- Asszociációs játék. :)
- Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
télen nem tartósak (a többnyire kaphato fajták), de tavasz elején véve, rögtön 2 cserépbe szétültetve, a csucshajtasokat lecsipegetve - ami miatt bokrosodik, sokkal dúsabb lesz - siman nov. végéig megvan 1 cserépböl eélg sok
gondolom google keresessel - hogyan bazsalikomot - könnyü megtalálni
-
migabi24
nagyúr
Lehet ilyenkor valahol kapni friss bazsalikomot? Ti honnan szerzitek be?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Látom nem kedvelitek a kenyérsütő gépet, de talán értetek hozzá. Van egy gép (Steba BM1) aminek első két programja "senior" illetve "white bread" (fehér kenyér) névre hallgat. Az első 4 óra 10 perc, a második kerek három óra. Az elsőnél van 10 perc előmelegítés, 4 perccel több dagasztás és plusz 54 perc kelesztés. Az elsőhöz "tipikus kenyérliszt", a másodikhoz fehér finomliszt való. Kérdések:
- Milyen az a "tipikus kenyérliszt"? BL80?
- Miért elég a fehér finom lisztnek kevesebb kelesztés? (87p vs. 141p) Nem attól kenyérliszt, hogy jobban kel?''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
hatala
tag
Köszi mindenkinek a tippeket, még néhány próbát teszek a géppel ezek alapján.
[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
Sajnos, el kell hogy keserítselek, magyar szájíznek, sosem fog jó kenyér készülni gépben. Egy alap élesztős kelesztett kenyér sütőben, formában, sokkkkal jobb lesz. Emberek kis százalékának megfelelő a masina, teljesen más tipusú kenyeret készít.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Mersant_le
csendes tag
teljesen rendben vannak az aldis keverekek, en is szoktam neha venni. kis elesztot kell meg hozzarakni, vagy hosszabb ideig keleszteni. legutobb kb. 3h volt mire rendesen megkellt a teljeskiorlesu.
nekem is van kenyersutogepem (nem tudom a tipusat, olyan regen hasznaltam), de hiaba dicserik, ezekkel nem lehet normalis kenyeret sutni, inkabb csak kenyer szeru valamit. -
avl
senior tag
masik forumon is kerdeztem ott epp ezt irta egy tulaj:
Nekem Panasonic sd zb2512 típus van. 2,5 éve beszéltünk itt a házi kenyérsütésről, akkor vettem én is. ...
Bő 2 év kenyérsütőgépes tapasztalattal amit én megemlítenék, hogy szárított élesztővel sütök, amihez több cukor kell, hogy megdagadjon rendesen a tészta (ellentétben a kovásszal), amit a kész kenyéren is lehet érezni, hogy édesebb. Főleg sima fehérkenyérnél érezni. -
hatala
tag
Sziasztok.
Mivel más kenyérsütő topikot nem találtam, így kenyérsütőgép témában szeretnék tanácsot, segítséget kérni.
Vettem még 2 éve egy Panasonic SD-ZB2512 típusú gépet, [link] de mivel nem nagyon akart össze jönni jó sütés a géppel, így pár rosszul elkészített kenyér után abbahagytam és elraktam a gépet pihenni. Most újból nekifogtam hogy sütök kenyeret, de most sem sikerül, a gép használatijában található recepteket alkalmazva, valamint vettem az Aldiban többféle kenyérliszt keveréket, rozsosat, teljes kiőrlésű magosat stb,..(4 félét lehet kapni) de az azokon szereplő recept alapján sem sikerül a sütés.
Gondolom hogy valamit én ronthatok el, mert amúgy a gépnek nagyon jó a felhasználói értékelése, de nekem valahogy nem akar összejönni. Általában kicsi lesz a kenyér, vagy ha megfelelő méretű, akkor meg túl tömött, sűrű, nedves, stb.. ezek főleg az Aldis kenyérliszt keveréknél ilyen rosszak. Lehet hogy pluszban kell még hozzá száraz élesztő por, vagy kevesebb víz, hosszabb sütési idő mint 1 óra??
Ha van ötlete valakinek mit csinálok rosszul, akkor azt a tanácsot megköszönném, valamint ha tudnátok jó receptet, azt is.
60 000 Ft körül vettem, de már ott tartok hogy eladom mert nem jók a kenyereim, pedig inkább megtartanám és szívesen sütnék jó recept alapján jó kenyereket.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
avl
senior tag
kenyersütögep:
melyik - plane ma kaphato tipus, vagy ceg több termeke - hosszutavra megbizhato, gondmentes, hibamentes kenyersütögep ?
sajat tapasztalat vagy mi alapjan ?(nekem/nálam o.k. a sütöben sütés, de van akiknek erre nincs ideje)
-
bbuffy
senior tag
válasz hyperspace #1579 üzenetére
Kell egy kő/vas alulra, és előmelegíteni minimum fél órát. Ja és gőzölni is kell. alsó csak. Végén lehet egy kicsit barnitani hőléggel.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
hyperspace
őstag
Alsó-felső sütés. Első húsz perc 250, aztán 210-re vissza. Ha felmelegítem alsó-felsővel, utána tegyem át csak alsóra? Megtartja vajon úgy a 250-et?
Ja és tepsi van a sütőben, az melegszik fel, nincs pizzakő (de szeretnék majd).[ Szerkesztve ]
ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
Mersant_le
csendes tag
elhiszem, hogy nem idealis, de ez van, ebbol kell kihozni amit lehet.
nem zarul be a vagas, es a kenyer is szepen megno. Vizet kell rakni a sutobe, maxra tekerni, majd ha elerte a homersekletet a forro pizzavasra ratenni a tesztat. kb. fel ora maxon jaratas utan (1-1,5 kg.-os kenyer eseten) hofok visszavesz, viz kivesz es kiraly kenyer lesz belole. max forgatni kell a kenyeret, ha nem egyenletesen sut a suto. -
bbuffy
senior tag
válasz Mersant_le #1576 üzenetére
Rendben. Akkor sem az ideális kenyérsütési mód. Bezárul a vágás, és nem tud normálisan nőni a kenyér sem. Nem véletlen az alsó sütés ami a javasolt, ami a kemencét imitálja. Ég és föld a két produktum. Szóval de.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
válasz hyperspace #1574 üzenetére
Hogy van beállitva a sütő? Alulről süt csak? Hőlégkeveréssel nem szabad. Én az a végé durrantom rá két percre csak, hogy ropogósodjon a kéreg.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
-
bbuffy
senior tag
válasz hyperspace #1572 üzenetére
Semmi baja a kenyérnek szerencsére. És akkor vágom meg mikor beleboritom a szakajtóból. A kenyereim mindig jók, ez csak egy új vonal, de itt a klasszik. ( Igaz még csak öt éves Henrik).
Egyszerűen csak másképp sül, illetve még el kell találnom mikor veszem ki a formából és utána meddig sütöm.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bbuffy
senior tag
Formában is jó formában. Lidl ben lőttem a formát, 2500 ft, egy 1200 as kenyér pont elfér benne. Arra az esetre mindenképp jó ha túlkel a kenyér, meg amúgy is, szépen szeletelhető pofás darabok jönnek ki belőle.
[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
migabi24
nagyúr
Na hírtelen felindulásból rendeltem egy ilyen Líviát, remélem nem bánom meg
-
migabi24
nagyúr
Sziasztok, de jó hogy van ilyen topik, most kezdtem ezt az otthoni pizzázást, gyermelyi 00 lisztel gyakoroltam már párat, egész jó eredménnyel, gondoltam rendelnék olasz alapanyagokat, liszt-élesztő caputo-t néztem, jó úton járok?
-
iatti
aktív tag
az enyémre lund van ráfestve, de ugyanaz. féléve van meg, üvegtető szerintem nem rossz megoldás, belelátni hogy sül. egy-két helyen olvastam én is hogy nem záródik jól, de ez csak összerakási probléma lehet. egyszerű rajta igazítani. de ott van amit Zsolti mond teesa, az tutibb. én is azt vettem volna, ha megtudtam volna oldani a külföldi vásárlást.
-
kr:sz
tag
Aha, köszi az infót! Livia-val is szemeztem, de az üveg tetővel vannak "kétségeim". Illetve több helyen olvastam, hogy annyira nem záródik jól körben.
-
iatti
aktív tag
spice diavola pro electric. most nézegetem youtubon, de ahogy olvasom a kommenteket, nem nagyon dicsérik. vannak még gyerekbetegségei. feljebb van a lívia 30-ért. szerintem az ariete is ugyan az, csak drágább. plusz a líviának megvan az az előnye, lehet picit forgatni a tányért a fülekkel, és nem kell megemelni a felső részt, nem szökik a meleg.
-
iatti
aktív tag
a lund-nak is ugyanilyen mozgatható a köve. én sütés közben is tudok vele egynegyedet forgatni a tető felemelése nélkül. így nem szökik a meleg. amit te ajánlasz az jobbnak tűnik, laposabb a felsőrész, kisebb a sütőtér. de most dobtak be az olaszok egy új masinát. most még húzós az ára. https://i.ytimg.com/an_webp/qBg2rxU8Jlo/mqdefault_6s.webp?du=3000&sqp=CJKzhZ4G&rs=AOn4CLDaOjm42gfZBtDRqiGnUVfMnHtzPw
-
Topikgazda
válasz BITBOYS #1556 üzenetére
Igen, pont ez az előnye , kisebb a sütőtér, jobban sül a pizza . Illetve amit én vettem még abban is jobb, hogy az alsó fűtőszál gyengébb, így nem kell a hőfokkal játszadozni, állítgatni sütések előtt, között, alatt, hogy ne égesse meg az alját, hanem max. hőfokon lehet vele végig sütni.
Nekem volt három ilyen sütőm. (G3 Ferrari, Ariete, Teesa) egyértelműen a Teesa a legjobb szerintem. Még az is előnye hogy a követ egy pillanat alatt ki kapod belőle (két oldalsó fogantyú), takaríthatóság szempontjából szerintem nem mindegy.[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
BITBOYS
addikt
válasz Azteeek #1554 üzenetére
A Livia azok közül amit linkeltél szerintem pont olyan amit sz.zs. ajánlott.
Nekem is ilyen van csak Lund márkanéven.
Ár tekintetében a legjobb választás, a többi csak drágább de nem tudnak többet.Szerk: Most nézem, hogy amit ő vett az kicsit laposabb kivitel.. nem tudom ez mennyit számít.
[ Szerkesztve ]
-
xavix13
őstag
Pizzás tapasztalatok vol. nemtudommennyi
Régebben volt itthon sütés, még mindig a konyhai sütő van terítéken a lidl-ös kővel, azt próbálom kimaxolni, ha már a jézuska nem lepett meg egy kemencével
A mostani tészta egy poolishos standard tésztavezetés volt az új kbl-100 pizzaliszttel.
A fő fb-os nápolyi csoportban kisebb fajta boszorkányüldözés alakult ki körülötte, véleményem szerint alaptalanul, túlzásba esve.
Mondom adok neki esélyt, úgy is itt a boltjuk tőlem pár száz méterre, meglátjuk mit tud.
Régebben még 1x-2x az alap liszttel sütöttem belőle, egy kommersz, átlag erős pizzaliszt volt akkoriban, semmi extra tulajdonsággal. Érezhetően sokat javítottak rajta nyújthatóságban, kezelhetőségben és szerintem még ízben is sokat fejlődött, bőven a magyar átlag feletti lett.
Erős liszt, issza a vizet, mint az aszály sújtotta alföld, viszont konyhai sütővel ez valamelyest előny, hogy szét lehet hidrózni, 70%-ot is elbírja bőven, ezáltal, mivel nem lehet kemence hőmérsékletet előállítani, hosszabb a sütési idő, és nehezebben szárad ki így a tészta.
Szóval 24h poolish, majd bedagasztva még 24h után sütés. Hidrót nem tudok pontosan, valahol 70% körül tuti, amennyit felvett.
Sütő előmelegítve alsó-felsővel 285 fokon, ez a legnagyobb hőfok amit tud, ez minimum 30-40 perc amíg a kő felmegy 320 körülire, a legfelső sínen.
A követ a rácsra teszem, a rácsot viszont közvetlen a gyári lapos tepsire, ezzel is mintegy szűkítve a fűtött teret, az airfryerek működési elvéből kiindulva.
Maga a sütés viszont a felső sütés + grill programon megy, annyi csalással, hogy a nyújtás, feltétezés ideje alatt a résnyire nyitva az ajtó a sütőn, majd maga a sütés is így zajlik.
Ezáltal a felső grillszál folyamatosan bekapcsolva lesz, átverve a sütő hőérzékelőjét.
Fontos, hogy izzon a felső fűtőszál végig, mérve nálam ott 390-410 fokos hő is van ilyenkor.
Ezzel már lehet egész jó sütési időket, eredményeket elérni. Átlag 2-3 perc között mozog így a sütési idő.
Próbálom minél beljebb vetni és inkább gyakrabban forgatni, így tényleg megvan bő 2 perc alatt egy pizza.
Talán tovább tuningolható, az fentebbi metodika, még egy adag alufóliával a fűtőszál felett, g3ferráriknál, liviáknál sokan alkalmazzák, gondolom itt is működik, de még lusta voltam tesztelni.
Kicsit hosszú lett, de hátha segít valakinek, és a végére 3 kép tegnapról. [1], [2], [3]
(Sajna rendes mozzarella nem volt itthon, csak ez a reszelt változat ami elég száraz. Hogy ne égjen meg, ez csak félidőben, 1 perc után ment rá gyorsan a tésztára)One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest