- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Digitalpimp #1899 üzenetére
A sima bl55 gyermelyi sokkal jobb mint a pizza lisztjuk.
Kezdesnek nyugodtan suss azzal.
-
iatti
aktív tag
válasz
Digitalpimp #1896 üzenetére
én most celli c5-el sütök. erre 12.5 van ráírva. de mintha tavaly 13lett volna. 10-11 szerintem gyenge. dupla nullásban egyáltalán van olyan?
-
iatti
aktív tag
válasz
Digitalpimp #1893 üzenetére
egyik jellemzője a magas fehérje tartalom.
-
IntelKiller7
veterán
Poolisht osszekeverem. Hagyom 24 orat.
Utana a maradek lisztet a vizet es a sot osszekeverem a poolish-al. Megint hagyom 24 orat vagy tobbet.
Sutes elott szoktam csak bucizni 1,5-2-3 oraval. Attol fugg milyen meleg van.
Ez attol is fugg milyen liszted van. Birja e ezt a hosszu kelesztest, mennyi vizet tettel bele. Egy ido utan elkezdi engedni magabol a vizet, es a teszta allana, ize is valtozik. Tonkremegy.Digitalpimp altalaban ra van irva a csomagolasra.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1891 üzenetére
Ezt a W értéket honnan lehet tudni, mi határozza meg? Mi az, hogy erős liszt? Melyik összetevőnek kell soknak lenni?
-
avl
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1891 üzenetére
hogyan keszited a 72 orasat ? (mikor miböl mennyi es milyen köztes idök) köszi
-
IntelKiller7
veterán
válasz
fradi81 #1890 üzenetére
Minnel erosebb egy liszt(W ertek) annal jobban birja a magas hidrataciot, es a hosszu kelesztest.
en a 72 oras tesztammal(+- par ora) sosem szorakozok vele. Ugyan azzal csinalom a poolisht mint amivel utana be is dagasztom.
ha ilyen 4-5-6 napos tesztat csinalsz, oda mar kell egy erosebb liszt.(manitoba) -
fradi81
veterán
Miért használnak más lisztet a poolishoz mint a fő tésztához? Főleg egy pizzás fb csoportban látom ezt.
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Nem szorosan a topichoz kapcsolódó kérdés, de mégis talán releváns. Ha már kenyér, ki milyen vajat használ? Én próbálnék most keresni normális magyar vajat (prémium/kézműves vonalon), de nem tudom hol indítsam a keresést. Minden tippnek örülnék
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #1885 üzenetére
Pont ezért nem kell bele, mert nincs különbség, tehát felesleges összetevő.
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
Digitalpimp #1882 üzenetére
Nem kell bele.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
Digitalpimp #1882 üzenetére
Laminalasnal szoktam valamennyi olivat hasznalni, hogy ne tapadjon le.
De azt sosem szamoltatom bele a Pizzapp-al, es nem is kell. -
Digitalpimp
senior tag
Sziasztok! Ti szoktatok tenni a tésztába zsiradékot (amivel a PizzApp is számol) ? Igen, nem, mennyit, miért, kell, nem kell stb. ez érdekelne, köszi.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
tomisanzero #1877 üzenetére
Utoljara 64-65 kozott keszitettem piros Stagionival poolish-os tesztat.
Nem volt rossz. Szepen meg is emelkedett. Szerencsere csak ilyen 30 fok volt, aztan nem kelt el brutalisan mire a 15. Pizzat kisutottem.
1.5 orat volt arnyekos helyen kint, aztan kezdtem is sutni.Mas: Sajnos el kellett adnom a Raptoromat. :/ Es most egy jo ideig nem is lesz mas helyette. Talan jovo tavasszal.
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
tomisanzero #1877 üzenetére
A piros 5stagioni nekem soha nem vált be. Caputo Pizzeria viszont annál inkább. Ha be tudod szerezni akkor inkább azt.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1876 üzenetére
Köszi, a következőnel visszaterek 60-65% környékére, piros stagionival. Másfél órától picivel többet volt 25 fokon.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
tomisanzero #1869 üzenetére
Ahogy irtak elottem, tul sok volt a hidro. A kek stagioni amugy sem egy eros liszt. A stagioni napoletana pirosnak is sok a 70.
Ilyen 65 a max amivel dagasztjak.
Ha 70% hidro a cel akkor inkabb Caputo lisztet vegyel.Mennyit volt sutes elott szobahon? Mert most ebben a nagy melegben akar mar egy ora is sok neki.
