene

(#1203) Oibacsi válasza HJ.Henry (#1199) üzenetére


Oibacsi
őstag

akkor vegyél egy pci helyre szerelhetőt és szedd le a fémlemezről...nálunk kb 450huf egy ilyen

(#1204) Adams15


Adams15
aktív tag

Hali, szóval van egy gépem: Gigabyte xyz alaplap 5200+ AMD proci, lényeg h vidkari egy Gigabyte 8600GT Silent Pipe II-vel, és van mellette az gépház oldallapján egy ventilátor, ami kifelé szívja a levegőt. És ma vettem egy másik házventilátort, szerintetek úgy jó lesz hogyha az oldallapon megfordítom h fújja a videokártyára a hideg levegőt és a gépház hátuljára raknám a videokártya fölé a másikat ami kifújja a levegőt a házból. Így jó szerintetek? (Videokari 60-75 fok között és csökkenteni szeretném)

(#1205) Zolexx


Zolexx
aktív tag

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy a sz.házamba nincsen semmilyen házhűtés. hány cm-eset ajánlotok előre és hátra és a a vga-hoz?? és bekötni hová kell őket ill mire??? Thx erőre is a segítséget!!! :R :R

Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...

(#1206) BlacKSouL válasza HJ.Henry (#1199) üzenetére


BlacKSouL
addikt

ZM FM 2-vel is megoldható

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1207) Oibacsi válasza BlacKSouL (#1206) üzenetére


Oibacsi
őstag

már írtam

(#1208) BlacKSouL válasza dzsóbácsi (#1200) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Egyszerűbb, ha 5V-ra kötöd.
BIOS-ból akkor tudod szabályozni, ha az alaplap felajánlja a BIOS-beli direktbe állítást(ritka). Vagy másik lehetőség, hogy szoftveresen szabályzod Win alól, ha a lapod támogatj,a és a szoftver is a lapot. Pl Speedfan

Ha nem megy szoftveresen, akkor egyszerűen veszel egy szabályzót(Pl Zalman FanMate 2), és rákötöd, azzal szabályozhatod kézzel. De mivel általában nem nagy intervallumban változik a NB hőmérséklete, ezért ha elbírja, rákötheted 5V-ra, úgy 2500-at fog állandóan forogni. Ehhez kell egy 3pin-4pin átalakító, kb 249 Ft, amiben a 4 tűs résznél felcseréled a két szélső drótot, vagy ha csak 2 megy bele, akkor a szélén lévőt átteszed a másik szélébe. Ha ehhez kell részletesebb leírás, szólj. 3 perc és kézügyesség, kis türelem kell hozzá, megy egy vékony hegyes eszköz.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1209) BlacKSouL válasza Adams15 (#1204) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Szerintem is fordítsd meg, jobbnak tűnik úgy.

Oibacsi #1207: Tudom, csak azért linkeltem a képet, hogy megoldható a kivezetés is. :)

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1210) BlacKSouL válasza Zolexx (#1205) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Minél nagyobbat, azaz amekkora még befér, a lehető legnagyobb átmérőjűt. A házadtól függ. Általában elöl egy lassú befelé fújó, hátul egy gyorsabb kifelé fújó legyen. Ha a vga magasságában van hely az oldalfalon, akkor oda is egy lassú befújót. Ha nem túl erős melegedős a vga, akkor a 3. el is hagyható, a rácson megy be plusz hideg ha a kiszívó hátul több levegőt szív ki, mint amit az első befúj.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1211) Oibacsi válasza BlacKSouL (#1209) üzenetére


Oibacsi
őstag

ja jó, oké

(#1212) dzsóbácsi válasza BlacKSouL (#1208) üzenetére


dzsóbácsi
aktív tag

Köszi az infó...lehet még zaklatni foglak ezzel a dologgal :B :)

(#1213) MZsoltee válasza MZsoltee (#1201) üzenetére


MZsoltee
veterán

:U

A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.

