Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
P00By
nagyúr
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #37195 üzenetére
a fenix gyerek végigedzett kb. 3-3,5 évet, úgy hogy egy hétnél nagyobb szünetet sosem tartott... ebből valószínűleg 2 hónap volt okés, az utolsó kettő, amivel majd többet értem el mint az elmúlt három évben... ezt részben annak köszönhetem, hogy kevesebbet olvasok, és máshol... és hogy mertem felrúgni egy két "alapszabályt"
termet nem láttam, nem is vagyok kíváncsi rá, annyira nem vagyok én oda a társaságért... a gáz inkább az, hogy leszólsz egy olyan edzést, amit sose láttál... ha neked bohóckodás az hogy másfél órán keresztül sosem állsz meg 80 mp-nél többre, és a lehető legnagyobb súlyokkal döglésig edzed magad heti 3-4 alkalommal, ahol egyaránt betartod a szabályos végrehajtást, és a pontos pihenőidőket, meg miegymást anélkül hogy egy kurva szót váltanál az 50-es karú spanokkal, akkor igen, végigbohóckodtam három évet.
A sok félrevezető infó, és az eredménytelenség a koksz felé vitt engem is mint sok más balfaszt, mostanra áldom a sorsot, hogy nem jött össze pedig 2X is belevágtam... ugyanígy igen, vettem zsáknyi tápkieget fél évig, ami egyértelmű pénzkidobás volt, mert a reggeli 4 tojás többet ér az összesnél...
a világot nem fogom megváltani, sőt, igazából leszarom hogy rajtam kívül más hogy halad, de mások okoskodása mellett elfér itt az enyém is, ráadásul addig oltottátok a srácot, hogy ráfért egy baráti hsz.
amúgy meg mondjál itt 3 olyan embert, akinek akár csak 10 éves szakadatlan! edzésmúltja van....
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
marcus.fenix #37194 üzenetére
jah, akkor bocs, gondoltam neked van 43 mondom még bevállalom
a tejet nem tudod normálisan megemészteni és ennyi..tudtam az erőemeléssel jössz, de az a baj hogy annak rohadtul nem sok köze van a testépítéssel, 100% más edzésmódszerek a hatékonyak, ott nem az izomépítés a cél hanem az erő.. ezért is van benne még a sport nevében is mindkettőnek hogy mire az elsődleges célja. nem tűnt még fel?? és a különbség edzésben, pihenésben és kajálásban is nagyon durván kiütközik. míg az egyikben a macisajt szükséges plussz a másikban vétek is lehet, a pizza az egyikben különbség a másikban halál.. de ez minden téren kiütközik a gyakorlatok végrehajtási módjában, a pihenőidőkben, a széria és ismétlésszámokban stb..
az meg hogy jössz a szteroidokkal tök gáz mikor a klasszikus olympiai sportok mindegyike a doppingról szól és még sincs mindegyik szénné gyúrva....amit az előzőben írtam az időre még kibővítem, meg kell találnod azokat a módszereket amik neked beválnak, mert nem mindenki egyforma, nem mindenre reagálunk egyformán, és mire ezekre rájössz és kikisérletezgeted magadnak az jó sok idő, nem 1 év.. persze azért keretek vannak és a macisajt nem fér ide bele meg az erőemelő módzserek se nagyon.. sőt hátráltathatnak..
-
LOTR
addikt
válasz
azt hittem poénnak szántad az előbbi hsz-ed, de ezek után leesett
na, ne csak off legyen kérdezek is
alfa burnből kellene váltanom 2 tabi/napra, elosztva jobb bevenni, vagy egybe a 2 tabit? -
harry
veterán
válasz
Remélem sikerül elolvasni, amit az előbb linkeltem
A kox és a heti egyszeri edzés meg szerintem pont, hogy nem fér össze: a kox gyorsabban regenerál, gyakrabban lehetne edzeni, míg naturálban ez lassabban megy, ezért kell idő egy izomcsoport fejlődésének, ha nem is feltétlenül 1 hét, de egy 5 nap szerintem akkor is, csak azzal meg macerásabb számolni. Ez ez is rohadtul egyénfüggő, mint minden, ebben a sportban. -
BÁ Nutrition
addikt
az a baj ezzel hogy ez a fenix gyerek végigedzett vagy 1 max 2 évet, abból ha fél volt normális, ráadásul termet még nem látott hanem otthon bohóckodik és várta a nagy csodát.. meg persze floriollal próbálkozott már fél év után..
csak azt nem bírja megérteni hogy ez a sport a türelemről is szól, főleg ha nincs atomhiperszuper genetikád.
és ahhoz hasonlítja magát mint aki leedzett 10-20 évet keményen.. elég gáz..
persze mindenkinek vannak ilyen korszakai hogy zsákszámra veszi a tápkiegeket, és azt hiszi most aztán megváltja a világot, de nem fogja, az idő itt nagyon fontos tényező. és nem egy-két év az míg nagyra nősz... -
marcus.fenix
aktív tag
válasz
BÁ Nutrition #37188 üzenetére
Össze is kuláltam volna magam ha nem pont te szólsz be...
Annak ellenére, hogy elvileg te 45-ös kar és 150-es fekvenyomás alatt nem is olvasod el a kis sitnyikek hozzászólásait. (Valami ilyesmit még anno vanditnak írtál.) Én meg még nem értem el ezt a szintet, mit ád isten, lehet nem is fogom soha...Na a tej az marha jó arányban tartalmazza mindhárom fő tápanyagot. A kis kulagépekkel is azt itatják, hogy nagyra nőjenek, nem pedig húspépet...
A hús jó, de nem nélkülözhetetlen, főleg a kibaszott csirke nem...A heti egyszer egy izomcsoport féle edzés pedig érdekes módon a koksz térhódítása után terjedt el. A doppingvizsgálatos sportágak, mint amilyen az erőemelés, (és mint amilyennek a testépítésnek is lennie kéne) soha nem edzenek egy izomcsoportot mindössze egyszer.
Mindegy, neked bevált a te utad, azt meg hogy pár havonta beírok ide valami hülyeséget, majd csak kibírjátok valahogy...
Harry
Te belinkelted hogy a tej szar, én meg belinkelhetném hogy a tej jó... linkelni bármit lehet, annyi ember osztja már az észt a neten. Én meg úgy vagyok vele hogy kipróbálok mindent, mert nincs vesztenivalóm.
Ezt a hús dolgot meg nem kellene annyira erőltetni. De tényleg. Úgyis minden a hormonokon múlik. Ha olyan a tesztószinted mint egy medvének, akkor olyan erős is vagy, akkor is ha éppen híg fost eszel szívószállal (költői túlzás) Az állatvilágban sok növényevő emlős olyan erővel (és izomtömeggel) rendelkezik hogy ölnyi fákat tép ki. Aztán ne mondd hogy az állatokat ne hasonlítsam az emberhez, mert ha elmégy egy plázába láthatod hogy néhányan milyen közel állnak az állatvilághoz, közelebbről a majmokhoz például....
-
harry
veterán
válasz
Fred23 #37192 üzenetére
A tej kb. lóf..sznyit ér - némi infó: [link]
De most komolyan, ha tejjel lehetne testépíteni, akkor mi a francért nem vedel mindenki azt literszám?A csirkemell "hatásos"? Tehát, akkor elmondhatjuk, hogy az evés "hatásos"?
Bakker, azért alapvető dolgokat, mint az állati fehérje fogyasztását, ne emeljük már ilyen csodatevő-anyag szintjére.Egyrészt senki sem mondta, hogy sokszor sokat. Másrészt ez alapvetően nem erő sport.
-
válasz
marcus.fenix #37184 üzenetére
Ez nagy ötlet, egészen komolyan ! Akárki kinevethet itt a topikban, de ezt a tanácsot meg fogom fogadni, mivel ár-érték arányban is kiváló, ráadásul jó minőségű akciós tejet nekem könnyű szerezni. Csak a nagy dózis nem jutott eddig az eszembe.
A csirkemellről viszont elhiszem, hogy hatásos, mivel annyian használják. Azt viszont nem tudom, hormonálisan milyen a hatása...
Arra pedig rájöttem én is, hogy kevesebb gyakorlat kevesebbszer, és lehetőleg nagy súllyal -így marad meg az erő. Tényleg elfogynék 125g fehérje mellett, ha mindenből sokszor sokat csinálnék.
penene: engem nem fog zavarni, ha előbb lesz 40-es vagy annál is nagyobb felkarod, mint nekem !
-
P00By
nagyúr
Egész nap nem stimmelt velem valami, szarul voltam! Ahogy beléptem a terembe elmúlt
Ma két ember is megdicsértNem értem, vakok ezek?
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
marcus.fenix #37184 üzenetére
te már megint nagyon okos vagy
gratula
-
kisninja
őstag
Baszki mióta tolom a port is egyszerűen állandóan éhes vagyok.... kb 2 óránként ennék.
-
marcus.fenix
aktív tag
válasz
Fred23 #37177 üzenetére
Keress rá arra a diétára hogy GOMAD (valami "gallon of milk ... daily)...
Beveretsz jó 4-5 liter tejet naponta, oszt kész, nem kell tovább gondolkodni.
Ha tömeget növelsz akkor 2,8-as vagy 3,5-ös, ha diétázol akkor legyen 1,5-ös.Hús témát fosd le. A csirkehúsnál még a tejbegríz is több erőt ad. Nincs benne ugyanis egy deka koleszterin (nem, a koleszterin nem fog kinyírni) sem, ami elősegítené a hormontermelésed. Tudod az van, hogy itt a topiclakók egy része megoldja a tesztótermelést "külső forrásból", akik meg nem, azokról nyugodtan kérhetsz képet, nem fogsz elájulni a látványtól. Ha nem akarod televeretni magad mindenféle bogyóval és injekcióval, akkor érdemes úgy kajálnod, hogy a hormontermelésed optimális legyen.
Én most jövök le lassan a csirkéről két év után, és hála istennek kezd az edzés jobban menni. A másik dolog amit érdemes elfelejtened, az az " egy izmot egy héten egyszer edzeni, de akkor 1200 gyakorlattal"... megintcsak felesleges mondanom, hogy ez kiknek hatékony....
-
macikos
addikt
3 féle húst kell enni! Sült, főtt, rántott
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Fred23 #37167 üzenetére
tényleg mások az elvárásaink
én nem azért "gyúrok" valójában edzek hogy bárki megnézzen..
+ honnan a rossebből vetted te azt hogy a hústól zsírosodnál b+?
a hústól nem leszel kövér. a ch és zsírbevitelre kell odafigyelni hogy mit hogyan, és a fehérjére is persze hogy a hús az tényleg hús legyen és ne szalámi meg parizer! -
Before-after képet majd akkor teszek be, ha a kialakult formámmal elégedett leszek, ami szerintem nyár vége. És a before-t talán ki is hagyom.
Az elfogyásról meg annyit, hogy 96 kilósan volt 40,5 centis felkarom, s hozzá 31,5 centis alkarom, utóbbi (ezt el is feledtem) behajlítva értendő. Most van 38 centis felkarom, és 30,5 centis alkarom (kinyújtva mérve 29,4), viszont erőben vagy azonos, vagy jobb szinten állok mindenben, mint 96 kilósan ! Kábé 17-18 hónapja gyúrok kisebb-nagyobb kihagyásokkal, de két hétnél -asszem- többet még nem hagytam ki. Meg mint mondtam, nyáron szeretnék legalább kicsit átmenni húsevőbe is.
DeadMeat: zöldségnek álcázott csirke vagy ugrás -nehéz lenne választani. -
DeadMeat
nagyúr
Ne basztassátok már.Ez a lehetőség van neki adva,ebből kell neki gazdálkodni.(bár közel sem olyan jó,mint lehetne)Ajánljatok neki mellé olcsó szójafehérjét,vagy zöldségnek álcázott csirkét,vagy küldjétek el ugrani,vagy mittomén,de ne már megint ugyanaz a lemez legyen mint néhány napja.
-
Bibby
addikt
válasz
Fred23 #37167 üzenetére
Lefogytál az lehet, de én inkább elfogyásnak mondanám ezt. Ha ezzel az étrenddel egy viszonylag normális formát elértél, akkor valszeg olyan vagy mint zeg, és normálisan kajálva csodákat tennél.
Esetleg villants egy before-after képet had ámuljunk, sőt én egyből feladom az egészet ha ilyen szarral is tud valaki fejlődni (már elnézést a kifejezésért). -
válasz
BÁ Nutrition #37165 üzenetére
Itt arról van szó, hogy mások az elvárásaink ! Neked talán nem jelent sokat az, amit én el tudok érni ezzel az életmóddal és edzésmennyiséggel, de nekem a korábbiakhoz képest hatalmas a fejlődés ! Voltam 96 kg csupa zsír is, most 80 kg vagyok úgy 5 kiló fölösleggel -ezt úgy sac/kb két év alatt; elismerem, másnak ez a fogyás fél év lett volna vagy annyi sem, de nekem akkor is jelentős eredmény. Még kajálásban is óriási a javulásom; korábban volt vagy napi 50g fehérje az étkezésemben 500g ch-val és 3500 kalóiával, most meg, ha a túrós-lencsés kajálást nézzük, kijön 125g fehérjére és 1420 körüli kalóriára. Ez nem változás ?
Ja, és megszerettem a mozgást és a súlyzózást, a szívem, a tüdőm sokkal jobb állapotba került, és 1000x jobban nézek ki. Én ezért gyúrok. Nyáron már meg fognak nézni a csajok a strandon. -
macikos
addikt
válasz
BÁ Nutrition #37165 üzenetére
Erről van szó.
A másik meg hogy egy férfi (már ha az
) ne legyen vega! Már leírva is a vega szó nem gyengén b.zis.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
DeadMeat #37164 üzenetére
egy vega miért ír a body topicba
de most komolyan. miért olyan nehéz azt felfogni hogy így nem megy? mégha nem tudná akkor jólvan, mert elmondjuk neki. egy két ugratás közben persze
de borsóból meg lencséből nem lehet mit kezdeni. tojás is gáz nekik mert azt tyúk tojja és szegényt csak erre tartják??? vagy ha nem akkor egyen meg naponta 50et és jó lesz -
Ez talán valóban így lehet. De azért csak van még itt pár ember, aki rosszul kajál ?
A napi tápanyagbevitelem nagyjából ilyen: 250g túró, és esetleg 1db Yahoda joghurt, ami 69Ft és 6,5 g fehérje van benne -s ennyi a teljes bevitt állati fehérje. Ezt kiegészítem még napi 300g lencsével vagy sárgaborsóval. Mindkettőben sok növényi fehérje van, és az sem olyan rossz, ha nincs más. Mindezt szépen elosztva 5 vagy 6 étkezésre.
Bá: Ez kár, mert az oldalemelés nem valami szívmelengető a számomra.
-
Valami összefüggés azért csak van. Persze talán nem jelentős annál, aki jól kajál, de az nem én vagyok. Viszont azt hiszem, a hosszú távon szerzett jó kondit sem szeretném elveszíteni, ezért valami köztes megoldás kéne, pölö heti 1x 10km aerob, és heti 5x a 2x500 méter kardió. Így talán rossz kaja mellett sem fogyok el, és kedvem is marad a súlyzózáshoz -mert az, ami most nincs, a napi 10km kivette belőlem a kedvet ( az erőt szerencsére még nem ) a súlyzózáshoz. Fáradtnak, csoffadtnak érzem magam, és ez csak a sok aerobtól lehet.
Amúgy az oldalemelés helyettesíthető valamivel ? Mondjuk az állig húzás + fekvőtámasz nem tudná kiváltani ? Vagy valami más ?
Vandit: ezen mi a vicc ? ( az emotikonból kiindulva ) A kettlebell igenis jónak tűnik. Szerinted nem az ?
-
Vandit.
addikt
-
LOTR
addikt
válasz
Fred23 #37146 üzenetére
"hogy néz ki egy maratonista, meg hogy egy rövidtávfutó, és kihez szeretnénk jobban hasonlítani..." - szerintem nincs különösebb összefüggés, az itteni edzésmódszerekkel meg pláne, nyugodtan lehet aerobozni, nem lesz tőle maratonista testalkatod
"Szóval saját tapasztalat alapján -ha nincs nagyon jó kajád- ne kocogj, nem éri meg!" - a mondat 2. felével nem értek egyet, mindenképpen megéri a mozgás, de ha van egy jó étrend és nincs mellette, csak valami minimális szintű mozgás, az a fogyás szempontjából sokkal jobb, minhogy egy rossz étrend és rendszeres testmozgás, de ez már ezerszer el lett mondva, tehát nem új a dolog
-
8 napja kocogok aerob-tartományban napi 10 km-t, hogy fogyjak. Lemértem minden második nap az al- és felkaromat is; ennyi idő alatt 3mm csökkenést tapasztaltam náluk, csakhogy ez szinte szín izom lehet ! Szóval saját tapasztalat alapján -ha nincs nagyon jó kajád- ne kocogj, nem éri meg ! Most azt tervezem, hogy 2x500 métert fogok kardió-tartományban futni, ami zsírcsökkentésben talán semmit nem fog számítani, de jó lesz a tüdőmnek és a szívemnek, meg esetleg gyorsít valamit az anyagcserémen. Vélemény ? Elvégre ha azt nézzük, hogy néz ki egy maratonista, meg hogy egy rövidtávfutó, és kihez szeretnénk jobban hasonlítani... erre talán előbb is gondolhattam volna.
-
penene
őstag
Bazzeg, túl sok az ON, már én is unom. Hol van Boxi???
-
Atomgeszi
nagyúr
Ti lenmagolajból mennyit "isztok"? Reggel kéne 15ml az kb 3 kávéskanál nem? Vagy jobb, ha elvan osztva reggel délbe este?
-
harry
veterán
válasz
Vandit. #37139 üzenetére
Nálunk most van vagy 10 drótszamár. Kicsit szerintem sok, zsúfoltabb is az a sarok. Én csak elég ritkán használom, lábazás előtt/után 5-5 percet. De nekem sem ártana rendszeresíteni valami aerob jellegű dolgot, legalább hetente pár alkalommal... Azt hiszem most ez lesz, meg mellé folyékony carnitine. Na meg ezt kéne még kitalálnom, hogy abból mikor/mennyit, mert most a SanAlcart használom, de csak edzés előtt két kanálnyit (1,4g), de lehet kéne minden nap valami még mellé, pl. reggelente. Lehet arra jó lesz ez a biotech cucc, mondjuk 2*500mg-ot. Meg itthon van szobabringa, igazán használhatnám, ha már lehet...
-
-
harry
veterán
válasz
Inv1sus #37137 üzenetére
Akkor itt egy link - [link]
A kardió és aerob edzések jellegüket tekintve nagyon hasonlók, intenzitásukban térnek el - ilyen pl. a futás-sétálás, bringázás, lépcsőzés. Általában hosszabb, monotonabb edzésforma. Az aerob edzésnél lassabban dolgozunk, alacsonyabb pulzuson, amikor a szervezet képes a zsírtartalékokat mozogósítani tápanyagként - míg pl. kardiónál a nagyobb pulzus miatt egy gyorsabban felhasználható forrásra van szükség, pl. szénhidrát. Ennek fényében az aerobot szokták javasolni zsírégetésre, de... erről is megoszlanak a vélemények. Van, aki szerint az intervallum edzés jobb (pl. 5p laza, 5p tempó, és ezt sokszor), mások szerint egy rövidebb futás többet és a hosszabb sétálásnál, stb. Szóval konkrétumot nehéz mondani. Én talán fél óra intervallum bringázást javasolnék, de érdemes utánajárni a témának. -
Inv1sus
addikt
Hát csak mert így elgondolkoztam, hogy azóta nem fogyok annyira, mióta reggeli után edzek.
Azelőtt este edzettem és akkor fogytam is. Csak este annyian vannak, hogy :/ -
Inv1sus
addikt
Mikor érdemes gyúrni: reggel, délbe, este, éjfélkor?
-
Bibby
addikt
Sokat alszotok mostanában.
-
Zin
őstag
ismerosom szekrenyebe:
asszem 6 szogletu kapszula.ST10 felirat.Az szemes akkor?rózsaszin volt -
P00By
nagyúr
nemide
Mark:
Reflexből erre a szar topikra klikkelek...
Egyébként is, te Hami bőgésével foglalkozzá! -
LOTR
addikt
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Foglalt név #37119 üzenetére
-
Foglalt név
addikt
válasz
BÁ Nutrition #37118 üzenetére
Hulladék mind, aki odajár
Kezdek is leszokni róla, ha gondolod átadom a bérletem
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Foglalt név #37117 üzenetére
láttam a zembereket mert linkelték az zoldalt, de mi a te hivatalos pateszneved?
mert nem láttam semmi épkézláb embert
-
Foglalt név
addikt
válasz
BÁ Nutrition #37114 üzenetére
Én maga vagyok a badikör
-
kisninja
őstag
válasz
BÁ Nutrition #37107 üzenetére
mostmár mind1
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Foglalt név #37113 üzenetére
te abba a badikörös terembe nyomatod a témát mint Godheart?
-
Foglalt név
addikt
Bő 2 hét alatt kétszer is voltam teremben(igaz, mintha először takarítottam volna), no mindegy. Szóval komoly fejlődést mutatok. Csak blogolok, nem kell válaszolni
-
Markgx10
őstag
válasz
BÁ Nutrition #37093 üzenetére
Kösz, bmeg.
Egyébként ma hosszú idő után először 100 alatti derékkal ébredtem
-
zeg
őstag
válasz
God Vazzeg #37095 üzenetére
Ennek a feltételnek felel meg például az 1.6-os Opel Astra3 a maga 115 lovával, és valahol 215km/h körül szabályoz le az elektronika. Olyan 5-5.2-es fogyasztással megy átlagban, apám nyúz egy ilyet köbö 1 éve
Talán jövőre hozzám vágja, ha már úgy is annyira rá van izgulva arra az új Insignára vagy mire
-
God Vazzeg
veterán
válasz
BÁ Nutrition #37098 üzenetére
Ja, igaz, elnézést, te mondtad hogy menjen még azért 180-nál.. Nekem pl nem igényem hogy gyorsan menjen az autó, pályán szoktam menni 150-170 max, ennél többet még nem mentem autóval. Vinni vittek már 240-el is németben, de az más. Én nem tudom ezt a tulajdonságot kihasználni, nekem inkább az a fontos, hogy fürge legyen az autó, ezért is elég nekem a 320i
Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen program, ami...?
- Politika
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videó stream letöltése
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest