- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kr:sz
tag
Sziasztok! Szerintetek otthoni sütőben, Lidl pizzakőre van értelme beruházni? (Vagy csak kidobott pénz) A sütő 300 fokot tud elvileg.
-
IntelKiller7
veterán
Igazabol nem muszaj. Sima napolyi stilusu pizzahoz eleg a Koda12. A 16-osban ugye nagyobb pizzakat tudsz vetni.
Canottora en nem hasznalnam, de sok gyakorlassal meg a suto kiismeresevel biztos megoldhato.
a Napolyi pizzat kedvelok csoportjaban sokan fejlesztettek tovabb a Koda-n pl langterelovel es egyek dolgokkal.
Ha 100.000 korul jutsz hozza az jo. Ha 200-at is meger akkor legyen a Raptor inkabb, ha penz, ekszer nem szamit akkor meg a Karu16. 😀
vagy 200+ert elektromosbol Effeuno. -
WiZARD
addikt
válasz
IntelKiller7 #1696 üzenetére
Én csak pizzát akarok sütni, és a 30 cm körüli átmérő elég.
Többire ott a rendes grill... -
IntelKiller7
veterán
Nem egy kategória sajnos. A Raptor ellenfele inkább a 16-os Koda vagy a Karu 16.
Karu 12-től váltottam Glowen Raptorra, de teljes mértékben megérte.
A Raptornak a méretei a meggyőzőek. Olyan mint egy rendes kemence, csak kicsiben. Glowen instáján a kenyértől a halon át a steak-ig mindent sütnek benne.Nekem pl jobban tetszik, hogy oldalt van a tűztere, így látom is, hogy mi történik, nem csak érzésre forgatom. A magassága miatt kényelmesebb benne dolgozni, na meg tényleg süthetsz benne bármit is. Felfűtése baromi gyors, 2 pizza közt is, 1-2 perc, és mehet a következő.
Facebookon csináltam 1 Glowenes csoportot. Elég sokan vagyunk már benne szerencsére, ha végigpörgeted szerintem tudsz jókat olvasni róla.
[link]
-
WiZARD
addikt
Sziasztok!
Most tervezek belevágni a témába, kemence vásárlással kezdeném.
Ooni/Cozze/Glowen közt van lényegi minőségbeli/használatbeli különbség? (gázzal)Legjobban Glowen tetszene, de egy használt Koda12 az majdnem féláron meglenne...
Használtnál van amire különösen figyelni kell, ami tönkremehet? -
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
A jövő hétvégén megyünk Milánóba egy kicsit. Van ott vmi ajánlott pizzázó esetleg? -
Jamby18
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1690 üzenetére
Szia! Méretre igen, az első "csak" eloxàlt. A màsodikra azt írja keményen eloxàlt ami kopàsàlóbb, korrózióàllóbb stb. stb.
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Egyelőre sima elektromos tűzhelyben sütögetem a Pluhar féle Gyermelyi BL 55 receptet, [link] sima tepsivel. A pizza szépen megsül, már amennyire sima tűzhellyel sikerül. De mivel van itthon LIDL pizzakő így inkább át állnék arra. Ahhoz viszont kell egy lapát. A kettő közül szerintetek melyik? Elenyésző a különbség árban, szükséges a keményen eloxált?
[link], [link]
Előre is köszönöm -
Madoc
veterán
Az igényeidnek megfelelőt vedd még ha drágább is. Én nem cserélem le az enyém semilyen másikra, vagy elektromosra. Imádom forgatni, játszani a tűzzel.. Nekem az elektromos az már túl "instant" érzés. Mindamellett hogy az süt a legszebben.
Nagyobb sem kellene mert egy 32-es pizza simán megsül benne. Olyan 120 pizzát nyomtam le vele ugy hogy mindig a vendégek előtt sütök.
-
IntelKiller7
veterán
Jo a Cozze, de egy ido utan ugyis veszel nagyobbat. Meg akkor is, ha nem fer el a konyhaban.
A 17-est neztem en is sokaig, bar a festek hiba es a rozsdasodas annyira nem tetszik. Aztan jott a Glowen Raptor. Egybol szerelem, februarban meg is erkezett. Imadom.Az Effeoven-t is nagyon szimpatikus, de nekem a nyilt langon valo sutes nagyobb elvezet jelenleg. Az, hogy bevetem, majd 1-1,5 perx mulva kiveszem annyira nem mozgat meg.