(#1214) BlacKSouL válasza MZsoltee (#1201) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Noiseblocker SC1, vagy NorthQ Silent Tornado. Ezek halkak. A CM is jó lenne, ha tudnál szerezni. De ez a kettő tartósabb, és halkabb. És drágábbak is. A Zalmant én nem favorizálom, ami nem jelenti hogy rossz. Csak nekem nincs velük jó tapaszalatom zaj szempontból.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1215) Zolexx válasza Oibacsi (#1211) üzenetére


Zolexx
aktív tag

Köszi. 1000 hála :R

Az élet egy kurv@, mindenért fizetni kell. És mindig egyre többet...

(#1216) csigi válasza BlacKSouL (#1214) üzenetére


csigi
addikt

#1195 -re valami? :R

nofene

(#1217) flegos válasza csigi (#1216) üzenetére


flegos
senior tag

nem nagyon értem hova akarsz kilyukadni :F

''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen

(#1218) HJ.Henry válasza csigi (#1195) üzenetére


HJ.Henry
tag

Szerintem a válasz egyszerü. Kompatibiltás miatt.Ezért lehet nem PWMes csatira PWMes ventit rakni és forditva. Pl ha egy régi házba vennél uj alaplapot ami csak PWMes ventit vezérelne,rögtön vehetnél uj ventiket is.

(#1219) BlacKSouL válasza csigi (#1195) üzenetére


BlacKSouL
addikt

A 4. madzag adja a PWM-vezérlőjelet. A PWM-es ventikben ugyanis van egy megszakítóáramkör, amit vezérelni kell. Ha csak egy hagyományos ventit vezérelsz külső PWM-vezérlővel, akkor az ugye madzagtól ki-be kapcsolgatja az egész venti tápellátását. A probléma annyi, hogy amikor éppen nincs feszültség alatt, akkor a fordulatszám-érzékelő áramkör sem tud fordulatot mérni, csak mikor fesz alatt van, így akkor nem működik a fordulatszám mérés, illetve hamis eredményt adhat.
A fordulatszám méréshez úgy tudják állandósítani a tápellátást, hogy folyamatos feszültség megy egészen a venti áramköri lapjáig, és a 4. kábel vezérlő(megszakító) -jelei alapján működik a venti megszakítóáramköre, ami csak a tekercsekbe jutó áramot szakítja meg, míg a fordulatszám érzékelő áramkör folyamatos tápellátást kap.
Talán találok hozzá képet is hogy érthető legyen.

Tehát fordulatszám mérés nélküli, kétmadzagos ventiknél megvalósítható lenne az alaplapi PWM-vezérlés, de mivel az újabb(komolyabb minőségű) ventik többségénél van fordulatszám érzékelés, hiszen ez részét képezhetii a pontos vezérlésnek, így ebben az esetben (ha már úgyis 3madzagos, és fordulatszám érzékelésre képes) a PWM-képes ventibe került egy megszakító, a vezérlés megmaradt az alaplapnál, de nem a feszt, hanem csak egy jelet szaggat meg a plusz 4. madzagon, és megmarad a fordulatszám érzékelés lehetősége, ami szintén jól jön magánál a szoftveres PWM vezérlés alaplapi szenzortól függő komplex szabályozásánál.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1220) BlacKSouL válasza BlacKSouL (#1219) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Na, szóval itt jól látszik a különbség:
PWM

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1221) HJ.Henry válasza Oibacsi (#1203) üzenetére


HJ.Henry
tag

Ez jol hangzik! Kár hogy nagyon messze vagy.Tudsz pontos tipust és márkát mondani hogy rákereshessek? Biztos lehet itt pesten is kapni,de azt se tom mit keresek

(#1222) Oibacsi válasza HJ.Henry (#1221) üzenetére


Oibacsi
őstag

hát ez valami noname volt...egy kis zacsiban adták

(#1223) csigi válasza BlacKSouL (#1219) üzenetére


csigi
addikt

Na erre nem gondoltam... valóban gond lenne a fordszám érzékelés/visszajelzés a táp szaggatása esetén.
És ha "kiegyenesítenék" elébb a szaggatott tápjelet egy csökkentett egyenfeszültséggé? A ventiben, de még a fordulatszámérzékelő előtt. :U

Köszönöm a kimerítő választ! :R

nofene

(#1224) Oibacsi válasza csigi (#1223) üzenetére


Oibacsi
őstag

te valami új technológiát akarsz kifejleszteni? :DDD

(#1225) csigi válasza Oibacsi (#1224) üzenetére


csigi
addikt

Dehogy. Tudom ám, hogy a meglévőt nálam sokkal okosabb emberek találták ki. Elég nekem az is ha csak megértem a dolgok mikéntjét. ;)

szerk:
Közben pedig szépen kiokosodunk a pwm ventikből BlacKSouL fórumtársunknak köszönhetően. :K :R

[ Szerkesztve ]

nofene

(#1226) BlacKSouL válasza csigi (#1223) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Egyenes az már, nem kell kiegyenesíteni :D Alapvetően is egyenáramú a rendszer. A szaggatott tápjelet max összekötni tudnád folyamatos tápjellé(ha erre gondolsz) egy csökkentett feszültséggé, akkor az azt jelenti, hogy tulajdonképpen kapna egy folyamatos csökkentett feszt a 12V helyett. Ehhez viszont kéne egy feszültségszabályzó. Ami kétféle is létezik olyan ami könnyen használható: az egyiket potenciométernek hívják, a másikat PWM vezérlésnek. :D :C Honnan is indultunk ki? :)

Kiegyenesíteni váltóáramot tudsz, pulzáló egyenárammá sima egyutas egyenirányítóval, vagy folyamatos egyenárammá kétutas e.irányítóval vagy Gräetz-hidas e.irányítóval.
Nem keverted véletlenül a két dolgot? :)

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1227) Egzee


Egzee
őstag

Nah sziasztok ismét! Végülis arra jutottam, hogy tökéletesen jó lesz nekem egy 14Cm-es ventillátor (ami már szinte mindegyik zajtalan), ami a PCI-E, és PCI-os foglalatokba dugott stuffot, fogja hűteni. Szerencsétlenségemre, a Cooler Master Intel párti és az Inteles processzorok helyére néz a torok, ami a hűtőnek szolgál friss levegővel. Ezt egy plexi mod tökéletesen meg fog oldani... :DD Ez alá pont be tudok szerelni egy 8Cm-es ventillátort, mert a torok flexibilis, és össze lehet csukni. Emögé szeretnék majd egy ventit, ami még nem tudom milyen legyen, mert a lényeg, hogy nagyon halk legyen, és az sem lenne rossz, ha világítana is... A Silent Eaglebe zúgtam bele régebben, a különleges golflabda felület miatt... Vélemény?

Ki milyet ajánl 8Cm-es méretben?

(#1228) Oibacsi válasza Egzee (#1227) üzenetére


Oibacsi
őstag

noctua...1800rpm-en 31cfm...és sztem valós mert annyit nyom majdnem mint egy 3000-es gagyibb

(#1229) Primőr


Primőr
aktív tag

Thermaltake A1926-1928 ThunderBlade

Ezekhez mit szóltok?

2000 rpm - levegőkeringetés: 78CFM - zajszint: 21 dBA
Tényleg olyan halk, ahogy mondják? Nekem TT Soprano házam van, és a gyári ventik elég hangosak voltak, pedig arra is 21 volt írva.. És sztem nem is 78 CFM volt a venti.. Ezekre viszont kíváncsi vagyok.

[link]

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1230) Oibacsi válasza Primőr (#1229) üzenetére


Oibacsi
őstag

a thermaltake adatok sohasem valósak...és egy 2000-es fordulatú alapból nem lehet halk
silent catre is 16 volt írva, megvettem...jó lesz az 30nak is....

(#1231) Primőr válasza Oibacsi (#1230) üzenetére


Primőr
aktív tag

hm. igazad lehet.. de mit javasoltok, ami 12centis, nagy légkavarást csinál, de nem is hangos, és ráadásul színesen világít?

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1232) Egzee válasza Oibacsi (#1230) üzenetére


Egzee
őstag

Oibácsi! Megkérdezhetem, hogy miért ekkora királyság a Noctua??? Mindenki azt emlegeti, mint a Ninja-t... De komolyabb helyeken is ezt látom!

(#1233) Egzee válasza Primőr (#1231) üzenetére


Egzee
őstag

(#1234) Primőr válasza Egzee (#1233) üzenetére


Primőr
aktív tag

Köszike! +nézem

A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.

(#1235) zpitta


zpitta
csendes tag

Sziasztok

Vettem egy led-es ventilátort, ez olyan helyre van beszerelve a gépbe ahol nem kell állandóan pörögnie. A szabályzását SpeedFan-nal oldottam meg. Alapvetően ha nem pörög nem is világit. De a SpeedFan-nal tudok olyan feszt beállítani, amin a ventilátor még éppen nem tud elindul, viszont a ledek már világitanak (egy kicsit). Ez hosszútávon árthat a ventilátor motorjának?

Csak az álló ventilátor halk igazán.

(#1236) Hoffer


Hoffer
őstag

Hali!!
Keresek olyan 12-cmis ventit ami 2000-nél többet forog és kéken világít!!
Tud valaki ajánlani valami?? Esetleg olyani is jöhet ami nem kék, csak 2000-nél többet pörögjön!!
Köszi :R

(#1237) csigi válasza BlacKSouL (#1226) üzenetére


csigi
addikt

Nem a váltóra gondoltam, hanem erre:
A szaggatott tápjelet max összekötni tudnád folyamatos tápjellé(ha erre gondolsz) egy csökkentett feszültséggé, akkor az azt jelenti, hogy tulajdonképpen kapna egy folyamatos csökkentett feszt a 12V helyett.
A szaggatást a vezérlő pl. alaplap csinálná, és belül a ventiben kellene kiegyenesíteni a jelet. De ezt nem lehetne megtenni mondjuk valami kondi töltögetésével? Vagy más áramkörrel, na ezt nem tudom..., erre lennék kiváncsi.

És akkor ezzel a csökkentett, de állandó jellel mehetne a venti szabályzás is, meg a fordulatszám érzékelése is.

Aztán már többet nem piszkállak ezzel, megigérem. :K :B :R

nofene

(#1238) Oibacsi válasza Egzee (#1232) üzenetére


Oibacsi
őstag

olcsóbb mint s cythe s-flex (12-eseknél), nincs csapágyzaj, és adott fordulaton jóval többet nyom mint az átlag és nem is veszélyesen drága...na ezért

(#1239) BlacKSouL válasza csigi (#1237) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Túlbonyolítod. Ha már egyszer tudna egy alaplap áramot szaggatni, akkor egyszerűbb, ha tud feszültséget szabályozni, és akkor szoftveres irányítással meg tudja oldani a szabályzást. Ahogy a legtöbb mai lap meg is tudja. 5-6 V általában még épp elég a Hall jeladónak, hogy tudja érzékelni a fordulatszámot, tehát a fordulatszám érzékelés megoldott marad(néha az én csutkára letekert és ott 5V-ot adó szabályzómra kötött ventinek nem elég, és nem ad fordulatszám-értéket, de sose tekerem le annyira) Kevés olyan ventit építenek be manapság a júzerek, ami 12V-on nagyon pörög, és 4-5V-ra kéne letekerni mondjuk csendesítéskor. Általában 5-12V között elég a fordulatszám-tartomány.

Az áram szaggatása amúgy is hangos, tehát ha alacsony frekvencián szaggatod, akkor búgni fog.(Pl az én szabályozható fényerejű villanykapcsolóm a falon) Ha meg magas frekvenciával szaggatod, mint ahogy a pc-s ventiknél, akkor meg nem tudod jobban leegyszerűsíteni, mint ahogy most van a PWM-el.

Elvileg megoldható lenne, hogy egy kondi feltöltődne és az üres időben kisülne, tehát biztosítani lehetne a folyamatosságot, de mivel odáig 12V érkezne, azt még csökkenteni is kellene. Úgy meg már jóval bonyolultabb. És azért a hely is elég szűkös ott a ventin.
Akkor már tényleg egyszerűbb ha kicsit veszteségesen potméterrel(vagy az alaplapon lévő gyári, szoftveresen vezérelhető szabályzóval) esetleg a PWM módszerrel szabályzol.

Egyébként én is sokszor gondolkodtam egy időben a dolgok egyszerűsítésén, de rájöttem, hogy azt már valaki kitalálta jobban :)

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1240) BlacKSouL válasza Hoffer (#1236) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Világítóst nem tudok, de van ez, keresd itt

A Noiseblocker SX2 ugyan csak 1850-et pörög, de 126 m3/h levegőt tol.
Mihez kell egyébként?

[ Szerkesztve ]

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1241) csigi válasza BlacKSouL (#1239) üzenetére


csigi
addikt

Egen, mindig ott van még a lehető legegyszerűbb felépítés is, hogy olcsóbban adhassák nekünk. Ami hát... nem is gond.
Na jó meggyőztél, most sem találtam fel a spanyolviaszt. :)

Nem piszkállak ezzel többet, és köszönöm az értekezést! :R

nofene

(#1242) HJ.Henry


HJ.Henry
tag

Nem tudjátok hogy egy átlagos alaplap ventilátor csatija kb hány miliamperig terhelhetó? Az én alaplapom könyvében nem irnak erröl semmit,csak hogy hol vannak ezek a csatik,és hogy mi melyikhez valo

(#1243) BlacKSouL válasza HJ.Henry (#1242) üzenetére


BlacKSouL
addikt

A legerősebb pc ventiket is még el kell hogy bírják. De egyezzünk ki 1A-ben. Azt a legtöbbnek tudnia kell. Az 12W-os ventit jelentene. De akkora nem hiszem hogy bárkinek eszébe jut beépíteni. Egy 2400 körül pörgő 12-es venti kb 2,8W-os, azaz kb 0,24 A áram folyik keresztül a csatlakozón. Tehát ha azért kérdezed, mert esetleg két ventit akarsz rákötni egy csatlakozóra, akkor elvileg simán elbírja. De mondjuk ha biztonságosan akarod, akkor felezd meg az 1 Ampert, legyen 500mA. Akkor is rá tudsz engedni még elvileg két ilyen nagyobbacska ventit, mert az még mindig csak 5,6W lesz a max.6 helyett. Persze csakis saját felelősségre, de elvileg el kell bírnia.
Majd előkerítem mindjárt hogy hol láttam én ezt az egy Ampert..

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1244) HJ.Henry válasza BlacKSouL (#1243) üzenetére


HJ.Henry
tag

Köszi szépen!
Igen több ventillátort akarnék rákötni egy csatira ha lehet. Van 2darab 12centisem aminek 0.13A a felvétele darabonként,ez lenne az egyik csatin.Aztán van még 3darab 8centis ventim darabonként 0.16A,ez a három lenne egyszerre a másik csatin ha elbirja.
Ezekszerint el kéne hogy birja ezeket. A 3darab 8centis is csak 0.48A azaz kb fél amper.

(#1245) Egzee válasza zpitta (#1235) üzenetére


Egzee
őstag

Nem, nem megy tönkre tőle!

(#1246) zpitta válasza Egzee (#1245) üzenetére


zpitta
csendes tag

Akkor így fogom beállítani. Köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

Csak az álló ventilátor halk igazán.

(#1247) BlacKSouL válasza HJ.Henry (#1244) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Még akkor is el kéne hogy bírja, ha történetesen valahol egy közös ágra fut össze az összes venticsati. De azért inkább előbb próbáld egymás után rádugva, ne egyszerre. Jobb félni.
Másrészt én a venticsati hiányát úgy oldottam meg, hogy amelyik ventinél nem kell fordulatszámmérés, azt egy 4tűs molexre rakható 3-tűsre átalakító "elosztóra" dugtam az egyik ventit, méghozzá úgy, hogy táp felől indulva: táp->molex-vég->elosztó molexcsati->itt elágazás egy 3-tűs csati felé, illetve tovább egy 4tűs molex felé, ami végül a DVD-író hátuljába megy be. Talán érthetőbb, mint amilyen hülyén leírtam.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1248) HJ.Henry válasza BlacKSouL (#1247) üzenetére


HJ.Henry
tag

Bocsi hogy csak most irok,de a hosszu hétvégén elmenekültünk barátnömmel peströl,ma értünk csak haza.
Pikk-pakk összedobtam a ventiket közös csatira és rádugtam az alaplapra.
Rögtön az egészet,minden proba nélkül lesz ami lesz alapon.
Az egyik csatin 2darab 12centis van,ezt az alaplap házhütés csatijára tettem,a CPU hütö csatijára meg a 3darab 8centis ventit kötöttem.Ja vizhütésem van,a CPU csatijára nem volt kötve semmi.
Faján megy az egész,a BIOS is meg az everest is irja a fordulatszámokat,csak nem tudom szabályozni :(
Leszedtem a SpeedFan progit,de abban meg nem találtam meg az alaplapon tipusát,ezért az sem kezeli a fordulatokat.
Söt még NForce 4-es alaplapot sem találtam benne :(
SpeedFan 4.33-as verzió
Esetleg valami tipp hogy hogyan lehetne változtatni a fordulatot? Vagy marad a zalman FanMate2?
Azzal csak az a bajom hogy a melo miatt nincs idöm elmenni venni 2öt.
Azért akartam ezt az alaplapi csatlakozást mert azt hittem ez majd szabályozza a fordulatot.
Hát nem :(

(#1249) BlacKSouL válasza HJ.Henry (#1248) üzenetére


BlacKSouL
addikt

Ha a friss speedfan szerint nem támogatott a lapod, akkor nagy eséllyel a lap nem képes szabályozni a venticsatijait. Kivéve ha PWM-es a CPU-é, mint pl nálam is. De ezesetben is általában csak a PWM-es csatija szabályoz, viszont csak PWM-el, tehát a szoftveres 3pin-es szabályzás azon a csatin sem működik. Mint nekem is. Akkor valóban nincs más megoldás, mint egy szabályzót beszerezni. Nem feltétlenül jársz jobban ha két FM2-t veszel, mert vannak 4 venti szabályzására képes szabályzók is, előlapi szabályzással, amik direkt sok venti szabályzásához jók, így az 5-ből négyet letudhatnál vele, és már csak egyet kell megoldani, de talán találsz az elrendezésben olyat ami nem is igényel szabályzást, max állandó lassítást.

Aláírás (nem kötelező megadni)

(#1250) HJ.Henry válasza BlacKSouL (#1249) üzenetére


HJ.Henry
tag

Nézegettem elólapi panelokat,de amik tetszenének is azok 10-15ezerbe kerülnek.Na most enyit nem költök,olcsobbat meg csak az ára miatt nem veszek ha nem tetszik. Marad ez a FM2,azt eldugom hátulra.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.