Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ebben a topikban a nápolyi , római stílusú pizza otthoni keretek közt történő sütését próbáljuk meg kivesézni, tökéletesíteni egymás tapasztalatai alapján... de azért elférnek a szép, házilag sütött kenyereink is!
Mirelit és a tepsis pizza szigorúan off!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Nézem a saputo oldalát, de a korábban linkelt biscotto már nem elérhető és helyette ezt írja G3 kompatibilisnek.
Biztos jó ennek a mérete?
(tudom, tudom, nincs készleten) -
bbuffy
senior tag
-
Ha minden megfelelően csinálsz akkor nem kéne túlkelnie. Én hűtőből kivéve 1,5 óra kelesztés után szoktam begyújtani a kodát. 20-30p alatt eléri a kívánt hőfokot és 1-1,5 perc alatt sütöm a pizzákat. 1 pizza nyújtással feltételezéssel, sütéssel nem tart 4 percnél tovább.
-
M3aN
senior tag
Én ennél mindig ott vagyok bajba, hogy:
- Hűtőből frissen kivéve nem ideális a tészta hőmérséklete a nyújtáshoz, legalábbis nekem
- Hogyan veszed ki az edényből szépen?
- Lisztezni nem akarom nagyon az alját ha újra kéne gyúrni, és olajozni se, hogy a tésztát ne telítsem veleEgyébként én az eggyel magasabb - szintén Ikea-s - tárolóba szoktam eltenni a megmaradt bucikat másnapra, de akkor úgyis újra gombócozom.
-
Szintén OBI-s, teljesen jó ennyiért.
-
(ex)Cat
senior tag
Ha már az IKEA Kuggis nem kapható, olyan max 5-6 gombóchoz tudtok ajánlani valami jó kelesztő dobozt?
-
bbuffy
senior tag
Népbetegség sajnos, sok a jövevényszó is. Meg trendi is bizonyos szavakat ingléze mondani.
-
bugizozi
őstag
-
M3aN
senior tag
Akkor töröd össze, ha szanaszét gyúrod. Ha a "kinyújtod majd visszahúzod gombócra" mozdulattal csinálod végig, nem lesz baja. Bocsi, nem tudom érthetőbben megfogalmazni a mozdulatot.
Céges körökben pedig szoktam jókat mosolyogni, pedig sírni kéne ezen. Nem értem a mögötte lévő gondolkodást, hogy miért is jó keverni a nyelveket/szavakat.
-
Caputo Pizzeria (én erre esküszöm)
Caputo Nuvola Super (keverve a pizzeriával 50-50% is jó)
5Stagioni Napoletana (Auchan nemzetek konyhája soron megtalálod)
Széle függhet sok mindentől. Mennyi ideig gyúrtad, hogy nyújtottad stb. Ha hosszú távra tervezel mindenképp javaslom a pizzasütő megvételét (Ooni Koda 16 pl.). Otthoni villany sütőben sajnos nem lesz tökéletes pizzád.
-
M3aN
senior tag
válasz
julius75
üzenetére
Legutóbb én is 11e körül vettem. Hát na, ha ennyi akkor ennyi, nem olcsó egyébként tényleg.
Múltkor Metroban a Barilla-t nagyon kifogtam, az 5kg-os valami 1800Ft volt, azt hittem csak elírás. Emellett vettem saját márkás elvileg olasz 00-ás pizzalisztet is 5kg 1600Ft áron, ezt még nem próbáltam de kíváncsi leszek rá. Ezt próbálta amúgy valaki?BTW, most ránéztem a Metrora és Kelet-Pesten elérhetőnek írja a 25kg-os Caputo-t.
-
M3aN
senior tag
-
-
bbuffy
senior tag
-
julius75
aktív tag
Azért azt vedd figyelembe, hogy egy tűzhely vagy melegítő nem ugyanaz.
Előbbi jóval kisebb teljesítményű, utóbbi pedig működési időben lesz rövidebb.De biztos jó lesz, csak óvatosan.....
Én is a karuban gondolkodtam, de így utólag egyáltalán nem bántam meg, hogy csak a gázos lett. Gyors, kényelmes....(a lustaság nagy úr)
-
M3aN
senior tag
válasz
julius75
üzenetére
Közben megnéztem, és a gázégő használatához le lehet (pontosabban: le kell!) dugózni a kéményt, így gyakorlatilag kapsz egy Kodát, egy eltérés az égőfej kialakítása.
Nyílt égéstér sok eszközben van, elég egy sima tűzhelyre, átfolyós vízmelegítőre, stb-re gondolni. Azért is voltam bátor ebben gondolkodni, mert fent a kolléga is írta, hogy beltérben használja. -
iatti
aktív tag
nálam karancs gáztűzhely mükszik. persze ez már elavult, retró,vagy mi a lóf.fütyi
-
julius75
aktív tag
16-os kodám van, de nem tudom beltérben mit kezdenék az elhasznált levegővel....
Mivel a karu-nak van egy ajtaja, gondolom a kéményen jön ki a cucc gázos használatnál is.
Ettől persze biztosan leszerelheted, de a kérdés még mindig adott marad, mit csinálsz az égés során elhasznált, nem túl egészséges levegővel?Az enyémet kb. 25 percig fűtöm full gázon sütés előtt, pizza esetében.
De például egy adag tarja vagy csirkecomb 50-60 percet sül....
Ez nagyon sok időnek tűnik zárt térben. -
M3aN
senior tag
Ooni Karu-ja van valakinek?

Télen/rossz időben beltérben használnám gázzal, viszont ilyenkor a "kémény" leszerelhető? -
-
julius75
aktív tag
Az Ooni hivatkozva a pandémia okozta nyersanyag árak és szállítási költségek emelkedésére február 1.-től felemeli a Koda 16 árát.
Ha esetleg valaki gondolkodna a rendelésen....
-
-
-
vendingo
veterán
Üdv
Tudnátok ajánlani egy egyszerű sütőben süthető focaccia receptet? -
jaszy76
aktív tag

-
Ciccuka
veterán
Tud ez 400 foknál többet is.
-
Ciccuka
veterán
Ariete 909 is hasonló.
-
Mano66
senior tag
Sziasztok!
A G3 Ferrari -ból a 10006 vagy a 10032 a jobb vétel. Mi a különbség köztük? Kedvet kaptam tőletek az otthoni pizza sütéshez. A kenyér már jól megy. Ez se nehezebb. -
bbuffy
senior tag
Én klasszik eljárással megyek. A kelesztés kb 3.5 fél óra szokásos hajtogatásokkal. ami nálam a plusz, hogy ha idő engedi 48 órát bent van a hűtőben. de van hogy 72 t. Sztem sokkal fontosabb az erős kovász, és hogy ne keljen túl a tészta. Vagy alul. A többi rutin. Amúgy én vaslapon sütök, edényben soha. Ott akkor szoktam max ha túlkel és tudom hogy lapos kenyér lenne.
Egy kanál bors? nem sok?
-
Zirowe
nagyúr
Ez nagyon szép lett és jól megnőtt.
Nekem van egy jól bevált kenyér receptem, de ahhoz, hogy jó legyen, sokat kell pihennie és kelnie (kb 3 óra edénybe, majd még 1.5 óra a tepsiben sütés előtt).
Neked mi a trükköd, hogy ilyen gyorsan ekkorára nő?Amit én használok: 0,5kg sima liszt, 350gr víz, 14gr élesztő, kanál cukor, kanál bors, két kanál só, minden bedobva a robotgépbe és kb 5 percig hagyom gyúrni.
-
bbuffy
senior tag
Ariete ben lehet követ cserélni vajon?
-
sz.zs.
Topikgazda
Írjad csak a recepteket, végülis megettük , csak nem volt a legjobb
Amit ma csináltam viszont kurvajó lett! 100 %-ban TBL-70 (fehér tönköly lisztet) használtam próbából. Soha nem volt még ennyire jól nyújtható tésztám. Eddig nem tudtam a G3 méretére nyújtani a 220g-os bucit, most vigyáznom kellett, hogy ne legyen nagyobb
390g TBL-70
250g víz
9,7g só
10g olíva olaj
1,5g Caputo sörélesztő
dagasztás után 1 óra kint, 15 óra hűtőben, majd szétbucizás után 3 óra kint.
-
bbuffy
senior tag
válasz
bugizozi
üzenetére
Kovászos.
300 Garat BL80 250 Celld.BL80 50 teljesk. rozsliszt 450 szűrt víz 200 kovász, nagyon kis magról, 20 só.
A víz rozsliszt függő, van ami picit többet igényel.Több mint két éves már a kovászom, és anno volt erről polémia hogy mindegy mennyi idős, nos nem igaz. Amíg csak pár hónapos volt, nem volt igazán jó mindig, etetni kellett sűrűn. Most magára hagyom a hűtőben napokig, abból kiveszek egy 20 g adagot, és beetetem, brutál erősen feljön. Mondjuk ez mindig hozzáadom a régihez, és ami a doboz falán marad, abból lesz a kenyérhez.
Volt már benne vagy 20 féle liszt, szép egyedi karaktere van már
Amikor meg összegyűlik a sok kovász a hűtőben, készül egy tepsi cheddar-os kovászchips ami mindig hamar elfogy. -
bbuffy
senior tag
én 20 g ot irtam. nem tudom mit olvastál akkor.
Ott amugy 15 g ot, de az is simán felemeli. szóval valamit nem jól olvastál. Amugy egy kocka 45 g szóval ha a felét veszed majdnem akkor nem rontod el.
Most megnéztem, igen a folyadék kevés volt, sajnálom, elírtam.Amit ma csináltam, 600l300V/200T/20É/20S/20O
00 liszt 450 Garat 80 150.
Ez egy igen jól bevált. De csak saját felelősségre nehogy a kutya egye meg
Tanuló hobbi Főzista vagyok csupán
-
bbuffy
senior tag
sajnálom, sz. zs. sztem elírtam a vizet. az alapreceptet adtam meg reflexből, miközben a süti sokat feleszik. Ma is ezt csinálom, jól megnézem akkor.
élesztő nem kevés. két dkg. most csináltam, épp. Nem volt teljes kiörlésű csak dupla 00 és nagyi süti liszt. Teljes kiörlésű zabálja a vizet.
De hagyom akkor a recepteket ezentúl.
-
sz.zs.
Topikgazda
1 hete megcsináltam e szerint a recept szerint. Nagyon alulhidratált tészta lett belőle, nyújtani sem tudtam megfelelően. Szerintem ízben is elmaradt a szokásos tésztáktól.
Szóval nekem nem jött be. Haverom szintén megcsinálta annyi különbséggel, hogy süteményliszt helyett búzakenyérlisztet tett bele. Azt mondja király lett nagyon! -
Ciccuka
veterán
-
jaszy76
aktív tag
Na szóval!
Mivel társasházban lakom, nálam csak beltéri, kisméretű, konyhában elhelyezthető, elektromos sutő jöhetett szóba. Abból meg nem sok van, ami az előrelépés ígéretével kecsegtet a G3 után. És drágák is.
Ez a sütő akcióban 230 ezer volt. (itt nem részletezett okok miatt nekem nem kellett még ennyire sem a zsebembe nyúlni). Szóval ezt nem nagyon akartam ebben a formában kihagyni.
A sütőről: Masszív és igényes megépítés, mozgatható, de azért van súlya.
Rozsdamentes pizzalapát, és levehető nyelű tepsi jár hozzá.
Csak kiválasztod a megfelelő programot, beállítod, ,hogy a szélét mennyire szereted sötétre sütve, a többit a gép megoldja.
Eddig tepsis, New York és Napoletana-val próbálkoztam. Nyilván más-más tésztával kellene csinálni, de ennyire nem bonyolítottam túl. Szuper lett mindegyik. Érdekes megfigyelni, hogy ugyanabból a tésztából mennyire más jellegű pizzát lehet csinálni, csak a sütési idő és hőmérsékletek beállításával.
A sütési időket a gép automatikusan adja a beállított programnak megfelelően. Természetesen van kézi üzemmód is.
A napoletana 2 perc.Szerk: Még annyi, hogy annyira egyenletes belül a hőeloszlás, hogy a pizzát sütés közben nem kell forgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topokban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
annak mi a receptje?