Talan majd egy jo par 1000 pizza utan, 40-50 eves koromban -
|AP|
veterán
nekem is az a tervem, hogy a főzőlapon lenne, amíg sütök. De nem szívesen szórakoznék gázpalackkal, így is nagyon zsúfolt a konyha
Az Effeovens tudása jobban tetszik, és az tényleg egyenletesen süt, az is tetszik, hogy nem kell benne forgatni, de kicsit szívom még a fogam az árán
Viszont tartok tőle, hogy ha beruháznék egy Cozze-ba, akkor már egyből azon járna az agyam, hogy mi legyen a következő.
-
Madoc
veterán
A cozze 13 sem kicsi ám!És a teste ugyanaz mindnek csak a tüzelés más. Amugy a gázostól sem kell félni, annyi mintha a tűzhelyeden 3-4lyuk égne egyszerre. Én igaz kertes házban élek de télen a főzőlap tetejére teszem a cozze 13-at,pont ráfér. Teszteket viszont nemnagyon olvasni az elektromos változatról még. A sima sütőhöz képest bármit választassz óriási ugrás lesz. Viszont majd forgatnod kell, hacsak nem forgatósat veszel vagy az effeovent választod. (azok állítólag egyenletesen sütnek) A gázos cozze tud 480 fokot tutira a kövön mérve,jobban nem fűtöttem föl. 500 fokon semmit nem fogsz sütni, soha
. Amikor a kő közepe, (infra hőmérővel mérve) 450 fokos akkor szoktam elkezdeni sütni. Ez gázosnál olyan 20p felfűtési idő. 90mp egy pizza, míg nyujtom feltétezem a következőt addig melegszik ujra.
-
|AP|
veterán
Helló!
Kerestem a topikban véleményeket Cozze sütőkről, de csak keveset találtam és régebbről.
Nem vagyok annyira hardcore pizzás, de jó ideje már kísérletezgetek a kovászos kenyérrel/pizzával.
A tésztával már sikerült elérni egy szintet (nyilván nem profi szintet, de itthonra már elégedett vagyok vele), most már az itthoni sütő az akadály. Pizzavasat használok, grillfunkcióval kombinálva, de nem tud a sütő elég magas hőmérsékletet bármeddig is melegítem.
Így most egy pizzasütés nálam ~7 perc, amit úgy oldok meg, hogy félidőben feltétezem, hogy ne égjen meg a feltét/sajt. Így viszont félidőben hőmérsékletet is vesztek és jobban ki is szárad a pizza, mint azt szeretném.
A lakás kicsi, erkély minimális, így a gázos/fatüzelésű kemencék kizárva. Elektromos sütő jöhetne szóba.
Az Effeowens N3 tudása bőven elég lenne, 220k körül van, de baromi nagy (a konyhánk is kicsi) és azért még ez az ár is kicsit húzós heti 1-2 pizzázáshoz.
Olcsóbb alternatíva lehetne az elektromos Cozze13 (130k körül), de tartok attól, hogy nem véletlenül olcsóbb ennyivel.
Az Effeovens 500C fok körül tud, a Cozze állítólag csak 400-450. Talán beérném a kisebb hőmérséklettel is, de ha valaki már próbálta és konkrét tapasztalatokkal/érvekkel le tudna beszélni, akkor hajlandó lennék inkább az N3 irányába nézelődniKöszönöm előre is!
-
MrSealRD
veterán
Az oké, hogy te nem használod, de a gyártó ennek ellentmondó szándékkal gyártja le... Innentől meg hülyebiztosnak kell lennie. A magyarázat annyi volt, hogy a hústömővel(!) ne tömjem annyira...
Hát jó, amúgy se tömörítettem túl... Meglátjuk a következő darálásnál mit mutat.
(Amúgy ez a második darálás volt vele...első alkalomra nem volt gond.) -
bbuffy
senior tag
válasz
MrSealRD #1681 üzenetére
Mindenhol lehet hiba. Amúgy ez dagasztógép. Én az ilyen fejeket nem használom. Vettem külön darálót. Én sok artisannal dolgoztam, otthon is a második van már. Szerencsére semmi. Van tipushiba, néha állítani kell egy csavaron, de ez kb két évente egyszer. Hogy ne lógjon a fej.
De ettől függetlenül ennyi húst röhögve kéne ledarálnia. -
MrSealRD
veterán
Egy 6.9-es Artisanunk van. Mi is azt gondoltuk amit leírtál. Aztán egy 2-3kg-os húsdarálás után... kb mindenhonnnan is ömlött ki belőle a húslé, és leverte a biztosítékot mire észleltem a problémát. Szóval kellett az a gari... nem találtak problémát a szigetelésben és sehol. Kitakarították alaposan... bár a fényezésre nem figyeltek az mikrokarcos lett azért... Visszakaptuk, használjuk, működik. Meg lett járatva rendesen teszt jelleggel.
Továbbra is ajánlanám, de erősen vesztett a fényéből a hírneve számunkra... -
xavix13
őstag
válasz
IntelKiller7 #1678 üzenetére
Effeovens N3
-
xavix13
őstag
Üdv megint,
Úton a kemence, de még egy utolsót sütöttem a beépített sütőben, és az eredmény számomra is megdöbbentően jó lett.
Sütőt felpimpeltem kicsit, az grill fűtőszál fölé beaplikáltam 2 réteg alufóliát a fényes felével lefelé.
A sütési mód felső fűtőszál+grill, max hőfok, jelen esetben 285.
1 óra előmelegítés, illetve a pizzák előtt és közben egy fakanállal kitámasztva a sütőajtó, átverve a hőérzékelőt, hogy folyamatosan maxon izzon a grillszál.
Kövön sikerült 370-400 fokot is mérni így legbelül, fent pedig ahonnan jön a hő, a sarokban, volt hogy kiakadt az extol hőmérő, pedig 550 fokot tud. (Korábban itt sem sikerült 430nál többet mérni közvetlen a fűtőszálnál)
A tésztát szándékosan nagyobb hidróval készítettem, hogy kevésbé száradjon ki a hosszabb sütési idő alatt.
2 percre sikerült leszorítani a sütési időt, és még ilyen jó, sima sütős pizzát nem ettem azt kell mondjam. Picit el is gondolkoztam megint, hogy kell-e így a kemence nekem.Mindegy mostmár késő "bánat"...
És akkor egy két kép az egyik margheritáról: (Lehet még egy 15 sec mehetett volna) -
Lowocska123
újonc
Sziasztok,
Ha valakit érdekelne házi készítésű pizzavas akkor írjon privátban.
Van egy kontaktom, nekem is tőle van. Étolajjal van kiégetve, nem ragad, nem rozsdál. Folyóvíz alatt szoktam elmosni, szárazra törölni és kész, nem kell egyebet tenni. Természetesen a dörzsi szivacs és társait nem szereti, ez esetben újra ki kell égetni ha megsérül a bevonat de ez házilag is megoldható.
Alapvetően 8 mm vastag szénacélból van, 300 x 350 mm -es darab.
1 darab esetén12.000 Ft-ért adja, több darab esetén gazdaságosabb a tábla kiterhelése stb, akkor kicsit tud engedni az árból.
Ha valaki szeretne még tovább levinni az árból, van lehetőség arra, hogy csak a nyers vaslapot postázza és magának égeti ki a vevő. Ha kell, szívesen segítek a folyamatban.
Minden egyéb kérdést szívesen tolmácsolok. -
Lehet, de nagyjából tökmindegy. 3 év garival ki fogja dagasztani, amit írnak, vagy visszakapja a pénzt, amit rászánt és kicsit többet feccol bele. Nekem a Kitchen Aid előtt Bosch Mum 5 volt. Az is ment simán 6-7 évig, tökre nem érte meg lecserélni, még most is menne szerintem. És azt még nem is féltettem soha, kapott is rendesen.
-
Aidan85
aktív tag
válasz
#98690560 #1666 üzenetére
Ahogy nézem ezt a cikket, és a képeket, szerintem normális lehet az általad tapasztalt szálas szakadás. Szerintem csak elkezdett dolgozni a kovász, mintha a 3 evőkanál kovászt etetted volna fel, és lett belőle 71 % hidratáltságú kovászod.
A cikk szerint már nem hajtogatja, formázza, hanem csak beleönti a vaslábosba az esti pihentetés után.
Talán az előző alkalmakkor jobban összeállt a tésztád, mondhatni dagasztottad, most meg inkább csak összekverted.
Persze ez csak ötletelgetés. Nem készítettem még így kenyeret, ha kovászt beletettem mindig kidagasztottam rendesen a tésztát, hogy elváljon az edény falától, és utána hajtogatás fél, egy óránként, ahogy kijön.
-
törölt tag
Sziasztok! Remélem hogy jó helyen vagyok:
Eddig 10 alkalommal sütöttem kovászos kenyeret, szóval nagyon az elején járok. Az utolsó 5 alkalommal a Dragomán György féle recept alapján mentem (700g liszt, 500g víz, 3 ek kovász összekever este, másnap hajtogat, formáz, süt)
Eddig nem volt gond, van hova fejlődni, de egész jók lettek.
Viszont tegnap este ugyanigy begyúrtam (BL80 Tüskeszentpéteri kenyérliszt, friss aktív kovász, langyos víz), ma reggel kezdtem volna hajtogatni, de annyira ragadt hogy semmit sem tudtam vele kezdeni. Ragadt a tál oldalához, az ujjaimat nem tudtam szétnyitni tőle. Ahogy próbáltam a sziromhajtást, a tészta szálasan szakadt, tört, sajnos jobban nem tudom leírni az állagát de ilyennek eddig soha nem láttam. Próbáltam kicsit lisztezni de kis darabokra szakadt tőle, egyszerűen nem tudtam semmit csinálni vele, a tálból is úgy kellett kivakarni. Rettentően erős volt a szerkezete, szálas, durván tapadt mindenhez. Mi okozhatta? Sehol nem találok leirást ilyen hibáról. Valaki tud segíteni? Eddig simán működött a recept, ugyanezeket az alapanyagokat használtam -
bbuffy
senior tag
válasz
IntelKiller7 #1664 üzenetére
Pedig bírja. Sok éve tolom úgy és meg sem rezzen.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Csütörtöktől ez a csodagép a lidlben[link]
Szerintetek max 1 kg liszthez jó lehet vagy pár használat után leég a motor?
-
sz.zs.
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz
DrDoktor #1652 üzenetére
Van a facen Airfryer csopi ahol egyesek kenyer féle borzadályokat sütnek. És a többiek
és kerik a receptet. Egy morzsalékos tömör valami lett a végeredmény. Ket nap mulva ehetetlen valami lesz belőle. A csúcs meg Amikor fél időben megforditjak a kenyeret.
Ja kozben csereltem a robotgépemet tegnap hozták meg. Electrolux EKM5570. 94400 ft volt szállitassal.
-
DrDoktor
senior tag
Csövi lett új sütőm!
Kenyérsütéshez eddig alsó felső sütést használtam
Ez a cucc tud légkeverést .Kovászos kenyérhez alkalmazzam vagy maradjak a bevált alsó felső sütésen? -
Ciccuka
veterán
Egyedi fűtőszál gyártás rövid határidővel
valami ilyesmit keress talán -
iatti
aktív tag
egy biztos, ne kezdj magas hidróval, főleg ha kézzel gyúrod.
én jó fél éve sütögetek, de még a fasorban se vagyok. nagyon lényeges, hogy a tészta jól kilegyen dolgozva, kelve, érlelve. kelési idő, hőmérséklet, millió részletre kell odafigyelni. töltök, sütök, füstölök kolbászt, nyomom a pacal+ csülök pöriket, de ez a kibaszott pizza százszor nehezebb
-
iatti
aktív tag
szerintem univerzális. resistenza coera néven megy. talán spanyol cég.? aliexpressen is volt 10-15dodó körül, de már nincs. felvásárolták, aztán mire ideért európába, 50euro lett az ára.
szerinted mennyiért lehetne legyártatni? www.alkatreszuzlet.hu itt is legyártanák, csak utána kéne járni. ha nem vettem volna meg a lundot, én is beneveznék egy spice pro-ra.
-
iatti
aktív tag
ilyen fűtőszálra tudtok forrást? esetleg gyártatni valahol?
-
sz.zs.
Topikgazda
Az edénynek nem szabadna ilyet okozni. Én akár csak simán a tepsin , akár szilikon formában, akár jénaiban sütöm nincs különbség az elkészült kenyér nedvességtartalomban.
Ez egyébként kovászos kenyér, vagy élesztővel készül? Mert utóbbinak holt felesleges a gőz a sütőben szerintem. -
Zirowe
nagyúr
válasz
hyperspace #1629 üzenetére
Az üveg és a kenyér között sütőpapír van, az elvileg ezt lenne hivatott megakadályozni?
Ha esetleg rizs szemeket raknék a sütőpapír és az üveg közé?
Csak attól félek, hogy mivel eleve van egy vizes edény a sütőben, nagyon megszívná magát..
Vagy az nem befolyásolja a kenyeret? -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, kis tanácsot kérnék kenyérsütéshez.
Van egy bevált receptem amit már lassan 1 éve használok, egy bajom van csak vele, hogy az otthoni edény/sütőtál túl nagy és ezért néha ellaposodik a kenyér.
Folyamatban van egy új beszerzése, de addig is találtam otthon egy kisebbet, ami üveg.
Egész jó lenne az eredmény, de egy a gond vele: az üvegedényben készült kenyérnek nagyon nagy lesz a belső nedvességtartalma, olyannyira, hogy miután kihült alul középen egy lyuk formálódik, mintha ujjal benyomnám, és belül a lyukhoz közel nedves marad a kenyér tésztája.Ezzel szemben a fény sütőtálban készítve ilyen gond nincs, miután kihült a kenyér, minden rendben van.
Az elkészítési mód mindkét tálnál azonos: a tálban sütőpapír, azon a tészta, villanysütő, alul kis tálka vízzel, ha elkészül, akkor meg kiveszem és egy rácsos edénytartóra rakom hülni.
Mi lehet a baja?
-
hatala
tag
Sziasztok ismét.
Látom vásároltatok itt elektromos pizza sütőt, Teesa-t az Amazonról és Lidiát itthon.
Most ezen agyalok a kettő között melyik legyen.
A Teesa-ból már csak 1 db van az Amazonon 42 000-ért, a Lídia itthon 30 000 Ft.
Mondanátok tapasztalatot akinek van?
Meg érhet annyival többet a Teesa?
Csak mert ha annyival jobb is, azt veszem.
Mind kettőben ugyanakkora pizza készíthető?Köszönöm a segítséget.
-
hatala
tag
Sziasztok.
Köszi mindenkinek a tanácsot!
Igen, kerek formát sütöttem, de a következő inkább kisebb és ovális lesz.
Holnap megpróbálok egy másikat sütni ismét, hosszabb sütési idővel lesz akkor a probléma, meg alufóliázok ha kell, és beszerzek az Ikeából egy maghőmérőt is, jó lesz majd a húsokhoz is. -
sz.zs.
Topikgazda
-
hyperspace
őstag
Másfél kilós kenyeret én is sütöttem már, az 20 percig 250 fok, majd 35-40 perc 210 fok. Kerek formát csináltál? Lehet annyi a gond, hogy nem sült eleget.
Tapasztalat, hogy ha kívül szép színe van, még nem jelenti azt, hogy kész van. Kell az idő és elég hőmennyiség neki. Én letakarom alufóliával, ha már jó a színe, de még kell neki sülnie, fényes oldalával lefele. -
-
hatala
tag
Sziasztok.
Egy kis segítséget kérnék ismét.
Sütöttem ma az Aldis teljes kiőrlésű magos kenyér liszt keverékből, - mert még van belőle bőven itthon mert be spajzoltam, gondoltam meg kellene sütni. Elektromos sütőben csináltam nem a kenyérsütőgépben, adtam hozzá + ban még egy kevés cukrot, sót és por élesztőt is.
3 óra kelesztés után szép nagyra fel is jött a sütőben, meg is pirult rendesen, már kezdtem örülni, - 220 fok majd 15 perc után 200 fok 35-40 percig, de a közepe sűrű, nedves, vizes maradt, pedig nagyra nőt.
1 kg keverék liszthez amit írtak, 600ml vizet adtam, lehet ez sok hozzá, és ezért lett belül sűrű, nedves?
Ha tudtok választ, megköszönném. -
KVfun
csendes tag
Sziasztok. Megrendeltem a Koda16 ot. Jövő héten szeretném kipróbálni. Normál 11 kg háztartási gázpalack jó hozzá? Reduktorban állíthatót vagy normált vegyek?
-
bbuffy
senior tag
válasz
hyperspace #1605 üzenetére
Elején pár perc hőlégkeverés nem árt, de nem sok, mert bezárul a kenyéren a repedés, és akkor nincs levegős kifele. Ezért nem jó sokáig. Én csak a végén használom két percre kb hogy kicsit sötétebb és ropogósabb legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Filmvilág
- E-roller topik
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- iPhone topik
- További aktív témák...
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!