-
sz.zs.
Topikgazda
Leginkább a dagasztási technikával, de ezzel a liszttel amivel a kolléga dolgozott, szerintem a 70-es hydro bárhogyan sok.
Ha van egy jó liszted, akkor kézzel, vagy spirálkaros dagasztóval lehet a legjobb eredményt ( legmagasabb hydrót ) elérni. Egy “kampós” konyhai géppel nem igazán lehet ezt elérni.
Én úgy szoktam, hogy 60-as hydróval dagasztok elsőre aztán szépen lassan adok még hozzá annyit amennyit felvesz. -
avl
senior tag
"70 % körüli hydroval....az gyakorlást igényel"
termeszetesen értem, hogy több vízzel "ragacsosabb" a teszta és a liszttöl (és idöktöl) nagyon függ, hogy mennyi vizet tud "jól" felvenni
milyen gyakorlast igényel ?
mivel lehet a jól felvett víz mennyiségét növelni ? (divatosan kifejezve "nagyobb hydroval" dolgozni)
-
tomisanzero
tag
Amiket én gondoltam hibának az ahogyan írtad is a hydro, eddig 60-65 volt és ez a negyedik pizza próbálkozásom, illetve az élesztő fagyasztva volt és nem szobahomersekleten vártam, míg kiolvad, hanem mikróztam es úgy ment rögtön a poolishba. A liszt nem kimondottan pizza, igen, ez volt most kéznél.
-
sz.zs.
Topikgazda
válasz
tomisanzero #1869 üzenetére
Dolgoztál már korábban 70 % körüli hydroval? Mert ha most először akkor lehet az a baj. Azért az gyakorlást igényel. Ill. a kék 5st. liszt az melyik? Sztem az nem pizzaliszt és eleve sok neki a 70 % hydro.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1835 üzenetére
Sziasztok. Elkészítettem most először a linkelt videóban lévő receptet, 5gr. Budafoki és kék stagioni liszttel, betartottam az időket, arányokat, de a bucikat nagyon nehéz volt kezelni, már a dobozból kivenni is komoly nehézség volt, annyira nyúlós, ragadós volt. Mit, miket ronthattam el?
-
|AP|
veterán
válasz
fradi81 #1865 üzenetére
mindkettő (N3 és Macte) szélessége kb. 44cm.
A 60cm mélység elég, nálam is konyhapulton van.
Amire viszont kell figyelni, hogy maradjon körülötte elég hely.
Az oldala nem is vészesen meleg, a teteje viszont föl tud menni 80-100C közé.
Ami a legkritikusabb pont, az az ajtó körüli rész. Ott 170C-ot mértem a sütőn kívül. Szóval ebben a vonalban ne nagyon legyen mellette semmi.
Az N3-nak vannak lábai, így messzebb kerül a munkapulttól, ezért rá mertem közvetlenül rakni, alatta nincs meleg, még az ajtónál sem.
A Macte-nél nincsenek lábak, ezért közelebb kerül a pulthoz, ami az ajtó környékén lehet necces, az alá már lehet hogy kellene valami hőálló felület (ahogy írják is a leírásában). Ráadásul ugye ott alul is van fűtőszál.
Nálam így néz ki az N3 a pulton:Ez pedig az első pizza vele:
Ki kell még tapasztalni, szerintem a kő itt még nem volt elég meleg, mert alul még sülhetett volna. 420 fok körülre állítottam a sütőt.
Ma érkezik az infrás hőmérő, legközelebb csekkolom a kő hőmérsékletét, és lehet kicsit alacsonyabb hőmérsékleten próbálom, hogy jobban átsüljön.
Ez 60 másodperc volt, szerintem 90-ig azért el lehetne menni 🙂
Én jobban szeretem, ha ropogósabb, viszont nincsenek rajta égett részek -
|AP|
veterán
igen, ez a kettő most a legjobb szerintem otthonra ár/érték arányban.
A kedvezménnyel a Macte nagyjából egy áron van, mint az N3.
Nekem azért lett végül mégis az N3, mert kicsi a hely a konyhában és nekem praktikusabb, hogy elöl vannak a kezelőszervek.
Ma este fogom tesztelni, eddig csak a kiégetés volt meg.
Kérdés a tulajokhoz:
A leírás szerint letöröltem a port a biscottóról, majd enyhén nedves ruhával is áttöröltem kiégetés előtt.
Viszont továbbra is tudok port letörölni a biscottóról. Ez mindig így lesz, folyamatosan "fog engedni valamennyi port", vagy előbb-utóbb "beáll" és viszonylag sima lesz a felülete? -
sz.zs.
Topikgazda
válasz
fradi81 #1862 üzenetére
Van már Mo.-i forgalmazónál Macte Ovens is, ráadásul a twin verzió ami alsó-felső fűtőszálas! MACTE10 kuponkód az első 50 vásárlónak 10 % kedvezményt ad! Én ezt venném!
-
fradi81
veterán
A legolcsóbb kompromisszum mentes pizzasütő az effeoven n3 jelenleg?
-
IntelKiller7
veterán
válasz
fradi81 #1860 üzenetére
Hat igen, a sutopapir nem birja. 😀 hasznalj valami vekonyabb fa vagodeszkat.
Mindketto jo. A lyuggatott annyival jobb, hogy ott a maradek lisztet ki tudod alola picit razni. Csak ott vigyazni kell, mert, ha a lapaton feltetezel, es ranyomod, siman beletapad es ja.
akkor jon a B terv. Calzone. -
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #1858 üzenetére
Az előző próbálkozások kovászból indultak, abból lett kb 32cm körüli de nem voltak jók ezért próbálkozok most ilyennel. Akkor ennél csökkentem az adagot, köszi
-
IntelKiller7
veterán
-
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #1856 üzenetére
-
IntelKiller7
veterán
válasz
fradi81 #1855 üzenetére
A teljes tészta mennyiségének a 30%-át adja a poolish. Persze, ha kicsit több vagy kicsit kevesebb az sem gond. Pl a múltkor nekem ilyen 25% körül jött ki a 15 pizzánál. Kicsit elmértem magam.
De teljesen rendben volt a tésztám. Igaz, nálam kb 30-32 órát volt a dagasztás után egyben a tészta bucizás előtt. Úgyhogy volt ideje érni.Nápolyi pizzának az idő a lényege.
Persze ez sok tényezőtől függ.
-
fradi81
veterán
válasz
IntelKiller7 #1854 üzenetére
Ha másnap ebből már sütne valaki akkor gondolom kevés liszthez kell rakni, kb 1:1 arány, hogy gyorsan megkeljen, ha meg több liszthez kerül akkor lehet hűtőztetni még pár napig?
-
-
fradi81
veterán
Az egy napos hűtős poolishnak mi a lényege, finomabb és vagy szellősebb lesz a végeredmény?
-
Madoc
veterán
válasz
tomisanzero #1850 üzenetére
Hőterelőnek 6mm vastag vaslemezt szoktam mögé tenni azon sütöttem régen a villanyos sütőbe a pizzát.csak hátul jön ki a forró levegő, máshol nem tud csak sugározni az meg nem okoz semmit. Szerintem 15-20 centi elég az oldalaknál.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1849 üzenetére
Megnéztem már azóta a webshop-ban, kiemelik a termék leírásában, hogy nem jár hozzá, szóval benyeltem, rendeltem egyet.
Koszi Madoc, visszakerestem. Az extra hoterelorol van fotód, infód? Sajna nincs páraelszívó a lakásban, ezért kicsit bajos lesz a tűzhely teteje, plusz sarokban van a tűzhely, szóval ott megreked minden.
-
IntelKiller7
veterán
Reklamald meg a reduktort. Biztos kuldenek egyet.
-
csƵ
addikt
válasz
tomisanzero #1845 üzenetére
Nekem adtak hozzá reduktort.
-
Madoc
veterán
válasz
tomisanzero #1845 üzenetére
Leírtam nálam hol és hogy volt a lakásban.
-
tomisanzero
tag
Nekem is lenne hasonló kérdésem. Megjött a cozze 13, nem járt hozzá reduktor, szóval amíg megérkezik a rendelésem, közben kitalálnám hol sussek a lakásban, de a könyve szerint 50 cm távolság kell körben, ami nem igazán megoldható. Konyhapult, vagy gáztűzhely üveg tetejére merjem tenni? Vagy ki hol használja?
-
|AP|
veterán
sütés közben mennyire meleg az N3 külső borítása?
Nálam is elég kicsi a hely a konyhában, ha felrakom pultra, akkor nagyon sok helyet fogok veszíteni.
Ezért arra gondoltam, hogy eszkábálok valami polcot a sütő köré/fölé (nyilván felette elhagyva azért legalább 15-20cm-t, amire még tudok ezt-azt pakolni, amiknek a helyét elfoglalta a pulton (fűszerek poharak, ilyesmi) -
tepenzed
őstag
Egyébként szerintetek pl egy Effeovens N3-at lehet fűtetlen garázsban tárolni? Nem megy mínuszra azért télen sem. Bent sajnos nem fér el és ez az egyetlen ok, amiért nem tudom megvenni, garázsban meg dögivel van hely.
Biztos van, valami olyan doboz ami védi az elektronikai eszközöket télen kint a rozsdásodástól, meghibásodástól nem? Persze az sem jó gondolom, ha hidegen majd behordom a melegre állandóan... -
Madoc
veterán
Aki nem ismeri még a PizzApp-ot annak ajánlom! Mindent be lehet állitani és az arányokat részletesen megadja. És magyarul is tud. Viszont az élesztőt én a poolish-ba rakom szinte mindet. Nem a tésztába.
-
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1829 üzenetére
Na f*sza
-
cSuwwi
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1831 üzenetére
Én nemrég 2021.03-as lejáratú fagyasztóban tartott budafokival sütöttem, teljesen jól működött kiolvasztás után. Érdemes tartani a fagyóban párat mert tényleg sokáig életképes marad.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1835 üzenetére
Köszi, meló után megnézem és hétvégén fel is avatom a cozze-t, ha minden jól megy. Nálunk, két főre max 5-6 buci kell, az ötven az már szép mennyiség
-
IntelKiller7
veterán
válasz
tomisanzero #1834 üzenetére
Lemaradt sry. [link]
en mindig ezt a repcetet hasznalom.
Egy kis borso nagysagut szoktam mindig lefaragni belole. Nem veszem ki elore az elesztot a fagyobol.
3-4g eleg a poolish-ba, mennyisegtul fuggetlenul.
Tavaly sutottem 50db pizzat, abban is csak 3g volt. -
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1833 üzenetére
Akkor biztos elsiklottam a videó fölött, megkeresem azt, köszi.
-
IntelKiller7
veterán
válasz
tomisanzero #1832 üzenetére
3x-os a szorzo.
Vito is csinal friss elesztoval. Ez is pl olyan recept alapjan keszul.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1831 üzenetére
Azt meg tudnád mondani, hogy a száraz élesztő és a friss élesztő között milyen arányban lehet váltani adagolást tekintve, mondjuk ha pl a Vito receptjeit nézem, ő szárazat használ és nekem ilyen friss van otthon?
-
IntelKiller7
veterán
válasz
tomisanzero #1830 üzenetére
Budafoki.
mondjuk nem friss, mert marcius ota a fagyoban van. De hibatlan volt a poolish vele.
-
tomisanzero
tag
válasz
IntelKiller7 #1829 üzenetére
Szia. Milyen élesztővel?
-
tepenzed
őstag
A Spice Diavola Pro-ra én is nagyon kiváncsi lennék, mert nem tudok nagyon Teesaról Effe n3-ra váltani, mert azt néztük se a kamrába, se a szekrényben nem fér el a mélysége miatt
-
hramon94
tag
Sziasztok!
Holnap érkezik az Ooni Koda 12 pizzasütőnk. Eddig még nem volt semmilyen pizza sütőnk sőt nápolyi pizzát sem készítettünk a benti sütővel így teljesen nulláról indulunk. Beléptem már a Facebookon is egy csoportba, néztem már pár videót és termesztésen itt is bogarásztam a topikban. Találtam Pécsen egy olasz boltot ahova holnap benézek és veszek Caputo élesztőt és pizzalisztet és pár dolgot amit a pizzára tehetünk. Hétvégén szeretnénk egy próba sütést és ehhez keresem a receptet. Olvastam itt már a biga és poolish receptekről is. Abban kérném a segítségeteket hogy legelső próbálkozásra melyik konkrét receptet javasolnátok? A sütést szombat estére tervezzük vagy vasárnapra a tésztát holnap délután tudom bekeverni tehát szombatig van 24 órám vagy vasárnapig akár 48. Köszönöm a segítséget, próbálom elmerülni a téma rejtelmeiben.
-
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1822 üzenetére
Köszönöm, nem vagyok híve ezeknek, csak nélkülük pár dolog nehézkesebb, de velük is...
-
BB9360
aktív tag
válasz
IntelKiller7 #1696 üzenetére
Szia!
Próbálok csatlakozni ehhez a csoporthoz (mint AB BA, csak nem ezek a betűk...).
Megtennéd, hogy elfogadod? Köszönöm! -
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1817 üzenetére
Kecskeméti metroba pl még sose láttam. Hűlt helye volt mindig.
-
bugizozi
őstag
-
Madoc
veterán
válasz
IntelKiller7 #1815 üzenetére
Matusz vad árul fior di latte-t mindig. Onnan szoktam rendelni,igaz az kilós kiszerelés de jó áron van.
-
|AP|
veterán
hát azért még szívom a fogam az effeovens miatt, de nagyon sok helyen olvasom, hogy előbb-utóbb úgyis eljutnék ide
Amúgy az elektromos Cozze13-at néztem még (nálam csak elektromos jöhet szóba a lakás miatt), de arról is azt olvastam, hogy nem rossz, de igazából csak a kapudrog -
iatti
aktív tag
én lund márkájut használok.ezek kb. egyformák. ferrari,ariete stb...lassan egy éve nyomom a témát, időnként sikerül egy-egy pizza, de ez is csak elmegy kategória. hiába csinál nagy hőt, nem az igazi a hőelosztás. ha van zsuga effeovensre, kár gondolkodni. esetleg van ez a spice diavola pro, ami kb félár mint az effe. topikgazda beszámolóját várom róla. videók alapján jónak tűnik.
-
|AP|
veterán
válasz
bugizozi #1807 üzenetére
én is pont ezért szeretnék feljebb lépni az otthoni sütőről.
7-8 perc sütési idő, amit el tudtam érni a beépítettel, de az még mindig sok.
Ha az elején feltéteznék, akkor ennyi idő alatt barnára pirulna a mozzarella is.
Ezzel a kiveszem-visszarakom módszerrel meg az a gond, hogy a nyitogatással sok hőt elvesztek.
Egyre jobban érik a fejemben egy Effeovens -
fradi81
veterán
Ez most csak C1 liszt volt. Öntött vas+sütőpapír, egyszerű villanysütő 250fok legfelül, aztán grillre állítva. Így írta valaki, csak rájöttem a grill be se kapcsol ilyenkor úgyhogy maradt alsó felsön. Kb 10 percig, az első még tovább. Akkor még próbálgatom a liszteket is.
-
|AP|
veterán
még az előzőhöz: úgy szoktam, hogy először csak a szósz megy rá, úgy sütöm ~3 percig, aztán feltétezem és megy vissza még 3 percre.
Ez még mindig nagyon sok idő egy rendes pizzakemencéhez képest, de sajnos ennél többet nem tudok kihozni a sütőből.
Szerintem 400 fok körül sokkal jobban nézne ki és könnyebb, ropogósabb lenne -
|AP|
veterán
válasz
fradi81 #1803 üzenetére
én is kovásszal csinálom. Elég régóta kísérletezgetek már. Nagyjából ugyanaz a metódus, mint a kovászos kenyérnél.
Ezalatt a videó alatt a kommentek között tök jól leírják a receptet és a folyamatot is. Szinte ugyanígy csinálom én is.Ami gond lehet nálad:
-liszt: próbálj kifejezetten pizzalisztet használni (ha Czelli, akkor C5, de én pl ezt használom)
-sütés: a sütésről nem írtál, hogy miben sütötted, használtál-e pizzakövet/vasat, mennyi ideig, stb.
De az első kép alapján alacsony volt a hőmérséklet, egész sokáig bent lehetett a sütőben (gondolom otthoni, beépített sütő volt) és nem hirtelen sült meg, ezért lehetett szerintem olyan amilyennek írtad.Szerk: nálam ilyesmi ahogy kinéz, amikor jól/jobban sikerül
Beépített sütő, 250fok, legfelső polcon pizzavas. -
fradi81
veterán
Pár nap utánaolvasás után sikerült egy fokkal jobb kinézetű kovászos pizzát csinálni most már van széle, de egyszerűen nem jó az íze, meg olyan rágós az egész, ötletem sincs mi nem jó. Az is baj hogy nincs nagyon összehasonlítási alap muszáj lesz rendelni párat
Max átállok valami porélesztős megoldásra mint a többség.
61g kovász
300g c1 liszt
189g víz (63%)
4 óra kint hajtogatások-1 nap hűtő után bucizás-18 óra hűtő.
Ebből lett 2db 24cm-es pizza, kb 275g/db
-
fradi81
veterán
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!