- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2021-05-24 22:49 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.zs.
Topikgazda
-
OPiiPO
veterán
-
Bandus99
őstag
Na ezért hülyeség a szin alapján azonosítani és nem rögtön a konkrét liszt nevet beírni, mert kiszerelés nagyságától függően is változik a csomagolás színe, túl azon, hogy a piros caputo sokféle list lehet...
Saccorosso W300-320 ami erős liszt a táblázat alapján: W250-350 36-72 óra érlelési idő
szóval érlelési időnek közepe körül -
soldi3r
veterán
-
Bandus99
őstag
Éppen most néztem, itt egy gyors pizza recept
-
fradi81
veterán
-
bmxbandita
tag
Nekem eddig soha semmi gond nem volt vele, de többen azért ellenzik, mert nagyon nagy mennyiség otthoni használatra, így hónapok múlva már lutri, hogy működik-e vagy sem.
Ha rendesen zárva van a kupakkal, és hűtőzve van 5 fok körül akkor nekem ~4 hónapot simán kibír. De ilyenkor azért már nem árt megnézni előtte egy adagot, hogy felfut-e, ha nem akkor kuka. -
bmxbandita
tag
-
bmxbandita
tag
Ezt a Domo-t én hanyagolnám. 1700W összteljesítmény, ez alulra-felülre szétosztva nagyon kevés. Ennyinek kéne lennie csak a felső fűtőszálnak MINIMUM.
Szét fogja égetni az alját a pizzának mire megsülne a teteje ennyi hőteljesítménnyel.
Alsó-felső fűtőszálas sütő 2,2 kW-nál induljon, de inkább 2,7kW.
Saját tapasztalatból beszélek. Az én 1,8kW-os sütőm alsó felső szétszosztással nagyon-nagyon kompromisszumos volt. Az lett a vége, hogy kikaptam mindkettőt belőle, és felülre beraktam egy 2 kW-os szaunafűtőszálat, így már teljesen használható
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
-
iatti
aktív tag
én is már egy jó ideje nézegetek. a lund már 3 éve megvan, de azért nem az igazi. diavola pro , majd ez az rgv volt a nyerő egy ideig. tavasszal már majdnem megnyomtam a gombot egy macte voyager smartra. 180-ért ellehetett volna hozni, de addig agyaltam míg visszament az ára
most ez a turbo tronic tetszik. igaz ennek is van egy biscottós változata godino 5cento. 225euro plusz posta, aminek nem néztem utána mennyi. igaz csak olasz oldalról van. ez azért tetszik, nincs rajta digit panel. sima potis tekerők lehetnek rajta. még üzembiztosabb megoldás. nem csípem a sok elektromos bizbaszt. ez olyan, mint a kávéagymenésben a mazzer majorom. lehet nem mai trendi, de túlél engem is
-
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
-
soldi3r
veterán
-
soldi3r
veterán
-
iatti
aktív tag
-
MrSealRD
veterán
Az oké, hogy te nem használod, de a gyártó ennek ellentmondó szándékkal gyártja le... Innentől meg hülyebiztosnak kell lennie. A magyarázat annyi volt, hogy a hústömővel(!) ne tömjem annyira...
Hát jó, amúgy se tömörítettem túl... Meglátjuk a következő darálásnál mit mutat.
(Amúgy ez a második darálás volt vele...első alkalomra nem volt gond.) -
MrSealRD
veterán
Egy 6.9-es Artisanunk van. Mi is azt gondoltuk amit leírtál. Aztán egy 2-3kg-os húsdarálás után... kb mindenhonnnan is ömlött ki belőle a húslé, és leverte a biztosítékot mire észleltem a problémát. Szóval kellett az a gari... nem találtak problémát a szigetelésben és sehol. Kitakarították alaposan... bár a fényezésre nem figyeltek az mikrokarcos lett azért... Visszakaptuk, használjuk, működik. Meg lett járatva rendesen teszt jelleggel.
Továbbra is ajánlanám, de erősen vesztett a fényéből a hírneve számunkra... -
DrDoktor
senior tag
-
hyperspace
őstag
-
hyperspace
őstag
-
Mersant_le
csendes tag
elhiszem, hogy nem idealis, de ez van, ebbol kell kihozni amit lehet.
nem zarul be a vagas, es a kenyer is szepen megno. Vizet kell rakni a sutobe, maxra tekerni, majd ha elerte a homersekletet a forro pizzavasra ratenni a tesztat. kb. fel ora maxon jaratas utan (1-1,5 kg.-os kenyer eseten) hofok visszavesz, viz kivesz es kiraly kenyer lesz belole. max forgatni kell a kenyeret, ha nem egyenletesen sut a suto. -
Mersant_le
csendes tag
-
hyperspace
őstag
-
hyperspace
őstag
-
bugizozi
őstag
-
sz.zs.
Topikgazda
-
iatti
aktív tag
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Mano66
senior tag
Valami adalék van benne, de nem tudom mi. A riportban is beszélt róla, hogy mindent kiszednek ami használható és azt pótolják. De nem mert kitérni rá. Semmire valónak nevezte ezeket a liszteket. Kérte Marcsit ne akarjon többet tudni mert Ő már majd nem megütötte a bokáját miatta. A nagy malmok kicsinálták volna. Egy biztos nem tisztán csak búza lisztek a nagy malmok lisztjei.
Én maradok a jól bevált hármasnál. Szabó, Tüskeszentpéteri, Garat. -
sz.zs.
Topikgazda
-
bl4ze
veterán
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
-
cSuwwi
senior tag
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
-
cSuwwi
senior tag
-
sz.zs.
Topikgazda
“Amikor meg összegyűlik a sok kovász a hűtőben, készül egy tepsi cheddar-os kovászchips ami mindig hamar elfogy.”
Erről tudnál írni bővebben, hogy ez hogyan és miként? Esetleg képekkel illusztrálva?

továbbá kovászos kenyér sütésénél ugye jól értem, hogy a 12-24 órás hűtős kelesztés a hajtogatások utáni 2 órás szobahőn való kelesztés helyett van, ugye? Hűtőből egyből megy a sütőbe, vagy hagyod kint valamennyit?
most lesz kéthetes a kovászom hétvégén, most tervezem sütni az elsőt. Utána hogyha mindig csak kéthetente tudok sütni, akkor hogyan neveljem, etessem a kovászt? Tegyem hűtőbe?
-
csƵ
addikt
-
csƵ
addikt
-
Zirowe
nagyúr
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Zirowe
nagyúr
Ez nagyon szép lett és jól megnőtt.
Nekem van egy jól bevált kenyér receptem, de ahhoz, hogy jó legyen, sokat kell pihennie és kelnie (kb 3 óra edénybe, majd még 1.5 óra a tepsiben sütés előtt).
Neked mi a trükköd, hogy ilyen gyorsan ekkorára nő?Amit én használok: 0,5kg sima liszt, 350gr víz, 14gr élesztő, kanál cukor, kanál bors, két kanál só, minden bedobva a robotgépbe és kb 5 percig hagyom gyúrni.
-
sz.zs.
Topikgazda
Írjad csak a recepteket, végülis megettük , csak nem volt a legjobb
Amit ma csináltam viszont kurvajó lett! 100 %-ban TBL-70 (fehér tönköly lisztet) használtam próbából. Soha nem volt még ennyire jól nyújtható tésztám. Eddig nem tudtam a G3 méretére nyújtani a 220g-os bucit, most vigyáznom kellett, hogy ne legyen nagyobb
390g TBL-70
250g víz
9,7g só
10g olíva olaj
1,5g Caputo sörélesztő
dagasztás után 1 óra kint, 15 óra hűtőben, majd szétbucizás után 3 óra kint.
-
PeterAgos
csendes tag
-
bugizozi
őstag
-
M3aN
senior tag
-
M3aN
senior tag
-
sz.zs.
Topikgazda
1 hete megcsináltam e szerint a recept szerint. Nagyon alulhidratált tészta lett belőle, nyújtani sem tudtam megfelelően. Szerintem ízben is elmaradt a szokásos tésztáktól.
Szóval nekem nem jött be. Haverom szintén megcsinálta annyi különbséggel, hogy süteményliszt helyett búzakenyérlisztet tett bele. Azt mondja király lett nagyon! -
PeterAgos
csendes tag
-
PeterAgos
csendes tag
-
M3aN
senior tag
-
IntelKiller7
nagyúr
Mi eddig kétszer sütöttünk, következő sütés már jövőre lesz maximum. Elsőnek Máté Szabi tészta receptjét próbáltuk. Nagyon jó recept szerintem, brutál finom lett a tészta.
Itt Mohácson van egy nagyon jó pizzéria. Nápolyi pizzát sütnek, nagyon jó minőségű feltétekkel, brutál finom.
A miénk kis túlzással, de nagyon hasonló volt. A tészta állaga, roppanóssága mindenképp. Persze a nyújtást, sütést kell még gyakorolni.Most 2. alkalommal Szabi a pék receptjét használtuk, de nem sok köze volt az első sütés eredményéhez.
A következőt, ami valszeg csak jövőre lesz, az összefoglalóban szereplő kalkulátor alapján.
Bár közöm nincs hozzá, de mohácsiként jó olvasni, hogy a helyi Garat lisztet használod.
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Masooo
aktív tag
-
bugizozi
őstag
-
Ciccuka
veterán
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
-
verti1
aktív tag
-
Ciccuka
veterán
-
M3aN
senior tag
-
bl4ze
veterán
-
kozsy18
tag
-
sz.zs.
Topikgazda
-
bl4ze
veterán
-
sz.zs.
Topikgazda
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
-
kozsy18
tag
-
OPiiPO
veterán
-
bl4ze
veterán
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
-
bbuffy
senior tag
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Toobee
veterán
-
Toobee
veterán
-
sz.zs.
Topikgazda
-
mgy
senior tag
-
Chris Kiki
senior tag
-
Chris Kiki
senior tag
-
Chris Kiki
senior tag
-
soldier2
őstag
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Toobee
veterán
Kenyérrel nem amortizálnám a kést. Ha csak arra kell, lehet fogazott késés gépet vennék. Én főleg húsokat szelek. Szóval kenyérhez inkább fogazott, például Graef Vivo 20. Vagy egy jó kis ipari, mert itt is igaz, hogy bigger is better, tehát a késátmérő a lényeg. Ez ránézésre van vagy 300-as kés, és nevetséges áron van, ez meg Greaf M90 áron megy. [link] 40-ért ez is jó szerintem.
A receptet nem felejtettem el, de vidéken van A könyvben.
-
adp
őstag
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
-
sz.zs.
Topikgazda
-
sz.zs.
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÚJ Lenovo LOQ Intel Core i5-13450HX, 24GB, 512GB, RTX 5050(8GB), FHD IPS 144Hz
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook Air 13 M1 8GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
most ez a turbo tronic tetszik. igaz ennek is van egy biscottós változata godino 5cento. 225euro plusz posta, aminek nem néztem utána mennyi. igaz csak olasz oldalról van. ez azért tetszik, nincs rajta digit panel. sima potis tekerők lehetnek rajta. még üzembiztosabb megoldás. nem csípem a sok elektromos bizbaszt. ez olyan, mint a kávéagymenésben a mazzer majorom. lehet nem mai trendi, de túlél engem is
Hát jó, amúgy se tömörítettem túl... Meglátjuk a következő darálásnál mit mutat.
De hát ez is egyfajta etetés, nem? Hűtőben van és 1 hétnél tovább nincs meg. Amíg rendesen etettem akkor is hetente kapott kaját
24 órás, direkt tészta : 64% hidró, 3% só - hangyányi élesztő

annak mi a receptje?
(élesztős vagy kovászos?)
Igazából ilyen hosszú kelesztésű kenyeret is csak havonta egyszer, kétszer van időm sütni.
sz.zs.