Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bbuffy
senior tag
Nice. Izre milyen?
Én most rákaptam a hűtős kelesztésre (24 órás), finomabb is, és nem veszi el az egész napodat. Csak be kell időzíteni. Most is nyomtam egy Szabó BL80 ast, először ebből a lisztből, kiváncsi leszek mennyire más mint az EPM.
Közben már gyártottam mindenféle töltött csodákat, család el is intézte
Kép persze nincs.
Na majd holnap a Szabó családról lövök.
-
kozsy18
tag
-
adp
őstag
Nekem gázsütőm van, de anyáméknál ha készítünk ott a termosztát teljesen hátul van a fűtőszál mögött, ha kinyitom többször csak lehűl a sütő és érezhetően megnő a sütési idő. Nekem ott az jött be, hogy amennyire csak tudom a tetejére teszem a vasat, minél közelebb a főtőszálhoz.
-
kozsy18
tag
Hjujj, igen guszta. Ilyen eredmenyek es a jelenlegi lakashoz jaro terasz tenye mellett szamomra igazan csabito kategoriaba erett az Ooni.
Addig is, az eheti (egeszsegere) probalkozas utolso nevezoje:
24h-s Iacopelli fele biga alapra valamit elbajcintottam es a viztartalom nem lett patikai pontossagu. 5stagi 00-s liszt, Paneangeli eleszto (nem a pizzas, es nem is vagyok vele kibekulve), a kepen szereplo 3 napos hutozest kapott.Ugy vettem eszre, ez a liszt szereti a vizet magaban tudni, es ker is meg belole, kovetkezo adagot 72-73%-ra tervezem locsolni. Acellapot 270-re elomelegitett sutoben megpiritottam a cekásszal kozvetlenul lapatolas elott; resre nyitott ajtonal legkeveres es cekasszal egetés.
-
PeterAgos
csendes tag
Hááát bocsi mindenkitől - nem gondoltam, hogy a tesómnak ennyire nincs fogalma a pizza méretéről. Vett nekem egy 13x13 cm-es lapátot. Üzenetben még rendes "nagy" méret volt. Azt hiszem, egy ideig nem ajánlgatok pizzalapátot a fórumon

Úgyhogy ne rohanjatok ezért a Metróba... -
kozsy18
tag
Nekem a tegnapi sütésem végül nem az alábbi lisztből kerekedett ki:
A kovászom nem futott fel annyira, hogy felhasználjam, így inkább megetettem, a kivett mennyiséget pedig mentés címén bekevertem egy adag öreg liszttel, amit a szekrényben találtam.
Ez a Lidl-ben kapható kenyér "keverék" (kb 200 g) és csak, hogy jól érezze magát adtam hozzá 100 g 5Stagi-t. Kb 130g meg nem érett kovász ment mellé és valami befogadható mennyiségű só, kb 67-70%-os víztartalommal.Az eredmény az Aldis keverék tényét figyelembe véve meglepett, egész vállalható kis buci lett beőle.
-
cSuwwi
senior tag
Az en veknim ilyen lett.
Igazi low end lisztbol keszult, mert nem volt itthon kenyerhez liszt, csak a 110 forintos lidl bl55, amit szorni hasznalok. De teljesen korrekt vekni lett belole, 1 ejszakas spajzos kelesztessel, 2x feletetett kovasszal. Jenaiban sult, ize jo, csak tovabb kellett sutni 10 perccel.
Beljebb mar nem ennyire lyukacsos, csak a vege lett ilyen.
-
bbuffy
senior tag
Mai vekni.
felmentem hidratációban 70 százalékra 65 helyett. Picit lágyabb lett, hólyagosodott is rendesen hajtogatás közben. Kelesztés alatt picit lágy is volt, így nem vaslapon hanem nyitott jénaiban sütöttem, aztán ki és úgy vaslapon. Ennek ellenere bitang jó lett. Mondjuk a kovaszom is durván burjánzik már.
-
mézespálinka
senior tag
Mégjöttek a vasak!
Nagyon szuperek! Este be is vetem.
Köszi szépen @fragola.6035. Ha lesz még közös rendelés tuti vevő vagyok mégegyre (vagy kettőre
)
-
kr:sz
tag
Skacok!
Én is próbálkoztam vassal, de még nem az igazi a dolog. Azonban láttam több helyen is (youtube), hogy samott téglákat/lapot raknak be a sütőbe. Esetleg valaki próbált már hasonlót?
Amúgy Vitónak is van egy videója ahol 13 különböző módon készíti el a pizzát otthon: [link]
-
kozsy18
tag
Elkeszult a rogtonzott kenyer a rendelkezesre allo eszkozokkel, alapanyagokkal:
400g Barilla tipo 00
100g 5stagioni tipo 00
100g TK Nagyi
400g viz
18 só
140g feher kovasz (nehany napos)
45g rozskovasz (kb 2 hetes)Lisztet, vizet osszekevergettem, allni hagytam 30 percet, majd jott a tobbi osszetevo, picit dagasztottam.
3x hajtottam 45 percenkent, buciba formáztam majd kelesztettem a hifin
, vegul a hutoben, kosarban es zacskoban altattam.
A sutes, mivel a motyom meg nem erkezett meg, igy zajlott:
260 elomelegites, alul talban viz, fent egy ures tepsi, kozepen egy masikon a kenyer, 20 perc.
Viz es felso tepsi ki, 25 perc, es lekapcsolva, nyitott ajtonal 20 perc, pulton kb 30 pihi.Az az erzesem, hogy a vizet meg lehetne picit novelni, kovaszt erositeni, de kivancsi vagyok, ti mit lattok benne, hol/min varialjak?

Amt nem tettem: huto utan bemetszes es egybol suto. Erdemes varni annyit, hogy szobahomersekletre melegedjen a buci?
A bemetszest talan lehetne még eroszakosabb? -
kozsy18
tag
Kenyeres figura: [Foodgeek]
-
bl4ze
veterán
Paradicsomból ami jó minőség, és árban is teljesen rendben van, nekem bejött :
-%C2%A9la-balena.jpg)
[link] -
adp
őstag
Aldis nekem nem jött be annyira, mint a Sparos vagy szarvasi... Pont tegnap készítettem aldisból. Igaz light-ot vettem most, lehet az a baj...
Muttit nem éreztem annyival jobbnak mint egy fele annyiba kerülő random olaszt. Talán egy fokkal jobb volt, de a fentebb linkelt Luigi nevezetűt picit tuningolva már semmiképp -
kozsy18
tag
Legutóbb nem tudtam szerezni Muttit, ezért "ha már úgyis mindegy" akkor Lidl-ben vettem fűszeres, aprított paradicsomkonzervet. Kapott egy kis cukrot, sót, borsot, olívaolajat és annyira hú de rossz sem lett a végére.
Mozzarella nálam általában Aldi vagy Lidl terméke.Ha pöpec, friss olasz holmira vágytok, akkor [Gastronomia Da Nandin]
vagy [Sarki Fűszeres] . Utóbbinál a mozzarella di bufal veszélyesen finom (ha van...). -
fragola.6035
aktív tag
Ma megyek a vasakért, hétvégén postázom.
-
adp
őstag
Huuu valami konkretabb markakra gondoltam. Nekem mozzarellabol a sparos es a szarvasi ami bejott. Konzerbol pedig a Luigi nevezetu, [link] De ezt is ugy keszitemi, hogy olivan picit megpiritom az osszevagott fokost es radobom a konzervet so, bors, cukor, bazsalikom, osszerottyan, es megvarom meg picit kihul.
-
bbuffy
senior tag
Kelesztés.
Sajtot, sokfélét. Alapból mozzarella, vizes, vagy pizzamozarella, de van hogy van otthon többféle, összemixelem őket és hajrá. Legutóbb, fehér cheddar/eidami/gruyere ment rá. Adta
Paradicsom rengeteg olasz van, jobbnal jobbak, konzerv hámozott, lehetőleg san marzano vagy vmi hosszúkás húsosabb fajta.
De rámentem a lidl hosszúkás pari konzervre, nem volt rossz az sem. -
adp
őstag
Ti milyen sajtot, paradicsomszószt használtok?
bbuffy: itt mit történik?
-
paljoc
tag
Megemeltem a vizet, 75%-os tésztát csináltam az eddigi 67-68% helyett, hát a sütés nem lett a legszebb mert volt közben némi borozás, de a széle lufiszerűen jött fel, érdemes megnyomni a vizet kicsit, bár nehezebb dolgozni a tésztával a lágysága miatt, de amúgy meg nemigen lesz ilyen vagy még ilyenebb “úszógumija”.

-
kozsy18
tag
Én idő közben elég messzire tűntem Budapesttől, de az új helyen örömmel fogadtam a 270-re alkalmas elektronyos kemansziét a pultban.

Már csak a pizzás motyómat kell leszállítania a költöztetőknek, addig a hétvégén próbálok egy kenyérkét a friss rozskovásszal meg valami szedett-vetett maradék liszttel, amit éppen össze tudtam csomagolni. Wish me the best of luck...
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Köszönöm, majd próbálkozom😃
-
paljoc
tag
válasz
Warloo93
üzenetére
Ez még jó is lehet, hisz a neve is pizzasütő😎, ez formára olyasmi mint a nápolyi kemence, nem olyan magas belterű mint az enyém, meg nem alul ég a tűz. De legjobb lenne olyantól tájékozódni aki ilyesmit hasznàl. Ránézésre nekem jónak is tűnhet, de ez nem sokat jelent.🙃
-
PeterAgos
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni: kezdőként felkészültem a pizzázásra. Van duplanullás liszt, San Marzano konzerv, vaslap, minden kutyafüle. Igen ám, de Asszonka kizárólag teljes kiőrlésű liszből sütött kenyeret, stb. eszik.
Létezik olyan pizzarecept, melyben a tészta legalább 70 %-a teljes őrlésű?
Az is érdekelne, hogy aki kovásszal készíti a tésztát, milyen kovászt használ, milyen arányban? (Kenyeret csak kovásszal kelesztünk.)
Előre is köszönöm! -
paljoc
tag
-
paljoc
tag
válasz
Mersant_le
üzenetére
Szia, igen, egy ilyen Ytong-ból készült kemence van, amiben a rácsos részen pizzatálcában sütök /a samotton nem lehet mert szénné ég egy pillanat alatt/ és a pizza fölé van betolva egy 15kg-os vaslap. A lángot hátulról tudom neki adni úgy-ahogy, de ez ilyen, ez nem kifejezetten pizzasütő kemence, de azért egész jól működik, 500 fokig pár fadarabbal fel lehet fűteni, de 430-on szoktam sütni benne.

-
adp
őstag
válasz
Mersant_le
üzenetére
En csinaltam belole kenyeret es nem lett rossz. Nem kell bele eloszto ha hagyod egy ejszakat kelni. So viszont mindenkeppen kell plusszba
-
Mersant_le
csendes tag
en is csak kiprobalasra vettem 1x ugyhogy nagy tapasztalatom nincs vele. 0,5kg liszthez szerintem 1 fel zacsko eleszto mehet, + kb. 1 csapott kaveskanal sot raktam meg hozza.
hetvegen baguettet sutottem, eleg jo lett, csak sok ido, macera. fenykepezni termeszetesen elfelejtettem mint mindig

#287 paljoc: nagyon szep lett. kemenceben sult?
-
soldier2
őstag
-
cSuwwi
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
#306, #307, #308: oks, koszi. 4 fele megoldas, majd vegigzongorazom a kovetkezo sutesnel

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
benne vagyok
-
cSuwwi
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jo topik!

Sutottem en is egy ilyet (500g BL80, 350g viz, 130g kovasz (50% teljes kiorlesu, 50% feher liszt), kerek jenaiban fedovel mezei gazsutovel (max. 230 fokot tud).Nekem 35 perc kellett hogy szepen megsuljon, de hiaba liszteztem ala/fole, szo szerint ki kellett vesnem a jenaibol, vagyis a talpa ott maradt

Megerositem, hogy jenaiban sutve tenyleg puhabb a talpa/kerge hiaba van meg a szine, de atsult es finom is.
Van erre valami nepi bolcsesseg, hogy megmaradjon a talpa? Esetleg sutopapir? Vagy amit irt itt valaki, hogy elomelegiteni, aztan ugy? -
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Most találtam rátok és kíváncsian olvasom a posztokat. Az összefoglalóban levő videóval ellentétben eddig 2/5. alsó magasságban kő nélkül sütöttem a pizzát 280 fokon pizza funkcióval (alsó sütés és légkeverés), de eddig így volt a legjobb. Otthoni 1-2 pizzához a kövön kívül érdemes valamit beszerezni? Kamado ezért panelba nem nagyon hozható össze.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hú, ez nagyon patent lenne. Szerintem itt tuti elmenne 5-10 darab, röhögve

Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kép persze nincs.
Igazából ilyen hosszú kelesztésű kenyeret is csak havonta egyszer, kétszer van időm sütni.