- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Rap, Hip-hop 90'
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubii
senior tag
válasz
xavix13 #2272 üzenetére
Van hova fejlődni, de ezzel tisztában voltam. Ezt se kudarcként éltem meg, a tanulás része
Köszönöm a tanácsokat, lesz mit emészteni!
Próbáltam tartani a receptet mivel még sose csináltam, de az igaz, hogy ékszermérleg nélkül próbáltam kimérni a hozzávalókat. Már nézem milyet érdemes venni hobbi célra.A 6-10 órát úgy mondta, hogy még egyszer akkorára kell kelnie a tésztának. Ez kinek mennyi idő alatt megy végbe, nálam pl. megvolt 3 óra alatt, de dög meleg is volt aznap.
Legközelebb próbálok egy hűtős és egy szobahős verziót is.
Hogy ON is legyek, itt van pár kép a pestós-sült fokhagymás focacciámról: [kép] [kép] [kép] [kép]
Recept: [link] -
chubii
senior tag
válasz
xavix13 #2259 üzenetére
+ (#2261) Triathlete: Köszi, maradtam az 1 kőnél.
Túl vagyok az első "rendes" pizzámon. Habár korábban sokat készítettem, de azok inkább kenyérlángosra hasonlítottak
Utólag is köszönöm az itt olvasott tippeket!
Andy receptjét próbáltam, lehet nem volt a legjobb döntés kezdésnek: [link] .
Abszolút ehető, sőt az eddigi legjobb pizzám lett a végeredmény, csak nem hasonlított a videóban mutatott tésztára, rendkívül nehéz volt dolgozni vele. Eléggé folyós lett: [kép] . Itt pedig a végeredmény : [kép] [kép] . A 2 paradicsomos a helyi "rendelős pizza" szintjét hozta, meglepően finom lett. A tejfölös alap most kicsit mellényúlás volt.
Sima villanysütő, 250 fok, pizzakő, 5 stagioni, mutti pelati konzerv. Átlag 5 perc volt 1 pizza, 3 percnél feltétezve. -
avl
senior tag
válasz
xavix13 #2237 üzenetére
jól néz ki, sajnos kóstolni nem kóstoltam
"600g vízzel indultam, de a végén még ment egy pici hozzá. (Mindig fordítva nápolyi módra dagasztok"
erröl reszletek erdekelnének
miért ezt a sorrendet vetted ? (mindig vagy csak most ?)
a fenti szerint Nálad viz aztan liszt aztan megint viz volt a sorrend
....esetleg a végö korrekcio (viz vagy epp liszt) az nem szamit ?esetleg link, hogy mi szerint melyik sorrendnek mi az elönye ?
-
kosmoo81
tag
válasz
xavix13 #2089 üzenetére
teljes mértékben egyet értek.
[link]
én ez alapján csináltam az utolsó 3 sütést, és mindhárom hasonlóan jóra sikerült (tökéletestől messze van persze)
vizből annyit kiszedek amiben feloldom az élesztőt, aztán mehet bele a só, amit elkeverek géppel.
a lisztet 2 vagy 3 részletben adom hozzá a JÉGhideg vízhez, (sokan jeget is raknak bele az elején) az élesztő 2 liszt-mennyiség között kerül bele a keverőbe, nekem ez vált be.
sok mindentől függ az is milyen lisztet használunk, ezért érdemes ugyazzal a fajtával próbálkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Airsoft
- Nők, nőügyek (18+)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Nintendo Switch
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PS Plus előfizetések
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest